Ordet er frit · Mellemgaard - et forlag i frit fald

12 svar
Senest opdateret 2 måneder, 14 dage siden · 7 bruger(e) deltager
9 måneder, 13 dage siden

Min roman "Duggen, der falder i dale" udkommer fredag d. 18. februar 2022 på det unævnelige forlag i Odense.

Her er kronikken over en fuldstændig grotesk udgivelsesproces:

Juni:
Jeg sender et færdigredigeret, korrekturlæst manuskript til forlaget. Teksten er lige til at konvertere over i PDF. Jeg vedlægger en klar og umisforståelig beskrivelse af, hvorledes den færdige bogblok skal se ud, og hvilke særlige ortografiske og opsætningstekniske forhold der skal tages hensyn til.

Forlæggeren meddeler mig straks, at forlaget vil udgive bogen, og spørger, om han må sende kontrakten til godkendelse og underskrift.

Jeg svarer, at jeg ikke underskriver noget, før forlagets redaktør har gennemlæst manuskriptet.

Forlæggeren meddeler, at HAN bestemmer, hvad forlaget udgiver.

(Så meget for alle forlagets fine ord om omhyggelig gennemlæsning og vurdering af manuskriptet forud for evt. udgivelse).

Jeg oplyser forlæggeren om, at min eksterne grafiker har designet et omslag, som jeg ønsker at gøre brug af. Jeg har filerne liggende som PDF-, JPG- og InDesign-filer.

Til min og grafikerens undren beder redaktøren om at få tilsendt JPG-filerne.

Forlagets redaktør sender mig en mail på fire linjer, som skal gøre det ud for forlagets vurdering.

Oktober:
Efter næsten 4 måneders total tavshed modtager jeg forlagets layout af omslag og bogblok.

Forlagets grafikere har valgt ikke at gøre brug af min eksterne grafikers layout, men har i stedet for banket et design sammen, der er så ubehjælpsomt og grimt, at det er til at græde over.

Bogblokken er totalt ubrugelig. Man har blot kopieret word-teksten over i PDF uden at tjekke opsætningen. Så jeg står med en tekst, som indeholder flere tusind delestreger på afveje, og hvor kursiv og ordinær skrift vælter rundt i hinanden. Der er heller ikke taget hensyn til blanke sider før og efter romanens opdeling i hovedafsnit. Selve brødteksten starter på en venstreside. Det af mig fremsendte kort er forsvundet. Man har forsøgt at læse korrektur på omslagets tekst og indbygget en række eklatante fejl.

Jeg gør forlæggeren opmærksom på, at layoutene er ubrugelige, og at jeg ikke har til hensigt at spilde min tid på at rette tusindvis af fejl, som forlagets grafikere selv har lavet.

Jeg modtager et nyt layout, hvis kvalitet ligeledes umuliggør et fornuftigt korrekturarbejde.

Jeg orienterer forlæggeren om, at forlagets layouts er helt uden for kategori, og at jeg ønsker at ophæve kontrakten.

Forlæggeren ringer mig op og fortæller mig på sin sædvanligt passivt-aggressive måde, at han har til hensigt at sagsøge mig, hvis jeg ikke makker ret.

Jeg søger råd hos min advokat.

Imens spammer forlaget mig til med nye layouts. For hver gang lykkes det at højne kvaliteten, som dog stadig ingenlunde er tilfredsstillende.

Efter at have fremsendt fem layouts meddeler forlagets redaktør mig, at han ikke forstår mine protester. Han har netop kigget hele manuskriptet igennem og synes, at det ser meget godt ud. På dette tidspunkt er der stadig ikke styr på de blanke sider før og efter opdelingen i hovedafsnit.

Teksten starter fortsat på en venstreside.

Jeg orienterer forlaget om, at det vil tage mig flere uger at rydde op den svinesti, som de har forvandlet mit manuskript til.

Forlæggeren svarer, at jeg har præcis 8 dage til at læse korrektur - bliver jeg ikke færdig, trykker forlaget teksten, som den er. Forlæggeren påstår at have ret til den slags.

Jeg orienterer forlæggeren om, at han næppe har råd til den ballade, som en sådan handling fra forlagets side i givet fald vil medføre i pressen. Herefter får jeg pludselig al den tid stillet til rådighed, som jeg har brug for.

