At skulle finde sig selv


2 år siden 4 kommentarer Blandede tekster alene håbefuld psykose

4Livet
Hvad er livet, hvad bruger vi det på, og hvorfor lever vi? · Vi lev... [...]
Livshistorier · håb, livssyn, psykologi
2 år siden
5Selvmordstanker
Er dit liv trist og gråt? Føler du, at du er trængt op i en krog?... [...]
Livshistorier · positivitet, det ukendte, selvhad
2 år siden
5Et sidste farvel
Jeg savner dig mere en noget andet, · men til sidst fik jeg nok. · Je... [...]
Rim og vers · tanker, forhåbninger, livssyn
2 år siden
2Kære mor!
Jeg er måske ikke den perfekte søn, da jeg har mine fejl og mine ... [...]
Blandede tekster · ensomhed, fortvivlelse, valg
2 år siden
4At skulle finde sig selv
Det at skulle finde sig selv i en alder af 19 år. Det er ikke nem... [...]
Blandede tekster · alene, håbefuld, psykose
2 år siden

Puls: 2,6

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 1
Mads Petersen (f. 1999)
Det at skulle finde sig selv i en alder af 19 år. Det er ikke nemt, og det dækker over flere ting end man regner med. Det handler om at kunne stole nok på sig selv til at være sig selv. Man skal kæmpe for at komme igennem udviklingen for at nå dertil, det er hårdt, det er der ingen tvivl om.

Det at kunne stole på sig selv, handler om at tage en chance, jo oftere vi gør det, jo mere stoler vi på os selv. Men der er dog også den del de fleste har låst fast i hovedet; jo flere gange vi tager chancen, jo større en chance er der for at det går galt.

Det kan godt være du starter ud med at tage en chance der går galt, men hvis man lader den slå sig ned, og ikke kæmper, kan man ikke komme op igen. Man skal tænke på sig selv først, det at være egoistisk er en del af at være menneskelig. Man skal elske sig selv, og her er det vigtigt at andres meninger ikke præger din mening om dig selv. For hvis ikke du elsker dig selv, kan du ikke elske andre.

Det at elske, er et vidt begreb. Det går ud på at kunne være sig selv med den eller de personer, man nu måtte elske. Men for at kunne være sig selv, er man nødt til at elske sig selv, du skal kunne komplimentere dig selv, rose dig selv og se de gode sider i dig selv. For hvis du ikke kan dette, har dine ord ingen betydning når du siger dem til en anden, da du egentlig ikke ved hvordan det føles.

Vi lever i 2018, hvor alle har en holdning og en mening. De er måske ikke de samme som dine, men de kan give dig et indblik i hvad andre tænker. Hvad de tænker er dog irrelevant, da det kun er din der betyder noget for dit liv. Man kan dog høre på de gode ting de siger, og tage dem til sig som ros og komplimenter, og derved vokse sin selvtillid og selvkærlighed.

De dårlige sider kan man tage som konstruktiv kritik, men i sidste ende er det kun en selv, der kan tage ansvar for sig selv. Det er derfor man ikke skal tage livet for givet, for livet er hvad man gør det til, og hvis man ikke kæmper for noget, er der ikke en særlig stor chance for at udrette noget.

At finde sig selv. Hvad betyder det for andre? Jo det betyder at de kan mærke du er dig selv og din egen. At du kan tage ansvar for dig selv, at du kan elske dig selv for den du er, trods de dårlige sider du måtte have. Du skal kunne være dig selv trods andres meninger og holdninger, og man skal kunne sortere ting fra, som du ikke kan bruge til noget.
Når man har fundet sig selv, altså lært sig selv at kende, lært at leve med den person man er, lært sine grænser at kende, kan man begynde at hjælpe andre. For tro mig, der er mange andre der ikke kan finde sig selv, eller ikke er bevidste om, at de ikke har fundet sig selv.

Det handler i sidste ende kun om dig, kampen du skal igennem, for at lære dig selv at kende ind og ud, kampen om at acceptere dig selv og tingene i dit liv, som de er.

Trods denne lange tekst, har jeg stadig ikke fundet mig selv. Men det er en lang kamp, dog har jeg indset hvad det kræver, og det er et skridt i den rigtige retning.
Et skridt mod det nye liv, alle ønsker at få.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 04/12-2018 19:41 af Mads Petersen og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 626 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.