Familie, børn og parforhold · Transgender

11 svar
Senest opdateret 10 måneder, 25 dage siden · 4 bruger(e) deltager
1 år siden

Jeg har intet problem med transcenderes, at nogen ikke føler at de har hjemme i deres egen krop, men at de egentlig tilhører det andet køn. Der er mange variationer. - Men at acceptere er ikke det samme som at forstå. Det forekommer jo meget enkelt, at når man ser sig i et spejl så ser man sig selv, og skulle jeg være i tvivl kan jeg bare lige kigge ned i mine underbukser. - Så enkelt er det altså ikke for alle. Er det overhovedet muligt at forklare hvorfor det er sådan. Jeg vil jo gerne forstå.

1 år siden
1 år siden

Fra vores mange år i Singapore læste jeg engang en artikel i avisen om en læge i Kina som havde opereret utrolig mange mennesker med sådanne problemer.
Hans facit var, efter mange år, at der er andre problemer end kønnet som spiller en rolle, men han opererede alligevel for at hjælpe dem.
Da vi besøgte vores søn i Kina for nogen år siden, besøgte vi et børnehjem og fik følgende fortalt. Børn som blev født med to sex , det er sjældent, blev hormonelt behandlet for at finde ud af det rigtige sex, sådan at man kunne operere til det rigtige køn. Det er meget pinefuldt for barnet, men derigennem kan man feststille det rigtige køn. Hvis ikke før, vil det vise sig i teenager alderen.
Du har startet disse diskussioner mange gange før her på nettet Kæmer, heldigvis lever vi i et frit land, hvor man kan gøre med sig selv hvad man vil, uden det skulle forstyrre andre. Jeg for min del er kvinde hele vejen igennem.

1 år siden
1 år siden

Inghard

Ja, jeg ser at jeg har taget det samme emne op for ikke så længe side. Det havde jeg glemt. Men det er også noget der roterer i mit hoved hele tiden.

Det er interessant og temmelig absurd hvad du fortæller fra det kinesiske børnehjem.

1 år siden
1 år siden

Ja, at det rotere mærker man, og jeg ønsker for dig, at du finder fred med dette tema. Nu dette børnehjem kunne fremvise meget gode resultater,
derfor nævnte jeg det. Det var ført af amerikaner og ligemeget hvor svært eller stort problem et barn havde, blev de opereret og behandlet derefter, for det meste i Amerika. Vi var meget imponeret over de mange gode resultater. Deres projekt var også udvidet til andre steder i Kina.

1 år siden
1 år siden

Jeg ved godt jeg roder i det (alderdom!) så jeg kommer til at gentage mig selv, men på den anden side: hvor mange seriøse debatter er her ellers? Og kan nogen svare mig på, hvor på nettet man kan have seriøse og relevante debatter og ikke bare snik-snak? - Det kunne man "i gamle dage" her på Fyldepennen.

1 år siden
1 år siden

Nope. Jeg aner ikke hvorfor det ikke er sådan for alle, men sådan ER det nu engang.
Jeg er selv ciskvinde (hviler i det køn jeg er født med), så faktisk kan jeg slet ikke svare dig, men køn fylder (desværre) en del i vores samfund. Tænk bare på mand/kvinde når man skal på et offentligt toilet eller ved alle de undersøgelser man støder på på nettet eller i indbakken. Eller for den sags skyld vores personnumre.

Så vidt jeg har forstået (er medlem af 'Åbne transkønnede personer i Danmark'), er køn noget man FØLER. Forestil dig at folk virkelig spurgte dig hvilket køn du egentlig er, og det er netop det spørgsmål mange transkønnede gerne ville være foruden.
For man kan sagtens klæde sig som en mand/kvinde, men stadig er der nogle ting som røber at man ikke er født som et andet køn. Eksempelvis stemmen, som jeg ved at mange transkønnede har problemer med, uanset om de så har opnået juridisk kønsskifte og 'fået lov' til at være et andet køn.
Man KAN få 'et eller andet' som ændrer stemmen hen mod det køn man gerne vil opnå, men HVORFOR skal man gøre det? Ens stemme er trods alt noget man er vokset op med, og den BURDE ikke signalere et køn, men alligevel har en del transkønnede problemer netop med stemmen.

Nå ja, mange transkønnede foretrækker at bruge 'et køn' i stedet for 'det andet køn' da 'det andet køn' insinuerer at vi kun er 2 køn. Non-binære er IKKE et af de to køn, men et sted midt imellem eller hverken-eller.

Mvh
Eddie

1 år siden
1 år siden

Eddie

Ja, sådan må det være, det er en følelse, og følelser er glatte som ål, og glider ud mellem fingrene på en, hvis man prøver at analysere dem.

Selv er jeg homoseksuel, men det ændrer ikke, at jeg også er en mand. Der er sikkert mange køn, men jeg har ikke valgt noget, jeg er som jeg altid har været.

