Ordet er frit · Sand identitet på Fyldepennen

11 svar
Senest opdateret 9 dage siden · Dyppepennen, Bondekonen, leviP, thevoid, Morpho, Naomi Wann, KiannaKitter, dino, Kåemer
4 måneder, 27 dage siden

Jeg tænker ofte på alle jer, der viser jeres rigtige navn og har profilbillede her på Fyldepennen... Jeg er imponeret over, at I tør være så åbne.

Personligt har jeg aldrig vist et digt, eller sågar fortalt at jeg skriver, til nogen jeg kender. Det er simpelthen for personligt, og bryder mig ikke om tanken om, at nogen jeg kendte skulle se mig så blottet. Ingen.

Så jer der viser fuld identitet herinde og som skriver fra hjertet:
- Hvordan tør I blotte jeres følelser uden nogen form for anonymitet?
- Har I overvejet muligheden for, at nogen I kender, kan komme til at læse om jeres dybeste tanker og følelser?

4 måneder, 27 dage siden
4 måneder, 27 dage siden

Hej Naomi
Det er nogle gode spørgsmål du stiller. Jeg vil derfor gerne give dig min oplevelse af at dele sig selv med andre.
Inden da kan jeg kort informere dig om, at jeg aldrig har været Bruger eller været del af et socialt medie før Fyldepennen.
For spørgsmålet har altid været, giver det mening?
I min verden er hverken FB, Twitter, Instagram osv. interessante medier.

Da jeg en aften søgte forfatternetværker på Goggle kom Fyldepennen frem. Jeg faldt pladask for muligheden, at kunne skrive i et fællesskab. Princippet om at give for at få, dernæst måske opleve en konstruktiv kritik og samtidig have et forum, hvor mange eksistentielle temaer bliver delt, så nye tanker bliver sået.

Så var der det med billedet. Jeg er af natur ikke særlig interesseret i, at mennesker jeg ikke kender ved, hvem jeg er. Men der stod at det var en betingelse for at få oprettet en profil, så jeg traf et valg og tænkte, nå ja Why not. Prøv noget nyt, din gamle skabsugle. Hvad er det værste, der kan ske ved at folk ser et billede? Ingenting!
Efterfølgende opdagede jeg, at mange ikke har billeder. For sent:-)

Så skriver du om det at blotte sit hjerte.

Det er faktisk lige præcis det, der gør Fyldepennen interessant kontra de andre sociale medier.
Det er helt almindelige menneskelige følelser, menneskers fantastiske fantasiuniverser, kreative ildsjæle og reflekterende overvejelser, der kommer frem i lyset gennem det levende sprog. Mennesker skaber herinde!
Det er spændende og berigende.
Og hvis nogle skulle dømme. Nå ja, så er det vel deres egen sag.

Mht. det sidste.
Muligheden for at blive genkendt.
Et gammelt motto lyder: du er lige så syg i sindet, som du har behov for hemmeligheder.
Med andre ord. Ingen er perfekte, og det skal man heller ikke skamme sig over. Så giv slip!
Men meget af det vi skriver er et øjebliksbillede. Det er jo ikke det Hele menneske vi ser i teksten. Det er et brudstykke, måske endda et fiktivt. Så hvis man bliver spottet af en gammel kending, så er der ingen grund til at forklare eller føle sig klædt af. Det er hvad det er, og hvis det man har på hjerte er for privat, men behovet for at udtrykke sig, stadigvæk er der. Så kan man skrive en fiktionstekst.

Med hensyn til det med billeder, så er jeg glad for dem, der sætter et billede på af sig selv. Det bliver mere autentisk, og indtil d.d. har jeg kun oplevet gode mennesker på Fyldepennen.
Så måske er det meget godt at vove sig frem.
De fleste "glemmer" alligevel, hvad man har skrevet efter kort tid.
Der er så meget andet, der fylder i hvert enkelt menneskes liv. Sådan er det ihvertfald for mig.

Men det er godt at kunne skelne mellem at være privat og personlig. Filteret behøver ikke ryge helt ned. Men husk, at du skriver for din egen skyld først og fremmest. Deri ligger den største glæde med eller uden anonymiteten i behold.

Håber mine svar gav en form for mening. Men gør det på den måde du har det bedst med.
No worries!

4 måneder, 27 dage siden
4 måneder, 27 dage siden

Da jeg var ung var det sådan, at næsten alt personligt var privat, og det holdt man for sig selv og inden for den nærmeste familie og vennekreds. Ja, selv overfor de allernærmeste havde man hemmeligheder.. Men jeg oplevede jo 70'erne, hvor der pludselig blev åbenhed om alt. Jeg besluttede da, at intet i mit liv skulle være hemmeligt, alt skulle ligge i det åbne. Det betød ikke, at jeg pladrede ud med alt, jeg er ikke exibionist, og jeg forestillede mig ikke at nogen kunne være interesseret i, hvor ofte jeg skiftede underbukser. Men altså, hvis nogen absolut ville vide det måtte de da gerne det. Men jeg kan godt skelne mellem privat og personligt, selvom grænserne er flydende.

