Ordet er frit · Lysets Engel

13 svar
Senest opdateret 4 måneder, 8 dage siden · 5 bruger(e) deltager
7 måneder, 17 dage siden

Jeg vil prøve at spørge jer, veluddannede mennesker. I noget rod efter noget arvegods fandt jeg en lille sød engel - legetøj eller figur - .

Den så da sød ud så jeg satte den i vinduet. Til min underen begyndte den at baske med vingerne. Der var et lille glas ved dens fødder, så jeg tænkte, det nok var solkraft. Men jeg opdagede, at det ikke bare var solen eller husets solside. Det var bare lyset. Den baskede også, når det var gråvejr.

Vel det kunne være så gråt, den gik i stå. Jo, jeg bliver somme tider beskyldt for at være barnlig. Det er der måske noget om.
Sammen med et sødt ansigt fascinerer den mig. Men ud over det, så kendte jeg ikke den kraft - og selv om de små vinger kun kræver lidt kraft, så må det da sige noget om den energi, der omgiver os. Er der nogen der ved noget om den videnskab? Eller er der nogen der deler mine visioner om vor energi forråd?
Venligst naive Engbo

7 måneder, 17 dage siden
7 måneder, 13 dage siden

Hvis den ikke er batteridrevet (alm batteri eller solopladeligt batteri) kan det skyldes at vingerne er meget lette og tillige godt afbalanceret. Er det tilfældet kan en beskeden opvarmning et eller andet sted godt skabe bevægelse af en slags.
Men det kunne jo også være en mirakuløs bevægelse, som kun skyldes at figuren er lavet som en engel og ikke som en mølle eller sådan noget. Det er nok ikke min hjemmebane, men nogle ville være glade for det mirakuløse, hvor det end viser sig.
i hvert fald er det ganske charmerende at denne gamle engel pludselig viser liv.

Nu siger du "baske med vingerne?!" Er det så voldsomt?

PS Solenergi virker også når det er overskyet. Effekten (antallet af watt pr kvadratcentimeter) er blot beskeden sammenlignet med bagende sol.

Engle er normalt søde. Men i den bibelske fortælling er der flere slags. Serafer og keruber. Serafer synger, keruber er strenge herrer, man ikke skal udfordre.
Jeg har en DVD der hedder "Date with an angel." Det rene pjat, men denne engel er sød og smuk. Hende gad man godt drikke en kop café latte med! Og hun kan godt banke dem hun ikke kan lide, så hun er god at have med i byen!
Filmen kunne nyde godt af en bedre instruktion, hvis det var.

7 måneder, 13 dage siden
7 måneder, 13 dage siden

"Engle er normalt søde."- skriver dino.
Ja, selv om min engel er en banal plastik støbning, har den et meget sødt ansigt. Det er sådan set lidt omvendt af Blichers "Hulde Engel- blev du i den lund som jeg forlod. Hør jeg kalder kom igen tilbage . Før mig til det gammel Iden hen. Eller til det ny det ny, du snart mig drage." det er som om det hende der kalder: kom igen tilbage..." Så måske kunne vi mødes i Lunden og snakke om barnetro?

Det tekniske er, at hun står i vest siden; men begynder sine bask, så snart det lysner. En enkelt gang kan hun være lidt tvær og - lige som så mange andre, der ikke forstår dansens glæde - skal have et lille ryst, klap i numsen. Men så basker hun også frimodigt dagen i gennem. Jeg synes det er her det materialistske og romanantiske mødes. Og - når jeg viser det til andre er farer jeg også, at jeg stadig må indrømme mit barnelige sindelag. Mange er slet ikke interesserede i englesmil eller bask.

7 måneder, 13 dage siden
5 måneder, 25 dage siden

Jeg har kun læst dit øverste indlæg. Videnskaben er kommet meget langt i dag, man kan måle den energi der udgår fra et eller andet, også fra person til person, det er videnskabeligt bevist. Før i tiden mente man det havde noget at gøre med at hekse hvis nogen begyndte at tale om det. Den største energi kommer uden tvivl oven fra, engle er en realitet.

