Trolden og prinsessen



0Blæst
1. · For tre uger siden var Anita mirakuløst nået i land på Vestvåg... [...]
Noveller
12 år siden
0Dias 8
Han læser højt af farvefloraen og forsøger at bestemme en lille g... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 7
Han bakker lastbilen ned ad den smalle grusvej. Må slå det ene si... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 6
Han går med lange skridt henover den nyslåede mark, standser og i... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 5
Hun tørrer opvaskefingrene af i forklædet og sætter sig til rette... [...]
Kortprosa
12 år siden
1Min by
virkelig at komme hjem til sin by · husenes graffiti og pisklattern... [...]
Digte
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Enol Remark (f. 1964)
Der var engang en trold, der levede under granernes skygge dybt inde i skoven. Trolden havde levet alene der i mange år, men følte sig sjældent ensom. Så en dag så han den yndigste prinsesse spadsere i skoven. Hun var så let og fin, sorgløs gik hun nynnende af sted på smukke nøgne fødder. Næsten dagligt så han hende derefter i skoven. Nu begyndte trolden at længes efter selskab. Efterhånden levede og åndede han blot for at se et glimt af denne prinsesse.
   Prinsessen levede på slottet på bjerget over skoven sammen med sin far kongen og sin mor dronningen. Hun havde det frit, havde færdedes alene i skoven siden hun var ganske lille. Derfor udstrålede hun ro og frygtløshed, så hendes forældre bekymredes ikke om hende. Kongen holdt meget af sin datter og så med sorg at hun blev ældre og smukkere og snart måtte giftes bort. Derfor begyndte han nødtvungent at åbne slottets port for bejlere. Prinsessen selv var irriteret over at skulle holde sig inden døre, mens besøgene stod på. Hun ville hellere vandre om i skoven, bejlerne kedede hende. De opførte sig enten alt for korrekt og stift eller også var de grove og uforskammede. Nej, hun kunne tænke sig en rigtig morsom mand, der kunne lide at lege og løbe i skoven.
   Trolden så mindre til prinsessen og fik nys om, at kongen nu mente, at det var på tide at gifte hende bort. Hvorfor skulle ikke også jeg prøve at fri, tænkte trolden, jeg har da en fin hule med plads til en prinsesse. Han vidste at man helst skulle imponere med et kunststykke og medbringe en gave. Trolden var dygtig til at slå kolbøtter. Han stak halen mellem benene og trak til og VUPTI snurrede han rundt og landede på fødderne igen. Hans gave til prinsessen var et liv i skoven.
   Prinsessen faldt straks for den lille trold og hans kolbøtter. Kongen kunne mærke at hun var sikker på sit valg og gav sit samtykke. Og sådan gik det til at trolden og prinsessen fik hinanden og fik mange glade troldunger, der slog kolbøtter i skoven.
   Den gamle konge sygnede hen, da han ikke længere havde den glade prinsesse hos sig og dronningen blev sur og irriteret over hans dvaskhed. Tiden var ikke længere til konger og dronninger, så de døde uden postyr.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/12-2008 19:12 af Enol Remark (Mole) og er kategoriseret under Eventyr og fabler.
Teksten er på 390 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.