Ordet er frit · Endestation - eller strengt nåleøje?

15 svar
Senest opdateret 13 dage siden · 7 bruger(e) deltager
29 dage siden

Er Fyldepennen en banegård - din endestation for tekster?

Er du/I en del af Facebooks digteforum?

Eller vil du/I videre som forfatter?

Som digter, så er man jo nærmest låst fast på Fyldepennen eller Facebook, da kun 4 ud af 1000 kommer igennem nåleøjet.

Andre genre har lidt mere held - men stadig et strengt nåleøje.

29 dage siden
29 dage siden

Hej Tommy.

Jeg ved ikke helt, hvad du mener med 'nåleøje'. Hvis du mener, at digte på sider såsom Fyldepennen ikke får den store profilering, - altså at digtet forbliver stagneret - kommer det an på, med hvilket formål du publicere. Jeg mener først, at et digt lever, og dermed er kunst, når det er tilgængeligt for andre end skribenten selv. Jeg er lykkelig, blot én person har læst og forholdt sig til et af min digte - da er mit mål endt.

Nicolas.

29 dage siden
29 dage siden

Efter at have levet over 50 år i udlandet, er fyldepennen for mig en lejlighed til at være i kontakt med Danmark. Der ud over bruger jeg mine tekster eller digte på mine hjemmesider. Inge Erhard

29 dage siden
29 dage siden

Det gik lidt for hurtigt med mit indlæg - det er kun 4 ud af 1000 digtere til forlag, der kommer igennem nåleøjet.
Det har jeg fra mailkontakt til forlag.

Jeg må sige, at efter jeg siden begyndelsen af 1990'erne har skrevet digte, så har jeg ikke behov for bare, at enkelte synes det er godt - jeg mener derfor, at nævnte steder ikke er nok.

Jeg synes, det er godt, at Fyldepennen udfylder et udmærket behov for jer, Nicolas og Inge.

Jeg har selv overvejet, om en personlig hjemmeside kan blive vejen for selvpromovering - men måske du Inge kan svare på, om du bruger dine hjemmesider aktivt?

29 dage siden
29 dage siden

Fyldepennen er ikke hele verden. Men den er en mulighed for at være sammen med, om ikke ligesindede, så nogle man kan tale med.

29 dage siden
27 dage siden

Jeg er op i årene, har allerede udgivet en bog for længe siden, derfor sætter jeg den på mine hjemmesider oversat på engelsk også, sådan at min familie kan læse den, de forstår ikke dansk. Jeg bor i Svejts og har 6 børnebørn.
Jeg er et bibelmenneske og har beskæftiget mig med biblen i mange år, derfor sætter jeg også al min undervisning på. Når jeg beskæftiger mig med biblen får jeg af og til et vers, det kommer så også på. Derfor har alle mine vers med biblen at gøre. Det var altså min grund til at have en hjemmeside, men jeg er sikker på, der kan være mange andre grunde. Inge.

27 dage siden
27 dage siden

Tak til Inge.

Andre må gerne komme med bud på hjemmeside.

27 dage siden
26 dage siden

Hjemmesider har den begrænsning at folk glemmer navnet på hjemmesiden hvis det ikke er enkelt som feks dr.dk information.dk fyens.dk osv...er det noget med gratishjemmeside.dk/knudvaldemamar_digte
så opgiver folk på forhånd at huske det.Det skal være kortest mulig adresse.Har du skrevet en bog der hedder "ulven" så køb domænet ulven.dk
frem for ex. knudvaldemar.dk osv.
Derudover har jeg oplevet en del gange at folk lægger link ind til en hjemmeside som ikke eksisterer mere...ovejede at købe en bog af en forfatter herinde, men da jeg så opdagede at linket førte til en blindgyde (var udløbet)...tænkte jeg noget a la "nå så tar vedkommende nok ikke sit forfatterskab alvorligt og så opgav jeg...alternativt kan man lave en FB side eller en Youtube kanal om ens bøger/kunst.Det var lige et par råd her på stående fod.
Vh Per

26 dage siden
21 dage siden

Jeg mener ikke man som digter er låst fast, hverken her på sitet eller på FB. Det er ganske rigtigt, at traditionelle forlag ikke udgiver ret mange digte, for det er sædvanligvis en underskudsforretning. MEN, det er fordi de fleste tænker traditionelt med papirbøger, hvor der er trykkeomkostninger og penge bundet i lager.

Enhver kan oprette sit eget forlag og bestille ISBN-numre. Dette er gratis, med mindre man skal bruge mere end 100 ISBN-numre om året. Hvis man udgiver sine bøger som eBøger, kan man sælge dem gennem f.eks. Saxo. Saxo tager en fast procentsats af salget (ligesom Skattefar), men ellers er det gratis. Ingen salg, ingen udgift. Hvis bogen er gratis, koster det heller ikke noget at distribuere sin bog gennem Saxo.

