0Blæst
1. · For tre uger siden var Anita mirakuløst nået i land på Vestvåg... [...]
Noveller
12 år siden
0Dias 8
Han læser højt af farvefloraen og forsøger at bestemme en lille g... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 7
Han bakker lastbilen ned ad den smalle grusvej. Må slå det ene si... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 6
Han går med lange skridt henover den nyslåede mark, standser og i... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 5
Hun tørrer opvaskefingrene af i forklædet og sætter sig til rette... [...]
Kortprosa
12 år siden
1Min by
virkelig at komme hjem til sin by · husenes graffiti og pisklattern... [...]
Digte
14 år siden
1En mor
"Jørn er stadig meget påvirket af det der skete. Han er ikke rigt... [...]
Blandede tekster
14 år siden
4Min brors dag
Min bror svarede kun med enstavelsesord. Hans mund var en lille h... [...]
Blandede tekster
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Enol Remark (f. 1964)
Hun havde ikke noget frimærke. Overbeviste sig selv om, at det var derfor hun ikke fik sendt brevet. John havde været hos hende i weekenden, som han næsten altid var. Han havde hånet hende, fordi hun var bange for så mange ting.
Kun når det var absolut nødvendigt, gik hun uden for lejligheden. Prøvede at klare indkøbene for fjorten dage ad gangen og altid hos den nærmeste købmand. Selvom det var dyrere og der var et mindre sortiment. Blot tanken om supermarkeder gav hende koldsved. Hun turde ikke gå ud på altanen, ja det krævede overvindelse blot at åbne vinduet for at lufte ud. Dagen gik med rengøring, hun støvsugede og vaskede ind i alle kroge. Tanken om støvmider gjorde hende panisk. Hun vaskede sengetøjet hver morgen, skoldede alt bestik, støvsugede sine bøger, skilte stikkontakterne ad og lagde dem i blød i sæbevand, afvaskede køleskabet i klorin. Skraldespanden lod hun dumpe i skakten mindst fem gange om dagen. Sammenlagt brugte hun to timer under den skoldhede bruser, skrubbende sin krop med hamphandsken. Hendes hud var altid rød og irriteret, tøjet kradsede mod den mishandlede hud, så hun måtte skifte og vaske det flere gange om dagen.
Hun havde aldrig været vild med at færdes, hvor der var mange mennesker, men efter hun havde mødt John på et selvrealisations-kursus var det blevet stadig værre. Hun følte sig fanget ind i denne maniske rengøring.
John var en lidenskabelig elsker, voldsom og udholdende. Hun kunne godt savne at han aldrig viste ømhed, men han ville ikke være hendes far, sagde han. Og hun nød det jo også, han kunne altid tænde og tilfredsstille hende. Men bagefter tænkte hun ofte på det med skam. Han ydmygede hende jo, vaskede sig sjældent inden de var sammen, kradsede hende med sine skægstubbe, skiftede ikke sokker hele weekenden og efterlod cigaretrøg, så hun måtte vaske gardiner hver søndag nat, når han var gået.
John hånede hende ofte for hendes angst, men denne weekend havde han været modbydelig. Han havde fundet en edderkop, måske havde han selv haft den med, ellers forstod hun ikke hvor den kunne have gemt sig. Han havde ladet den kravle på sin hånd og tvunget hende til at se på det. Så havde han flået tøjet af hende og havde holdt hendes arme fast, mens han tog hende. Men det værste var edderkoppen, han lod den krybe med sine klæbrige fødder over hendes bryst. Hun var kommet så voldsomt, at hun et øjeblik havde mistet bevidstheden.
Da han var taget af sted, havde hun brugt hele natten på at finde edderkoppen. I et hjørne af vindueskarmen sad den. Hun tænkte først, at hun ville slå den med fluesmækkeren og derpå støvsuge den op, men tanken om at den kunne krybe ud af støvsugerrøret gjorde hende rædselsslagen. I stedet havde hun fanget den under et glas og spiddet den mod karmen med en nål. Hun havde flået dens ben af med en pincet og overhældt den med eddikesyre. Hun vidste ikke hvad der var gået af hende. Bagefter var hun rolig.
Hun havde skrevet et brev til John, hvor hun forbød ham at komme mere, hun ville opsøge en psykiater og starte forfra, aldrig se ham mere. Men hun havde ikke noget frimærke.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/12-2008 19:08 af Enol Remark (Mole) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 539 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.