Tekstdebatter · Hvad inspirerer dig

14 svar
Senest opdateret 3 måneder, 22 dage siden · 8 bruger(e) deltager
11 måneder, 1 dag siden

Det sker jeg går i stå. Det kan hjælpe at sætte sig hver dag og skrive, ja men ikke altid. Jeg kan gå en tur, møde andre mennesker. Læse på Pennen eller i en god bog Nogen gange er der også bare en sætning der falder mig ind.
Men hvad synes i andre " skrivere" er inspirerende, det kunne være spændende at høre om.

11 måneder, 1 dag siden
10 måneder, 28 dage siden

Man skal sætte sig selv positive opgaver, det kan være mange ting. I dag da jeg gjorde rent i køkkenet, overvejede jeg alle de gode ting der var sket i vores liv.
I aften fortalte jeg dem til min mand, vil også nævne dem til vores børn ved lejlighed. Giver man negative tanker plads, ser man ingen under i livet, og man er ikke taknemlig. I livet bruger man indhold af betydning og livet er fuld af det. Der vil altid være godt og dårligt at vælge imellem.

10 måneder, 28 dage siden
10 måneder, 27 dage siden

Visen "tænk på de gode ting,"er ikke så dårlig:"Du kan samle dig en kids af vener rundt omkring. Det er de gode ting."

10 måneder, 27 dage siden
10 måneder, 26 dage siden

Hej Inge og Engbo
At tænke på de gode ting er et godt råd. Er der slet ikke andre der vil deltage i debatten?

10 måneder, 26 dage siden
10 måneder, 26 dage siden

Visen "tænk på de gode ting,"er ikke så dårlig:"Du kan samle dig en kids af vener rundt omkring. Det er de gode ting." Der skulle stå " ---en kreds af venner---"

10 måneder, 26 dage siden
10 måneder, 25 dage siden

Hvad mener jeg med gode minder? Jeg begynder med min mand. Da han blev født, kunne han ikke tolerer mælk, derfor vejede han mindre med et år, end da han blev født, siges der, og man antog ikke, han ville overleve.
Havde forældrene vidst, at han ville være ansvarlig for banketter i luksus hoteller og at hans menuer ville cirkulere rundt om i verden med Singapore Airline, kunne de have sparet sig selv mange tårer.
Min fars forældre døde før han blev ti år. Mine forældre havde et lille husmandssted med 7-8 køer, de kom knap igennem. Havde de vidst, at der ville komme et barnebarn, som ved et større svejtser firma, for øjeblikket er beskæftiget med at fordele 1 milliard CH i 40 forskellige lande til at upgrade mælk produktion med, havde de muligvis haft mere glæde af køerne.
Min morfar havde talent i at tegne, det vidste jeg som barn. Havde han vidst hans barnebarn ville studere kunst og at hans olebarn med 12 kan tegne og male som en professionel, mon ikke han ville glæde sig på forhånd. Sådan kunne jeg blive ved.
Det begyndte med, at uheldet så og sige næsten løb efter os, dem har jeg næsten glemt i dag, men min mand og jeg bøjede vores knæ ved stuebordet og bad Jesus Kristus ind i vores liv. Det forandrede en hel del. Jeg opdagede noget meget vigtigt, nemlig at det gælder om også at følge i hans fodspor, og at han også vil vise os vejen på forskellige måder. Der er gode planer for hvert menneske, hvis vi søger dem, Gud er god. Vi bliver ledet af det, vi tillader at åbne op for i vores liv,
Der er en fjende, vi skal passe på ikke at blive ledet af, livet er et valg.

10 måneder, 25 dage siden
10 måneder, 21 dage siden

Det sker man har forskellige meninger i et ægteskab, hvordan det omgås kunne være interessant at høre. Sådan var det også hos os. Jeg tog mig en tur langs åen og siddende på en bænk, overvejede jeg temaet, alt imens jeg betragtede et af Svejts højeste bjerge på afstand. En lille flyvemaskine nærmede sig, den begyndte at lave en kreds op og ned på bjergsiden alt imens den efterlod en hvid stribe bagud. Den hvide stribe blev til et stort hjerte. Jeg stirrede et øjeblik på hjertet, selv om det ikke var for mig, følte jeg alligevel noget havde talt til mig. Jeg rystede vores diskussion af og begav mig på hjemvejen.

