Ordet er frit · Lysets Engel

13 svar
Senest opdateret 4 år siden · 5 bruger(e) deltager
4 år siden

Jeg vil prøve at spørge jer, veluddannede mennesker. I noget rod efter noget arvegods fandt jeg en lille sød engel - legetøj eller figur - .

Den så da sød ud så jeg satte den i vinduet. Til min underen begyndte den at baske med vingerne. Der var et lille glas ved dens fødder, så jeg tænkte, det nok var solkraft. Men jeg opdagede, at det ikke bare var solen eller husets solside. Det var bare lyset. Den baskede også, når det var gråvejr.

Vel det kunne være så gråt, den gik i stå. Jo, jeg bliver somme tider beskyldt for at være barnlig. Det er der måske noget om.
Sammen med et sødt ansigt fascinerer den mig. Men ud over det, så kendte jeg ikke den kraft - og selv om de små vinger kun kræver lidt kraft, så må det da sige noget om den energi, der omgiver os. Er der nogen der ved noget om den videnskab? Eller er der nogen der deler mine visioner om vor energi forråd?
Venligst naive Engbo

4 år siden
4 år siden

Hvis den ikke er batteridrevet (alm batteri eller solopladeligt batteri) kan det skyldes at vingerne er meget lette og tillige godt afbalanceret. Er det tilfældet kan en beskeden opvarmning et eller andet sted godt skabe bevægelse af en slags.
Men det kunne jo også være en mirakuløs bevægelse, som kun skyldes at figuren er lavet som en engel og ikke som en mølle eller sådan noget. Det er nok ikke min hjemmebane, men nogle ville være glade for det mirakuløse, hvor det end viser sig.
i hvert fald er det ganske charmerende at denne gamle engel pludselig viser liv.

Nu siger du "baske med vingerne?!" Er det så voldsomt?

PS Solenergi virker også når det er overskyet. Effekten (antallet af watt pr kvadratcentimeter) er blot beskeden sammenlignet med bagende sol.

Engle er normalt søde. Men i den bibelske fortælling er der flere slags. Serafer og keruber. Serafer synger, keruber er strenge herrer, man ikke skal udfordre.
Jeg har en DVD der hedder "Date with an angel." Det rene pjat, men denne engel er sød og smuk. Hende gad man godt drikke en kop café latte med! Og hun kan godt banke dem hun ikke kan lide, så hun er god at have med i byen!
Filmen kunne nyde godt af en bedre instruktion, hvis det var.

4 år siden
4 år siden

"Engle er normalt søde."- skriver dino.
Ja, selv om min engel er en banal plastik støbning, har den et meget sødt ansigt. Det er sådan set lidt omvendt af Blichers "Hulde Engel- blev du i den lund som jeg forlod. Hør jeg kalder kom igen tilbage . Før mig til det gammel Iden hen. Eller til det ny det ny, du snart mig drage." det er som om det hende der kalder: kom igen tilbage..." Så måske kunne vi mødes i Lunden og snakke om barnetro?

Det tekniske er, at hun står i vest siden; men begynder sine bask, så snart det lysner. En enkelt gang kan hun være lidt tvær og - lige som så mange andre, der ikke forstår dansens glæde - skal have et lille ryst, klap i numsen. Men så basker hun også frimodigt dagen i gennem. Jeg synes det er her det materialistske og romanantiske mødes. Og - når jeg viser det til andre er farer jeg også, at jeg stadig må indrømme mit barnelige sindelag. Mange er slet ikke interesserede i englesmil eller bask.

4 år siden
4 år siden

Jeg har kun læst dit øverste indlæg. Videnskaben er kommet meget langt i dag, man kan måle den energi der udgår fra et eller andet, også fra person til person, det er videnskabeligt bevist. Før i tiden mente man det havde noget at gøre med at hekse hvis nogen begyndte at tale om det. Den største energi kommer uden tvivl oven fra, engle er en realitet.

4 år siden
4 år siden

#3 Ja, det var jo ren besked - og så "uden tvivl." Jeg husker en TV udsendelse, der beskæftige sig med mystiske ting. Til slut kommenterede værten sig. med "Der er jo så meget man ikke forstår. Hvis to sidder over for hinanden og holder hinanden i hånden, så vil et stykke papir, der ligger imellem bevæge sig.
Hvorfor?"
Det udrede mig nu, at han ikke kendte statisk elektricitet. Reder man sit hår og vinker til en blomst, så vil bladende også vinke igen.

Der hvor jeg undrer mig mest er ved tankeoverføring. det har jeg vist omtalt før. Den mystik forskrækker - somme tider morer mig -.

