Tekstdebatter · Hvad inspirerer dig

21 svar
Senest opdateret 1 måned, 18 dage siden · 12 bruger(e) deltager
1 år, 5 måneder siden

Det sker jeg går i stå. Det kan hjælpe at sætte sig hver dag og skrive, ja men ikke altid. Jeg kan gå en tur, møde andre mennesker. Læse på Pennen eller i en god bog Nogen gange er der også bare en sætning der falder mig ind.
Men hvad synes i andre " skrivere" er inspirerende, det kunne være spændende at høre om.

1 år, 5 måneder siden
1 år, 5 måneder siden

Man skal sætte sig selv positive opgaver, det kan være mange ting. I dag da jeg gjorde rent i køkkenet, overvejede jeg alle de gode ting der var sket i vores liv.
I aften fortalte jeg dem til min mand, vil også nævne dem til vores børn ved lejlighed. Giver man negative tanker plads, ser man ingen under i livet, og man er ikke taknemlig. I livet bruger man indhold af betydning og livet er fuld af det. Der vil altid være godt og dårligt at vælge imellem.

1 år, 5 måneder siden
1 år, 5 måneder siden
#2

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

1 år, 5 måneder siden
1 år, 5 måneder siden

Hej Inge og Engbo
At tænke på de gode ting er et godt råd. Er der slet ikke andre der vil deltage i debatten?

1 år, 5 måneder siden
1 år, 5 måneder siden
#4

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

1 år, 5 måneder siden
1 år, 5 måneder siden

Hvad mener jeg med gode minder? Jeg begynder med min mand. Da han blev født, kunne han ikke tolerer mælk, derfor vejede han mindre med et år, end da han blev født, siges der, og man antog ikke, han ville overleve.
Havde forældrene vidst, at han ville være ansvarlig for banketter i luksus hoteller og at hans menuer ville cirkulere rundt om i verden med Singapore Airline, kunne de have sparet sig selv mange tårer.
Min fars forældre døde før han blev ti år. Mine forældre havde et lille husmandssted med 7-8 køer, de kom knap igennem. Havde de vidst, at der ville komme et barnebarn, som ved et større svejtser firma, for øjeblikket er beskæftiget med at fordele 1 milliard CH i 40 forskellige lande til at upgrade mælk produktion med, havde de muligvis haft mere glæde af køerne.
Min morfar havde talent i at tegne, det vidste jeg som barn. Havde han vidst hans barnebarn ville studere kunst og at hans olebarn med 12 kan tegne og male som en professionel, mon ikke han ville glæde sig på forhånd. Sådan kunne jeg blive ved.
Det begyndte med, at uheldet så og sige næsten løb efter os, dem har jeg næsten glemt i dag, men min mand og jeg bøjede vores knæ ved stuebordet og bad Jesus Kristus ind i vores liv. Det forandrede en hel del. Jeg opdagede noget meget vigtigt, nemlig at det gælder om også at følge i hans fodspor, og at han også vil vise os vejen på forskellige måder. Der er gode planer for hvert menneske, hvis vi søger dem, Gud er god. Vi bliver ledet af det, vi tillader at åbne op for i vores liv,
Der er en fjende, vi skal passe på ikke at blive ledet af, livet er et valg.

1 år, 5 måneder siden
1 år, 5 måneder siden

Det sker man har forskellige meninger i et ægteskab, hvordan det omgås kunne være interessant at høre. Sådan var det også hos os. Jeg tog mig en tur langs åen og siddende på en bænk, overvejede jeg temaet, alt imens jeg betragtede et af Svejts højeste bjerge på afstand. En lille flyvemaskine nærmede sig, den begyndte at lave en kreds op og ned på bjergsiden alt imens den efterlod en hvid stribe bagud. Den hvide stribe blev til et stort hjerte. Jeg stirrede et øjeblik på hjertet, selv om det ikke var for mig, følte jeg alligevel noget havde talt til mig. Jeg rystede vores diskussion af og begav mig på hjemvejen.

1 år, 5 måneder siden
1 år, 5 måneder siden

Nu udgiver jeg ikke så meget for tiden, og det ser jeg som et vilkår en gang i mellem. Min skriveproces kommer meget udefra og ind. Jeg får inspirationen udefra, fra samtaler og dagligdagsobservationer, og forsøger så at bearbejde den indefra for så at gøre det til et produkt - det kaldes hvis nok modellering inden for visse terminologier.
Nogle gange, hvis det er meget længe siden, jeg har skrevet noget, så skriver jeg også bare noget, der lyder godt og udgiver det. Så er der ikke så mange tanker bag det, men folk får alligevel en masse ud af det.

1 år, 5 måneder siden
1 år, 5 måneder siden

Hej Nicolas
Udefra og oplevelser, samtaler, indre bearbejdning det synes jeg godt jeg kan genkende noget i. Og ja nogen gange springer kilden frisk andre gange ikke.
Tak for dit bidrag

1 år, 5 måneder siden
1 år, 5 måneder siden

Jeg finder inspiration fra min hverdag, mennesker, oplevelser, fortællinger og andet. Der er næsten ikke det som ikke kan inspirerer mig. Men det for mig er vigtigt at være selektiv og bruge det jeg kan.