Jeg modtager et omslagslayout, hvor såvel mit navn som romanens titel på bogryggen er streget over. Grafikerne havde placeret min eksterne grafikers lodrette streg hen over teksten. Jeg må atter spilde min tid med at bede om at få stregen flyttet.

Efter 11 (!) korrekturrunder er teksten, som jeg 4½ måned tidligere indsendte i fejlfri stand, atter genskabt.

(Hele forløbet bar præg af, at man fra forlagets side var komplet ligeglad med projektet. Mine spørgsmål, kommentarer og rettelser blev enten ignoreret, misforstået eller besvaret/udført med stor forsinkelse og helt vilkårligt. Gang på gang måtte jeg bede om at få de samme simple rettelser udført, inden det omsider lykkedes - og ofte med nye meningsløse fejl som følge heraf. Selv et helt simpelt spørgsmål om romanens udgivelse - grafikernes uduelighed havde forsinket processen så meget, at den oprindeligt aftalte frist åbenbart ikke længere kunne overholdes, hvilket jeg naturligvis kun erfarede ad omveje - kunne der først skaffes klarhed om efter flere dages formålsløs mailen frem og tilbage).

December:
Jeg modtager layouts til godkendelse og frigivelse. Begge layouts ser ud til at være som ønsket. Det fremgår ikke af layoutet til bogens omslag- en simpel PDF - hvor for- og bagside går over i ryg og flapper. Jeg er nødt til at tro, at alt er, som det skal være.

Februar:
Da jeg tre uger inden bogens udgivelse stadig ikke har modtaget pakken med frieksemplarer, retter jeg henvendelse herom til forlaget. Forlæggeren meddeler mig, at pakken skam er afsendt - men man har valgt at sende den til min tidligere privatadresse og ikke som af mig ønsket til min arbejdsplads. Jeg havde hele fem gange bedt forlaget om at sende pakken til mit arbejde.

Da jeg åbner pakken, viser det sig, at forsiden er skæv. Tekst og illustration er forsøgt centreret, men det hele står og danser en lille cm til venstre for midten.

Jeg klager til forlaget, som først ignorerer min henvendelse i 48 timer. Så modtager jeg omsider et arrogant svar, hvori forlagets redaktør tværer hele ansvaret af på mig og min eksterne grafiker. Vi havde sendt en skabelon i for ringe opløsning og i et format, som forlaget havde haft vanskeligt ved at arbejde med. Redaktøren hævder, at grafikerne havde gjort mig opmærksom på, at de ikke både kunne få ryggen og forsiden til at flugte. Dette er nok den værste af forlagets talrige løgne! Jeg havde endvidere selv godkendt det endelige layout, så der var ikke mere at komme efter. Det hele var min skyld.

Jeg meddeler redaktøren, at han hele vejen igennem taler mod bedre vidende og disker op med den ene løgnehistorie efter den anden. Jeg orienterer ham om, at forlaget havde modtaget min eksterne grafikers layout i præcis det format og den opløsning, som han selv havde bedt om. Jeg spørger ham bl.a. om, hvordan jeg ud fra det meget dårlige layout, som grafikerne havde tilsendt mig, skulle kunne vurdere, om forsiden var skæv eller ej.

Der er nu gået over en uge. Forlaget har stadig ikke besvaret mine spørgsmål.

Forlaget sender anmeldereksemplarerne til mig i stedet for til pressen.

9 måneder, 13 dage siden
9 måneder, 13 dage siden

Hej Henrik :-)

Tusind tak for at dele din proces i det der lyder som et kafkaesque mareridt - som et magtspil fra person(er) hvis motiver jo kan være ligegyldige; krænkelsen er reel, og med al respekt lærerig trods talrige eksempler på netop dette, i alle brancher.

"Absolut magt korrumperer absolut, men absolut magtesløshed gør det samme. Det er ikke fattigdommen, det er uligheden der vil gøre os skøre" (citat af Akala)

Når du ud for forløbet i oktober her skriver "Det af mig fremsendte kort er forsvundet.", hvad menes der så? Altså roadmappen og ønsket layout?

