En lykkelig solstråle historie


2 år siden 4 kommentarer Blandede tekster mennesker livsglæde tanker

4En lykkelig solstråle historie
Tankene flyver rundt, igen og igen. Det er nærmest som om at det ... [...]
Blandede tekster · mennesker, livsglæde, tanker
2 år siden
4Solstråle morgen historie nr. 24
Et lille strejf af skønhed på den stjerneklare nattehimmel, der m... [...]
Klummen · refleksion, glæde, lys
3 år siden
1Solstrålen: Historien på Saint Valentine's ...
Morgenlyset tager bittesmå skridt i retning mod det forår, der af... [...]
Klummen · forelskelse, tanker, kærlighed
5 år siden
1Solstrålen: Morgen historie nr. 22
Morgen historie nr.: 22 · Livet slår hjerte slag, tankerne får ving... [...]
Klummen · livet, hjertevarme
5 år siden
2Solstrålen: Morgen historie nr. 21
Morgen historie nr. 21 · Morgen luften sniger sig langsomt hen over... [...]
Klummen · kærlighed, livsanskuelse
5 år siden
1Solstrålen: Morgen Historie nr: 20
Morgen historie nr. 20 · Den lyse sprække i øst vokser sig større, ... [...]
Klummen · følelser, drømme, hjertevarme
5 år siden
2Solstrålen: Morgen Historie nr: 18 og 19
Morgen historie nr. 18: · Selv om natten er mørk og dækket med skye... [...]
Klummen · kærlighed, filosofi, følelser
5 år siden
1Solstrålen: Morgen historie nr 15 - 16 &17
Morgen historie nr. 15 · Grå skyer der dækker hele den vidunderlige... [...]
Klummen · livets gang, livsrefleksion
5 år siden
1Solstrålen: Morgen historie nr. 12 - 13 & 1...
Morgen historie nr. 12: · Søndag morgen oven på to dage med fest, f... [...]
Klummen · filosofi, livsrefleksion
5 år siden
1Solstrålen: Morgen historie nr. 11
Morgen historie nr. 11 · Morgenen gryer mens solen over hav og land... [...]
Klummen · tanker, livets gang, følelser
5 år siden
2Solstrålen De 10 første morgen historier
Morgen historie nr. 1 · Solen letter sin rumpe og med et lille svup... [...]
Klummen · tanker, følelser, livsrefleksion
5 år siden
2Genfødsel
Håbløsheden · Når hjertet taber energien slag for slag, vil troen f... [...]
Digte
6 år siden

Puls: 2,7

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Frank Viggo (f. 1961)
Tankene flyver rundt, igen og igen. Det er nærmest som om at det er en cirkel der løber rundt, for de samme tanker trænger sig på i en uendelig strøm.

Solen er i det små begyndt og titte frem i den fjerne horisont mod øst, det er som om dens strålers ender, er små fingerspidser, der med små langsomme ryk løfter den stille og roligt op mod de små skyer, som ligger spred ud over den spæde morgenhimmel.

Langsom hiven den sig op ad, mens den fortrænger den mørke dyne der har ligget med sit smukke lysende stjerne hav og beskyttet den sovende del af vores klode.

Pludselig kunne jeg i det fjerne høre de velkendte små skridt, nu viste jeg at min lille solstråle, med løbende raske skridt var på vej, hvilket fyldte mit hjerte med glæde, idet det jo var mange dage og nætter sider den sidst havde været på besøg.

Jeg lukkede straks mine øjne og indtog en rigtig god gang "rævesøvn", fordi var der en rigtig god måde og vågne på, så var det når min lille morgen ven, med sine små varme kindkys, trækker mig væk fra søvnens og drømmenes verden og ganske som den plejede, hoppede den ind af vinduet op på min dyne, hvorefter der spurtede og til mit ansigt, gav mig et kys på begge mine kinder og efterfølgende lige med en begmand på næsetippen.

