0Uendelighedens Pris - 1. del - Side 8
Nye opgaver · Atter er det Jehu og Mahri der kommer og henter Jaehv... [...]
Blandede tekster
16 år siden
0Uendelighedens Pris - 1. del - Side 7
Hjemrejsen · først er der ingenting, men langsomt begynder Jaehve a... [...]
Blandede tekster
16 år siden
0Uendelighedens Pris - 1. del - Side 6
Himlen? · I mellemtiden var der sket mirakler også i det åndelige r... [...]
Blandede tekster
16 år siden
0Uendelighedens Pris - 1. del - Side 5
En ny begyndelse · Jaehve gled op af det blå, da det første lys ram... [...]
Blandede tekster
16 år siden
0Uendelighedens Pris - 1. del - Side 4
Symbiose · Jaehve var i en verden af fryd og glæde, for første gang... [...]
Blandede tekster
16 år siden
0Uendelighedens Pris - 1. del - Side 3
Drømme · For første gang i sin tilværelse er Jaehve ikke ved bevids... [...]
Blandede tekster
16 år siden
0Uendelighedens Pris - 1. del - Side 2
Skaberen · Måske kunne jeg ... Skabe? · Måske kunne jeg skabe et væse... [...]
Blandede tekster
16 år siden
0Uendelighedens Pris - 1. del - Side 1
Begyndelsen · Mørke. Kulde. Tomhed ... sådan startede det, det var ... [...]
Blandede tekster
16 år siden
0Uendelighedens Pris - 1. del - Forord
Da jeg startede med at skrive denne historie, var der hundrede vi... [...]
Blandede tekster
16 år siden
0Uendelighedens Pris
Hvad nu hvis "GUD" er et superintelligent væsen fra universets be... [...]
Blandede tekster
16 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Birger Grandahl (f. 1960)
Da jeg startede med at skrive denne historie, var der hundrede vis af forskellige motorer der propellerede mit Project, lige siden min barndom har jeg "vidst" at jeg havde et "anderledes" syn på livet, lige fra jeg var omkring 7 år har jeg uden pause tænkt over hvad det var der gjorde, at jeg ikke kunne dele "folks" syn på de store spørgsmål som, meningen med livet, hvor kommer vi fra og er der en "guddommelig intelligens, der er årsag til det hele.
Igennem livet har jeg stiftet bekendtskab, med mange af livets skygge sider og på den konto har jeg fået en dyb forståelse for menneskelig adfærd og tankegang, men på trods af denne forståelse, er der utroligt mange ting der ikke giver mening, før man åbner døren for noget der, i mangel af bedre, kun kan beskrives som ÅNDELIG INDBLANDING.
Mennesket er en utrolig og underlig skabning, vi har SÅ mange muligheder og vi skylder de fleste af dem ud i toilettet, vi har det hele; fra ubegrænset godhed til forfærdelig ondskab og det er os selv der bestemmer, hvilke egenskaber vi vil dyrke. Vi skriver digte og sange om vidunderlige følelser og underfulde verdener hvor kærlighed regerer og ugerninger ikke eksisterer, men samtidig lyver og stjæler vi fra vores nærmeste, vi fører krig imod vores nærmeste naboer, for få kilometer af land eller for en holdning der i bund og grund ikke, er meget anderledes end de andres og vi går vores egne veje fyldt op af egoisme og selvretfærdighed.
Hvordan kan sådanne modstridende følelser og personligheder, eksistere i det samme lille væsen?
Hvordan kan vi lave vidunderlig smukke film om fantastiske verdener hvor krig, ondskab og sygdom ikke eksisterer og samtidig hade indædt og torturere vores næste mere af lyst end af nød?
Har vi alle personligheds spaltning? Er vi alle dybt skizofrene? Eller er der en anden forklaring?
For MIG har det været en lang rejse imod noget alle mennesker stræber imod, mange bevidst og atter mange uden at de ved det, min rejse startede med de klassiske spørgsmål og jeg søgte selvfølgelig de klassiske svar, det gik dog snart op for mig at de klassiske svar, ikke tilfredsstillede mig.
Da jeg var yngre kastede jeg min kærlighed på ET, ekstra terrestrial, altså overjordiske væsner og i denne forstand mente jeg væsner fra andre planeter, der udviklingsmæssigt var meget længere fremme end os, her på jorden, senere gik det op for mig at det ikke var sandsynligt, at der var intelligente væsner der havde "nået" et teknologisk stadie endnu, der gjorde dem i stand til at tilbagelægge de astronomiske afstande der må være i mellem de solsystemer der omfavner intelligent liv.
ALT startede med et brag, i det som videnskaben kalder, THE BIG BANG. Alt startede i dette lille sekund, universet, planeterne, sole, galakser, stjerner og selve livet blev grundlagt i dette korte øjeblik, så vi har alle og med alle, mener jeg alt intelligent liv i universet, vi har alle været her lige længe, der er måske nogle væsner der har været her nogle få tusinde år længere end os, men slet ikke længe nok til at de har en teknologi der kan bringe dem fra EN galakse til en ANDEN, i det store hele følges vi ad og når mennesket engang er klar til at række imod stjernerne, vil ANDRE i andre dele af universet være ligeværdige klar til det.