Denne åbenhed præger naturligvis også alt jeg skriver, enten det er litterært eller i debatter. Denne åbenhed giver stor frihed.

Men kommer nogen og vil blande sig i mit privatliv eller vil stille spørgsmål til mindre pæne sider af mit liv og min personlighed, så siger jeg stop. Jeg skal nok selv bestemme hvor mine grænser går.

Kåemer

4 måneder, 27 dage siden
4 måneder, 27 dage siden

Det er grænseoverskridende at udfolde sig litterært. Man kan opdigte hypotetiske personer, men dem man kender vil altid spørge sig om man har lagt egne erfaringer ind i disse personer.
DET MÅ MAN FINDE SIG I !!!

Jeg lever også med grænser. Jeg har overskredet mange, men nogle bevarer jeg.
De klassiske grænser er sådan noget som politik og sex.
I mine skønlitterære ting er der meget sex. Og jeg indrømmer at kærlighedsfortællinger er noget af det bedste man kan skrive. Men jeg holder meget igen med sprogbrugen. Jeg bruger aldrig sjofle ord i mine tekster. Dem må læseren selv tænke sig til, hvad han helt sikkert også udmærket kan.
Men man kan ikke løbe fra at hvis man skriver om personer der smider sig i sengen, så ved læseren godt at man selv har sex i tankerne, når man skriver det! Og hvad mon ens kone og børn siger til det? Det kan godt give problemer!
Og derfor kræves der mod til at skrive en kærlighedsfortælling. For i vore dage havner elskende i sengen allerede før de bliver gift!

Man må træffe et valg! Vil man udtrykke sig kunstnerisk eller skal man putte det hele bort og vente til en gang man er død?
Man kan da skrive til sin egen aflåste skrivebordsskuffe med klausulen: "At læse efter min død." Så kan det post mortem blive afsløret at man altså godt vidste hvad en "nøgen dame" er for noget, og at man dengang syntes at det var et spændende emne.

Det koster at skrive skønlitteratur. Det er ikke gratis. Men det koster også at lade være! Og hvad vil man så foretrække? Når man bliver gammel er der så meget man fortryder.
Med en omskrivning af et gruk (er det vist?)
"Husk at leve mens du gør det."
"Husk at skrive mens du tør det."

Mange forfattere har modet. De skriver af karsken bælg hvad de har lyst til. De kan sige: "Fandme nej, om jeg vil censure mig selv!"
Og så opdager de måske, at det faktisk ikke gjorde ondt, når det kom til stykket. (At udtrykke sig uden censur.)
Men censur? Ja, jeg lever også med den. Og lader mit sprog filtrere. Faktisk blev der i censurens epoker skrevet mange store værker. Så man kan altså godt skrive uden de mest krydrede vokabularier.

Men en bog hvor forfatteren ikke har givet blot det mindste af sig selv? Det må vist være faglitteratur.

4 måneder, 27 dage siden
4 måneder, 26 dage siden

Tjaaa, jeg har altid været mere eller mindre som en åben bog. Mener privatliv er overvurderet og mere åbenhed i stedet for indesluttethed er vejen frem. Tror det giver et mere frit og afslappet samfund. Kort og godt, det rører mig simpelthen ikke om hverken fremmede eller folk jeg kender læser mine tanker og følelser. Jeg tror det har noget at gøre med at jeg er helt og holdent kold i røven omkring hvad andre tænker om mig. Jeg gider ikke være slave af andres holdninger. Hvis de har et problem med mig, så er det lige præcis det som det er; DERES problem. Jeg gør det ikke til mit. Og derfor har jeg billede på og skriver åbent og ærligt under mit ægte navn. Du bliver nødt til at gøre dig fri af hvad andre mener om dig, det er som at være i et emotionelt fængsel og det gavner ingen og i sidste ende...i det store billede...betyder det så virkelig noget om nogen du kender læser dine ting? De kan kun komme til at kende dig bedre, i dybden og det er i mine øjne en positiv ting :)

4 måneder, 26 dage siden
4 måneder, 26 dage siden

Kort sagt, har aldrig lagt skjul på hvem jeg er...
- hvorfor sku jeg dog det?

Opfordrer gerne venner og bekendte til "at besøge pennen" og mine (& andres) scriblerier...