5 måneder, 25 dage siden
5 måneder, 25 dage siden

#3 Ja, det var jo ren besked - og så "uden tvivl." Jeg husker en TV udsendelse, der beskæftige sig med mystiske ting. Til slut kommenterede værten sig. med "Der er jo så meget man ikke forstår. Hvis to sidder over for hinanden og holder hinanden i hånden, så vil et stykke papir, der ligger imellem bevæge sig.
Hvorfor?"
Det udrede mig nu, at han ikke kendte statisk elektricitet. Reder man sit hår og vinker til en blomst, så vil bladende også vinke igen.

Der hvor jeg undrer mig mest er ved tankeoverføring. det har jeg vist omtalt før. Den mystik forskrækker - somme tider morer mig -.

5 måneder, 25 dage siden
5 måneder, 24 dage siden

Jeg er nok ret kedelig. Jeg tror ikke på engle. Jeg forstår godt at man har opfundet dem. For mennesket har altid ( i hvert fald siden Dædalus' dage.) gerne villet kunne flyve. Og man har tænkt sig mennesker med vinger på ryggen ligesom fugle.
Man har dog aldrig anvist hvorfra bevægekraften skulle komme, eller at vingerne normalt som vist på illustrationer ville være for små.
Det er ikke tilfældigt at fugles skelet er meget let i forhold til kropsvægten. Det er heller ikke tilfældigt at brystmusklerne der trækker vingerne nedad nok udgør halvdelen af hele muskelmassen. Og det er heller ikke tilfældigt at fuglens brystben sidder meget langt fremme på fuglen for at give de store brystmuskler et stort kraftmoment, som det hedder.
Hvis et menneske kastede sig ud fra et tårn med vinger fæstnet til armene, som i princippet ville kunne bære, så ville vingerne klaske sammen og lægge sig ryg mod ryg, som hos en hvilende sommerfugl. Et menneske ville slet ikke kunne bevæge sådanne vinger. Hos en engel er der slet intet bevægeapparat fæstnet til vingerne. De sidder blot på ryggen.
Men en lille pige med hvide vinger er da forfærdelig sød! Med kunstneriske formål er engle spændende, og jeg har selv i al beskeden brugt dem flere gange.

5 måneder, 24 dage siden
5 måneder, 24 dage siden

Jeg er enig med dino i det konkrete. Engle eksisterer ikke, sådan videnskabeligt.

Men hvis man bruger tanken lidt abstrakt og symbolsk - ligesom HCAndersens "Den grimme ælling"- eller Snedronnigen, så kan det have værdi.

Når Grundtvig i sangen, "Der står et slot i Vesterled ser "Solenglen svinge lysets flag," så tror jeg både han, Gr. og vi andre ved, det er symbolsk ment - og hvem bryder sig om at undsige det udtryk? Set i det lys er troen stærkere end bogstav troen.

5 måneder, 24 dage siden
5 måneder, 23 dage siden

Mange vigtige budskaber i biblen blev givet af engle, mange tror på dem og har set dem andre ikke. Jeg har set engle et par gange i en speciel situation.
Jeg ved nogen har svært ved at begribe mange bibliske ting, men jeg tror nu Gud har ret i sidste ende. Jeg tror også han er i stand til og give os sit ord i sandhed sådan at vi kan tro på det. Nogen vil ikke tro, selv om der sker et bevis lige for deres øjne. I Jesus tid var det også sådan.

5 måneder, 23 dage siden
5 måneder, 23 dage siden

Det er altid godt i debatten , når nogen tydeligt skriver, hvad de mener og tror på.

På min hjemegn stod Indre Mission meget stærkt og den religiøse undervisning i skolen var lige så vigtigt som regning og Damarks historie.