Så, overvej lige hvad det er der er vigtigst, at der kommer en bog ud, som nogen kan læse, omend "kun" som eBog, eller det med djævlens vold og magt bare skal være en traditionel papirbog, og så er chancen for at blive udgivet astronomisk lille. Man kan selvfølgelig også betale sig fra det, og få sin bog udgivet på papir via medudgivelse (vanity press).

21 dage siden
20 dage siden

WeirdSpace, som digter, så er man er låst fast på sitet her og Facebook.

E-bøger er kolde og uholdbare, hvorimod papirbøger er en følelse og værdi.

Og nu vi er på et poetisk forum, så har du overhovedet selv et forhold til digte og digtere?

- Jeg kan ikke se andet end debatindlæg fra dig herinde :-)

20 dage siden
20 dage siden

Man er vel kun begrænset, hvis man lader sig begrænse? Og hvorfor skulle E-bøger ikke have værdi?

Mvh.
Dani

20 dage siden
16 dage siden

Dani, den handler om den elektronisk verdens manglende form for intensitet, at E-bøger ikke har den tiltalende virkning, som papir bogen har.

Jeg ved, at flere har fravalgt køb af e-bøger, fordi det ikke giver den samme følelse som papirbogen.

I øvrigt, med det prisniveau som E-bøger har, bl.a. på digte, så er det nærmest en gratis foræring, i forhold til priserne på papir bøger!

16 dage siden
13 dage siden

#9 (tope): WeirdSpace, som digter, så er man er låst fast på sitet her og Facebook.

E-bøger er kolde og uholdbare, hvorimod papirbøger er en følelse og værdi.

Og nu vi er på et poetisk forum, så har du overhovedet selv et forhold til digte og digtere?

- Jeg kan ikke se andet end debatindlæg fra dig herinde :-)


Hæh... Grunden til at man ikke ser de ting jeg skriver her på sitet er netop fordi jeg ikke er begrænset af hverken Fyldepennen eller FB. Jeg skriver så ikke digte, men andre ting. Jeg er ikke den store fan af digte, men respekterer stilarten for det den er, og har også været den der tog digte med i SFC's medlemsblad Novum, i de 5 år jeg var redaktør på bladet. I en periode havde jeg også posteringer på FB, Twitter og Linked-In med ugens digt under hashtagget fredagslyrik. Jeg tjekkede lige, de dukker stadig op, hvis man søger på dem.

Nu er det sådan, at censuren her på sitet ikke vil have links og selvpromovering, så derfor må jeg ikke skrive navnene på mine sites, men jeg har f.eks. et .info-site der ellers hedder det samme som mit handle, hvor jeg har en del digte af forskellige forfattere. Jeg har også via mit forlag udgivet flere digtsamlinger af kendte og mindre kendte forfattere... og flere under forberedelse (og ja, jeg har også udlån af nogen af dem på eReolen).

Personligt mener jeg ikke det holder nogen steder, at eBøger skulle være kolde eller uholdbare. Det er en vanesag. Du er velkommen til at have dine holdninger til eBøger og fysiske bøger, det er et frit land. Vi er bare nogen der mener noget andet, og bruger den frihed som det digitale medie tilbyder. Men overvej lige denne her: Fyldepennen og FB er digitale medier. Hvad er det lige der skulle gøre de to medier mindre kolde og uholdbare end eBøger of medium for at få udgivet sine tekster? Og en anden ting: Hvis alternativet til udgivelse som eBøger er, at de ikke bliver udgivet, er det så ikke bedre, at de i det mindste finder et publikum ved eBøgerne?

13 dage siden
13 dage siden

Om man er forlagsredaktør og kun har en debattørende profil på Fyldepennen, er et personligt valg.

Jeg ved at flere og flere fravælger e-bøger netop fordi de IKKE giver samme følelse som papir bøger!

Jeg ved, at der er en stigende arrogant holdning til digte - både blandt visse forfattere og forlæggere. - De gør alt for at styre fokus over på tidsaktuelle genre, som markedet har i overflod!

- Disse forfattere og forlæggere gør ikke interessen bedre for digte!

- Jeg har det med e-bøger, som med streaming af musik og film, det er ikke mig!

13 dage siden
13 dage siden

#13 (tope): Jeg ved, at der er en stigende arrogant holdning til digte - både blandt visse forfattere og forlæggere. - De gør alt for at styre fokus over på tidsaktuelle genre, som markedet har i overflod!

Se, det kan vi hurtigt blive enige om. Og undervisningssystemets måde at jokke digte ned i halsen på elever hjælper efter min bedste overbevisning heller ikke. Det er så her jeg med mine aktiviteter prøver at vise digte som noget vedkommende, og en lille smule berigende, på den digitale platform.

