Solstrålen De 10 første morgen historier


5 år siden 2 kommentarer Klummen tanker følelser livsrefleksion

4En lykkelig solstråle historie
Tankene flyver rundt, igen og igen. Det er nærmest som om at det ... [...]
Blandede tekster · mennesker, livsglæde, tanker
3 år siden
4Solstråle morgen historie nr. 24
Et lille strejf af skønhed på den stjerneklare nattehimmel, der m... [...]
Klummen · refleksion, glæde, lys
3 år siden
1Solstrålen: Historien på Saint Valentine's ...
Morgenlyset tager bittesmå skridt i retning mod det forår, der af... [...]
Klummen · forelskelse, tanker, kærlighed
5 år siden
1Solstrålen: Morgen historie nr. 22
Morgen historie nr.: 22 · Livet slår hjerte slag, tankerne får ving... [...]
Klummen · livet, hjertevarme
5 år siden
2Solstrålen: Morgen historie nr. 21
Morgen historie nr. 21 · Morgen luften sniger sig langsomt hen over... [...]
Klummen · kærlighed, livsanskuelse
5 år siden
1Solstrålen: Morgen Historie nr: 20
Morgen historie nr. 20 · Den lyse sprække i øst vokser sig større, ... [...]
Klummen · følelser, drømme, hjertevarme
5 år siden
2Solstrålen: Morgen Historie nr: 18 og 19
Morgen historie nr. 18: · Selv om natten er mørk og dækket med skye... [...]
Klummen · kærlighed, filosofi, følelser
5 år siden
1Solstrålen: Morgen historie nr 15 - 16 &17
Morgen historie nr. 15 · Grå skyer der dækker hele den vidunderlige... [...]
Klummen · livets gang, livsrefleksion
5 år siden
1Solstrålen: Morgen historie nr. 12 - 13 & 1...
Morgen historie nr. 12: · Søndag morgen oven på to dage med fest, f... [...]
Klummen · filosofi, livsrefleksion
5 år siden
1Solstrålen: Morgen historie nr. 11
Morgen historie nr. 11 · Morgenen gryer mens solen over hav og land... [...]
Klummen · tanker, livets gang, følelser
5 år siden
2Solstrålen De 10 første morgen historier
Morgen historie nr. 1 · Solen letter sin rumpe og med et lille svup... [...]
Klummen · tanker, følelser, livsrefleksion
5 år siden
2Genfødsel
Håbløsheden · Når hjertet taber energien slag for slag, vil troen f... [...]
Digte
6 år siden
3Utroskab
Uroens helvedes smerter fra hjertet vil ingen ende tage · Vrede fra... [...]
Digte
6 år siden
6Tanker til jer som aldrig vil komme
Igen gik natten med tankerne til dig, der ikke kom i mine arme · Sa... [...]
Digte
6 år siden
1Karl Hannibals Jule Haderi afsnit 13- 24
AFSNIT 13 · Juleaftenerne var i Karl H's barndom af de lykkeligste ... [...]
Blandede tekster
6 år siden
1Karl Hannibals Jule Haderi afsnit 1 -12
AFSNIT 1 · Julen har engle lyd og det med fryd, roen sænker sig i e... [...]
Blandede tekster
6 år siden
2Smerte et udbrændt hjerte
Stranden! Den var så tæt på, bare lige gå ned til vandkanten og k... [...]
Livshistorier
7 år siden
3Prinsen der ville søge lykken
Der var engang. Sådan skal et rigtigt eventyr begynde. Måske er d... [...]
Eventyr og fabler
7 år siden
5Kærlighed
En stjerne på himlen viste sin skønhed, mit blik søgte op, · Den bl... [...]
Digte
7 år siden
5Forår
Selv om alt springer ud... og amoriner og hormonerne stiger i men... [...]
Klummen
17 år siden
11Kunsten at redde et ægteskab
"Jeg går ud og hænger mig i udhuset," sagde Volmer til sin kone Y... [...]
Blandede tekster
17 år siden
1Kattejammer Rock-and-Roll
Finn havde nok ikke tænkt sig, hvor besværligt det ville blive, d... [...]
Noveller
17 år siden
3De 'hårde' drenge
Oplevelser kan være et minde man husker, det er vel noget alle ka... [...]
Noveller
17 år siden
7Vinsmagning i husmoderforeningen
Hvis man så Oda, så ville man tænke: kvindelige former, med lidt ... [...]
Noveller
17 år siden
2Ceramide R
Ceramide R, hvad i alverden skal det til for, havde det ikke forl... [...]
Noveller
17 år siden
7At finde og at elske...
Han lod øjnene løbe op og ned af hende, det var det første indtry... [...]
Noveller
17 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Frank Viggo (f. 1961)
Morgen historie nr. 1