Netop emnet engle, sagde min lærer: "Når jeg ser mine to børn, gå rundt ude i haven, føler jeg tydeligt, at engle vogter dem."
Det var under krigen og, når jeg tænker tilbage, undrer det mig, at han ikke så den følelse i sammenhæng med situationen i Verden/ i Europa, hvor børn lå slynget rundt i ruinerne eller blev gasset i KZ lejre.
Her i debatten tror jeg, det var Kåemer, der kom med eksemplet fra en KZ lejer, hvor bødlerne hængte en jøde dreng, der havde forsøgt at flygte. Blandt de sammenkaldte fanger, var der en jøde der mumlede, hvor er Gud, hvor er Gud. Set i forhold til lignende begivenheder, vil jeg stadig påstå. Hvis man fastholder Bibelen som bogstav tro, så er det noget sludder. Men hvis man ser den som en holdning og udvikling. Så kan man bruge den , hvis man søger sandheden.
Men i min fantasi møder jeg da så tit dejlige engle.

5 måneder, 23 dage siden
5 måneder, 22 dage siden

Du har ret Engbo men spørgsmålet er, skete det efter Guds eller menneskers vilje. Vi har en fri vilje, til at gøre både gode eller dårlige gerninger. Vi har også en fri vilje til at følge Guds plan i vores liv eller ikke. Døren var åben for jøderne før Hiltlers plan til at udrydde dem, men det undskylder selvfølgelig ikke det han iværksatte. Jeg tror den største straf i verden er, når man ikke kan eller vil tilgive, det lærte jeg, da vi fik et handikappet barn. Jeg var ved og afsige Gud og hans gerninger da jeg så Jesus for mig og vidste han kendte mig og jeg ham. Alt det uretfærdige jeg følte i sammenhang med vores søns fødsels forsvandt som dug for solen. Vi skal tilgive for at blive tilgivet, og med Guds ledelse i vores liv undgår vi mange farer. Det skriver jeg en del om.

5 måneder, 22 dage siden
5 måneder, 22 dage siden
#10

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 måneder, 22 dage siden
4 måneder, 8 dage siden
#11 Engbo

Men lysets engel basker videre. Det er en lang dag, at baske i. Solen står tidlig op og den basker stadigvæk g sender et skævt, sødt smil - længe efter solnedgang.. Jeg passer på ikke at blive overtroisk.

4 måneder, 8 dage siden
4 måneder, 8 dage siden

Hejsa. Engbo.

Syntes det er godt beskrevet, og tænker. den enagi kræft, du selv besidde. Er der ingen, der ka tage fra dig.
Og tror der var er en menigng, med du fandt englen. og gjore de opdagelse.
Med de baskende vinger. Smiler.

Har ringe eller ingen erfaring i vind, sol eneragi. Men har dog mine erfaringer, med engle. Og tror min engel ligner din. Den basker også lystig med i gerne, godt nok kun en vinge. Og har erfaret det er lyset, der påvirker vingen. Den bliver stille i mørket.
Tror desuden på både Gud og engle, og beder tit om hjælp, beskyttelse fra min engel. Så er det min tillid dertil, der bevirker hvad der så sker.
Dejlig indlæg, skrevet med en oprindelighed, fra hjertet, og med kærlighed. Vil glæde mig til, mere fra din hånd.
Kærlige tanker. C@riti. ☀️

4 måneder, 8 dage siden
4 måneder, 8 dage siden
#13 Engbo

Tak. Som nævnt er det da også tankevækkende så mange gode ord, den har fremkaldt her.

