6.klasse

Legit


5 år siden 2 kommentarer Uafsluttet Romaner krop skolen fremtidssamfund

5Flashbacks
Han ligger ovenpå mig. Hans fingre er svedige, og hans øjne er m... [...]
Kortprosa · voldtægt, tilbageblik, forelskelse
2 år siden
2One night stand
Linda ser på mig, med et skævt smil. Hun spørger om jeg har tænkt... [...]
Kortprosa · nat, varme, fest
4 år siden
2Forlaget
Jeg sidder til endnu et aften kursus hos Forlaget. Fyren ved side... [...]
Kortprosa · kultur, anderledes, ungdom
4 år siden
26.klasse - Legit
Pigerne i min klasse, er næsten 2 år ældre end mig. Jeg sprang 5.... [...]
Romaner · krop, skolen, fremtidssamfund
5 år siden
4Folkeskole
Umuligt at række hånden op · Ordene komme buldrende, undviger tanke... [...]
Digte · psykiatri, mennesketyper, skolegang
5 år siden
3Noget galt
Jeg ved at der er noget galt, lige fra jeg træder ind i din lejli... [...]
Blandede tekster · frustration, voldtægt, forhold
5 år siden
4Kirken
Nick flåede slipset af, inden han startede bilen. Majbritt ved ha... [...]
Kortprosa · observation, tankeflugt, fremmedgørelse
5 år siden
12Tomgang
Jeg har brug for, at der nogle omkring mig · Jeg har brug for, at d... [...]
Digte · ensomhed, usikkerhed, parforhold
6 år siden
8Du var der engang
Du var der engang · Husker stadig, hvordan du greb mig, da jeg fald... [...]
Digte · kærlighed, mennesker, livets gang
7 år siden
3Da du faldt
Da du faldt var jeg der til at gribe · Præcis som jeg altid er der,... [...]
Digte · hjertesorg, konflikt, mørke
7 år siden
3Tid til at sige farvel
Nu er tiden inde, til at sige farvel. · Jeg kommer til at savne det... [...]
Aforismer og gruk · tidens gang, tabt lykke, relationer
7 år siden
2Mødet
Et håndtryk med efterfølgende aftryk · Et fastsættende indtryk · En a... [...]
Digte
12 år siden
3Brødre
Vinden legede med hans hår, vandet foran ham forekom stort og uov... [...]
Kortprosa
12 år siden
3Efterårsaften
Ude over sletten skimtes månes første stråler. Hun smiler lidt ve... [...]
Noveller for børn/unge
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Ida Hansen (f. 1991)
Pigerne i min klasse, er næsten 2 år ældre end mig. Jeg sprang 5. klasse over, fordi min klasselære mente at jeg havde brug for flere faglige udfordringer. Thomas og min mor, syntes det var en god Idé. I starten synes jeg det var lidt sejt,men det gik ligesom over, efter den første idrætstime i 6. klasse, efter sommerferien. Da vi skulle klæde om inden idræt, havde Alma baberet ben og hun havde en bh på, med blomster, bøjle og pushUp. Ugen efter havde Klara, Sara og Sofie alle sammen Bhér på der var magen til. Jeg spurgte Klara hvor hun havde købt sin, og hun svarede at den var fra HogM. Men da jeg tog derhen i mandags efter skole, forklarede ekspedienten mig, den slet ikke fandtes i min størelse, og som hun sagde, var det jo ikke fordi jeg havde behov for en bh endnu. I stedet viste hun mig, en undertrøje med nuser motiv. Jeg endte med at købe den midste sportsbh hun havde på lager, og den passede næsten, selvom elastikken sad lidt løst om mine ribben. Jeg var fast besluttet på, at jeg ville forsøge at passe ind. Så da jeg så, at de havde tilbud på engangs baberskrabere i Normal, købte jeg en hel pakke med hjem. Jeg havde aldrig baberet ben før, men jeg havde set min mor gøre det, en enkel gang, for et par år siden.
   Da jeg låste mig ind i lejligheden, var der lys i entreen. Thomas sad ved spisebordet, med en kop kaffe, og en avis. ACDC spillede fra anlæget i stuen. Han smilte, og spurgte hvor jeg havde været. Da jeg fortalte at jeg havde været i H&M, spurgte han ind til, hvad jeg havde købt. Jeg svarede at det bare var noget tøj, og sagde at jeg hellere måtte gå op, og få lavet nogen lektier. Han rejste sig op, og gik ud til mig. Jeg stivnede, og forventede næsten at han ville tage inkøbsposen ud af hånden på mig. Men i stedet, gav han mig et kram, og sagde at det var rart, at jeg var hjemme igen. Thomas og min mor har været kærester i 1 års tid nu. I starten havde jeg besluttet at jeg ikke kunne lide Thomas. Hvis min mor ikke havde mødt ham, så havde hun måske stadig været sammen med min far. Men det blev hurtigt, ret svært at hade Thomas, han havde en eller anden form for ro over sig, der tog toppen af både min mors, og mit temprement.
   ...