PS: jeg har ingen erfaring med forlag men dog med røvhuler i magtpositioner. For at nå magten må empati nødvendigvis i dvale, nogle gange for evigt. Stress, særligt i konkurrencemennesker som mange chefer er, gør de fleste ude af stand til solidaritet. Eller også har vedkommende bare et horn i siden på dig, fordi du f. eks. hostede under en samtale, hvor de ellers lige var i deres es, fuld blown narcissisme.

mvh Ansu

9 måneder, 13 dage siden
9 måneder, 13 dage siden

Hej Ansu

Jeg havde medsendt en separat pdf-fil med et kort, som skulle indsættes på en dobbeltside. Filen blev først overset, dernæst indsat i formindsket størrelse som et frimærke oppe i hjørnet på en højreside. ;o)

Min empati kan ligge på et meget lille sted, når det gælder det unævnelige forlag. Butikken er en ren pengemaskine, som slet ikke er gearet til kvalitetsbevidste forfattere, der tillader sig at stille krav.

VH
Henrik

9 måneder, 13 dage siden
8 måneder, 16 dage siden

Overraskelse, har netop afleveret manuskript.
Hurtig tilbagemelding, troede ikke det var muligt at de kunne nå at læse 300 A-4 sider på den tid. Fik dog en fin tilbagemelding om historien, plottet og personskildringen. Går i tænkeboksen over om det er 15.000,- værd at få den udgivet.

8 måneder, 16 dage siden
8 måneder, 15 dage siden

Det unævnelige forlag har fået vanvittigt meget kritik de sidste i hvert fald 10 år, også her på Pennen.

Nogen er glade for dem. Jeg er ikke, men jeg har så (heldigvis) aldrig prøvet at samarbejde med dem. Det skulle være tæt på umuligt det der samarbejde.

Krimi4Y.
HVIS du vælger at udgive hos dem, så pres prisen ned.
Allerede for de der 10 år siden talte jeg med folk der havde modtaget tilbuddet om de 15.000. De takkede nej og fik med det samme en ny mail om at først kunne nøjes med at betale 13.000. Senere var beløbet nede på 10.000.

Og vær opmærksom på at man sagtens kan LÆSE en bog på 300 sider på under et døgn OG skrive en fin tilbagemelding. Det er ikke dét forlaget får kritik for.
Det er nærmest alt andet, blandt andet at deres redaktører er for ringe. En redaktør skal trods alt læse bogen helt ned i detaljerne alene for at undgå stavefejl, forkert satte tøveprikker osv. Derudover kommer plothuller, fyldtekst osv. :)

Held og lykke med 'Duggen, der falder i dale', Henrik.
Og Krimi4Y held og lykke med dit manuskript. Det unævnelige forlag ER trods alt ikke landets eneste forlag. :)

Mvh
Eddie

8 måneder, 15 dage siden
8 måneder, 15 dage siden

Prisen kan såmænd presses endnu længere ned, hvis man bare bliver ved med at nægte at betale overpris ... ;)

Det foregår på denne måde:

- "Vi vil gerne udgive dit manuskript. Det koster 25.000,-. Må vi sende kontrakten?"

- "Det vil jeg ikke betale""

- "Vi kan tilbyde dig at udgive din bog for 15.000,-. Må vi sende kontrakten i dag?"

- "Det vil jeg ikke betale!"

- "Vi kan tilbyde dig *beeeep*. Men så skal du også underskrive kontrakten i dag."

Und so weiter. Det er en ren pengemaskine.

Problemerne opstår først i selve redigeringsfasen. Jeg har selv oplevet, at mine manuskripter bliver læst igennem på rekordtid og godkendt. Men jeg har så også arbejdet sammen med dygtige redaktører, som evnede at læse helt ned i detaljerne, påpege logiske brud, komme med ændrings-/forbedringsforslag kommentere direkte og indirekte henvisninger til og lån fra anden litteratur, lokalisere de sidste kommafejl, som jeg selv og min eksterne korrekturlæser havde overset.

Selv hos Mellemgaard kan den slags lade sig gøre.