"Vågn så op din sovetryne " råbte den ind i mine øregange og fortsatte: "solen er stået op, så du kan ikke længere ligge der og drive den af".

Jeg slog mine øjne op med stor hast, jeg havde jo været vågen længe og svarede:"Hold da helt op en larm du kan lave" tog en lille pause, kiggede ind i solstrålens store forundrede øjne og lod igen mine ord strømme: "Hæ hæ, jeg var faktisk vågen og lå bare med lukkede øjne og glæde mig til at du skulle komme og sige godmorgen".

Solstrålen begyndte at skrald grine, mens den rullede rundt på min dyne og slog sig på maven, så rejste den sig op, kigge på mig med et forbavset udtryk i sit ansigt hvorefter den spurgte:"Hvorfor har du ligget vågen, er der noget der nager dig?"

Mit blik ramte igen dens nu urolige øjne mens jeg svarede: "Tag det bare roligt, det er ikke så slemt som det kunne lyde, det er bare en tanke jeg har fået." Tog en lille let vejrtrækning og lod igen min talestrøm flyde.: " sæt dig ned og lyt godt efter, så skal jeg forklare."

Solstrålen åndede lettet op, dens varme smil kom tilbage på læberne og med et lille hop landende den elegant på sin rumpe, mens den slog "lytte lapperne" ud.

"Ser du, i går aftes hørte jeg noget om at være lykkelig, hvilket afstedkom at tankerne prøvede og finde ud af og lykkelig var en tilstand der var tilstede nu, eller det var noget der lå tilbage i tiden." Jeg lod lige igen lidt luft komme inden for i mine lunger og fortsatte.:

"Efterhånden som tankerne begyndte at lede efter svaret, så slog det mig at det og være lykkelig ikke bare er så ligetil at forklare, så derfor kom jeg til og tænke på dig kære Solstråle, du har jo, udover dit gode humør, altid en god forklaring på de spørgsmål, der fra tid til anden rumstere i knolden på mig."

Min lille morgenen fik sit filosofiske ansigt på, jeg kunne høre hvordan det knagede i den øverste etage, så kom det glad udtryk tilbage og med sin lette og småleende stemme begyndte ordrerne at flyde ud mellem dens læber.: " Lykkelig kan være rigtig mange ting, man kan f.eks. være i lykkelige omstændigheder, men det er du nok ikke."

Solstrålen trillede igen grinende rundt på dyne, så tårnene løbende af dens kinder, hvorefter den kravlede lidt tættere på mit ansigt og sagde.:"undskyld nu skal jeg nok lade bære med og joke.: Den tørrede sine "hinkestene" og fortsatte.: "Det at være lykkelig kan bruges på mange måder, At være lykkelig over at eje noget, være lykkelig over noget er overstået, når noget er faldet heldigt ud, kan også være lykkeligt og hvis man tager følelserne ind idet, så kunne det være lykkelige stunder, familieliv, kærlighed, uvidenhed og der er sikkert med meget mere.:"

Solstrålen stoppede op, kigge på mig og løb derefter ind og krammede mit hjerte, så det kunne føles lykkeligt helt ind i sjælen, hvorefter den en sidste gang kiggede på mig og sagde: "Jeg tror du nogen gange skal lade værd med og tænk så meget over tingene og kan du så komme ud af fjerene, du skal ud i din verden og bringe smil og glæde rundt omkring dig, hvem ved måske venter lykken derude ." Derefter sprang den lille morgen gæst ud af vinduet og spurtede så hurtigt den kunne afsted for og være sammen med alle de andre solstråler, så den nu vågne verden kunne få en dejlig varm og smuk solskinsdag.
God lykkelig dag til alle, husk smilet på din vej
Forfatterbemærkninger
Min lille filosof, min lille solstråle :-)

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 19/05-2017 16:31 af Frank Viggo og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 850 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.