10 måneder, 21 dage siden
10 måneder, 20 dage siden

Nu udgiver jeg ikke så meget for tiden, og det ser jeg som et vilkår en gang i mellem. Min skriveproces kommer meget udefra og ind. Jeg får inspirationen udefra, fra samtaler og dagligdagsobservationer, og forsøger så at bearbejde den indefra for så at gøre det til et produkt - det kaldes hvis nok modellering inden for visse terminologier.
Nogle gange, hvis det er meget længe siden, jeg har skrevet noget, så skriver jeg også bare noget, der lyder godt og udgiver det. Så er der ikke så mange tanker bag det, men folk får alligevel en masse ud af det.

10 måneder, 20 dage siden
10 måneder, 20 dage siden

Hej Nicolas
Udefra og oplevelser, samtaler, indre bearbejdning det synes jeg godt jeg kan genkende noget i. Og ja nogen gange springer kilden frisk andre gange ikke.
Tak for dit bidrag

10 måneder, 20 dage siden
10 måneder, 17 dage siden

Jeg finder inspiration fra min hverdag, mennesker, oplevelser, fortællinger og andet. Der er næsten ikke det som ikke kan inspirerer mig. Men det for mig er vigtigt at være selektiv og bruge det jeg kan.

10 måneder, 17 dage siden
10 måneder, 14 dage siden

Hej Sofie
Dejligt at høre om dine inspirationskilder. Og ja mennesker og oplevelser kan være store inspirationskilder. Nogen gange bare et enkelt ord eller et lille øjekast. Tak for dit bidrag og velkommen på Pennen, det er et godt sted at være, deltage og bidrage til. Meget lærerigt. Jeg håber du bliver glad for at deltage. Alt det bedste fra Ulla

10 måneder, 14 dage siden
10 måneder, 3 dage siden

Alt det omkring. Mig men med musik i ørene blues helt også udsigt til landskabet skov marker havet og landeveje fx med veje jeg har fundet min vej
Havet er en uenlighed og månen frihed til og komme med smukke ord og tanker
Skoven som en dyster og mørk og lyset for engel er månen
Og mennesker er mest når jeg skrive om noget hvordan hverdagen ser ud og bruge politik bare ikke god idet jeg ser små detajle jeg mærke sandet under mig og vandet der blæser med skum op i mit hår ogås self med blues musik

10 måneder, 3 dage siden
7 måneder, 28 dage siden

For mit vedkommende er inspirationen, og problemet med manglende inspiration, todelt.
Det ene handler om ren inspiration, mens den anden del mere handler om at sproget skal flyde på den rigtige måde. Den sidste del, altså den sproglige udformning af en tekst er mest svær for mig. Nogle gange skriver jeg bare 'firkantet', og synes det lyder af H... til. Jeg burde nok holde pause fra skriveriet i disse perioder, men det er jeg ikke altid god til :-)
Jeg kan dog, for det meste, altid komme på nye ideer til digte. Det vil jeg kalde den direkte inspiration.
Jeg lytter til en podcast, læser en bog eller ser en dokumentar. Jeg skriver de ord ned, som på en eller anden måde rører noget i mig. Det er utroligt, hvor mange ord jeg har skrevet ned efter en dokumentar på bare en halv time :-)
alle de her ord prøver jeg så at sætte sammen til metaforer, besjælinger, simili osv - alle mulige sproglige billeder. Ofte kan de alene give mig en ide til et digt, men nogle gange skal flere sproglige billeder sættes sammen, for jeg får et skelet til en ide...og en struktur til sproget. Jeg har læst mig frem til, at det også var lidt på den måde, at surrealisterne skabte deres værker på. Gennem tilfældigt sammensatte ord, skaber psyken selv en forbindelse og en mening mellem dem. Hermed ses værket (teksten, maleriet, musikken osv.) som et udtryk for de ting, som ens ubevidste arbejder med...Det er i hvert fald teorien :-)
Det kalder jeg pompøst for 'Min Metode' og resultaterne for 'metode-digte' :-)

