En rigtig familie


1 måned, 10 dage siden 1 kommentar Livshistorier dæmoner psykisk smerte reflektion

1En tid på Lange John
Lange John var min tro følgesvend fra jeg var 12 år. Hans kælenav... [...]
Livshistorier · fortidsminder, tiden, læretid
1 dag, 13 timer siden
2Blød mand
Hvis jeg var en blød mand · sku' jeg rigtig være sød · og gå med hjem... [...]
Rim og vers
3 dage siden
2Portøren
Edward ringer og beder mig komme til samtale på hospitalet på man... [...]
Blandede tekster · spydig, satire, sort humor
4 dage siden
3Ud af boksen
Prøver på at tænke ud af boksen · tanke op med nye tanker · bryder ne... [...]
Aforismer og gruk · tanker, strøtanker
6 dage siden
1Lige ved og næsten
Hendes røde lange hår kildede. Hun tog mig blidt om nakken og ber... [...]
Noveller · tabt mulighed, skuffelse, forbudt kærlighed
8 dage siden
2Ordspild
De kan både være sure · eller temmelig søde · og slipper gerne ud · men... [...]
Aforismer og gruk · pladder, sjov, gåde
9 dage siden
2En falsk løgn er vel sandhed?
En falsk løgn er vel sandhed? · Passer på og ser mig for · når jeg mø... [...]
Digte · selvbedrag
10 dage siden
1Til evig tid
Adolf havde stået længe og banket på, men vidste det bare ikke se... [...]
Fantasy · magtesløshed, skæbnen efter døden
11 dage siden
3Dug rimer på græs
Kun duggen rimer på græsset. · Solen kaster lange skygger · over svup... [...]
Digte · styrke, tiltro, hold fast
17 dage siden
0Tiden efter Caminoen
Efter pilgrimsrejsen til Spanien fandt jeg både taknemmelighed og... [...]
Noveller · mennesker, fortid, satire
18 dage siden
1Brev til mig selv
Kære Uffe · Du har så ofte ærgret dig og fortrudt en masse af de va... [...]
Blandede tekster · selvindsigt, selvværd
22 dage siden

Puls: 91,8

Publiceret: 35
Afgivet: 151
Modtaget: 68
Uffe Markmann (f. 1954)
Med sit store talent for en god handel, havde Lene forhandlet sig frem til en rigtig god pris for et nyt stort hus. Der var en hel del arbejde og udgifter før huset blev tip top men de gik begge på med krum hals. Under alt det arbejde udfoldede Lenes sans for detaljer sig virkelig. Uffe fik klare instruktioner til enhver opgave. Hun måtte tit rette Uffe, når han f.eks. holdt forkert på en pensel, så det dryppede. Her i det store hus fandt Uffe hurtigt nye hemmelige steder til sine "medicinflasker". Selv ude på hundelufter-ruten havde han sine depoter. Og ja, de havde naturligvis anskaffet ny hund. Og bil nr. 2 blev det også til. Der manglede ikke noget.

Deres store drøm, var at få børn. Desværre kunne Uffe ikke levere en sperm, der duede til det og Lene Kunne ikke gennemføre en graviditet. De prøvede ellers en del gange med hormonbehandlinger og anonym donorsæd. De blev enige om at stoppe med flere forsøg. Nu syntes den eneste mulighed at være adoption.

De skulle først igennem en lang række undersøgelser for at blive godkendt til adoption i Danmark: Samlivets længde, helbred, økonomi, ren straffeattest og anbefalinger fra egen læge og min. 2 bekendte. Da de havde ventet spændt på svar fra amtet nogle måneder, fik de endelig besøg fra familieafdelingen. Det var en velnæret fuldmægtig, der ringede på døren og blev budt på kaffe. Hun kunne med et stort smil fortælle, at de ikke alene var godkendt, men dertil fik en udvidet godkendelse. For de var jo pædagoger begge to. Det betød at de kunne adoptere børn på over 3 år, selv med mindre handicap. De blev straks skrevet på venteliste hos "Danadopt", hvor de skulle vælge land og evt. specielle ønsker til barnets alder m.v.

Efter nogle år kunne de hente to piger i Estland. Nu håbede og troede Uffe virkelig på, at de to kunne mildne og dæmpe Lenes voldsomme opførsel. Hun havde udviklet sig til enevældig diktator, hvor ingen skulle modsige hende. Så fik de kærligheden at føle - eller snarere det modsatte.

Hjemme i Arnager er der stor glæde og de modtages alle 4 af både venner og Lenes forældre. Lene tager lang orlov og Uffe genoptager sit arbejde efter 14 dage. Allerede en månedstid senere opdagede de, at pigerne havde nogle temmelig afvigende adfærdsmønstre. Især den ældste. Hun lærte ellers dansk temmelig hurtigt. Den yngste gik det mere trægt med. Hun var sengevæder og virkede lettere retarderet. Lene sætter energisk ind for at stimulere og vise dem begge nærhed og omsorg. Hverken Uffes eller Lenes bestræbelser er dog tilstrækkelige. Flere af deres gamle vaner fra børnehjemmet fortsætter. De gemmer mad og slik på deres værelser. De lyver og tier om selv små uheld, som de fleste børn oplever. Lene fortsætter nu sin tidligere adfærd med skærpet opsyn og indædt opretning. Der bliver terpet og afholdt timelange forhør af begge piger. Uffe blev også holdt i meget kort snor.

I løbet af den varme sommer med åbne døre og vinduer i hele nabolaget, hører flere genboer hvordan Lene skælder og smælder mens Uffe er på arbejde. De hører også at pigerne får tæsk. Der lyder både slag og børns højlydte gråd. En nabo skriver en bekymring til kommunen. Den endelige adoption er ikke officiel endnu, som det også er helt normalt. De har børnene på en plejetilladelse, hvorfor det er kommunen der skal underrettes. Både en sagsbehandler og en børnepsykolog aflægger besøg i hjemmet, og der skrives flere rapporter. Plejetilladelsen indstilles til at blive inddraget. Før sagen skal afgøres i det kommunale nævn, skriver Lene et brev, der fuldstændig afviser naboernes påstande. Hun påpeger at det ene og alene er misundelse, der er motivet bag disse løgne fra naboerne. Brevet afleveres personligt til alle politikerne i nævnet på deres private bopæl dagen før sagen skal forelægges til beslutning. Samtidig spreder Lene en lang række anonyme smædebreve rundt i nabolaget, som også Uffe hjælper med. De beholder plejetilladelsen trods flere nye undersøgelser fra adoptionsnævnet i amtet. Disse møder styrer Lene også med sikker hånd og Uffe følger hendes instruktioner. Alt fra påklædning, optræden og hvilke svar de skulle levere til specialister og embedsmænd. Den endelige adoptionsbevilling indløber sidst på efteråret. Men rygterne i Arnager fortsætter med være i omløb.
Forfatterbemærkninger
Fortsættelse af Ridser i lakken

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 16/09-2021 13:32 af Uffe Markmann (ny skriverkarl) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 715 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.