0Blæst
1. · For tre uger siden var Anita mirakuløst nået i land på Vestvåg... [...]
Noveller
12 år siden
0Dias 8
Han læser højt af farvefloraen og forsøger at bestemme en lille g... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 7
Han bakker lastbilen ned ad den smalle grusvej. Må slå det ene si... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 6
Han går med lange skridt henover den nyslåede mark, standser og i... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 5
Hun tørrer opvaskefingrene af i forklædet og sætter sig til rette... [...]
Kortprosa
12 år siden
1Min by
virkelig at komme hjem til sin by · husenes graffiti og pisklattern... [...]
Digte
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Enol Remark (f. 1964)
Hver aften efter maden, når hun havde serveret kaffen foran fjernsynet, sad hun og stirrede på ham. Efterhånden som aftenen skred frem afskyede hun ham mere og mere. Det var det samme aften efter aften, hun kunne ikke lade være med at stirre på hans ækle korpus og lade sin irritation bygge sig op. Se nu den måde hvorpå han fandt et næsehår og med tommel og pegefingeren i et ryk rev det ud. Han kiggede på det og lod det falde til gulvet. Han fandt et nyt og gentog operationen. Nu tændte han piben og lagde den afbrændte tændstik tilbage i æsken. Var der noget mere irriterende end afbrændte tændstikker i æsken. Han sad opslugt af det der foregik på skærmen og kradsede i sit skæg. Han blev ved og ved, det var modbydeligt. Selvom stemmerne fra fjernsynet fyldte rummet, kunne hun fornemme denne kradsende lyd, som en isnende rislen ned ad ryggen. Nu skubbede han skoene af og lagde fødderne op på sofabordet. Han sad og vippede med tæerne. Denne vellystige vippen med tæerne, hvor var han forfærdeligt barnagtig. Tæerne inde i strømperne var en uudholdelig intimitet, en blufærdighedskrænkelse. Hun ville ikke se på det, men kunne ikke lade være.
Det samme hver aften. Efter Deadline kl. 23 løsrev hun sig, samlede kopperne sammen og gik på badeværelset. Når hun var færdig, stod han altid uden for døren, kradsede sig på maven: "Nå, skal vi se at hoppe i kanen, lille mor." Hun svarede ham aldrig, pressede sig hastigt forbi ham og gik i seng. Vendte ryggen til hans side og slukkede sengelampen. "Tja, det bliver godt med én på øjet, der er jo en dag igen i morgen." Samme replik hver aften, når han tungt lod sig falde ned i sin halvdel af sengen. Det var flere år siden han var krøbet over til hende, han skulle også bare lige prøve! Han faldt altid hurtigt snorkende i søvn og hun lå længe vågen med irritationen bølgende i kroppen.
En aften med det sædvanlige næse- og skægpilleri, afbrændte tændstikker og vippende tæer rejste hun sig pludselig fra stolen. Han kiggede forbavset op, da hun imod sædvane gik ud i køkkenet, kun halvt henne i programmet. Da hun kom ind igen, stillede hun sig bag hans stol. "Er der noget i vejen, lille mor?" spurgte han med blikket rettet mod skærmen. Dette "lille mor" afgjorde sagen, hvis hun havde følt et lille stik af tvivl.
Hun stak kniven i ham igen og igen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 10/11-2008 06:56 af Enol Remark (Mole) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 414 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.