Jeg begyndte at sæbe det venstre ben ind, i den flydende håndsæbe der stod på håndvasken, i badeværelset. Da sæben var fordelt i et tyndt hvidt lag, op langs skinnebenet, og videre op over knæet, og op langs låret, satte jeg foden op på håndvasken. Jeg satte skraberen mod anklen og trak opad i en lang forsigtig bevægelse, op ad knæet, og videre op over låret. Sæben dryppede fra skraberen og ned på gulvet. Pyt. Det kunne jeg altid tøre op senere. Jeg satte skraberen mod anklen igen, og gentog bevægelsen fra før. Det var slet ikke så svært. Da jeg skiftede ben, og satte jeg venstre fod på håndvasken, og begyndte at stryge skraberen op langs benet. Det prikkede i musklerne omkring hoften, så jeg hinkede et par gange, for at få det til at gå over. Jeg satte højre fod, i sæberesten på gulvet, og gled. Jeg trykkede skraberen lidt for hårdt ind i huden, idet jeg faldt bagover, og knalede hovedet ind i vægen bag mig. jeg skøjtede ind under vasken, og faldt ned på gulvet. En brændende smerte bredte sig i benet, og da jeg så ned, var der et stort aflangt sår på venstre ben, og blodet fra mit ben, løb ned over min fod, og afmærkede hurtigt, flere og flere af de hvide fliser på badeværelset. Jeg holdte skraberen op mod lyset fra den gule elpære. I skraberen hang der en 10 cm lang hudstribe. Den dinglede lidt. Lugten af jern, gennemtrængte badeværelset, og rummet begyndte at dreje rundt. Det gav et sæt i mig, da der blev banket på døren, ind til badeværelset.
   "Thea? Er du derude?"
   "Ja."
   "Kommer du ikke snart ud? Emil skal tisse"
   Jeg trak et par underbukser på, og væmmedes lidt ved, hvordan det sved da stoffet ramte såret, idet jeg trak dem op over benene. Jeg gjorde håndklædet vådt, under vandet fra håndvasken, og gned resten af den hvide sæbe af benene. Badeværelset lignede noget fra en dårlig horror film. Et langt, og nærmest perfek mørkerødt spor, løb fra såret, ned over min ankel, og videre ned på fliserne, og hele vejen ind mod midten af gulvet, og ned i afløbet. Jeg tog bruseren ned fra holderen på vægen, og skyllede fliserne. Vandet blev forvandlet til en rødlig farve, der godt nok udvaskede lidt, af det mørkerøde spor på gulvet, men som samtidig, fik det til at brede sig, til de af fliserne, der ellers ikke var blevet berørt endnu.
   ...
   Jeg ved ikke hvordan, Thomas fik overtalt mig til, at åbne døren ud til badeværelset. Men han så bleg ud, da han opdagede skraberen,med hudstriben der lå i vasken. Han smed det i skraldespanden, inden han lukkede låget til toilettet, og fik mig sat ned, ovenpå det. Han viklede mit ben ind i viskestykker og gaffa tape, inden han kørte mig på skadestuen. Jeg kan huske at jeg tænkte, at det måske ikke, havde været helt det værd, at have glatte og nybaberede ben.

...