Solen letter sin rumpe og med et lille svup slipper den havets overflade, den lader sine varme stråler søge rundt og rammer her og der alt hvad de møder på deres vej. Pludselig får den øje på et vindue og titter ind, det er der du ligger og sover. Den sender en lille stråle ind, der let som en fjern, aer og små kysser din kind. Først lader du din hånd, lettere irriteret, stryge hen over kinden for og fjerne den, men strålen giver ikke op, den sender varme ind i din krop og langsom mærker du varmen brede sig ud til de yderste dele og du strækker dig og vågner med en dejlig fornemmelse og er klar til og gå en ny dag i møde "Godmorgen til alle"

Morgen historie nr. 2

Søvnens magt er stor, drømmene har fat og viser ikke altid sine pæne sider. Langsomt i små ryk bliver de svagere og for hvert minut der går, føles som om at overfladen er nær. Øjnene begynder og åbne sig og følelsen af man ikke et alene breder sig inde i den fremstormende bevidsthed. Det små søvnige blik bevæger sig rundt i det halv mørke soveværelse og pludselig rammer det lyset der sidder og kigger lystig på en. Det er en lille solstråle, der straks gækkende med små glade grin udbryder: " god morgen din sovetryne, kan så stå op, der er ingen tid og spilde, kom lade mig vise dig at nu er det sommer og den skal du nyde sammen med mig " den kyssede mig på kinden og vupti den straks springer ind i det indre og omfavner hjertet, der omgående fyldes med varme, så lysten til at stå op og omfavne dagen kan ikke på nogen måder kunne holdes tilbage " Godmorgen til alle"

Morgen historie nr. 3

Natten slipper igen sit tag, der langsomt men sikkert må vige pladsen for lyset, jeg vågner igen ved et lille prik, efterfulgt af blid varme der stryger min kind, den lille solstråle fik endnu engang mig lettet fra den dybe søvns verden. Med smilende øjne den møder mine stadigt søvndrukne halvåbne øjenlåg og med en smittende gækkende leen, lød det ud i soveværelset: "Godmorgen din sovetryne, så er det slut med og ligge der og dase" "Ja ja jeg skal nok lette måsen" svarede jeg lettere omtåget og fortsatte: "Min sig mig lige en ting, er du den eneste af din slags der findes? ". Solstrålen kiggede forundret på og svarede: "Nej da din tosse, slet ikke" og den fortsatte: "Når Solen letter sin rumpe med et lille svup, slipper den havets overflade, lader den sine små varme solstråler søge rundt og de rammer alt hvad de møder på deres vej. Pludselig får de øje på et vindue og titter ind til den, som ligger og sover. Let som en fjer, begynder strålen at aer og dele små kys ud på kinden den finder. Så sker det at man først lader sin hånd, lettere irriteret, stryge hen over kinden i et forsøg at fjerne den. Men strålen giver ikke op og straks sender varme ind i det indre og langsom mærkes varmen brede sig ud til de yderste dele og man strækker sig og vågner med en dejlig fornemmelse og er klar til og gå en ny dag i møde. Alle har en solstråle som kommer på besøg og fylder en med glædens varme, hvis man lader den finde vejen til hjertet og lade dette omfavne, så begynder man selv at stråle i verden der omgiver den enkelte, til glæde for alle man møder på sin vej" "Godmorgen til alle, super god dag" "Husk Smilet"

Morgen historie nr. 4

Søvnens magt er stor, drømmene har fat og viser ikke altid sine pæne sider. Langsomt i små ryk bliver de svagere og for hvert minut der går, føles som om at overfladen er nær. Øjnene begynder og åbne sig og følelsen af man ikke et alene breder sig inde i den fremstormende bevidsthed. Det små søvnige blik bevæger sig rundt i det halv mørke soveværelse og pludselig rammer det lyset der sidder og kigger lystig på en. Det er en lille solstråle, der straks gækkende med små glade grin udbryder: " god morgen din sovetryne, kan så stå op, der er ingen tid og spilde, kom lade mig vise dig at nu er det sommer og den skal du nyde sammen med mig " den kyssede mig på kinden og vupti den straks springer ind i det indre og omfavner hjertet, der omgående fyldes med varme, så lysten til at stå op og omfavne dagen kan ikke på nogen måder kunne holdes tilbage "Godmorgen til alle"

