En deltagerobservatørs hverdag


7 år siden 2 kommentarer Blandede tekster livsanskuelse samfund mani

2Glædelig fars dag - hele året rundt
Til min pappa. · Hermed en wienerstang med tanker og associationsla... [...]
Livshistorier · mennesketyper, refleksion, nostalgi
1 år, 7 måneder siden
3Det usynlige genfærd
Aftenen var særdeles lunefuld, diskotekets gæster virkede velopla... [...]
Kortprosa · mørke, identitet, oprør
6 år siden
3Grænselandet mellem skøn
Skønheden er ubeskrivelig og uimodståelig · Skønhed er udefinerbar ... [...]
Filosofihulen · ungdom, eksistentiel, kvinde
6 år siden
2Vestjyllands spirende talenter
Igennem mange år var vi pot og pande. Vi delte de samme interesse... [...]
Livshistorier · venskab, refleksion
6 år siden
2Bekendt med skyggesider
Du var den mindste i gymnasieklassen. · Du var en original på mange... [...]
Livshistorier · afmagt, fremmedgørelse, følelser
6 år siden
2En deltagerobservatørs hverdag
Ved frisørsalon Babylon er der en mand på arbejde sammen med 2 kv... [...]
Blandede tekster · livsanskuelse, samfund, mani
7 år siden
3Intuitionens sande ansigt
Skyerne havde sænket sig over det Aarhusianske centrum, regnen ha... [...]
Blandede tekster · eksistentiel, familieliv, tale
7 år siden
1Manden fra Jolly Cola
Viggo Sørensen fylder 80 år i december måned og ser tilbage på et... [...]
Livshistorier · udvikling, identitet, erkendelse
7 år siden
4Dørslag
Hvis du ynder at bevæge dig rundt i din by · Hvor du møder andre, o... [...]
Digte · samfundskritik, smil, næstekærlighed
7 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Alexander Petersen (f. 1993)
Ved frisørsalon Babylon er der en mand på arbejde sammen med 2 kvinder. Der er en lædersofa som man kan vente i inden det bliver ens tur - men denne kunde har formentlig bestilt en tid. Han sætter sig i den midterste frisørstol, og venter på at frisøren bliver færdig med at snakke i sin telefon. Kunden sidder og kigger på sig selv i spejlet, mens han en gang i mellem kigger ned på sin mobiltelefon, som han sidder med i hånden. Frisøren afslutter telefonsamtalen, og går ud bagved for at vaske sine fingre og kommer ind - relativt kort efter - med en saks og en kop kaffe. Kaffen stiller han på sit bord ved siden af kunden, der i mellemtiden har lagt sin telefon tilbage i lommen. De kigger på hinanden via spejlet og opnår øjenkontakt, hvorefter kunden fortæller frisøren hvordan han gerne vil klippes. Frisøren nikker anerkendende og begynder kort efter med at klippe.

De to kvinder sidder i sofaen og venter på, at der kommer flere kunder forbi frisørsalonen. De drikker te og snakker sammen med hinanden på et fremmed sprog, som jeg ikke forstår, mens de sidder med benene over kors til hver sin side.
Den mandlige frisør har gjort kundens hår vådt, og er nu begyndt at klippe hans pandehår. Der indledes en samtale, hvor kunden spørger frisøren om han har haft en god ferie. Frisøren svarer: "Ja tak, den har været helt fin. Det var rart at besøge familien og have lidt fritid sammen med dem igen". Kunden smiler til ham via spejlet og smilet gengældes af frisøren.

De mange spejle i rummet gør, at det er muligt at iagttage hvad der sker i næsten hele rummet. Der foregår fortsat en samtale mellem de to kvinder ved siden af mig, mens frisøren og kunden så småt er ved at være færdig med klipningen. Frisøren skifter sin saks ud med en fortyndersaks, og begynder at trimme håret. Kunden drejer sit hoved i den retning, der gør det lettest for frisøren at klippe henholdsvis nakken og siderne. Frisøren bliver færdig og spørger om hvorvidt kunden er tilfreds, hvortil han svarer: "Ja, det er perfekt som altid, men vil du ikke også lige trimme øjenbrynene bare en lille smule? "Jo, selvfølgelig" svarer frisøren og begynder straks med at lede efter sin trimmer. Kunden smiler og anerkender servicen med et smil og et "tak".

I samme moment som kunden har rejst sig, betalt for klipningen og sagt farvel til frisøren, kommer der en ny kvindelig kunde ind i frisørsalonen. Hun har musik i ørene og hører ikke at medarbejderne hilser på hende. Hun tager jakken af og hænger den på stumtjeneren, der er lige inden for døren, hvorefter hun tager musikken ud af ørene og får øjenkontakt med frisøren, som er i gang med at feje hårene væk fra den tidligere kunde. Den mandlige frisør finder på ny sin telefon frem og sætter sig ned i sofaen med en kop kaffe.

Den nye kunde er en kvinde, som hurtigt efter hendes ankomst bliver anvist til den selvsamme frisørstol, som den tidligere kunde sad på. Kvinden har langt sort hår og hun fortæller den nu kvindelige frisør, at hun gerne vil have taget 8 cm af sin hårlængde, hvorefter hun tilføjer: "bagefter vil jeg gerne have farvet mine øjenvipper". Den kvindelige frisør svarer ikke umiddelbart, men giver et mindre nik til kunden for at bekræfte.

Der er nu gået 24 minutter og jeg forlader frisørsalonen, uden at sige farvel eller gøre opmærksom på mig selv. I morgen finder jeg sikkert et nyt sted, men først skal jeg lige have skaffet mig en ny kuglepen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 16/02-2017 00:14 af Alexander Petersen (Alextheman) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 606 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.