Idræt

I princippet var det vel ikke Christinas skyld, at Alma og de andre piger, filmede mig, i omklædningsrummet, og at de delte det på snapchat. Det var sikkert tilfældigt, at hun valgte at insistere på, at jeg skulle deltage i idræt og gå i bad med de andre piger bagefter, for første gang siden jeg var blevet syet i benet, netop den dag hvor Legit appen blev tilgængelig i appstore. Men hver gang, billedet af mig dukker op på instagram, facebook, eller over vores skole intra, så bliver jeg vred på Christina, en gang til.
   Alma er den mest populære pige, i klassen. Hun er enebarn, og selvom vi kun går i 6.klasse, så har Alma altid den nyeste Iphone. Hun laver altid sine lektier, og hendes far er formand i forældrebestyrelsen på skolen. Måske er det derfor, at lærene altid tror blindt på, de ting hun siger. Som f.eks. dengang i 4. klasse hvor hun lagde en tegnestift på Michaels stol, og insisterede på at det var Tobias, der havde lagt den der. Alt sammen fordi, han havde sat kryds i boksen med Nej, i det kærestebrev hun havde givet ham.
   Den her dag, havde været helt fucked, allerede fra starten. Det startede med at Emil, kom til at vælte mælken, udover min nye tshirt, med en fodbold. Så begyndte Thomas at råbe, fordi vi igen, havde spillet fodbold indendørs. Så kom min mor ind i køknet, og skældte ud fordi jeg ikke kunne finde ud af, at passe bedre på mit tøj. Så begyndte Ludwig, min 3årige lillebror at græde, og da jeg satte mig ned på knæ, for at trøste ham, tissede han i bukserne, og jeg opdagede det først, da en lille sø af tis, siv ud af hans ene bukseben og ramte min fod.
   Da jeg cyklede igennem skolegården den morgen var klokken kvart over 8. Netop der, dukkede min klasselære Aksel op, og besluttede sig for at forsinke mig yderligere, ved lige at pointere, at det altså var 4. gang på denne måned at jeg kom for sent. Og At jeg desuden ikke måtte cykle i skolegården og at han vidst var nødt til at skrive til min mor.
   Min gamle træner, plejede altid at sige, at hvis der var noget jeg var vred over, var løb den bedste måde at få det ud på. Derfor blev jeg også ret lettet, da Christina, vores idrætslære fortalte os, at vi skulle løbe cubatest. Da vi stilte os klar, maste Alma sig ind imellem mig, og Anna Katrin. Hun spurgte om jeg var klar til, at blive kaldt Taber Thea, resten af skoleåret. Jeg havde opbygget så meget vrede i løbet af den morgen, at jeg tror jeg kunne have løbet flere timer i træk. Det var i hvert fald nok til, at jeg vandt over resten af klassen. Det var først da Christina slukkede for lyden, at det gik op for mig, at testen var slut. Et par af drengene lå på ryggen i gymnastiksalen og forsøgte at få vejret. Jeg hvilede mine hænder på knæene, et øjeblik før jeg så på Christina. Hun smilede og sagde, at det vidst nok var første gang hun havde oplevet at det var en pige, der var hurtigtst til Cuba testen. Oliver sagde det var godt løbet. Tobias sagde at det var for sygt, og gav mig en highfive. Oliver vendte ryggen til Alma, og moonede. Jeg begyndte at grine. Det gjorde Tobias, og resten af klassen også, indtil Christiana bad Oliver, tage sine bukser på igen.

Legit

Omklædningsrummet lugtede surt, lidt ligesom Emils træningstaske, når han har glemt at tage sit våde håndklæde op af den, og det bare har ligget der, sammen med hans svedige fodboldtøj i en uges tid. Nogen af fliserne er mere gule end de er hvide. Vi er 12 piger i klassen, men det er sjældent at alle er med til idræt. Og endnu færer der går i bad bagefter. Jeg gjorde det kun fordi, Christina helst ikke skulle ringe til min mor igen. Jeg har kun gået i klassen i 4 uger. Alligevel har Christina, og min klasselære allerede ringet til min mor 3 gange. Jeg har lovet, Thomas, at holde lidt lav profil nu, hvad det så end betyder. Da jeg trak bukserne af, spurgte Alma ind til mit ar. Jeg løj, og sagde at jeg var væltet på cykkel, for nogen uger siden. De andre piger, havde samlet sig, i en halvcirkel rundt om mig. Alma spurgte om jeg ikke havde fået en ny sportsbh og jeg nikkede. Hun rakte ud, og rørte ved mit ene bryst, imens en af de andre piger, filmede det på sin telefon. Jeg skubbede Alma væk, og gik over imod, pigen der filmede. Hun begyndte at gå baglæns, og jeg løb efter hende, men inden jeg kunne nå, at tage telefonen ud af hånden på hende, var hun løbet ud af omklædningsrummet. Jeg så mig om efter mit tøj, og nåede kun lige, at se Alma, der smed det ud af vinduet, og ned i skolegården. Jeg stod tilbage i mit undertøj, imens de andre piger løb grinende ud af omklædningsrummet. Anna-Katrin var den eneste der var blevet tilbage. Anna- Katrin stod lidt udenfor pigegruppen. Hun var næsten 20cm højere end Alma, og hun talte med en lidt jysk accent. Hun kastede en tshirt over til mig.

"Her. Jeg ville ønske jeg havde et par tights, eller et par bukser til dig, men det her er vidst det bedste jeg kan gøre."
   Jeg trak tshirten over hovedet. "Tak.. Hvorfor fanden gjorde de det?"
   Anna- Katrin smilede. "Det er pg.a. Legit. Det troede jeg egentlig du havde regnet ud"
   "Legit? Hvad er det?"
   "Det er en app, hvor man registrere sig som bruger. Herefter kan brugere i nærheden give en udfordringer. De andre bruger giver en point, udfra hvor godt man klare udfordringerne. Hver måned bliver den bruger der har flest point betalt udfra antallet af views."
   ...
Forfatterbemærkninger
En del af et projekt der forhåbentligt bliver til en bog engang. Legit appen findes ikke i virkeligheden, men tanken er at bogen skal bygges op om den app (som selfølgelig er ren fiktion)

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/10-2018 11:01 af Ida Hansen (Kajaki) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 1917 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.