Møen i efterårets skær


10 måneder, 5 dage siden 2 kommentarer Livshistorier ferie eventyrdrømme evighed

4Skolestart
Jeg er tilbage på skolebænken. Tilbage til lærernes uendelige fre... [...]
Livshistorier · venner, skolegang, udholdenhed
9 måneder, 4 dage siden
3Lille prinsesse i røde gummistøvler
Jeg drømmer. Drømmer mig tilbage, til da jeg var lille. Til denga... [...]
Livshistorier · barndom, fortvivlelse, dagdrømme
9 måneder, 23 dage siden
1Hans guitarspil
Han siger, han er ved at lære en ny sang. En af vores sange. Jeg ... [...]
Livshistorier · taknemmelighed, kærlighed, guitarspil
9 måneder, 29 dage siden
1Himmelsøen
Vi er mange. Vi venter på bussen, der skal føre os til destinatio... [...]
Livshistorier · glæde, sommerferie, teenageliv
10 måneder, 2 dage siden
4Sommerregn
Regnen siler ned udenfor. Den er højlydt med sine store dråber de... [...]
Livshistorier · årstider, hygge, afslapning
10 måneder, 3 dage siden
4Roskilde Festival
Teltene står i en cirkel og i midten er pavillonen. Det er campen... [...]
Livshistorier · frihed, alkohol, musik
10 måneder, 5 dage siden
2Møen i efterårets skær
Vi kørte på vejen, som var omringet af træer i efterårsfarver. Bl... [...]
Livshistorier · ferie, eventyrdrømme, evighed
10 måneder, 5 dage siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 1
Laura Patricia Hultberg (f. 2000)
Vi kørte på vejen, som var omringet af træer i efterårsfarver. Bladene på vejen føj op, som var en storm på vej, når bilen foran kørte igennem, for derefter at flyve ud i vejkanten og falde til ro. Vi fortsatte, fortsatte med at køre gennem træernes påvirken af efteråret og solen der kom snigende i horisonten. Der var øde. Det var kun os. Min far og jeg og jeg nød det. Vi kom til destinationen og steg ud af bilen. Jeg har minder herfra, fra da jeg var lille og intetvidende og mine forældre stadig var glade sammen. Vi går direkte til de 505 trapper. Ned og ned. Der er stop på vejen, hvor vi kigger ud over landskabet. Klinten er dækket af de røde og gule blade fra træerne og vandet strækker sig, så langt øjet rækker. Vi kommer ned til vandet. Der er højvande og man skal passe på ikke at få våde fødder. Det er et sted, hvor man føler sig så lille og intetbetydende. Der er så meget, der er større end en og meget mere fantastisk. Man bliver helt betaget, af den lange kyst fyldt med skatte, som alle kommer fra istiden og kun langsomt kommer frem i lyset, på grund af vind og vejer, der skader den 600 meter høje klint. Vi finder vættelys. Mange vættelys. Min far finder flere end mig og han finder ellers aldrig noget. I min iver for at finde mere end min far, går jeg helt nede hvor bølgerne skår til og jeg ender med, at tage flere bølger med hjem end nødvendigt. Det var som om de jagtede mig. Jeg måtte ikke tage deres skatte og når jeg kom for tæt på, skræmte de mig væk. For jeg ville jo ikke have våde og kolde fødder. Min far griner ad mig, tager en arm om min skulder, klemmer mig ind til ham og kysser mig på panden. Jeg føler mig tryg, beskyttet, og griner med. Vi stopper flere gange og betragter klinten med en ærefrygt. Fantaserer, at et stykke falder ned foran os og vi finder et dinosaurskellet. At vi finder alle skattene, der gemmer sig og tager med hjem og viser frem til folket i sommerhuset. Men det sker ikke. Vi går videre langs stranden. Snakker, finder flere vættelys. Til sidst vender vi om og går tilbage til en trappe. 505 trin op igen. Og så gennem bøgeskov langs klinten, tilbage. Udsigten er fantastisk. Jeg kan ikke få nok. Og skoven er som i eventyrene. I dens magiske farver og med vinden fra havet, der får bladene til at rasle. Billederne jeg tager, kan ikke fange den følelse, jeg får. En følelse af evighed og drømme, men også en følelse af, at intet varer evigt. At det her ikke vil være det samme næste år og jeg kan føle det hele om igen. Forelske mig i stedet om igen. Vi går mod bilen. Vi skal hjem igen. Hjem og have frokost. Men jeg når at få følelsen af eventyrdrømme, der kan gå i opfyldelse, endnu engang, da vi kører på vejen gennem træerne, der lukkes om os og de røde og gule blade, der løber på vinden efter bilens susen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/07-2018 09:51 af Laura Patricia Hultberg (Huttelihutberg) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 533 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.