Hjemkomst
Hanna Fink (...
9 år siden
En røverhistorie i toget
Anders Husma...
9 år siden
Nu er vi snart færdige
Ragnhild Bac...
10 år siden
Spejle
Marie Martin...
10 år siden
Dybbøl gartnerhjem
Martin Micha...
5 år siden
Kindfede og røvfuld!
Racuelle Hei...
9 år siden
godmorgen og godnat
Simone Reinh...
1 år, 2 dage siden
Drømmwn
Martin Micha...
5 år siden
Torsdag d. 3/8-2018
Smukke Emma
5 år siden
Læring og andre samfundsn...
Ole Vind Raa...
10 år siden
Selvudvikling et moderne ...
Bella Donals...
8 år siden
Kreativitet overtager
Christacia
10 år siden
SFI...Det Nationale Forsk...
Camilla Rasm...
10 år siden
Pandekagekomfur
Peter
10 år siden
Kjære dagbok
Sunstar31
9 år siden
Kender I det?
Hanna Fink (...
10 år siden
Lus og små ligkister
Regitze Møbi...
9 år siden
Hej. Og farvel igen. - Ka...
Kasper Lund ...
7 år siden
Don't go away mad, just g...
Kasper Lund ...
8 år siden
Tegning
Jette Peters...
8 år siden
Drømmen om huset ved have...
Ruth Christe...
7 år siden
Hvor blev mit af?
roed
11 år siden
Fuldkomment flyverskjul
Regitze Møbi...
9 år siden
Udstillingen
Hanna Fink (...
11 år siden
Linsen
Camilla Rasm...
16 år siden
Mere tid. Mere alt.
Anja Lind An...
10 år siden
Det vil ikke slippe mig :...
Gittepigen
11 år siden
Poetry slam
Martin Micha...
5 år siden
Introduktion til mig
Anne Olsen (...
9 år siden
Vand
Halina Abram...
6 år siden
Og tænk engang, jeg flytt...
spinosi
10 år siden
Hr Solsort
Peter
8 år siden
Lufthavnen - sjæl i flamm...
Salomon
9 år siden
Dumme udtalelser og træls...
Racuelle Hei...
5 år siden
Valg 2019
Martin Micha...
4 år siden
Så er det nu
Josephine Lø...
9 år siden
Så mange startsteder...
George Smile...
9 år siden
Morgens musik
Halina Abram...
6 år siden
Kære natbog (XVI) – ingen...
Olivia Birch...
8 år siden
Operation
Halina Abram...
6 dage siden
Det ender med en silhuet
Olivia Birch...
9 år siden
Hurry up!
Julie Vester...
10 år siden
Er god start så meget at ...
Kellany Bram...
10 år siden
Skrivende
Michala Esch...
6 år siden
Fødselsdagsgave
Hanna Fink (...
5 år siden
Fjerde bog færdig, femte ...
JesperSB
2 år siden
Aaaangst!!!
Camilla Rasm...
16 år siden
Første indlæg og ny tid
Miriam Lidbe...
6 år siden
Drømme om kærlighed
Ace Burridge...
11 år siden
Lange dage giver lange pa...
Neola
3 år siden
Adskillelse er sundt når man kan mærke og føle - en længsel - et stik i hjertet og et tomrum. Følelsen af at noget mangler og at man er afklædt – nøgen ! Længselen efter det vante, og tomrum når den umiddelbare nærhed er fjern ! Jeg savnede og var savnet. En dejlig følelse og ikke mindst en bekræftelse i kærligheden !

Afrejsen var svær, og sindet var præget af nervøsitet for at forlade de vante vægge af mursten og pus, som udgør min base, og trykke hjemsted. Og ikke mindst min mand, som er kaptajnen når skuden er ved at synke.
Jeg var usikker på hvad der ventede mig, og om den personen som jeg engang tilsidesatte mig selv og min familie 100 % for…. Havde fået det bedre, og forandret sig !
Jeg glædede mig helt vild til at se de børn, som jeg engang passede og tog til mig, da deres mor var indlagt ! Jeg har ofte sendt dem en tanke, og ønsket dem tilbage. De fik et stort plads i mit hjerte dengang, som de stadig har.
Endnu mere var jeg MEGET spændt på at træde ind på hendes domæne, og se om mine ” bange ” anelser stemte overens med det billede jeg havde ! Jeg forventede nok at møde et hjem med mere eller mindre kaos af skidt og kanel, og et rod uden lige. . Men med hjælp fra moderen var hjemmet ” rimeligt ” pænt og rent da jeg ankom !

Jeg blev mødt med glæde og knus fra min veninde og hendes børn. Det var dejligt at se dem igen, og underligt at tænke på, at det er 3 år siden de flyttede tilbage til Norge. Der er sket meget med pigerne, som er vokset og blevet teenager. Jeg misunder hende ikke at have 2 af slagsen på en gang ;-)
Charmetrolden af en lillebror og samtidig dåbs barnet havde vokset sig til en stor og glad dreng ! Et meget nemt barn som sov natten igennem, og som generelt var smilende og tilfreds ! Jeg havde ellers haft mine bekymringer om hvordan hun ville klare et barn mere, da jeg tidl. havde oplevet hvordan det gik lidt på lykke og fromme mht. pigerne. Men det virker til at gå rimelig, og at de alle har det godt !