Morgen historie nr. 5

Hvad er nu den af, de grå tunge skyer har taget magten og den blå himmel er blevet overmandet, hvor er min solstråle dog henne, hvorfor er den ikke kommet og har fortryllet mit hjerte her til morgen. Øjnene flyver rundt i soveværelset men nej der er Intet der tyder på den lille morgen ven er kommet på besøg i dag. Pludselig høres en velkendt leende stemme; " Årh. dit pjathoved, selvfølgelig er jeg tilstede, sidder oven på en sky og holder øje med dig, i dag skal blomsterne på jorden vandes, så de kan blive ved med og fylde vores øjne med alle de smukke farver og lade deres dufte holde fest rundt omkring os, husk nu på at du jo er selv en solstråle der kan give din verden omkring dig varme, bare se og komme ud af fjerene, afsted med dig, ud og stråle omkring dig og giv hjerte varme "Godmorgen til alle"

Morgen historie nr. 6

Hæ hæ denne morgen skule solstrålen "tages på sengen", jeg lå det vågen i sengen og lurede ud af vinduet mod øst, så jeg kunne ønske den godmorgen først. Et farvestrålende sku begynde og løsne sig i skumringen og pludselig kunne jeg se en lille lysende stribe komme løbende hen af jorden og vupti så var den hoppet ind af mit vindue. "Godmorgen lille solstråle" udbrød jeg og fortsatte: " i dag var det vist dig der kom sidst ud af fjerene, mon du er lidt sløv i dag?" Solstrålen så på mig med sine smilende øjerne og begynde højlydt at grine og udbrød: "Nej da dit pjathoved, jeg har været hele jorden rundt og sprede min glæde og varme, jeg er i gang altid og kender ikke til og holde hvile" den kiggede på mig og blinkede med det ene øje og sagde: "kan du så se og komme op, ud og sprede varme og glæde omkring dig, ud og nyde dagen med alle dine kære" God morgen til alle, må i få en super god dag"

Historie nr. 7

Sikke en balle der blev givet til solstrålen, da den endelig kom. "hvad er nu den af, hvorfor kommer du først nu?" udbrød jeg da jeg midt under idrætstimen på skolen endelig så den lille varme morgen ven og jeg fortsatte: " du plejer at vække mig og få mig ud af fjerene, hvad sker der dog med dig? "Den lille solstråle kastede sig rundt på græsset og var ved og flække af grin hvor efter den, med sin smilene, glade og varme latter svarede:" Årh. dit pjathoved, hvor er du glemsom, jeg har jo sagt at jeg er der hele tiden" og den fortsatte: jeg sidder oppe på min sky når det er gråvejr og holder øje med dig, i dag ville jeg se om du var positiv og sørgede for at din klasse havde det sjovt og var glade i jeres idræts time. Det var de og dit gode humør sprede varme og glæde, så fortsat du bare sådan resten af dagen med masser af livsglæde og varme "God morgen" husk at smilet er den smukkeste form for en ansigtsløftning og så koster det intet.

Morgen historie nr. 8

Lyn og torden, høj sø på havet, lige som en ruchebane, regnen pisker ned mens jeg håbløst prøver og rede prinsessen og det halve kongerige, hver gang jeg næsten når hende med fingre spidserne begynder det og kilde under næsen og hånden ryger op under næsen, for og afhjælpe plagen. det sker igen og igen hver gang den hjælpende hånde er millimeter fra og redde den smukke prinsesse, fra en forfærdelig skæbne. Pludselig rammer et lysskær nethinden og mine øjne slår op og møder den lille solstråle, der sidder på dyne med det største smil på sine læber. Halv forvirret over og være revet ud af en drøm, får jeg fremstammet: "Nå er det dig der er på spil igen, hvorfor skulle du dog kilde mig mens jeg lå og sov? "Grinende og med en dejlig liflig latter gækkede den tilbage: "Du lå der så urolig og så så trist ud i dine drømmes verden, at jeg syntes du skulle op i humør, så jeg begynde og kilde dig let så du kunne vågne fra din mørke drøm og se hvor smuk denne her morgen er og kan du så se og stå op og komme i gang med og sprede glæde og varme, til dem du møder på dine veje igennem denne dejlige sommerdag "Godmorgen til alle", Husk smilet

