Et brændende opgør med samfundet, et glødende opgør med verdens ondskab


8 år siden 5 kommentarer Blandede tekster samfundskritik drømme had

5Tilfældighedernes spil
"Godmorgen Søren", den unge sygeplejerske Hanne Simonsen stak hov... [...]
Kortprosa · skæbnefortælling, forelskelse, følelser
8 år siden
6En fantasi
"Hans hænder formede dem i luften, hans mund bevægede sig, han st... [...]
Kortprosa · erotik, drøm
8 år siden
5Et brændende opgør med samfundet, et gløden...
"Udsigten er fantastisk"," Østersøens bølger slår næsten op i mit... [...]
Blandede tekster · samfundskritik, drømme, had
8 år siden
3En kvinde
En kvinde. · "Hvor er du dejlig, hvilke skønne frodige bryster du h... [...]
Kortprosa
9 år siden
2Et liv i nuet, der får minderne til at blom...
Fortsættelse af Et liv bliver til · Et liv i nuet, der får minderne... [...]
Kortprosa
9 år siden
3Fortsættelsen af en kvinde ...Et liv bliver...
Fortsættelsen af en kvinde · Et liv bliver til på trods. · "Jeg er bl... [...]
Noveller
9 år siden
2En UFo
Dette er min historie, jeg tror ikke på gud, er ikke overtroisk, ... [...]
Blandede tekster
10 år siden
4En kvinde
Satans til kvinde, tænker han, et lille smil bryder frem på hans ... [...]
Noveller
10 år siden
4En krimi fra dagligdagen
"Har du lagt vores bowlingkugler ud i bilen" Lone stod og hoppede... [...]
Noveller
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Per Løngreen (f. 1947)
"Udsigten er fantastisk"," Østersøens bølger slår næsten op i mit ansigt, sådan føles det", "ude i horisonten skimter han, en stor turist-cruiser, måske fyldt med rige velnærede amerikanere, som er på vej ind mod øen.
Til venstre ligger Svaneke, som også i år er kåret som den smukkeste købstad i Danmark, med sin smukke havn og lave huse. Solen skinner, han sidder på toppen af sankthansbålet, som er anbragt på klipperne ved Hullehavn, lige bag ved fyret, klipperne er mennesketomme, der høres stemmer nede fra badestranden bag fyret, hvor en flok børn springer fra vippen ud i Østersøens varme vand.
Han er en heks, en moderne heks, han har ifølge anklageskriftet, udøvet samfundsskadelig virksom hed, ved at kritisere den samfundsudvikling der er i gang i Danmark, og ikke nok med det han, har også kritiseret USA, som er en meget tæt allieret til Danmark.
I gamle dage brændte man hekse på bålet, det var kvinder som havde gode progressive ideer der gik magthaverne imod, det var kvinder som gik op mod borgerskabets mænd.
Man kan ikke forestille sig at det samme kan ske i år 2050 i Danmark, og så en mand.
Magthaverne udtaler til pressen," at de godt kan se at det er absurd, men at de er nødt til at eksekverer, vise et eksempel ".
"Den form for kritik som heksen i de sidste 10 år har bedrevet, kan samfundets ledelse ikke acceptere, det skævvrider den positive politiske udvikling vi har skabt, og ødelægger det konkurrencesamfund vi har bygget op" udtaler statsministeren.
Heksens kritiske fremfærd, har ifølge den etablerede presse, betydet, at der er kommet krav fra befolkningsgrupper over hele landet, om at man kræver en revolutionær omvæltning, en grundlæggende politisk omvæltning, som skal ske på fredelige vilkår, men på et helt andet politisk grundlag, end det der er groet frem de sidste 50 år.
Solen er på vej ned, de første mennesker er begyndt at komme, de kigger nysgerrigt op mod heksen som sidder helt roligt.
"Han er nervøs, men har en god følelse, han mener selv, at han nu har nået sit absolutte toppunkt", han kigger ned og nikker, "på to måder " "Han nået sit ene mål at sætte den politiske udvikling i fokus i pressen og på facebook, han har i den grad rystet magthaverne, han har været indikator for et nyt politisk gennembrud"."Han har formet kuglerne, gløderne vil snart bluse op og han vil på den måde blive symbolet på den nødvendige politiske omvæltning i Danmark, så den arbejdende befolkning, kan trække vejret frit igen".
Mørket har nu sænket sig over klipperne, kun nogle fakler lyser op. Det er de fakler der er udset til, fra alle bålets sider, at skulle tænde bålet.
Han, heksen, sidder oppe i toppen af bålet og gyser," om lidt er det forbi, han kan mærke nervøsiteten breder sig i hans krop, hans hænder ryster, han kan ikke synge med på sangen. Hvordan vil det være at blive brændt, besvimer jeg når flammerne kommer herop, vil jeg dø af røgforgiftningen, tankerne flyver gennem hans hoved".
Nede ved bålet har den fungerende statsminister, lige afslutte sin tale og dirigenten giver tegn til ungdområdet, som står klar i deres sort uniformer, med tændte fakler. De går rundt om bålet og på et tegn fra dirigenten, kaster de faklen mod bålet.
Ilden blusser op, bålet er tændt, han mærker det med det samme, varmen breder sig, i første omgang føles det behageligt.
Han fornemmer havets sorte spejlblanke overflade og han skimter lyset fra den lille hyggelige by, han trænger til en kop kaffe og en is.
Forfatterbemærkninger
Vi har lige været til Sant-hans bål og næste samtidig deltaget i et folketingsvalg.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 28/06-2015 15:51 af Per Løngreen (perlon) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 594 ord og lix-tallet er 50.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.