Jeg synes det er en god metode, som fungerer for mig. Mine skiftende evner til at skrive 'skjønt' har jeg endnu ikke fundet en løsning på :-)

7 måneder, 28 dage siden
3 måneder, 22 dage siden
#13 Engbo

På et fagligt kursus havde vi en en indlederr, der fremhævede den danske sangskat. Vi har virkelig en sangskat, sagde han. Jeg giver ham helt ret. Danske sange er herlige - også indholdet bare en ting nævnt:" "Og lære kan vi af nattergele og lærken over den grønne vang." Dejligst klinger i Allen stund; men dejligst i pigemunde,"som det står i "Modersmålet." Og der har vi jo DRs pigekor så herdigt.

3 måneder, 22 dage siden
3 måneder, 22 dage siden

"Håb er altid ledsaget af fantasien, viljen til at se hvad vor fysiske miljø dømmer umuligt. Kun det kreative sind kan bruge håb. Kun et kreativt folk kan udøve det." - Jericho Brown

3 måneder, 22 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Hvad inspirerer dig er startet 19/06-2021 23:48 af Ulla Hexibru (heksemutter) og er placeret under Tekstdebatter.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

4122Dagens ord
12 dage siden · Savanti
510Kontraster
12 dage siden · Savanti
1Selvudgivelse, momsfritagelse og Am...
19 dage siden · Turse
6'Penge'
22 dage siden · Ordspinderen
1Blinder eller blænder
22 dage siden · heksemutter
7Mellemgaard - et forlag i frit fald
1 måned, 5 dage siden · Henrik Petersen
0Kunst og verden politik
1 måned, 19 dage siden · MariaMolgaard
0Alt er relativt
1 måned, 21 dage siden · Ansu
4Søger kritik af Digtsamlings opsætn...
1 måned, 21 dage siden · Ansu
13Kunsten i fokus
1 måned, 23 dage siden · belmindelig
42Menneskerettighederne
1 måned, 26 dage siden · BjørnLangkilde
3Valg af forlag til digtsamling
1 måned, 27 dage siden · belmindelig
2Din yndlings kirken salme sang
2 måneder, 24 dage siden · MariaMolgaard
11Troen og kirken
2 måneder, 25 dage siden · MariaMolgaard
4NATO
2 måneder, 27 dage siden · Engbo
95Ligheder
3 måneder, 8 dage siden · Savanti
9Freddy - drengen fra skoven
3 måneder, 10 dage siden · Biker Mike

Tekstdebatter

12Hvordan skriver man en musical?
3 måneder, 14 dage siden · Cath Brown
14Hvad inspirerer dig
3 måneder, 22 dage siden · Ansu
3Spørgsmål om promovering af sin bog...
8 måneder, 2 dage siden · Savanti
6Teater stykke
9 måneder, 21 dage siden · Nicolas Jessen
0ideer og inspiration
11 måneder, 19 dage siden · Rising star
0Kritik / personlig / offentligt
1 år siden · Brehmer
0Inspirationsråd til at skrive digte
1 år, 2 måneder siden · belmindelig
10Skriveblokering/flow
1 år, 3 måneder siden · Prem
2opbygning
1 år, 3 måneder siden · Avj81
7Novelle vs Kort Roman
1 år, 3 måneder siden · mlsj
0Hej Alle sammen!
1 år, 3 måneder siden · mlsj
9Voldtægter og overgreb
1 år, 3 måneder siden · Ormstunge
3Ja ja, ser man det.
1 år, 4 måneder siden · dino
20Hvad hedder det modsatte
1 år, 5 måneder siden · Wernn
30Hvad er meningen med
1 år, 8 måneder siden · Wernn
4Hvornår er en tekst mest for børn?
1 år, 8 måneder siden · Pia Hansen
31Hvad mener i?
2 år siden · Jack the Rapper...