3Velkommen til den nye verden
Dag 1 · Nu er det snart vinter. Bladenes gyldne pragt er dog stadig... [...]
Noveller
13 år siden
0Dagdriver
Hukommelsen signalerer · en etude af Bach · en smule af nordvestenvin... [...]
Digte
18 år siden
0Pligter
Frihed er at have pligter · siges det · frihed til at gøre alt · hvad j... [...]
Digte
18 år siden
0Stenen
En sten med buer som dine øjenbryn · finder jeg på stranden · er/var ... [...]
Digte
18 år siden
0Matador
Nu er vi ene hjemme og skal spille matador · Købe huse på Grønninge... [...]
Digte
18 år siden
1Ventestrategi
At vente er noget af en kunst · en mærkelig stemning rører sig · hvil... [...]
Digte
18 år siden
0Modsætninger
Forrykte tildragelser · en verden fyldt med lidelse · en verden fyldt... [...]
Digte
18 år siden
0Status
Dagens dont tilfreds · såsom nyheder fra det vilde ind og udland · Li... [...]
Digte
18 år siden
0Spillegæld
Villig og fri · går hun fra alterbordet · med stor ærefrygt over den ... [...]
Digte
18 år siden
0Dialog
Hjælpsom er det dumme svin · En spejling af min indre svinehund · hvi... [...]
Digte
18 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Palle Finn Jensen (f. 1949)
Kære Hilbert

Jeg takker for dit sidste brev, selv om det var et noget træls brev at få ind ad døren. Jeg vil helt undlade at kommentere det.

Jeg kan fortælle at naboerne og især genboerne irriterer mig i høj grad. Hvem det er af genboerne, der har installeret aflytningsudstyr i min lejlighed ved jeg ikke, men jeg er sikker på at det er efterretningsvæsenet, der står bag.

Når de kommer ud fra deres lejlighed er de altid iført læderjakker, og det er jo det sikre tegn på at de tilhører sammensværgelsen.

Men hvorfor netop mig. Jeg har intet andet gjort end at sende et infamt brev til biskoppen og et venligt brev til droningen, hvor jeg har gjort rede for det umulige i at løse livets gåde. Ja, jeg har bevist det. Men det skulle vel ikke være grund nok til at der også i fjernsynet sendes den ene udsendelse efter den anden, hvor de forfølger mig.

Ingen har direkte henvendt sig til mig, men der er ingen tvivl om at de vil mig til livs, simpelthen ved at tvinge mig til at begå selvmord. Det skal dog ikke lykkes dem, dertil er jeg for stædig.

Jeg glemmer dog aldrig den dag da de satte ild i kælderrummet under min lejlighed og tvang mig ud på en vild cykeltur igennem byens gader. Jeg kom i den forbindelse ind i dronningens sovekammer. Der var dog håndværkere på og dronningen lå ude i svinestalden og var syg af væmmelse over at man i dette land ikke var i stand til at kurere min sygdom. Jeg bad om undskyldning for at det var mig der havde sat ild på viborggården, men det var på trods af at det ikke var mig der havde gjort det. Og det er netop sygdommen - at jeg påtager mig skylden for noget jeg ikke har gjort. Vi har dog Kristus til at påtage sig den skyld, som jeg er ansvarlig for.

Men hvorfor er der så mange vinduer i den bygning der ligger over for mig. De vinduer ligger på den ene linie efter den anden, og jeg bliver skør af at sidde og tegne alle de streger i luften. Jeg kan jo blive ved med det indtil jeg dør.

Jeg har lagt mærke til at de har fjernet den plante, der kaldes for paradistræet, men det er vel blot for at forvirre mig. Men at de er ude efter mig er der ingen tvivl om.

Havde jeg blot et anstændigt arbejde at stå op til, så havde de ikke noget at komme efter. Men det er dog ikke ganske sikkert. Jeg har på fornemmelsen at jeg vil blive forfulgt ligegyldigt hvordan min situation så end er.

Men ikke en eneste har henvendt sig til mig. De kommer kun og udsender mærkelige tegn. Ingen ord. Og det er sgu satanisk. Hvis de så blot ville sende mig i retten med et anklageskrift, men nej. De er efter mig hvor jeg end går.

Når jeg har været i udlandet er de også efter mig der. De sendte det israelske efterretningsvæsen efter mig da jeg var i Israel. Hvorfor. Jeg kan råbe ligeså højt jeg kan og de vil garanteret ikke svare. Vende ryggen til og forsvinde som dug for solen.

At jeg er en samfundsfjende er der ingen tvivl om. Men jeg har ikke foretaget mig noget der kan kaldes landsforræderi, bortset fra at jeg var militærnægter. Og det kan jeg jo godt se er en forbrydelse, der overgår langt hvad der kan forestilles.

Jeg har forsøgt at lære dem i Svendborg, at de skal køre med cykelhjelm. Men det var en besværlig læremåde, og jeg tror ikke at det har haft nogen virkning det jeg har gjort. På vandrehjemmet i Svendborg søgte de af al magt at finde ud af hvem jeg var, og det var da synd for alle de gæster, der ikke kunne forlade vandrehjemmet blot for min skyld. Men jeg gjorde det dog klart ved at smile til børnene at jeg ikke var et uhyre. Det skete ved zoologisk museum.

Den smukke pige som kom fra Spanien sad i samme kupé som jeg og chefen for efterretningsvæsenet. Han talte heller ikke til mig. Men i toget fra Ringe til Odense, var der dog nogle, der var på mit parti. Og koden som jeg fløjtede: 'Er du dus med himlens fugle', beroligede dem. Det er jo hele jorden der står på spil.

Men hvad skal jeg gøre med alle de nummerplader, når hjemmeværnet kører i civile køretøjer. Jeg er ganske forvirret.

Venlig hilsen
din fætter.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 26/09-2002 14:33 af Palle Finn Jensen (pallefinn) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 761 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.