1 år, 5 måneder siden
1 år, 4 måneder siden

Hej Sofie
Dejligt at høre om dine inspirationskilder. Og ja mennesker og oplevelser kan være store inspirationskilder. Nogen gange bare et enkelt ord eller et lille øjekast. Tak for dit bidrag og velkommen på Pennen, det er et godt sted at være, deltage og bidrage til. Meget lærerigt. Jeg håber du bliver glad for at deltage. Alt det bedste fra Ulla

1 år, 4 måneder siden
1 år, 4 måneder siden

Alt det omkring. Mig men med musik i ørene blues helt også udsigt til landskabet skov marker havet og landeveje fx med veje jeg har fundet min vej
Havet er en uenlighed og månen frihed til og komme med smukke ord og tanker
Skoven som en dyster og mørk og lyset for engel er månen
Og mennesker er mest når jeg skrive om noget hvordan hverdagen ser ud og bruge politik bare ikke god idet jeg ser små detajle jeg mærke sandet under mig og vandet der blæser med skum op i mit hår ogås self med blues musik

1 år, 4 måneder siden
1 år, 2 måneder siden

For mit vedkommende er inspirationen, og problemet med manglende inspiration, todelt.
Det ene handler om ren inspiration, mens den anden del mere handler om at sproget skal flyde på den rigtige måde. Den sidste del, altså den sproglige udformning af en tekst er mest svær for mig. Nogle gange skriver jeg bare 'firkantet', og synes det lyder af H... til. Jeg burde nok holde pause fra skriveriet i disse perioder, men det er jeg ikke altid god til :-)
Jeg kan dog, for det meste, altid komme på nye ideer til digte. Det vil jeg kalde den direkte inspiration.
Jeg lytter til en podcast, læser en bog eller ser en dokumentar. Jeg skriver de ord ned, som på en eller anden måde rører noget i mig. Det er utroligt, hvor mange ord jeg har skrevet ned efter en dokumentar på bare en halv time :-)
alle de her ord prøver jeg så at sætte sammen til metaforer, besjælinger, simili osv - alle mulige sproglige billeder. Ofte kan de alene give mig en ide til et digt, men nogle gange skal flere sproglige billeder sættes sammen, for jeg får et skelet til en ide...og en struktur til sproget. Jeg har læst mig frem til, at det også var lidt på den måde, at surrealisterne skabte deres værker på. Gennem tilfældigt sammensatte ord, skaber psyken selv en forbindelse og en mening mellem dem. Hermed ses værket (teksten, maleriet, musikken osv.) som et udtryk for de ting, som ens ubevidste arbejder med...Det er i hvert fald teorien :-)
Det kalder jeg pompøst for 'Min Metode' og resultaterne for 'metode-digte' :-)

Jeg synes det er en god metode, som fungerer for mig. Mine skiftende evner til at skrive 'skjønt' har jeg endnu ikke fundet en løsning på :-)

1 år, 2 måneder siden
10 måneder, 7 dage siden
#13

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

10 måneder, 7 dage siden
10 måneder, 7 dage siden

"Håb er altid ledsaget af fantasien, viljen til at se hvad vor fysiske miljø dømmer umuligt. Kun det kreative sind kan bruge håb. Kun et kreativt folk kan udøve det." - Jericho Brown

10 måneder, 7 dage siden
4 måneder, 14 dage siden

Jeg ser historier overalt, men det er ikke alt, jeg føler for at skrive om. Jeg kan godt lide blot at tænke små historier.

I øjeblikket bruger jeg især to metoder til at få gang i skrivningen.

1. Jeg får et tilfældigt ord fra siden, jeg linker til i bunden af denne besvarelse. Min skærm bliver blændet af, så jeg ikke kan se det, jeg skriver, og jeg sætter et stopur til 10 minutter. Nu skal jeg skrive nonstop, og det er ikke tilladt ikke at skrive.

2. Jeg bruger igen stopur, og denne gang er det 15 minutter, hvor jeg kan se min tekst. Jeg går alfabetisk frem og skifter mellem pige- og drengenavne i titlen fx Anna fra Assens og Bent fra Broager. Jeg skal nu beskrive denne person på en eller anden måde.

Det virker for mig, at jeg kun skal skrive i kort tid, og for det meste dukker den historie, der VIL skrives op undervejs, og så er jeg i gang. Historien, der VIL skrives, har ofte intet med opgaven at gøre, men former sig på et sidespor. Hvis ikke der dukker en historie op, har jeg fået mere til samlingen af inspiration, som jeg måske senere kan bruge til noget.

Tilfældige ord:https://www.palabr...=0&Submit=Nyt+ord

4 måneder, 14 dage siden
3 måneder, 13 dage siden

Jeg lader mig inspirere af hverdagen af ting og sager omkring mig - dog ofte krydret lidt for at det skal være interessant. Når jeg savner inspiration, læser jeg tekster på fyldepennen, ser tv, film og læser aviser omkring mig. Det er dog ikke altid det virker for mig, så det hænder jeg går i dødvande i en periode.

