2Emma
Emma · Emma skinner, hun stråler ligefrem og enhver der tillader si... [...]
Blandede tekster · skygge, sanser, perfekt
1 år, 4 dage siden
2Emma
Emma · Emma skinner, hun stråler ligefrem og enhver der tillader si... [...]
Blandede tekster
1 år, 4 dage siden
3Mod til krisen
Corona. · Kære syge og gamle lunger, det gør mig ondt for jer i dis... [...]
Digte · familiebånd, hverdagslivet
1 år, 9 måneder siden
1Min generation-selfiegeneration
Det er en ting at få venner på Snapchat, som du ikke kender. Og d... [...]
Essays · moderne samfund, teenageliv, krop
1 år, 10 måneder siden
2Ham der forlod mig
Nogle gange er de smukkeste minder, dem der gør mest ondt. Nogle ... [...]
Blandede tekster · savn, ulykkelig, håbefuld
2 år siden
2Min danserinde
Engang lå jeg tit, og hørte på regnen der trommede på mit vindue.... [...]
Blandede tekster · forelskelse, skønhed, forhåbninger
2 år siden
2Jeg er ikke alene
Jeg er ikke Latterlig, jeg ved godt at min familie har deres egne... [...]
Blandede tekster · livet, sårbarhed, tomhed
2 år siden
2Dybet...
Livet er et kaos. Rod, farver, og absolut kaos... Hun ryger, jeg ... [...]
Kortprosa · splittelse, hjælp, smerte
2 år siden
3Mit sted...
En vejrtrækning, luft der strømmer ned i mine lunger. Duften af b... [...]
Blandede tekster
3 år siden

Puls: 2,7

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Lea Jespersen (f. 2000)
Emma
Emma skinner, hun stråler ligefrem og enhver der tillader sig selv at nyde hendes skønhed, får en smule af den på sig. Kun små stænk af den, kun dråber der drypper ned på alle dem der er under hende. Slet ikke nok til at dække hele deres begær, men præcis nok til at de får lyst til mere.
Emma danser gennem livet, mens folk skuer hende fra en smule afstand. Nogle nærmer sig hende, kommer tættere og tættere på hendes sjæl, mens de suger mere og mere af hende til sig. Men det er aldrig helt nok, og de har alle lyst til mere. Selv dem der kommer tættest på hende, får hende aldrig helt. Emma er nemlig sin egen person, hun er nok i sig selv. Når hun smiler, smiler verden direkte tilbage. Ingen ville gå forbi Emma, uden at bemærke hende. Bemærke hendes funklende øjne, og den glød hun har omkring sig.
Emmas skygge er enorm, selvom hendes krop er så lille og fin, ja næsten perfekt. Emmas skygge tårner sig op som en gigantisk mur, den skærmer for verden omkring Emma og er som en magnet for øjnene og tankerne. Alt i denne verden fører direkte mod hende, og muren udsletter alt andet end hende fra verden. Skubber alle andre ud af rampelyset, for Emma er den eneste der er plads til. Og det giver mening, for hun hører til der, det er hendes plads i verden. Det er det blevet med årene, hun tager hvad hun ønsker, og heldigvis for hende får hun alt hvad hendes elegante finger peger på. Hun skal bare blinke med hendes lange vipper, og så føjer de hende alle sammen. De bøjer sig i støvet for hende, og bekræfter hende på red og række. Og hvis Emma skubber dig fra sig, skal du vide at det er dig der vil savne hende, du vil sidde i mørket og græde over hende, mens hun sidder i måneskin og funkler som de tusinde stjerner på nattehimlen.
Musikken følger Emma fra rum til rum, ligesom den atmosfære som hendes blotte tilstedeværelse skaber. Emma høres af alle dem der er i lokalet, hun ses af alle der kan se, og dem der ikke kan ville ønske de kunne, for de mærker hende og hendes udstråling og de har alle lyst til mere.
Emmas hår hvirvler i vinden, og hendes arme er spredt ud som en omfavnelse af verden, hvilket kun gør hendes skygge endnu større. Det er ikke Emmas skyld at hun blev født perfekt. Verden gav Emma en gave, verden giver Emma gaver hver dag. Menneskerne i verden, vil give Emma hele verden i gave hvis hun bare bad om den. Hvis de bare kunne få en smule af hende til gengæld. Hvis de bare kunne få lov at optage en smule af hendes aura. Hvis de kunne få lidt af hende i gave, ville det være nok for dem, til at give afkald på resten af deres liv. For Emmas liv er det smukkeste, Emmas liv er værdifuldt og det skal værnes om med disciplin og trofasthed. Man skal forære sit eget liv til Emma hvis man vil gøre sig håb om at få hende, man skal ligge alt sin kærlighed og hele ens hjerte i hendes yndige hænder, hvis man gerne vil have forhåbninger om nyde hende lidt længere.
Det lyder måske som en meget dyr pris, men når det kommer til Emma, er der ikke noget der hedder for meget. Og det er det hele værd, Emma er mere end det hele værd. Hun er det vigtigste i verden, og det hele drejer sig om hende, medmindre hun drejer sig om det, men det gør hun aldrig helt. For Emma er altid optaget af noget andet, hun distraherer sig selv med søde kys, og hun lader fingrene glide legesygt hen over din arm, for sjovs skyld. Hun nyder opmærksomheden, der falder på hende så naturligt som ilt kommer ind i hendes krop. Hun trækker vejret, og lever og ånder fuldt ud.
Folk står bag hende og kigger på hende, de lever gennem hende nogle gange, forestiller sig hvordan det ville være at trække vejret gennem hendes lunger, de kan næsten mærke hendes rytme i deres eget hjerteslag. Og de drukner næsten i sulten efter Emma.
Emma skinner, hun stråler ligefrem og enhver der tillader sig selv at nyde hendes skønhed, får en smule af den på sig. Den klistrer sig fast på dem, og sidder fast som en usynlig parasit. De slipper aldrig af med den igen, men den får dem til at se ynkelige og ligegyldige ud, for det er kun Emma der kan bære denne skønhed...

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 24/01-2021 17:45 af Lea Jespersen (mobi123abc) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 778 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.