Fortsættelsen af en kvinde ...Et liv bliver til på trods


9 år siden 3 kommentarer Noveller

5Tilfældighedernes spil
"Godmorgen Søren", den unge sygeplejerske Hanne Simonsen stak hov... [...]
Kortprosa · skæbnefortælling, forelskelse, følelser
8 år siden
6En fantasi
"Hans hænder formede dem i luften, hans mund bevægede sig, han st... [...]
Kortprosa · erotik, drøm
8 år siden
5Et brændende opgør med samfundet, et gløden...
"Udsigten er fantastisk"," Østersøens bølger slår næsten op i mit... [...]
Blandede tekster · samfundskritik, drømme, had
8 år siden
3En kvinde
En kvinde. · "Hvor er du dejlig, hvilke skønne frodige bryster du h... [...]
Kortprosa
8 år siden
2Et liv i nuet, der får minderne til at blom...
Fortsættelse af Et liv bliver til · Et liv i nuet, der får minderne... [...]
Kortprosa
9 år siden
3Fortsættelsen af en kvinde ...Et liv bliver...
Fortsættelsen af en kvinde · Et liv bliver til på trods. · "Jeg er bl... [...]
Noveller
9 år siden
2En UFo
Dette er min historie, jeg tror ikke på gud, er ikke overtroisk, ... [...]
Blandede tekster
10 år siden
4En kvinde
Satans til kvinde, tænker han, et lille smil bryder frem på hans ... [...]
Noveller
10 år siden
4En krimi fra dagligdagen
"Har du lagt vores bowlingkugler ud i bilen" Lone stod og hoppede... [...]
Noveller
10 år siden
1En solopgang?
Skimter en horisont, en rødlig horisont, det må være en solopgang... [...]
Digte
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Per Løngreen (f. 1947)
Fortsættelsen af en kvinde
   Et liv bliver til på trods.
   "Jeg er blevet far til en pige, en lille skriger, det sødeste barn i hele verden." "Rosa har født, jeg har født.". "Jeg vil ikke' være far, det har jeg besluttet for 10 år siden, jeg vil ikke' sætte børn i denne forlorne umenneskelige, lorteverden"."Jeg er blevet far og det mærkes godt indvendig."Jeg elsker Rosa. Barnet er ikke planlagt, men for helvede, det var den bedste kærligheds agt, jeg har oplevet". Divanen svævede, billederne på væggen blafrede, der kom farver ud fra vinduet. Støjen fra Istedgade, blev til DR underholdningsorkesters bedste koncert". "Jeg havde lige mødt hende via min første kontaktannonce".
   Ole lå på sin divan, stadig med lukkede øjne, tankerne myldrede frem som vanligt.
   "I går kolliderede mine hovedmodsætninger med hinanden". "Mit hellige princip, som havde koste adskillige kærlighedsforhold, er nu kollideret med en ny, antiglobal, reaktionær bevidsthed". "Mit eget ego er gået i front, har fortrængt, den hidtil vigtigste beslutning i mit liv".
   "Jeg skal op". "Jeg skal på hospitalet, jeg skal se min lille søde pige, jeg kalder hende Alma inde i hovedet. Ikke et navn jeg har talt med Rosa om. Det kom bare, da hun lå, blå og fedte på Rosa bryst og vrælede sin velkomst til livet". "Rosa den skønne pige, min kæreste som jeg har kendt i 9 måneder, skal nu have al den kærlighed jeg kan mobiliserer". Kan jeg give hende kærlighed nok, hvordan bliver vores liv med et lille barn. Hvor skal vi bo? Vi bor hos min mor på 15 m2,hun har sagt, at det kan vi bare fortsætte med, så kan hun passe den lille."Livet føltes skønt lige nu, hvad med den verden, min lille søde Alma nu skal vokse op i?" "Hvis ikke verdens lande nedsætter udledningen af CO2, til et meget lavt niveau, inden der er gået 25 år, går verden klima amok, i storme, oversvømmelser, tørke, krig og vold, alle fattige kommer til at kæmpe endnu mere, for overlevelse. "Det er den verden, jeg byder Alma velkommen til".