3 måneder, 13 dage siden
3 måneder, 13 dage siden

Tilføjelse: Jeg tager ofte et ord og laver en brainstorming over ordet, og således udspringer der sig flere idéer deraf.
Tiden jeg bruger på en brainstorming varierer, men typisk 1 til 2 minutter.

3 måneder, 13 dage siden
3 måneder, 12 dage siden

Hej David
Tak for inspiration
især den sidste med et ord, og brainstorm. Jeg tænker den er rigtig brugbar. Så tak for den fra Ulla

3 måneder, 12 dage siden
2 måneder, 15 dage siden

@David og Ulla
Ja, det lyder som en gode måde at åbne et ord op på. Det tror jeg, at jeg vil prøve.
Jeg har hidtil brugt synonymordbogen indbygget i Ordnet.dk til den slags arbejde, og den er også et godt redskab, så den måde at arbejde med det enkelte ord på vil jeg da lige sende videre :-)

2 måneder, 15 dage siden
1 måned, 23 dage siden

Lytte til musik eller tage på kunstmuseum.

1 måned, 23 dage siden
1 måned, 18 dage siden

Jeg bliver ofte meget inspireret af musik, film eller smukke ord jeg læser/hører

1 måned, 18 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Hvad inspirerer dig er startet 19/06-2021 23:48 af Ulla Hexibru (heksemutter) og er placeret under Tekstdebatter.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

0Hvordan håndterer man skriveblokade...
10 timer, 32 minutter siden · grkemacar
9Længde på noveller
8 dage siden · Henning Nørgård
17'Penge'
10 dage siden · SussieRosaCatre
4138Dagens ord
13 dage siden · leviP
4Tro og juletid
15 dage siden · Inghard
12Kommentarer
1 måned siden · Nicolas Jessen
3Høj opløsning billed redigering
1 måned siden · switch
8Hvor mange læser egentlig noveller ...
1 måned, 7 dage siden · Henning Nørgård
98Ligheder
1 måned, 15 dage siden · Ansu
2Boganmeldelser
1 måned, 17 dage siden · Brit Skovgaard
2Fyldepennen
1 måned, 18 dage siden · Ansu
21Hvad inspirerer dig
1 måned, 18 dage siden · Fair
5Hurra! Charterrejsen til Cypern er ...
1 måned, 26 dage siden · Brit Skovgaard
2Definitionen på erotiske tekster
1 måned, 27 dage siden · Nettish
0Forfatter søges til Børnebogsuniver...
2 måneder, 2 dage siden · Untitled
3Færdig med digtsamling
2 måneder, 4 dage siden · DeuceF43
5Blive til noget?
2 måneder, 10 dage siden · DeuceF43
514Kontraster
2 måneder, 10 dage siden · Savanti
1Rette hylde?
2 måneder, 11 dage siden · DeuceF43
9Hvornår har en begyndelse for meget...
2 måneder, 12 dage siden · Gandalflight
0Erotisk billede tilladt?
2 måneder, 13 dage siden · DeuceF43
12Mellemgaard - et forlag i frit fald
2 måneder, 14 dage siden · dino
140Dagens Vits
2 måneder, 23 dage siden · leviP
7Anbefalinger til forlag?
2 måneder, 26 dage siden · Krimi4Y

Tekstdebatter

9Længde på noveller
8 dage siden · Henning Nørgård
8Hvor mange læser egentlig noveller ...
1 måned, 7 dage siden · Henning Nørgård
21Hvad inspirerer dig
1 måned, 18 dage siden · Fair
2Definitionen på erotiske tekster
1 måned, 27 dage siden · Nettish
9Hvornår har en begyndelse for meget...
2 måneder, 12 dage siden · Gandalflight
12Hvordan skriver man en musical?
9 måneder, 29 dage siden · Cath Brown
3Spørgsmål om promovering af sin bog...
1 år, 2 måneder siden · Savanti
6Teater stykke
1 år, 4 måneder siden · Nicolas Jessen
0ideer og inspiration
1 år, 6 måneder siden · Rising star
0Kritik / personlig / offentligt
1 år, 7 måneder siden · Brehmer
0Inspirationsråd til at skrive digte
1 år, 9 måneder siden · belmindelig
10Skriveblokering/flow
1 år, 9 måneder siden · Prem
2opbygning
1 år, 10 måneder siden · Avj81
7Novelle vs Kort Roman
1 år, 10 måneder siden · mlsj
0Hej Alle sammen!
1 år, 10 måneder siden · mlsj
9Voldtægter og overgreb
1 år, 10 måneder siden · Ormstunge
3Ja ja, ser man det.
1 år, 10 måneder siden · dino
20Hvad hedder det modsatte
1 år, 11 måneder siden · Wernn
30Hvad er meningen med
2 år siden · Wernn
4Hvornår er en tekst mest for børn?
2 år siden · Pia Hansen
31Hvad mener i?
2 år siden · Jack the Rapper...
5Direkte tale i udlandet
2 år siden · Kafkaesque
33Forfatteri og ensomhed
2 år siden · Wernn
1HJÆÆLP
2 år siden · Morten Vesterga...