Men den grafiske afdeling er skandaløst ringe. Grafikerne fatter som regel intet. Mange af dem har tydeligvis aldrig åbnet en bog og sat sig ind i, hvordan indmaden fungerer (tekst starter på en venstreside, dobbeltside med kort ender som et frimærke i et hjørne af siden, sidetallene mangler pludselig, men dukker op igen senere). Man skal for det meste påpege basale fejl flere gange, før de bliver rettet - blot for siden at dukke op igen helt umotiveret senere i korrekturforløbet.

Redaktionen er umulig at arbejde sammen med. Chefen er totalt ligeglad Godfather-type. Han har ingen forståelse for forfatterens faglige stolthed og truer gladeligt med at udgive et manuskript, hvor grafikerne har indbygget flere tusind fejl, hvis han synes, at forfatteren er for besværlig eller vover at påpege, at det vil tage flere uger at rydde op i den svinesti, som grafikerne har forvandlet manuskriptet til.

Chefens højre hånd er en arrogant skiderik, som gladeligt afviser enhver klage og giver forfatteren skylden for samtlige problemer.

Jeg skal retfærdigvis sige, at jeg i tidernes morgen fik udgivet 2 romaner hos Mellemgaard stort set uden problemer.

3. gang gik det helt galt i redaktionsfasen. Mit 4. og sidste forsøg har jeg skildret ovenfor.

Jeg kan ikke med god samvittighed råde nogen til at udgive deres manuskript hos forlaget Mellemgaard. Selv hvis processen var gratis, ville den være for dyr. Fremover vil jeg ikke engang betro forlaget at trykke en rulle toiletpapir for mig.

8 måneder, 15 dage siden
7 måneder, 21 dage siden

Vi har udgivet i to bøger ved Mellemgaard. Vi har intet betalt for at få dem udgivet.

Begge bøger er udgivet på dansk samt på engelsk.

Vi har haft nogle konflikter med forlaget, dog har vi altid kunne snakke os til rette med dem. De har en tendens til at komme tilbage med meget korte deadlines - dem ser vi bort fra og meddeler dem hvornår vi kan blive færdige.

Jeg er enige i at deres grafikker kunne være bedre - jeg tror det skyldes at hun har alt for meget at lave og ikke nok tid til at gøre det ordenligt.

vores tredje bog vil også udkomme hos Mellemgaard.

7 måneder, 21 dage siden
7 måneder, 21 dage siden

Hvorfor i alverden går I tilbage til en fuser? Hvorfor fortsætte med et forlag, som I har haft konflikter med? Hvordan snakker man sig til rette med rene tåber?

Forlaget har mindst 5 forskellige "grafikere" tilknyttet. Den ene er ringere end den anden. Når den ene kører fast eller ikke forstår en simpel besked, tager den anden over. Efter 11 korrekturrunder har man haft kontakt med dem alle sammen mindst to gange.

Held og lykke med jeres tredje udgivelse hos det unævnelige forlag. Får det får I brug for.

7 måneder, 21 dage siden
4 måneder, 22 dage siden

Håber det går bedre med din næste bog.

4 måneder, 22 dage siden
3 måneder, 27 dage siden

Det er en skam at det går nogle på den måde. Jeg har to udgivelser hos Mellemgaard, og jeg har kun positive oplevelser omkring det. Grafik og redaktionelt samarbejde har været til min fulde tilfredshed.
Det eneste jeg har været skuffet over var at lektøren i et tilfælde syntes at blive ligefrem rasende over at bogen ikke levede op til Lucinda Riley, hvilket heller aldrig havde været min hensigt. Måske havde den smukke forside sat hende i en romantisk stemning, som ikke blev indfriet. For personerne er ikke helt som man forventer i den klassiske engelske herregårdsroman.

3 måneder, 27 dage siden
3 måneder, 27 dage siden

#8 (FaetterA): Håber det går bedre med din næste bog.

Tak - det kommer det helt sikkert til. Min næste roman er i gode hænder hos et forlag, som har respekt for forfatternes tekster og gør et stort stykke arbejde for i fællesskab at skabe det bedst mulige produkt.