Istedgade, Enghave Plads, støj fra metrobyggeriet, bag et højt grønt uigennemtrængeligt plankeværk.
   "Hvad skal jeg købe til mor og barn"? Et bondehus på landet? På Bornholm, er der mange billige håndværkertilbud. Det skal ligge på en bakke top, med havudsigt, et hvidt bindingsværkshus, formet som en Noah ark, parat til at flyde af sted med mine skønne kvinder, katte, kaniner og høns, når flodbølgerne kommer".
   "Tøj og små sko til Alma, blomster og rødvin til moderen, jeg er på vej til riget. "Jeg går derud, så finder jeg nogle forretninger, hvor jeg kan købe gaverne. Istedgade er stadig en god indkøbsgade, selvom der er flest frisører. For 30 år side var gade dominere af slagtere. Folk kom dengang fra andre kvarterer i København for at købe kød og pålæg.
   Bilen bremser så dækkene hyler." Se dig for, du gå over for rødt, din klaphat" bilisten råber det hidsige budskab, ind i hovedet på Ole, der står midt i fodgængerfeltet.
   "Jeg gik i trance. Midt i min lykke rus, slog lynet ned, jeg kom til at tænke på mit forhold til Rosa, som i virkeligheden er fyldt med mange problemer, på nydansk udfordringer. Det lyder mere positivt, mere løsningsorienteret. Den positive psykologi kan være en lise, men er også skabt af magthaverne, til at undertrykke kritik. Du må ikke være en brokrøv, du skal være positiv, hele tiden"."Rosa og jeg, er meget forskellige". "Jeg er vokser op i et kollektiv, og senere boet sammen med min mor på Vesterbro, da hun blev skilt fra min far. Jeg er et arbejderbarn, et hippiebarn, opdraget i den socialistisk ånd. Vi skal i fællesskab ændre samfundet, vi skal sågar, hvis det bliver nødvendigt, lave en revolution. Sådan lød det i mine øre, når de voksne i kollektivet, talte sammen. Det samme oplevede jeg, de første 6 år på lilleskolen".
   "Rosa er vokset op på Østerbro i et overklassekvarter, har gået i privatskole, hvor hun er blevet opdraget til at blive en god stabil samfundsborger. Hendes far overlægen, og senere professoren. Ham så' hun ikke meget til. Hun er præget af sin hjemmegående mor, som fik hjælp af en underbetalt Fillipinsk au pair pige, der boede samme sted, som tyende i gamle dage, i de store herskabslejligheder på Dag Hammarskjölds Alle"
   "Jeg oplever denne grundliggende forskel på os, som noget meget problematisk. Vi går tit fejl af hinanden, vi bliver voldsom udfordret, på vores tolerancetærskel i dagligdagen. Banale ting, som hvordan vi skal leve, hvad vi kan tillade os økonomisk, boner ud som problemer. Det positive er, at vi er gode til at skændes, og lade de fleste skænderier kulminere i et godt knald. Vi elsker os ud af problemerne. Kan vi fortsætte med det, nu vi har fået en lille pige som kræver sin behov opfyldt"?
   "Det største chok, fik jeg en weekend, hvor Rosa ikke kom hjem, før sent på søndagen, efter en bytur med veninderne lørdag".
   Rigshospitalet grå mure rejser sig foran mine øjne. "Var det 7 eller 8 sal? Det må jeg se, når jeg kommer ind til elevatorerne. "Gaverne? Jeg har fortrængt alt praktisk. De ligger i plastikposerne, puh ha."
   "Da hun kom ind af døren, kunne jeg se, hun så noget brugt ud. Jeg sagde hej, du kommer sent hjem. Min stemme var lidt skarp, øjnene flakkede, jeg kunne ikke fokusere. Jeg kunne ikke klare situationen. Hvad havde hun lavet, havde hun svigtet mig, havde hun bollet med en anden mand. På trods af min barndom hvor den frie kærlighed blomstrede, og på trods af mit eget frie liv, kunne jeg mærke jalousien stige op i mit hoved, min kinder blev blodrøde."
   "Hun satte sig i stolen, ikke ved side af mig på divaen. Det sædvanlige velkomstkys manglede. Hun kiggede op. Ja, jeg fald sku' i vandet, drak mig pind stiv, og endte i en fremmed mand seng." Hun smilede, det var sku, en meget fed oplevelse"."Jeg sad helt stiv i betrækket, ideologien om den frie kærlighed havde forladt mig, jeg var skide jaloux. Tankerne fløj gennem mit hoved, var det nu slut, elskede hun mig ikke mere. Jeg kunne også godt mærke, at jeg var blevet såret på min mandlige stolthed. Var det nødvendigt for hende, at gå i byen for at få noget sex, jeg troede at vi på det punkt, havde det godt?Pludselig sad hun ved side af mig, og gav en krammer, hun hold fast, og viskede ind i mit øre. Jeg elsker dig, alligevel".
   Jeg kigger op på vinduet.
   "Hun ligger deroppe, sammen med vores lille datter".
   "At blive far er stort, jeg var ikke klar over at det kunne skabe så meget kaos i mit hoved, vende op og ned på mit liv, og på min opfattelse af livet".

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/05-2015 20:01 af Per Løngreen (perlon) og er kategoriseret under Noveller.
Teksten er på 1136 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.