Selve kirken og dåben var et kapitel for sig. Jeg har aldrig oplevet en kirkelig handling - så varm og personlig !
Vi startede med at indfinde os på div. pladser. Jeg satte mig ved siden af min venindes søster, som også skulle stå fadder til guldklumpen. Min veninde, hendes kæreste og barn, samt de 4 andre forældrepar hvis børn også skulle døbes. Blev placeret bagerst i kirken.
Da klokkerne havde ringet af og orglet begyndte at spille. Kom præsten gående op af kirkegulvet bægerne på et meget stort kors. Foran sig havde han en dreng på omkring 8 år ( hvis historie vi fik senere ), og bagefter forældrene og deres børn. De satte sig på den forreste række !
Der var samler og bøn som det hører sig til ved en gudstjeneste, men hverken mere eller mindre end at selve dåbshandlingen startede relativ hurtig ! Guldklumpen var den første ;-) Efter dåben tog præsten ham i favnen, og vente sig ud mod menigheden, og holdt en personlig tale for ham. Det var smukt !
I stedet for at bruge prækestolen, stillede præsten sig på en talestol nær alteret. Snart viste det sig, at kordegnen var smuttet op på prækestolen, og nu virkede som dukkefører ! Præsten og dukken tog sig en snak om kirken og gud, så selv de mindre børn blev fanget af hvad der skete. Det var meget fascinerende og underholdene ;-) Inden kirkehandlingen sluttede fik vi historien om drengen som havde gået forrest i kirken. Præsten var kommet i kontakt med han på et tidspunkt hvor han var meget syg og lå på Rigshospitalet. Vi fik ikke at vide hvad han havde fejlet, men det havde været tæt på at koste ham livet… Efter han blev rask erklærede han at - når han blev STOR, så ville han enten være præst eller lokomotivfører ;-). Ja nu får vi se, sagde præsten og smilede.

Efter Kirken gik vi hjem til min veninde hvor vi dagen før havde flyttet møbler, og dækket op til gæsterne. Jeg er blevet mere indadvendt ( end jeg i forvejen er ) siden jeg er begyndt at tage medicin, og har svært ved at holde en samtale i gang, eller i det hele taget være social. Så selv om jeg kendte de fleste, så kunne jeg mærke at – de fyldte meget ! Heldigvis kunne jeg ” gemme ” mig bag videokameraet
Jeg havde en fornemmelse af at rollerne var byttet i forhold til min veninde, og at det denne gang var mig der var den svage. Jeg prøvede at være ” som tidligere ”, men kunne jeg mærke at kræfterne ikke rækkende. Det var som om at der ikke var nok luft i ballonen, og ofte løb jeg tør for ord ! Det var lidt træls når jeg nu havde rejst så langt.
Det var meget begrænset hvad jeg fik set af Norge, da tiden gik med forberedelser og festlighederne. Jeg fik dog det indtryk, at Norge minder om et stort dansk sommerhusområde, idet der hovedsagelig er træhuse ;-)

Da jeg mandag morgen stod i lufthavnen med min veninde, fortalte hun, at hun også havde været usikker på hvad der ventede hende ! Det kunne jeg ikke fortænke hende i.
Jeg var på en måde lettet da jeg gik ind i udenrigsterminalen, og samtidig også lidt trist. Det havde været nogle hektiske dage, og der havde ikke været ret meget tid til venindesnak. Men mon ikke vi ses igen ;-)

Jeg lagde lidt for hårdt ud med arbejde tirsdag og onsdag, og fik regningen i går - torsdag ! Jeg var fuldstændig smadderet, og valgte at tage hjem! Kl. 15.00 var jeg parat til at gå i seng, men viste at jeg ikke kunne sove om natten, så jeg gik i gang med at rengøre køkkenskabe for at holde mig i gang. Kl. 18.30 lå jeg i sengen, og der gik ikke mange sek. før jeg sov, med det resultat at jeg vågnede kl. 02.00 og ikke kunne sove mere. Øv

Claus og den mellemste er på vej hjem fra golfbanen, så jeg må hellere få lettet min rumpen ;-). Den mindste kommer først i morgen, da han lige har noget han skal have afklaret. Han er blevet rigtig teenager, og laver rav i den for dem alle der hjemme. Claus´s ex kones ” nye ” mand har i den grad været genstand for hans tyranniske tilbøjeligheder, at han har været på vippen til at pakke sit gode tøj og gå !
Ex konen ringede den anden dag, og spurte om han måtte komme her hjem og bo ( altså sønnen ). Det skal siges, at der skal MEGET til at hun opgiver hendes kære børnepenge, så det må virkelig have kørt op i en spids for dem ! Knægten ville også gerne flytte her hjem, da han mente at vi ikke er så diktatoriske som hans mor !
Claus kørte der ud i går, og fik en lang snak med sønnen og ex konen. Jeg tror at han fik noget at tænke over ;-) Claus meddelte ham, at han SKAL få talt ud med hans mors mand i aften når han kommer hjem fra kursus, og hvis han ikke gør det – så tager Claus der ud i morgen igen !
Claus har selv været genstand for en teenager alias Michelle ! Hun var virkelig modbydelig over for ham, og brugte ham som genstand for hendes frustrationer. Siden hen har hun sagt - at hun ikke forstod han ikke gav hende en i røven dengang, for det havde hun virkelig fortjent ! Jeg kunne kun give hende ret ;-)

Nu er de kommet hjem, så denne gang må jeg hellere gøre alvor af det ;-)

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Savnet ;-) er publiceret 09/09-2005 19:01 af Turid Nielsen (Tasma).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.