Hvis noget er så hemmeligt, at jeg ikke vil lægge navn til; vil jeg slet ikke skrive det.

Hilsen levi

4 måneder, 26 dage siden
4 måneder, 26 dage siden

Tak for jeres grundige svar alle sammen - det var interessant at høre jeres tanker omkring det.

Især disse ord fra Morpho, gjorde indtryk:

"Du er lige så syg i sindet, som du har behov for hemmeligheder.
Med andre ord. Ingen er perfekte, og det skal man heller ikke skamme sig over. Så giv slip!"

I har fået pillet gevaldigt ved min tankegang omkring det. Måske endda i så høj grad, at der i en nær fremtid kommer et profilbillede på :)

Igen, tak for jeres tid og alle de gode pointer.

4 måneder, 26 dage siden
4 måneder, 26 dage siden

Det bliver dejligt at lære dig at kende, du sky viol☺️.

4 måneder, 26 dage siden
4 måneder, 26 dage siden

-Jeg er ligeglad med hvad andre tænker om mig derfor er det ikke et problem for mig, men sådan har det ikke altid været.

-"alle" Jeg kender læser, eller kan læse mine digte, jeg har mere eller mindre haft en mandags digte tradition på Facebook igennem 2 år hvor jeg poster et her fra fyldepennen, inden jeg kom på fyldepennen havde jeg en billede mappe på FB hvori jeg postede digte.

4 måneder, 26 dage siden
4 måneder, 26 dage siden

Tja! Et navn som mit er jo ikke alment...
Vi er kun to, og jeg har IKKE deltaget i paradise hotel
-hvilket for godt ti år siden afstedkom mange opringninger fra unge damer kl sort lys i weak-ender...

Så længe man holder sin sti ren, er der jo intet at frygte, ved at alle ved hvem jeg er...

Hilsen levi

4 måneder, 26 dage siden
4 måneder, 23 dage siden

Det må være et kors at dele navn med en semikendt, Levi.:-)

Naomi, jeg havde det på samme måde, da jeg for år tilbage oprettede en profil herinde. Jeg havde ikke fortalt ret mange, at jeg skrev, og selvom det var fiktion og ikke personlige digte, var det stadig ret grænseoverskridende at offentliggøre det og høre andres mening. Derfor valgte jeg at oprette mig under mit pigenavn.

Jeg døde jo ikke af det, opdagede jeg og da jeg også begyndte at få udgivet lidt rundt omkring, valgte jeg at gøre Fahl til mit forfatternavn. Jeg ville stadig gerne være anonym, men også kunne genkendes af mine fyldepennevenner.

I disse fb-tider, hvor man gerne vil ud med bogen, er det dog lidt kringlet at hedde to forskellige ting. På den anden side er det heller ikke supersvært at finde frem til mit rigtige efternavn. Jeg formår ikke ligefrem at være fuldstændig undercover. Derfor har jeg nu valgt at være ligeglad. Hvis folk finder ud af mit rigtige navn, so be it. Jeg overlever, har jeg opdaget. :-)

4 måneder, 23 dage siden
9 dage siden

kære Naomi
Andre mennesker tænker kan aldrig klippe et eneste hår af mig eller fra dig (jeg som ingen hår har kan sagtens sige det :=)) Fyldepennens krav om at bruge det rigtige navn er en brilliant garanti om taktogtone fordi det sorterer væk personer som ellers ville komme med verbal svineri. Du opdager helt sikkert det, at sætte ord på dine følelser vil forstærke dit selvværd. Go' skrivelyst :=))

9 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Sand identitet på Fyldepennen er startet 24/09-2017 23:16 af Naomi Wann og er placeret under Ordet er frit.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