Historie nr. 9

Morgen solen er på vej, ligger og kigge ud af vinduet og venter på min lille morgen ven kommer løbende, hen over stork og sten, for til slut at hoppe ind gennem vinduet og lyse mit soveværelse op, samtidig med at den flyder rummet med varme. Selv om jeg ligger der i en søvnig døs, er kroppen fyldt med spænding og forventning, for i dag vil jeg spørge på noget, der nysgerrig fylder mit hjerte med en undring, der svaret vil søge. Så sker det at det lysner i østen, mens solen langsomt stiger, drøner den lille solstråle afsted målrettet, for at give det daglige morgenbesøg og ind af mit vindue den rask sig bringer, stopper op mit på gulvet og puster en smule forpustet, udbrød på sin sædvanlige gækkende facon:" Godmorgen sovetryne, så er det oppe og hoppe, du skal i gang med og fylde din verden med varme" kæk og liflig som altid, hoppede solstrålen op på mit bryst og skulle lige til og omfavne mit hjerte, da jeg fik fremstammet mit spørgsmål: "Kære lille solstråle, du kommer forbi hver eneste morgen i denne her tid og sprede glæde i mit hjertet, men der er også perioder hvor du ej kommer og lyser op og varmer?" Solstrålen kigger hen på mig og sin lette varme smilende leen, udbryder den; " Dit pjathoved, jeg kommer og går, men jeg er der hele tiden, selv om der går en sky forbi, så er jeg i dit hjerte" Solstrålen sendte mig det varmeste smil og med et lille blink med det ene øje fortsatte den: "Det er ikke mig, men dig selv der skal stråle omkring i verden omkring som du møder, du er selv en solstråle, der selv bestemmer om du skal lyse og smile til dem, der krydser din vej, det spreder glæden hos alle omkring dig" Den lille morgengæst pustede sig lidt op og men en dejlig lethed, dog men megen bestemthed, afsluttede den med: "nu ikke med snak, kan du så komme ud fjerene og stråle hele dagen igennem, så alle du møder, bliver fyldt med solskin og den glæde der kommer fra dig " Godmorgen til alle" husk smilet, glæden og varmen

Morgen historie nr. 10

Mandag morgen "puha" dynen er tung og drømmenes verden vil ikke slippe. Jeg ligger der og kæmper med, at holde sig i søvnens verden og selv om uret ringer gentagende gange, hvor det med et bestemt håndflade bliver sent til tavshed, for der er da ingen grund til og rejse sig fra sit leje. Pludselig er det som om der høres musik og liflig sang. "Åh nej ikke i dag" tænker jeg og øjnene lukkes endnu mere, selv det lyder af små bitte skridt, der løber rundt i soveværelset, så er det som om lågene ikke vil samarbejde med de nysgerrige blikke som mine øjne meget gerne sende. Da lyder igen en vel klingende stemme: " Ja ja da gu er det mandag, men derfor behøver du jo ikke ligge der og sove, dit stædige æsel " Det var igen den lille solstråle, der igen var kommet på besøg og med endnu mere energi i stemmen, fortsatte den: "Du skal ikke være så negativ og sløv, stå nu op og kom i gang med dagens gøremål". Jeg kunne godt mærke på min lille ven fra solen, at der nok ikke var meget andet at gøre en prøve, at få øjenlågene åbnet og se mandagens komme i øjnene. Solstrålen havde sat sig på dynen, hvor den med det største smil, kiggede mig lige ind i sjælen og med sin lette leende stemme fik jeg følgende spørgsmål: "Hvorfor virker du så trist?" Og den fortsatte: " Hvorfor vil du ikke stå op i dag?" "Tja det er nok ikke så nemt og få styr på, der er så meget, travlhed på jobbet, masser af tanker der fare rundt i hovedet på mig" fik jeg på en noget rodet måde svaret tilbage. Den lille solstråle kravlede op til mit ansigt og gav mig et lille kys på kinden, derefter udbrød den: "Uha der er mange spørgsmål som du søger, det vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med at få styr på" Dens smilende øjne kiggede dybt ind i mine, mens den lod sin lille hånd, strejfe min næsetip, så udbrød den: "nu står du op og smutter på job, hvor du får spredt noget glæde og smil omkring dig, så finder vi svarene i de dage der kommer" Den lille solstråle sprang ind i mit hjerte og fyldte det ned varmen som straks spredte sig ud i alle hjørner af kroppen og med smil på læberne sprang jeg ud af sengen for at møde dagen, med alle de smil og glæder den vil bringe "Godmorgen alle sammen", grib dagen og nuet og husk smilet på jeres vej igennem dagen
Forfatterbemærkninger
Min solstråle, min morgen ven

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/01-2015 00:34 af Frank Viggo og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 2334 ord og lix-tallet er 41.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.