3 måneder, 27 dage siden
3 måneder, 27 dage siden

#9 (dino): Det er en skam at det går nogle på den måde. Jeg har to udgivelser hos Mellemgaard, og jeg har kun positive oplevelser omkring det. Grafik og redaktionelt samarbejde har været til min fulde tilfredshed.
Det eneste jeg har været skuffet over var at lektøren i et tilfælde syntes at blive ligefrem rasende over at bogen ikke levede op til Lucinda Riley, hvilket heller aldrig havde været min hensigt. Måske havde den smukke forside sat hende i en romantisk stemning, som ikke blev indfriet. For personerne er ikke helt som man forventer i den klassiske engelske herregårdsroman.


Jeg har for knap 10 år siden selv udgivet 2 romaner på det unævnelige forlag. Det gik så problemløst og gnidningsfrit, at jeg havde svært ved at forholde mig til al den kritik, som forlaget fik rundt omkring. Efter min 3. roman skulle jeg have valgt at stoppe enhver form for samarbejde med Mellemgaard. Grafikernes forståelse for helt simple ting - sidetal, tomme sider før nye hovedafsnit, dobbeltsider med kort og noget så basalt som, at en roman altid starter på en højreside - var så notorisk ringe, at jeg jævnligt sad og kneb mig i armen.

Lektørerne er også et kapitel for sig. Jeg har haft æren af at få en roman "anmeldt" af en ung pige, som nærmest pralede med kun at læse amerikansk chick-lit. Hun forstod ikke min low-fantasy-roman og dens referencer til klassisk tysk og østrigsk litteratur eller jungiansk psykologi. Hun brød sig heller ikke om forsiden. Ja, det skrev hun sgu ... :o)

3 måneder, 27 dage siden
2 måneder, 14 dage siden

Hej Henrik.

Jeg må tilstå at den tanke strejfede mig, at lektøren var bias'ed omkring forlaget. For jeg tænkte - nej, så elendig kan bogen umuligt være!
Senere har jeg fået udgive en novellesamling fra Mellemgaard, og her var lektøren noget mere positiv. Han syntes dog at forsiden nok lod den lidt i stikken, for den havde et skær af trivia. Noget der nok ikke kan siges om novellerne. Men det er ikke forlagets skyld, for jeg havde selv angivet at jeg ønskede noget i den retning, og da den kom, var jeg selv meget tilfreds med den.
Men jeg vil sige: Hvis der i biblioteksvæsenet er blot en antydning af bias omkring et forlag - så er det aldeles uanstændigt. Det er ikke noget en lektør bør forholde sig til.

Endnu et problem har jeg haft på biblioteket: Min første udgivelse (fra et andet forlag!) havnede på en børnelektørs skrivebord.
Hvordan kan jeg vide det? Jo - der var så mange ting i lektørudtalelsen der pegede på det, at jeg googlede lidt rundt og opdagede at lektøren faktisk var i børnebogsområdet. Jeg kontaktede så biblioteksvæsenet, og de gav mig ret. Det var en børnelektør, og man tilbød at lade sagen gå helt om. Der kom en anden mand på, og udtalelsen blev væsentlig bedre. Men forlæggeren sagde at det desværre ikke gav sikkerhed for en ændret indkøbsordre. (Altså antal bøger købt til bibliotekerne.)
Alt i alt, har man i hvert fald sikret sig at jeg ligger præcis under det antal bøger fra mine tre værker tilsammen, der berettiger udbetaling af bibliotekspenge. Det gør ikke så meget, jeg er ikke en fattig knægt der sidder og skriver i tællepråsens skær. Men det er irriterende alligevel.
Må jeg anbefale at man hos lektørerne vil skrue sig op til lidt højere faglige ambitioner end dem der røbedes i Henrik Petersens tilfælde.
Jeg har meget svært ved at tro at en bog fra Gyldendal vil blive så useriøst behandlet.