4 måneder, 8 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Lysets Engel er startet 10/02-2018 12:12 af Engbo og er placeret under Ordet er frit.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3Redigering - og ikke mindst slutnin...
1 time, 45 minutter siden · dino
2165Dagens ord
19 timer siden · Engbo
2Hvad er nemt/svært.
1 dag siden · dino
65Hvad er du taknemmelig for i dag?
1 dag, 9 timer siden · Savanti
12Hvad skete der med dige.dk ?
1 dag, 9 timer siden · knudkp
26Hvad er meningen med livet?
2 dage, 1 time siden · BimmerenTheBims...
9Sandhed
2 dage, 3 timer siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
2 dage, 9 timer siden · Pia Hansen
0Skrive gruppe København
3 dage siden · Mitmit
34Kontraster
3 dage siden · Marver
3Søger kommentarer
4 dage siden · Savanti
44Er mænd mere jaloux end kvinder?
4 dage siden · anonymus-sheik
7At rejse er at leve?
5 dage siden · Kattegat
3Slettelse af kommentarer
5 dage siden · digterinden
2Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
11 dage siden · storyteller
1Et værs/rim gives bort.../en tjener...
12 dage siden · dino
6Vind en forfatterkontrakt!
17 dage siden · Crystal Butterf...
5Krimier
18 dage siden · dino
2Spørgsmål i datid eller nutid?
19 dage siden · Kåemer
3Øh - tak til alle kommentatorer
19 dage siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
20 dage siden · dino
1En pause af den sødere slags.
23 dage siden · Kåemer
7Klimaet
23 dage siden · dino
67Burkaforbud
27 dage siden · Kåemer
6Jeg kan ikke finde den korrekte tit...
28 dage siden · knudkp
1KROPSIDEALER: Sådan blev jeg tilfre...
28 dage siden · dino
13at bage brød
1 måned siden · Thomsen123
41Demokrati
1 måned, 1 dag siden · Kåemer
12Benny Andersen er død
1 måned, 2 dage siden · dino

Ordet er frit

7Klimaet
23 dage siden · dino
0Brevkassen er åben
1 måned, 5 dage siden · Savanti
0En hyldest
1 måned, 8 dage siden · Savanti
9Foreslag
1 måned, 11 dage siden · Savanti
5Global opvarmning
1 måned, 11 dage siden · Lille
7Pornografi
1 måned, 25 dage siden · Kåemer
50Dagens Vits
3 måneder, 16 dage siden · Savanti
4Fjodor, Jussi, Lars og Jules.
3 måneder, 17 dage siden · dino
13Lysets Engel
4 måneder, 8 dage siden · Engbo
10Det at skrive
6 måneder, 11 dage siden · JacobPatrickPou...
11Sand identitet på Fyldepennen
7 måneder, 18 dage siden · Dyppepennen
5Skal vi skrive en gyser sammen?
7 måneder, 23 dage siden · smukkehjerte
0Kritik
8 måneder, 1 dag siden · Brehmer
0Bruger du cliffhangers i din tekst?
10 måneder siden · Dizzy76
8NaNoWriMo - National Novel Writing ...
11 måneder, 3 dage siden · Syrene Hvid
16Hvad er det der gør dig til forfatt...
11 måneder, 17 dage siden · Pino
1Emails til de stræbende
1 år, 2 dage siden · Kåemer
2Det der med at gøre opmærksom på si...
1 år siden · Bondekonen
1LÆSEKLUB ODENSE
1 år, 1 måned siden · Hairy Poetter
12Godt nok!
1 år, 2 måneder siden · Morpho
9Komplimenter
1 år, 2 måneder siden · KiannaKitter
3Fantasi
1 år, 2 måneder siden · Kåemer
6Sprogets kodeks
1 år, 2 måneder siden · Morpho
3slevudgivelse
1 år, 3 måneder siden · Mons1957
16Symboler
1 år, 3 måneder siden · Kattegat
1Hjælp til det meste
1 år, 5 måneder siden · Bondekonen
1Bogblogevent for selvudgivere
1 år, 5 måneder siden · Mons1957
12Lidt hjælp tak.
1 år, 6 måneder siden · HanneR
10Hvad kan man dele i sin dagbog heri...
1 år, 6 måneder siden · Tranborg85