13Åh nej! - Ikke igen!
1 time, 57 minutter siden · Kåemer
1640Dagens ord
18 timer siden · Engbo
4Skrivegruppe Midtjylland
20 timer siden · Kato
10Hvad er du taknemmelig for i dag?
23 timer siden · kirstine12
36Dagens Vits
1 dag, 15 timer siden · leviP
0illustrationer
1 dag, 19 timer siden · kirstine12
6Gode danske udviklingsromaner?
3 dage siden · læselyst
2Lysets Engel
4 dage siden · Engbo
1Skrivekursus KBH
5 dage siden · Bondekonen
17Bandeord
9 dage siden · Engbo
26Evolutions forskning.
9 dage siden · Inghard
3smerter når jeg læser
9 dage siden · cronio
11Sand identitet på Fyldepennen
9 dage siden · Dyppepennen
6Verdens bedste roman
11 dage siden · Morpho
8Det at skrive
11 dage siden · WeirdSpace
5Skal vi skrive en gyser sammen?
15 dage siden · smukkehjerte
3Kontraster
15 dage siden · smukkehjerte
0drilsk beskrivelse
16 dage siden · DenFrieNukleoti...
2Forfatterskole Århus
17 dage siden · Kato
20Erfaringer med forlaget Mellemgaard
19 dage siden · dino
3Et kuk om kommentarer
19 dage siden · Morpho
0Kritik
22 dage siden · Brehmer
0Irrelevante kommentarer
22 dage siden · vinterberg
22#metoo
26 dage siden · dino
3Underlig sætning
1 måned, 1 dag siden · DenFrieNukleoti...
2Fortælle bogens historie på en visu...
1 måned, 7 dage siden · Dizzy76
5Skriveblokering
1 måned, 8 dage siden · Dizzy76
13Forfatterhøjskole - God ide eller s...
1 måned, 10 dage siden · Miana
2Musik og maleri
1 måned, 12 dage siden · dino
8Min moders stemme
1 måned, 13 dage siden · Engbo
8Glædeligt jul og godt nytår!
1 måned, 19 dage siden · Engbo
17Musik man kan lide, men ikke ved hv...
1 måned, 22 dage siden · Kåemer
2Slagtryk
1 måned, 24 dage siden · heksemutter
42Utroskab
1 måned, 27 dage siden · Kåemer
6Et Spørgsmål
2 måneder, 7 dage siden · Bondekonen
109Selvforsvar
2 måneder, 8 dage siden · thevoid
33Er ligestillingen umagen værd?
2 måneder, 10 dage siden · Morpho
1Forbrugersamfund
2 måneder, 13 dage siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
2 måneder, 13 dage siden · Morpho

Ordet er frit

36Dagens Vits
1 dag, 15 timer siden · leviP
2Lysets Engel
4 dage siden · Engbo
11Sand identitet på Fyldepennen
9 dage siden · Dyppepennen
8Det at skrive
11 dage siden · WeirdSpace
5Skal vi skrive en gyser sammen?
15 dage siden · smukkehjerte
0Kritik
22 dage siden · Brehmer
0Bruger du cliffhangers i din tekst?
2 måneder, 22 dage siden · Dizzy76
8NaNoWriMo - National Novel Writing ...
3 måneder, 24 dage siden · Syrene Hvid
16Hvad er det der gør dig til forfatt...
4 måneder, 9 dage siden · Pino
1Emails til de stræbende
4 måneder, 24 dage siden · Kåemer
2Det der med at gøre opmærksom på si...
5 måneder, 1 dag siden · Bondekonen
1LÆSEKLUB ODENSE
6 måneder, 15 dage siden · Hairy Poetter
12Godt nok!
7 måneder siden · Morpho
9Komplimenter
7 måneder, 2 dage siden · KiannaKitter
3Fantasi
7 måneder, 7 dage siden · Kåemer
6Sprogets kodeks
7 måneder, 21 dage siden · Morpho
3slevudgivelse
8 måneder, 8 dage siden · Mons1957
16Symboler
8 måneder, 11 dage siden · Kattegat
1Hjælp til det meste
10 måneder siden · Bondekonen
1Bogblogevent for selvudgivere
10 måneder, 2 dage siden · Mons1957
12Lidt hjælp tak.
10 måneder, 27 dage siden · HanneR
10Hvad kan man dele i sin dagbog heri...
11 måneder siden · Tranborg85
5Hjælp til brainstorm.
11 måneder, 9 dage siden · Willow Gram
8Hvad betyder dine drømme for dig?
11 måneder, 9 dage siden · Miss-Leth
1Hvorfor?
11 måneder, 22 dage siden · Engbo
4At huske og glemme
1 år siden · dino
3Interview i medier, hvad har I ople...
1 år siden · Jeremy Dusk
8Ringenes Herre - igen.
1 år, 1 måned siden · Kåemer
6Science Fiction på dansk
1 år, 1 måned siden · Jeremy Dusk
1Skriveøvelser
1 år, 1 måned siden · Syrene Hvid
17Lydbøger
1 år, 2 måneder siden · Engbo
2Jeg vil ikke brokke mig
1 år, 3 måneder siden · Miss-Leth
16Replik medhjælper
1 år, 3 måneder siden · Kåemer
8Den gode søn, en dukke og en stor s...
1 år, 3 måneder siden · Engbo
7Undskyld, men det er MEGA træls
1 år, 3 måneder siden · Miss-Leth
29Tror du på det overnaturlige?
1 år, 3 måneder siden · Miss-Leth
4Noget galt i halsen? Sprog og biolo...
1 år, 4 måneder siden · dino
1Plot råd
1 år, 5 måneder siden · Vacca foeda
11Holger Drachmanns grav
1 år, 5 måneder siden · Miss-Leth