2 måneder, 14 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Mellemgaard - et forlag i frit fald er startet 17/02-2022 10:15 af Henrik Petersen og er placeret under Ordet er frit.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

0Hvordan håndterer man skriveblokade...
11 timer, 17 minutter siden · grkemacar
9Længde på noveller
8 dage siden · Henning Nørgård
17'Penge'
10 dage siden · SussieRosaCatre
4138Dagens ord
13 dage siden · leviP
4Tro og juletid
15 dage siden · Inghard
12Kommentarer
1 måned siden · Nicolas Jessen
3Høj opløsning billed redigering
1 måned siden · switch
8Hvor mange læser egentlig noveller ...
1 måned, 7 dage siden · Henning Nørgård
98Ligheder
1 måned, 15 dage siden · Ansu
2Boganmeldelser
1 måned, 17 dage siden · Brit Skovgaard
2Fyldepennen
1 måned, 18 dage siden · Ansu
21Hvad inspirerer dig
1 måned, 18 dage siden · Fair
5Hurra! Charterrejsen til Cypern er ...
1 måned, 26 dage siden · Brit Skovgaard
2Definitionen på erotiske tekster
1 måned, 27 dage siden · Nettish
0Forfatter søges til Børnebogsuniver...
2 måneder, 2 dage siden · Untitled
3Færdig med digtsamling
2 måneder, 4 dage siden · DeuceF43
5Blive til noget?
2 måneder, 10 dage siden · DeuceF43
514Kontraster
2 måneder, 10 dage siden · Savanti
1Rette hylde?
2 måneder, 11 dage siden · DeuceF43
9Hvornår har en begyndelse for meget...
2 måneder, 12 dage siden · Gandalflight
0Erotisk billede tilladt?
2 måneder, 13 dage siden · DeuceF43
12Mellemgaard - et forlag i frit fald
2 måneder, 14 dage siden · dino
140Dagens Vits
2 måneder, 24 dage siden · leviP
7Anbefalinger til forlag?
2 måneder, 27 dage siden · Krimi4Y
0Skrivegruppe!
3 måneder, 3 dage siden · Clara de N
27Chatten
3 måneder, 9 dage siden · grkemacar
15Gang i lidt større projekter: Novel...
3 måneder, 17 dage siden · Eddie
1Formatering fra word til Fyldepenne...
3 måneder, 26 dage siden · Pia Hansen
1Prøver her
4 måneder, 23 dage siden · FaetterA
1Selvudgivelse, momsfritagelse og Am...
7 måneder, 5 dage siden · Turse
1Blinder eller blænder
7 måneder, 7 dage siden · heksemutter
0Kunst og verden politik
8 måneder, 4 dage siden · MariaMolgaard
0Alt er relativt
8 måneder, 6 dage siden · Ansu
4Søger kritik af Digtsamlings opsætn...
8 måneder, 7 dage siden · Ansu
13Kunsten i fokus
8 måneder, 8 dage siden · belmindelig
42Menneskerettighederne
8 måneder, 12 dage siden · BjørnLangkilde
3Valg af forlag til digtsamling
8 måneder, 12 dage siden · belmindelig
2Din yndlings kirken salme sang
9 måneder, 9 dage siden · MariaMolgaard
11Troen og kirken
9 måneder, 10 dage siden · MariaMolgaard
4NATO
9 måneder, 12 dage siden · Engbo
9Freddy - drengen fra skoven
9 måneder, 26 dage siden · Biker Mike
12Hvordan skriver man en musical?
9 måneder, 29 dage siden · Cath Brown
2Datid og fortid
10 måneder, 1 dag siden · Filia
1Hvad skal du i aften du lyst til at...
10 måneder, 4 dage siden · Provenceflemmin...
152Hvad er du taknemmelig for i dag?
10 måneder, 12 dage siden · Savanti
3Gør ægte kærlighed blind?
10 måneder, 20 dage siden · dino
2Feedback søges til min novellepodca...
11 måneder, 24 dage siden · Stenfisker
0Musik
11 måneder, 27 dage siden · Savanti
0ups
1 år, 1 dag siden · Savanti
0Musisk oplevelse
1 år siden · knudkp
0Dine øjne på Mona Lisa
1 år siden · MariaMolgaard
0En ulykke sker aldrig alene
1 år siden · MariaMolgaard
0HAR DU SET MÅNEN kl 17:30
1 år siden · MariaMolgaard
0Kan du anbefalde
1 år siden · MariaMolgaard
3Hvis du kunne vælge
1 år siden · Engbo
4Din søndag min søndag
1 år siden · AnnaPigen3
0Presse meddelse.?
1 år, 1 måned siden · JesperSB
0Alexander Woods musiker
1 år, 1 måned siden · MariaMolgaard
2Spiller i også online spil?
1 år, 1 måned siden · dino
8Hvordan har du det
1 år, 1 måned siden · Engbo
2Hvordan finder jeg gamle debatter o...
1 år, 1 måned siden · Eddie