13 dage siden
13 dage siden

Jeg havde selv en stor berigelse for digte i folkeskolen - især på Ry Højskole og Askov Højskole, da de havde stort fokus og markedsføring af digtere.

Digte er et vigtigt grundelement til al litteratur!

13 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Endestation - eller strengt nåleøje? er startet 19/10-2018 17:20 af Tommy Pedersen (tope) og er placeret under Ordet er frit.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

2285Dagens ord
7 timer, 32 minutter siden · Engbo
32Mand/kvinde
9 timer, 27 minutter siden · Engbo
44Kontraster
1 dag, 12 timer siden · Savanti
69Dagens Vits
1 dag, 15 timer siden · Savanti
6Helbred opdatering.
1 dag, 19 timer siden · Savanti
17Hormonforstyrrende stoffer.
2 dage, 13 timer siden · DenFrieNukleoti...
71Saudi-Arabien - Rusland
3 dage siden · Engbo
6Kulturen står i en stilstand, der k...
5 dage siden · Nicolas Birch-J...
11NaNoWriMo
6 dage siden · Eddie
2Entropi og evolution
9 dage siden · dino
46At rejse er at leve?
12 dage siden · Nicolas Birch-J...
5Bogforum
12 dage siden · jebomik
15Endestation - eller strengt nåleøje...
13 dage siden · tope
20Forlagsbranchen er i opbrud!
13 dage siden · tope
2Lektørudtalelse på en af forfattern...
14 dage siden · NAHansen
1Digte/ tekster om månen
15 dage siden · Kåemer
76Hvad er du taknemmelig for i dag?
18 dage siden · Fink
7Moderne fraser og vendinger.
20 dage siden · Rimon Waad Herm...
0Zenon, Newton og høeg
20 dage siden · dino
0Så rundede jeg 400 visninger
22 dage siden · knudkp
5hvad er fordelen ved ISBN nr?
24 dage siden · vikingo
11Dåseåbner
24 dage siden · Kåemer
5Kødspisere kontra vegetarer kontra ...
27 dage siden · dino
7Religions forum?
27 dage siden · Inghard
9Er den danske kultur modellerbar?
28 dage siden · Nicolas Birch-J...
8Forfatter
29 dage siden · tope
16Fredagsbrok
1 måned siden · knudkp
11Sofies 5-trins selvværds-kursus
1 måned siden · Kåemer
0Jeg er god til at rette tekster.
1 måned siden · Mikkelræv

Ordet er frit

32Mand/kvinde
9 timer, 27 minutter siden · Engbo
69Dagens Vits
1 dag, 15 timer siden · Savanti
6Kulturen står i en stilstand, der k...
5 dage siden · Nicolas Birch-J...
11NaNoWriMo
6 dage siden · Eddie
2Entropi og evolution
9 dage siden · dino
15Endestation - eller strengt nåleøje...
13 dage siden · tope
0Zenon, Newton og høeg
20 dage siden · dino
11Dåseåbner
24 dage siden · Kåemer
8Forfatter
29 dage siden · tope
1Roman
1 måned, 2 dage siden · Eddie
7Klimaet
2 måneder, 16 dage siden · dino
0Brevkassen er åben
2 måneder, 29 dage siden · Savanti
0En hyldest
3 måneder, 1 dag siden · Savanti
9Foreslag
3 måneder, 4 dage siden · Savanti
5Global opvarmning
3 måneder, 5 dage siden · Lille
7Pornografi
3 måneder, 18 dage siden · Kåemer
4Fjodor, Jussi, Lars og Jules.
5 måneder, 10 dage siden · dino
13Lysets Engel
6 måneder, 1 dag siden · Engbo
10Det at skrive
8 måneder, 5 dage siden · JacobPatrickPou...
11Sand identitet på Fyldepennen
9 måneder, 11 dage siden · Dyppepennen
5Skal vi skrive en gyser sammen?
9 måneder, 17 dage siden · smukkehjerte
0Kritik
9 måneder, 24 dage siden · Brehmer
0Bruger du cliffhangers i din tekst?
11 måneder, 23 dage siden · Dizzy76
8NaNoWriMo - National Novel Writing ...
1 år siden · Syrene Hvid
16Hvad er det der gør dig til forfatt...
1 år, 1 måned siden · Pino
1Emails til de stræbende
1 år, 1 måned siden · Kåemer
2Det der med at gøre opmærksom på si...
1 år, 2 måneder siden · Bondekonen
1LÆSEKLUB ODENSE
1 år, 3 måneder siden · Hairy Poetter
12Godt nok!
1 år, 4 måneder siden · Morpho