opdatering
Michala Esch...
21 år siden
Diabetes er lig med øjenl...
David Hansen...
1 måned, 27 dage siden
Læring og andre samfundsn...
Ole Vind Raa...
10 år siden
3. Side - I'm back!
Sweetypie93
5 år siden
Nisse-alert
Olivia Birch...
9 år siden
Sæsonpræget spisevaner 24...
Anna Gammelg...
1 år, 7 måneder siden
Sommer
Hanna Fink (...
10 år siden
Hurry up!
Julie Vester...
10 år siden
Tror livet har fået stres...
Ace Burridge...
11 år siden
Lyst til livet
Halina Abram...
6 år siden
Dagen i dag
Salomon
9 år siden
Desværre.....
Halina Abram...
6 år siden
Masser af fest til mig :/
Michala Esch...
11 år siden
P's liv, en skriveproces ...
Camilla Rasm...
10 år siden
Måske læsedag
David Hansen...
3 måneder, 5 dage siden
Taber-tangoen
Ansu Orheim ...
2 dage, 20 timer siden
Jeg hader - Kasper Lund.
Kasper Lund ...
7 år siden
Vægttab og jobsøgning
Racuelle Hei...
6 år siden
Hey now, hey now, don't d...
Camilla Rasm...
7 år siden
Hvorfor er jeg så ensom?
Neola
3 år siden
Hvorfor er jeg så vred?
Neola
3 år siden
Højskoleophold.
Hanna Fink (...
8 år siden
At være noget - at blive ...
Salomon
9 år siden
En mission i livet
Salomon
9 år siden
Dagens Danmark.
Ruth Christe...
7 år siden
Min røvfattige søster
Flickarocks
9 år siden
Skøre drømme og sovende f...
David Hansen...
1 måned, 16 dage siden
19-03-17
Hannah White...
7 år siden
Lidt om livet.
Hanna Fink (...
7 år siden
Pigsen
Poul Brasch ...
10 år siden
Like & del
Olivia Birch...
9 år siden
Juletid
Gittepigen
11 år siden
Nede på point
Olivia Birch...
9 år siden
Sikkerhed - What for?
Marlene Gran...
11 år siden
heh, lægeerklærning, - en...
Kenny Raun (...
9 år siden
Alene i skyerne
Tine Sønder ...
11 år siden
Månemand
Camilla Rasm...
15 år siden
The last soppetur
Olivia Birch...
8 år siden
Kender I det?
Hanna Fink (...
10 år siden
Kære far ❤️
Musenmia
4 år siden
De fire vægge og pc'en.
Rudi Kouring...
8 år siden
Lettet!!
Mille Larsen...
2 år siden
Stil, grill og musik
Martin Micha...
4 år siden
Ferie
Hanna Fink (...
7 år siden
Når lykken holder ferie.....
Marlene Gran...
11 år siden
En lørdag.
Michala Esch...
15 år siden
Lommefilosofi og valg - K...
Kasper Lund ...
9 år siden
Er kreativt værksteder me...
Simone Reinh...
1 år, 1 måned siden
Hej med jer!
vintergækken
11 år siden
Titte bøhh
Racuelle Hei...
9 år siden
Yoga
Ida Hansen (...
7 år siden
Hun fik Cohen forærende
Olivia Birch...
7 år siden
Guldbryllup
Hanna Fink (...
5 år siden
godmorgen og godnat
Simone Reinh...
11 måneder, 17 dage siden
Guppy, vintertid, stjerne...
Mikala Rosen...
11 år siden
For korte agurker
Regitze Møbi...
9 år siden
Farvel i morgen..
HCDitte
9 år siden
Jeg er ikke en slave - Ka...
Kasper Lund ...
8 år siden
Stemme
Halina Abram...
6 år siden
Inspiration eller fjolled...
Kellany Bram...
11 år siden
Helt ny og alt det dér
LizetteHE
11 år siden
Hejsa

Efter en lidt stresset travl uge færdiggørelse af kælderrum før datters 13 års fest nu på fredag (mangler stadig lidt) kommer jeg ud her efter weekenden fyldt med gode oplevelser Min mors 70 års dag gik utrolig godt vi 3 søskende kom godt fra vores fælles talestrøm mine søskende og mig havde inddelt i emner hmmm kunne sætte min del ind her talen endte med at tage over 1 time så måske sagde vi mere end vi skrev.
Måske er alle disse ord god mod søvnløshed. **Smil
GOD FORNØJELSE))))

Peter's del af tale til Mors 70 års dag.