4 år siden
4 år siden

Jeg er nok ret kedelig. Jeg tror ikke på engle. Jeg forstår godt at man har opfundet dem. For mennesket har altid ( i hvert fald siden Dædalus' dage.) gerne villet kunne flyve. Og man har tænkt sig mennesker med vinger på ryggen ligesom fugle.
Man har dog aldrig anvist hvorfra bevægekraften skulle komme, eller at vingerne normalt som vist på illustrationer ville være for små.
Det er ikke tilfældigt at fugles skelet er meget let i forhold til kropsvægten. Det er heller ikke tilfældigt at brystmusklerne der trækker vingerne nedad nok udgør halvdelen af hele muskelmassen. Og det er heller ikke tilfældigt at fuglens brystben sidder meget langt fremme på fuglen for at give de store brystmuskler et stort kraftmoment, som det hedder.
Hvis et menneske kastede sig ud fra et tårn med vinger fæstnet til armene, som i princippet ville kunne bære, så ville vingerne klaske sammen og lægge sig ryg mod ryg, som hos en hvilende sommerfugl. Et menneske ville slet ikke kunne bevæge sådanne vinger. Hos en engel er der slet intet bevægeapparat fæstnet til vingerne. De sidder blot på ryggen.
Men en lille pige med hvide vinger er da forfærdelig sød! Med kunstneriske formål er engle spændende, og jeg har selv i al beskeden brugt dem flere gange.

4 år siden
4 år siden

Jeg er enig med dino i det konkrete. Engle eksisterer ikke, sådan videnskabeligt.

Men hvis man bruger tanken lidt abstrakt og symbolsk - ligesom HCAndersens "Den grimme ælling"- eller Snedronnigen, så kan det have værdi.

Når Grundtvig i sangen, "Der står et slot i Vesterled ser "Solenglen svinge lysets flag," så tror jeg både han, Gr. og vi andre ved, det er symbolsk ment - og hvem bryder sig om at undsige det udtryk? Set i det lys er troen stærkere end bogstav troen.

4 år siden
4 år siden

Mange vigtige budskaber i biblen blev givet af engle, mange tror på dem og har set dem andre ikke. Jeg har set engle et par gange i en speciel situation.
Jeg ved nogen har svært ved at begribe mange bibliske ting, men jeg tror nu Gud har ret i sidste ende. Jeg tror også han er i stand til og give os sit ord i sandhed sådan at vi kan tro på det. Nogen vil ikke tro, selv om der sker et bevis lige for deres øjne. I Jesus tid var det også sådan.

4 år siden
4 år siden

Det er altid godt i debatten , når nogen tydeligt skriver, hvad de mener og tror på.

På min hjemegn stod Indre Mission meget stærkt og den religiøse undervisning i skolen var lige så vigtigt som regning og Damarks historie.

Netop emnet engle, sagde min lærer: "Når jeg ser mine to børn, gå rundt ude i haven, føler jeg tydeligt, at engle vogter dem."
Det var under krigen og, når jeg tænker tilbage, undrer det mig, at han ikke så den følelse i sammenhæng med situationen i Verden/ i Europa, hvor børn lå slynget rundt i ruinerne eller blev gasset i KZ lejre.
Her i debatten tror jeg, det var Kåemer, der kom med eksemplet fra en KZ lejer, hvor bødlerne hængte en jøde dreng, der havde forsøgt at flygte. Blandt de sammenkaldte fanger, var der en jøde der mumlede, hvor er Gud, hvor er Gud. Set i forhold til lignende begivenheder, vil jeg stadig påstå. Hvis man fastholder Bibelen som bogstav tro, så er det noget sludder. Men hvis man ser den som en holdning og udvikling. Så kan man bruge den , hvis man søger sandheden.
Men i min fantasi møder jeg da så tit dejlige engle.

4 år siden
4 år siden

Du har ret Engbo men spørgsmålet er, skete det efter Guds eller menneskers vilje. Vi har en fri vilje, til at gøre både gode eller dårlige gerninger. Vi har også en fri vilje til at følge Guds plan i vores liv eller ikke. Døren var åben for jøderne før Hiltlers plan til at udrydde dem, men det undskylder selvfølgelig ikke det han iværksatte. Jeg tror den største straf i verden er, når man ikke kan eller vil tilgive, det lærte jeg, da vi fik et handikappet barn. Jeg var ved og afsige Gud og hans gerninger da jeg så Jesus for mig og vidste han kendte mig og jeg ham. Alt det uretfærdige jeg følte i sammenhang med vores søns fødsels forsvandt som dug for solen. Vi skal tilgive for at blive tilgivet, og med Guds ledelse i vores liv undgår vi mange farer. Det skriver jeg en del om.

4 år siden
4 år siden
#10

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

4 år siden
4 år siden
#11 Engbo

Men lysets engel basker videre. Det er en lang dag, at baske i. Solen står tidlig op og den basker stadigvæk g sender et skævt, sødt smil - længe efter solnedgang.. Jeg passer på ikke at blive overtroisk.

4 år siden
4 år siden

Hejsa. Engbo.

Syntes det er godt beskrevet, og tænker. den enagi kræft, du selv besidde. Er der ingen, der ka tage fra dig.
Og tror der var er en menigng, med du fandt englen. og gjore de opdagelse.
Med de baskende vinger. Smiler.