Så det er ikke ET, jeg sender mine længselsfulde blikke imod nu, det er heller ikke kristendommen, eller buddhismen, eller nogen af de andre anerkendte trosretninger.
Misforstå mig ikke, jeg har dyb respekt for TRO, jeg er selv DYBT troende, men fælles for alle trosretninger er, at de alle KUN har lidt af sandheden, de har alle sammen noget af sandheden, DET er der slet ikke tvivl om, men ingen af dem formår at svare på ALLE spørgsmålene.
DETTE var dybt fortvivlende for mig i mine unge år, for i min virkelighed er det sådan, at den rette sandhed måtte kunne svare på alle mine spørgsmål, måtte kunne integrere sig uden modsigelser og paradokser og DET var der ingen af dem der kunne.
Videnskaben kunne forklare meget, mange af livets spørgsmål lader sig i disse dage forklare af den moderne videnskab. Men desværre langt fra alt, og EN af de ting den ikke kan forklare er det jeg startede med at beskrive i dette forord, nemlig DET fænomen der er den største gåde af dem alle.
Hvorfor er der så modstridende og dybt uforenelige karakterer i mennesket?
Her kommer troen ind i billedet, kun troen kan give et delvist svar på DET spørgsmål, den gode del af os er den åndelig del af os, den del af os vi KUN kan tro på, for der er intet bevis herfor, den del som de fleste henviser til, som sjælen.
Vi lever på en fysisk verden, fysikkens regler gælder her og den fysiske verden et barsk sted, vi siger at det er jungle loven der gælder her, og koden i jungleloven er OVERLEV. I dyrenes verden i særdeleshed gælder jungle loven, HER er den virkelige fysiske verden, her kan vi observere den fysiske verdens regler ucensureret og uden maske, her kan vi se den del af os selv, der kunne se ud som ondskab, men som i virkeligheden bare er simpel overlevelse, her kan vi se de mekanismer, der får mennesket til at dræbe hinanden og gøre ting vi skammer os over.
Dyrenes verden er præcist SÅ barskt, som mennesket bærer kimen til at være, men i modsætning til dyrene har vi noget der får os til at skamme os over det, noget der ønsker at være bedre end DET.
Her i denne bog beskriver jeg den sandhed JEG er nået frem til, den sandhed som kan besvare ALLE MINE spørgsmål, det er MIN SANDHED, ikke nødvendigvis din, men jeg håber den åbner nogle døre som før var lukket for dig, min sandhed er: videnskaben har ret og religionerne har ret, ikke med ALT selvfølgelig, DET ville ikke kunne lade sig gøre, men de har begge to ret i essensen.
Indtil nu, har disse to fænomener ikke kunne gå hånd i hånd, vi har alle haft den opfattelse at de ikke begge to kunne ha ret, det var enten videnskaben, eller troen, det kunne ikke være begge to.
SELV NU i skrivende stund er der dukket et nyt fænomen op på arenaen, INTELLIGENT DESIGN hedder det, videnskaben raser, for den ødelægger Darwins evolutions lære, religionerne både klapper og raser, for den åbner muligheder der ikke er i troens ånd, men dog omfatter den, intelligent design forudsætter, at et højtstående væsen eller civilisation har blandet sig i evolutionens gang og manipuleret med livet på jorden og måske også andre steder i universet, at der er "fingre" der har pillet ved vores DNA, vores celler, vores retning i udviklingen og at det ikke kan være SÅ tilfældigt som den Darwinske lære vil ha os til at tro.
Intelligent design, forudsætter IKKE at det er guds fingre, der har pillet, det udelukker det heller ikke, intelligent design betyder bare at "nogen" eller "noget" der er ældre og langt klogere end os, har pillet ved livet på vores planet, engang for længe siden, da livet på planeten endnu kun var ungt og primitivt.
Da jeg startede med at skive denne her historie, var dette koncept endnu ikke opfundet, da jeg skrev de første 10 kapitler i denne bog havde ingen endnu sagt de to ord i sammenhæng, INTELLIGENT DESIGN var endnu ikke en del af vores virkelighed, først da jeg havde skrevet halvdelen af min historie stiftede jeg selv bekendtskab med disse ord, Jeg havde UDEN at vide det skrevet om NETOP DETTE emne, i over halvdelen af min bog, før andre mennesker kom i tanke om konceptet.
JA! Min bog handler om INTELIGENT DESIGN, om VIDENSKAB og RELIGION der går hånd i hånd og fletter fingre som to forelskede mennesker der aldrig vil kunne skilles, det ved jeg nu og det gør mig kun stærkere i min tro, gør kun min trang til at give det videre stærkere og giver mig ekstra brændstof til de motorer der får mig fremad i min udvikling og det er HER min historie begynder.
Min historie er til DIG, dig der ligesom MIG ikke kan få det hele til at hænge sammen, hvis det ER som videnskaben, eller religionerne vil ha os til at tro det er, min historie er til DIG, som er åben og villigt til at omfavne en ny tankegang, at videnskab og religion IKKE er to ting, men to sider af samme sag.
Eller til DIG, som bare holder af en god historie, der både er underholdende og spændende.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 30/09-2007 21:13 af Birger Grandahl (Sjaelensport) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 16978 ord og lix-tallet er 41.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.