(fælles Shubi sang)

Hvad mon man er før man blir til
et stjerneskud et puslespil
en tanketorsk en gulerod
man må for fan da være noget


Ja MOR vi startede med Shubidua's Den røde tråd måske bliver det den eneste røde tråd i dine børns ord til dig.

Her idag på din 70 års fødselsdag ønskede vi egentlig sætte ord på DIT liv men da vi ikke kender livet gennem dine briller har vi valgt fortælle det set med vores øjne Måske bliver det så vores eget liv vi fortæller om men er vi ikke Netop en del af dit LIV?

Måske vil du syntes vi blot skulle sige SKÅL TILlykke.
Men deteeee (drillesang) gør vi bare ikke.

Morten

Birthe
(første tid)

Mine første tanker Tjaa jeg kan bestemt ikke huske da du valgte at få mig MOR men jeg forstår dig godt))),
Jeg husker livet før skoletiden som meget tryg. Mor passede gartneriet dyrkede grønsager først til salgsforeningen senere til hjemmesalg jeg legede vel meget med mig selv holdt øje med dig mens du MOR LØB rundt omkring og sagde JEG HAR SÅ TRAVLT I DEN HER UGE. mit tidlige liv afspejlede meget livet her udenfor legene blev præget af landbruget Du kom somme tider og forstyrrede mig trådte på min traktor den var SÅ stor plplplplpl (som mine arme kunne nå fantasi) ÅÅÅ når du endelig fik tid til mig svarede jeg. Jeg har så travlt i den her uge.

Teknologien tog også sit indtog i huset far kom hjem med en spolebåndoptager jeg tror nok du Mor fandt dette skørt. men den kom i brug vi optog vores sangstemmer på børnesange med naboens børn der er også mulighed for at høre min Farfar fortælle ja mor du synger også med men som altid tilbageholdene LAD DOG BØRNENES stemmer ååå vi har hørt hvad der kom ud af det)).

Da Morten blev født skulle Birthe og mig sove hos naboer Åse Villy på vej til skole skulle jeg køre ind se HAM jeg glemte cyklede i stor fart forbi fortsatte til den trygge skole. Men der var ingen kære Mor ))) far kom hentede mig jeg skulle se TJAAA hmmm VIDUNDERET.

Morten

Birthe
(marken hjemmelege)

Mor Du synes jeg var alt for lille du skal ikke have en cykel endnu, sååå jeg slæbte mors bedstemorcykel ud til en træstub for at nå op og væltede rundt i haven.
men da dagen var gået cyklede jeg mere ååå mor blev overbevidst jeg arvede Birthes med speciellavet sæde beslag type lav.

Birthe holdt jeg ofte øje med hun havde tit skolekammerater med hjem og lege ååå vi fik jo eget badebasin allerede i 1969 vores fingeraftryk er derude endnu. Badebasinet gav dog hurtigt problemer utæt det blev lappet gang på gang uden vedvarende holdbarhed vi svømmede rundt sidde om sidde med små vandkalve, efterhånden udviklede badebasinet sig til et godt sted at spille fodbold liggegyldigt hvordan fødderne vendte fløj bolden ikke langt væk




Morten

Birthe
(FDF fritids)

Mor som FPF leder i Hvorupgård senere kredsleder bragte også mig ind da de senere udvidede med FDF husker flere gode lejrture specielt 14 dages turen til Samsø en enkelt knobmaskine vi byggede hvor man puttede reb i den ende ende når man så tog den ud igen var rebet fyldt med knob SMART.

De andre drenge fra klassen spillede fodbold da dette faldt sammen med FDF fik jeg lov til at træne med de øvede jeg sled hårdt i det men benene sidder sikkert helt skævt men jeg fik en flidspokal for indsatsen noget ingen af de dygtige klassekamerater forstod. hmmm næste sæson opstod igen sammenfald med FDF så det blev kun et enkelt år.

Husker de mange ledermøder FDF/FPF holdt her i huset hvor du tog en stor del af slæbet, møderne var præget af i også hyggede jer sammen.

Morten

Birthe
(naboer)

Fra min tidligste barndom husker jeg Ingemann Nielsen den gamle gartner der havde lejet en stump jord af mine forældre det var skønt at se hvad han lavede hjalp da også selv til syntes jeg men til min konfirmation fortalte han jeg rykkede kålene op lod brandnællerne stå hmmm ville alle ikke det.