Har ringe eller ingen erfaring i vind, sol eneragi. Men har dog mine erfaringer, med engle. Og tror min engel ligner din. Den basker også lystig med i gerne, godt nok kun en vinge. Og har erfaret det er lyset, der påvirker vingen. Den bliver stille i mørket.
Tror desuden på både Gud og engle, og beder tit om hjælp, beskyttelse fra min engel. Så er det min tillid dertil, der bevirker hvad der så sker.
Dejlig indlæg, skrevet med en oprindelighed, fra hjertet, og med kærlighed. Vil glæde mig til, mere fra din hånd.
Kærlige tanker. C@riti. ☀️

4 år siden
4 år siden
#13 Engbo

Tak. Som nævnt er det da også tankevækkende så mange gode ord, den har fremkaldt her.

4 år siden

Besvar debattråd

Debatten Lysets Engel er startet 10/02-2018 12:12 af Engbo og er placeret under Ordet er frit.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

0Chatten
1 dag, 4 timer siden · Ellabella
9'Penge'
1 dag, 16 timer siden · Inghard
4123Dagens ord
3 dage siden · leviP
510Kontraster
1 måned, 23 dage siden · Savanti
1Selvudgivelse, momsfritagelse og Am...
2 måneder siden · Turse
1Blinder eller blænder
2 måneder, 3 dage siden · heksemutter
7Mellemgaard - et forlag i frit fald
2 måneder, 16 dage siden · Henrik Petersen
0Kunst og verden politik
3 måneder siden · MariaMolgaard
0Alt er relativt
3 måneder, 2 dage siden · Ansu
4Søger kritik af Digtsamlings opsætn...
3 måneder, 2 dage siden · Ansu
13Kunsten i fokus
3 måneder, 4 dage siden · belmindelig
42Menneskerettighederne
3 måneder, 7 dage siden · BjørnLangkilde
3Valg af forlag til digtsamling
3 måneder, 8 dage siden · belmindelig
2Din yndlings kirken salme sang
4 måneder, 5 dage siden · MariaMolgaard
11Troen og kirken
4 måneder, 6 dage siden · MariaMolgaard
4NATO
4 måneder, 8 dage siden · Engbo
95Ligheder
4 måneder, 19 dage siden · Savanti
9Freddy - drengen fra skoven
4 måneder, 21 dage siden · Biker Mike
12Hvordan skriver man en musical?
4 måneder, 25 dage siden · Cath Brown
2Datid og fortid
4 måneder, 27 dage siden · Filia
1Hvad skal du i aften du lyst til at...
5 måneder siden · Provenceflemmin...
14Hvad inspirerer dig
5 måneder, 3 dage siden · Ansu
152Hvad er du taknemmelig for i dag?
5 måneder, 8 dage siden · Savanti
3Gør ægte kærlighed blind?
5 måneder, 15 dage siden · dino
2Feedback søges til min novellepodca...
6 måneder, 20 dage siden · Stenfisker
0Musik
6 måneder, 23 dage siden · Savanti
0ups
6 måneder, 27 dage siden · Savanti
0Musisk oplevelse
7 måneder, 5 dage siden · knudkp
0Dine øjne på Mona Lisa
7 måneder, 6 dage siden · MariaMolgaard

Ordet er frit

0Chatten
1 dag, 4 timer siden · Ellabella
510Kontraster
1 måned, 23 dage siden · Savanti
1Selvudgivelse, momsfritagelse og Am...
2 måneder siden · Turse
7Mellemgaard - et forlag i frit fald
2 måneder, 16 dage siden · Henrik Petersen
0Alt er relativt
3 måneder, 2 dage siden · Ansu
2Feedback søges til min novellepodca...
6 måneder, 20 dage siden · Stenfisker
4Hjælp ønskes til sangtekster
9 måneder, 4 dage siden · Den Lianer Gois...
0Presse meddelser
1 år, 2 måneder siden · JesperSB
20Komplimenter
1 år, 4 måneder siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
1 år, 4 måneder siden · Engbo
6Dagens Dammark ,døde mink
1 år, 4 måneder siden · Engbo
123Dagens Vits
1 år, 5 måneder siden · Savanti
27Godt man ikke kan
1 år, 7 måneder siden · Wernn
50Liv andre steder?
1 år, 7 måneder siden · Wernn
157Læserbreve
1 år, 7 måneder siden · Savanti
5Jalousi kontra .
1 år, 8 måneder siden · Wernn
8Etik af begrænsninger for tekst
1 år, 9 måneder siden · Emeli
17Down to Earth . Med zac efron.
1 år, 9 måneder siden · Wernn
8Spansk
1 år, 11 måneder siden · Savanti
4Hobbitten
1 år, 11 måneder siden · Kafkaesque
8Udødelige fortællinger
2 år siden · Engbo
3Droner
2 år siden · JohannesB
2Royalty
2 år siden · WeirdSpace
0Tillykke til dronningen
2 år siden · Savanti
2Klima krigeren.
2 år siden · Savanti
1470% sænkning af CO2 udslip
2 år siden · Wernn
7Noget galt i halsen? Sprog og biolo...
2 år siden · Wernn
23Entropi og evolution
2 år siden · Wernn
2Hærværk
2 år siden · dino