Ordet er frit

0Hvordan håndterer man skriveblokade...
11 timer, 17 minutter siden · grkemacar
2Boganmeldelser
1 måned, 17 dage siden · Brit Skovgaard
514Kontraster
2 måneder, 10 dage siden · Savanti
12Mellemgaard - et forlag i frit fald
2 måneder, 14 dage siden · dino
140Dagens Vits
2 måneder, 24 dage siden · leviP
27Chatten
3 måneder, 9 dage siden · grkemacar
15Gang i lidt større projekter: Novel...
3 måneder, 17 dage siden · Eddie
1Selvudgivelse, momsfritagelse og Am...
7 måneder, 5 dage siden · Turse
0Alt er relativt
8 måneder, 6 dage siden · Ansu
2Feedback søges til min novellepodca...
11 måneder, 24 dage siden · Stenfisker
4Hjælp ønskes til sangtekster
1 år, 2 måneder siden · Den Lianer Gois...
0Presse meddelser
1 år, 7 måneder siden · JesperSB
20Komplimenter
1 år, 9 måneder siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
1 år, 9 måneder siden · Engbo
6Dagens Dammark ,døde mink
1 år, 10 måneder siden · Engbo
27Godt man ikke kan
2 år siden · Wernn
50Liv andre steder?
2 år siden · Wernn
157Læserbreve
2 år siden · Savanti
5Jalousi kontra .
2 år siden · Wernn
8Etik af begrænsninger for tekst
2 år siden · Emeli
17Down to Earth . Med zac efron.
2 år siden · Wernn
8Spansk
2 år siden · Savanti
4Hobbitten
2 år siden · Kafkaesque
8Udødelige fortællinger
2 år siden · Engbo
3Droner
2 år siden · JohannesB
2Royalty
2 år siden · WeirdSpace
0Tillykke til dronningen
2 år siden · Savanti
2Klima krigeren.
2 år siden · Savanti
1470% sænkning af CO2 udslip
2 år siden · Wernn
7Noget galt i halsen? Sprog og biolo...
2 år siden · Wernn
23Entropi og evolution
3 år siden · Wernn
2Hærværk
3 år siden · dino
0Gælds styrelsen .
3 år siden · Savanti
1Brug af navne i bøger?
3 år siden · Eddie
0Diskrimination af kvindesport?
3 år siden · dino
2Skrivegrupper eller blot makkere
3 år siden · heksemutter
4Gætteleg
3 år siden · Polo
3Udgivelse af digtsamling
3 år siden · Fink
1Retstilstand og retssikkerhed
3 år siden · Kattegat
2Mindre smerter når jeg skriver
3 år siden · dino
4Gratis
3 år siden · Savanti
2I gang.
3 år siden · dino
5BESTAWARE....
3 år siden · Kattegat
4Stavefejl.
3 år siden · jebomik
0Fleksjobbers tilknytning til arbejd...
3 år siden · knudkp
5Cookies og trejdepart!
3 år siden · Titken Toft
0Annoncer på facebook!.
3 år siden · Savanti
1Hjemløse !.
3 år siden · Savanti
1Moderniseringsstyrelsen !.
3 år siden · Kattegat
6Danske Bank
3 år siden · Savanti
2Grænse politi .
3 år siden · Savanti
2Klimaet .!.
3 år siden · Savanti
0Medvirk i podcast.
3 år siden · Rasmus C
0FebruaryFICTION
3 år siden · Syrene Hvid
7Kromosomer
4 år siden · Kattegat
5Med omtanke
4 år siden · tope
10Forfatter
4 år siden · tope
7Kulturen står i en stilstand, der k...
4 år siden · tope
6Hvordan foretrækker du at sidde og ...
4 år siden · jebomik
83Mand/kvinde
4 år siden · dino
0En cool mand. En god historie.
4 år siden · Morten Vesterga...