Flere gange om ugen var vi efter mælk hos Åse Villy skønt om aftenen at lege med deres børn Ellen og jeg var jævnalderne hyggeligt med høloftet og deres katte smågrise og kalve ja livet på en gård.

Sener hjalp jeg lidt til hos Bjarne på nabogården MOR havde sagt "ja men du går ikke med ind" tjja det fik du så ikke at vide.

Mors døre stod ellers altid selv på klem husker det som Posten & Ingeman Nielsen & Jens vejmand altså AIS som malede dig her ofte kom smut ind fik kaffe.

Morten

Birthe
(skole)

Skolestart Hvorup skole tjja du Mor var høj gravid så du kunne ikke følge mig til første skoledag dette blev så storesøster Birthe.
Skolen mit første møde med en verden hvor ikke alle var søde ved en fik mig til at lukke mig inde mor hjalp ikke måtte ville? klarer tingene selv?
jeg kom sikkert ofte i småkonfligter med Michael & Asbjørn der havde lært hvis nogen ikke opførte sig ordentlig giver i dem bare nogen på frakken Hmmm det må så være mig der ikke var ordentlig
DET KAN VEL IKKE FORBAVSE.

Gedion en jævnaldrene grønlænder dreng fra hvorupgård kom ofte løbende over marken for at lege.
Sammen havde vi fantasi til mange farlige lege som at tænde lille bål på svælledyngen mærkeligt der også gik ild i svellerne)).Vi var oppe at gå på tagrygningen af laden jo vi forstod virkelig at tilkalde os din opmærksomhed mor.


I 1972 lukkede Hvorup skole vi startede alle i gl Lindholm hvilket sikkert var godt for mig finde nye kammerater derinde husker Jens, Heine & Kofoed der ofte var med hjemme lege husker vi hjalp dig MOR med at fældede det store Piletræ ved den gamle vandpumpe

Morten

Birthe
(dyr)

Fra min tidligste barndom har vores hjem altid været forsynet med heste før skoleårene var der hunden Lasse der opmærksomt fulgte med i alt hvad jeg foretog mig. En dag var den sporløst forsvundet. så fik vi bjørn en stor Sankt Bernhard altid i lænke dens lege var sikkert alt for voldsom for mig. vi har også næsten altid haft katte mest udenfor husker fru Klausen og Sara en helt sort kat en der fik lov være inde fordi det var den vant til fik den af en grønsagskunde.

Meget tidlig (måske 7 år) overtog jeg gårdens hest nu traktoren var kommet. for lånte penge af forældre fik jeg en drægtig Nordbak Hoppe tanken var sikkert give mig ansvar + lille forretning med avl. vi nåede kun lige at få første føl (Claus) før hoppen døde, den var på græs med pæl og lænke rullede sig rundt fik rebet stramt om brystet der lå den så med bagbenet fast i hegnet foran jernbanen og døde af udmattelse.


Claus og jeg fik mange gode oplevelser sammen en stædig krikke eller led den af at det var mig der skulle gøre den riddevandt? vi fik mange ture med hestevogn husker enkelte vintre hvor jeg med flere skolekammerater spændte små kælke bagefter og så fuld fart gennem skoven til mørke og kulde overmandede os.

Morten

Birthe
(de sidste år)

De unge år orkede Mor ikke engang høre alt den supergode musik jeg spillede ikke en gang særlig højt man kunne kun lige akkurat høre det når jeg gik ovre ved naboerne som jo ligger tæt her på landet.

temmelig ofte slukkede hun simpelthen for musikken ved at slukke for strømmen i hele huset hvis det havde været i dag vill jeg have en ghettoblaster på batteri de er mere troværdige end strømmen her ved min mor

Jeg kom meget ved kammerater i Hvorup i mine unge knallert år ååå til sidst flyttede jeg kunne ikke udholde klumperne i strømmen.

Som lille dreng spurgte jeg ofte dig MOR "ved du hvem der er den sødeste i hele verden".

ÅÅÅ svaret er sikkert også NU.

DIG MOR.

Morten

Hvis ikke i alle er faldet isøvn vil jeg da gerne vide det)))


SES Peter


Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Mors 70 års dag er publiceret 28/01-2002 22:48 af Peter.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.