Den anden beretning


3 år siden 2 kommentarer Eventyr og fabler filosofi sårbarhed magtkamp

3En smertefri begyndelse (Novellekonkurrence...
Kære Naia · Nogen gange har jeg det som om at jeg har givet fødsel ... [...]
Noveller · parforhold, tabt mulighed, fortid
3 år siden
2Absinthdrikkeren
En fordrukken bilist havde taget bilen og rystet den som en cockt... [...]
Kortprosa · magtesløshed, tankespil, ansvar
3 år siden
2Den tredje beretning
Kære Naia · Dette bliver mit sidste brev. Hober de sig mon op, på d... [...]
Kortprosa · sorg, parforhold, dystropi
3 år siden
2Den anden beretning
Kære Naia · Jeg læser Mathias' dagbøger i den svage eftermiddags so... [...]
Eventyr og fabler · filosofi, sårbarhed, magtkamp
3 år siden
7Den første beretning
Kære Naia · Jeg finder mig selv ligeså nyttesløs som dette hav, så ... [...]
Blandede tekster · dystopi, ægte kærlighed, håb
3 år siden

Puls: 2,4

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Andreas Flensmark (f. 1999)
Kære Naia

Jeg læser Mathias' dagbøger i den svage eftermiddags solnedgang. Han landede på sydsiden af denne ø, fulgte vejen til havnen og besteg bjerget. Han fandt ikke hulerne eller satte mærker på nord-siden. Jeg tror det er derfor hans forståelse af øen har fejl og er ukomplet. Han stod ved kanten af klippen og tænkte hurtigt over hvordan han skulle springe. Men så igen, han havde ikke mine grunde. Mathias' bog var ikke taget ud fra biblioteket siden 1974. Jeg besluttede at ingen ville savne den imens jeg tog den under frakken og undgik bibliotekarens stirren på vej ud. Hvis emnet er besynderligt, så er forfatterens litterære stil endnu mere mærkelig. Det er ikke ord fra en stabil og troværdige rapporter. Måske er det mere passende at min sidste partner i disse sidste dage skulle være en stjålet bog. Skrevet af en døende mand.

Disse øer i horisonten, er jeg sikker på er lige som denne: intet andet mindre end relikvie af en anden tid. Sovende giganter, somnambulisme guder der lå ned for at drømme en sidste gang.


Fuglene lander her ikke længere. Det har jeg opdaget i år. De syntes at have slået hånden af dette sted. Måske er det forsvinden af fiskepopulationen, måske er det mig. Da han først landede her, Skrev Mathias at dyreflokkene var syge og deres hyrder var af de laveste af de elendige klasser som befolker disse Hebride øer. 300 år senere selv de er forsvundet.
   Mathias rapporterede legenden om en hellig eneboer, der søgte ensomhed af den reneste form. Angiveligt sejlede han fra fastlandet i en båd uden bund så alle havets monstre kunne snakke med ham. han måtte have været skuffet over deres knævren. Måske nu hvor alt der hjemsøger havet er skraldet fra tankerne, ville han finde mere ro. De siger at han kastede sine arme åbne i en dal på sydsiden og en klippe åbnede sig for at give ham husly; de siger at han døde 116 år senere af feber. Hyrderne efterlod ham gaver for munden af klippen. Men Mathias rapporterede at de aldrig havde set ham. Jeg har efterladt mine gaver, men som dem virker jeg som et ligegyldigt emne for hans ensomhed.
Forfatterbemærkninger
Jeg beklager til alle der har sendt mig breve og kommenteret på mine sidste tekster. Jeg har været på ferie og har ikke lige haft overskuet. Jeg skal nok svare jer når jeg kommer hjem d.8. Denne tekst er et udkast af en masse ting jeg har skrevet over de sidste uger, eftersom jeg har været på ferie og har haft en del tid til at tænke over de mange ting der hjemsøger mine tanker.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/07-2017 19:41 af Andreas Flensmark (andreas132) og er kategoriseret under Eventyr og fabler.
Teksten er på 366 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.