5Jordbærkys
Kære Maiken · Tusind tak for din mail. Hvor var det dejligt at høre... [...]
Noveller for børn/unge · ulykkelig kærlighed, forelskelse, kærlighedslængsel
2 år siden
0Gastric Bypass
"- Bo, hvorfor lader du hende bare spise, du sidder jo ved siden ... [...]
Noveller
3 år siden
4Savitha
Johanne sad i venteværelset i kontorbygningen. Hun havde ventenum... [...]
Noveller
3 år siden
3Sandeltræet
Efter krigen på Kuruksetrasletten står der et sandeltræ der hvor ... [...]
Noveller · mytologi, livsanskuelse, erkendelse
4 år siden
2Barnets bog
De uendelige rækker plasticpresenninger forsvinder i varmedisen. ... [...]
Noveller
4 år siden
3Angst
Angst. · Flosset og hudløs mærker jeg min venstre tinding stramme. ... [...]
Kortprosa · identitet, psykose, følelser
4 år siden

Puls: 3,3

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Sujatha Gellert (f. 1976)
Skrigene får en fugleskare til at lette fra de døde træer i vores lille landsby mellem Kumta og Aghanasini.

Menneskemængden bølger frem og tilbage. De bagerste skubber på mens de forreste kæmper for ikke at blive løbet over ende. Midt i menneskemængden lugter det af sved og had. Et ærme bliver revet af da en mand i centrum mister balancen og griber fast i det han kan.

Den første sten rammer en blodåre i panden på min søster Amrit. Blodet sprøjter ud og alle jubler. Der bliver givet plads til den næste i rækken som med en mursten snitter Charan skævt på kinden inden den flyver forbi og lander i støvet bag parret, den ser ikke ser ud til at gøre væsentlig skade. De personer der har kastet sten viger tøvende og uvilligt for de næste i rækken, måske får de ikke lov til at kaste flere.

Så længe som muligt er parrets blik dybt og gensidigt, men allerede efter få murbrokker slår en ung fyr Charan halvt bevidstløs. Amrits skrig opildner menneskemængden og en enorm vrede ruller bølgende ud imod de to skikkelser på pælene.

Både Charan og Amrit er hurtigt halvt begravet i grus og sten. De hænger på pælene i deres tov og hovedet er fyldt med sår og skrammer som får parret til at være to dryppende pupurfarvede støtter. Deres hvide bomuldskjortler er gennemblødt af blod, tårer og savl.

Da jeg ikke længere kan se Amrit vånde sig over de kastede sten, bakker jeg. I den første port jeg kommer til skjuler jeg mig og kaster op. Selv om jeg næsten ikke selv kan holde balancen er jeg fast besluttet på at dette frygtlige had skal dokumenteres så de rigtige kan blive dømt.

Jeg står i en skygge ved den bagerste del af menneskemængden og flash ér hurtigt så mange billeder som muligt. Skyndsomt skjuler jeg telefonen i en sarifold. Det vil være en stor bet hvis jeg bliver opdaget. Skaren er heldigvis så optaget af at få lov til at kaste at de ikke ænser at det ikke er en sten det jeg står med. Symbolsk løfter de deres sten mod himlen og beder tryglende om styrke og præcision. Da jeg har set nok trækker jeg ned til floden, snor sarien flere gange rundt om mit bryst og vakler ud i vandet til det går mig til livet. Strømmen er stærk her og jeg arbejder ikke imod. Ligeså længe jeg kan høre skaren bliver jeg i vandet.

Da solens sidste stråler spejler sig i spændet på min taske oppe i sandet kommer jeg endelig lidt til mig selv. Våd og udmattet sætter jeg mig på en tot gult tørt græs og lader den varme aften tørre min sari. Jeg kan ikke græde.
Forfatterbemærkninger
Feedback ønskes, også af den negative slags.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 14/01-2017 17:45 af Sujatha Gellert (Annsujatha) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 457 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.