Som jeg for nylig så i en tv-serie: to kammerater, den ene er gay. Den anden spørger: "Hvornår blev du klar over at du var gay?" Vennen svarer: "Det ved jeg ikke. Hvornår blev du klar over at du var hetero?"

Dog er det ikke alle der slipper så let om ved det.

Kåemer

1 år siden
1 år siden

Præcis. De fleste har FØLT sig som what-ever-køn her er tale om, hele livet, men det er så først gået op for dem evt i forbindelse med puberteten. For børn er alle køn jo lige, medmindre man presser diverse fordomme ned over dem.

Det er netop som ved gay-følelsen. De VED det bare.

Og nej, naturligvis er det ikke alle transgender som slipper så nemt omkring det som i dit eksempel her, men jeg TROR at det skyldes at der findes temmelig lidt litteratur omkring det ,OG at man ikke taler om det i skolen.
Med 'den nye inklusion' i folkeskolerne og senere i gymnasier osv, bliver det forhåbentlig lige så let at sige at man er transkønnet som det (nu) er at sige at man er gay.

Jeg kan i hvert fald se i 'Åbne transkønnede personer i Danmark' at der kommer en del forespørgsler NU som aldrig havde fundet sted for bare 5-10 år siden.
Det kommer lige så langsomt, men som du jo ved, er vejen VIRKELIG lang.

Mvh
Eddie

1 år siden
1 år siden

Ja, folk må selvfølgelig gøre med deres udseende og deres krop hvad de vil, men når de skal skære i en så løber det mig koldt ned ad ryggen. Det du skriver om stemmen, burde det ikke gælde hele kroppen?

Kåemer

1 år siden
1 år siden

Det ER faktisk de færreste transkønnede der får foretaget kønskorrigerende operationer.
Ellers kan de vælge eksempelvis Stop-hormoner (hvis vi taler teenagere) eller hormoner af enten det mandlige eller kvindelige køn. Kønshormonerne regulerer transkvinders muskler til at blive mindre OG de får større bryster. For transmændene får de skæg og væsentligt mindre muskler.
Stemmen kræver stemmetræning (har lige tjekket). Det er altså ikke bare et hormon de kan få som ændrer den. En del af den skifter vel efter de kønshormoner de nu får, men ikke HELE stemmen.

Det er op til den transkønnede at beslutte om han/hun/de vil modtage stemmetræning, men har for nylig hørt at netop stemmen KAN være et problem, for hvis folk hører en mandsstemme, vender sig og får øje på en kvinde ...
Personen var blevet antastet af en mand I ALDI der liiiige ville høre om hun var en mand eller en kvinde, og det er åbenbart noget som sker forholdsvis tit.

MIN personlige mening er at folk må skifte køn til hvad de FØLER de er, OG beholde deres stemme uden at være nødt til at svare på spørgsmål om den.

Mvh
Eddie

1 år siden
10 måneder, 25 dage siden

Ifølge hjernestudier af transkønnede har man opdaget, at der er en fysiske strukturforskel der er mellem kønnene. Hos transkønnede har de hjernestrukturen af det køn de opfatter sig selv som, og ikke som deres biologiske køn. Det er altså en fysisk forskel i hjernen selv, og den kan man ikke lave om på. Derfor må man lave om på det ydre.

Der er et center i hjernen, som lyser op, når man genkender sig selv i et spejl eller ser ned ad sig selv. Det center lyser ikke ordentligt op, når en transkønnet ser sig selv, fordi de ikke kan genkende sig selv.

Her er et link til én af studierne foretaget:https://www.endocr...6/ea0056s30.3.htm

10 måneder, 25 dage siden
10 måneder, 25 dage siden

Psyken her spiller sikkert en stor rolle. Hvis nogen er afhængig af et eller andet, ville eksperimentet højst sandsynlig vise samme resultat, men hvorfor er dette emne så vigtigt? Er nogen afhængig af alkohol eller droger bliver det slet og ret anset som det det er og ikke noget andet. Jeg mener, vil man skifte køn så gør det uden al den ståhej.

10 måneder, 25 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Transgender er startet 09/06-2021 11:27 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Familie, børn og parforhold.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

96Ligheder
2 dage, 9 timer siden · Savanti
0Chatten
3 dage siden · Ellabella
9'Penge'
4 dage siden · Inghard
4123Dagens ord
6 dage siden · leviP
510Kontraster
1 måned, 25 dage siden · Savanti
1Selvudgivelse, momsfritagelse og Am...
2 måneder, 3 dage siden · Turse
1Blinder eller blænder
2 måneder, 5 dage siden · heksemutter
7Mellemgaard - et forlag i frit fald
2 måneder, 19 dage siden · Henrik Petersen
0Kunst og verden politik
3 måneder, 2 dage siden · MariaMolgaard
0Alt er relativt
3 måneder, 5 dage siden · Ansu
4Søger kritik af Digtsamlings opsætn...
3 måneder, 5 dage siden · Ansu
13Kunsten i fokus
3 måneder, 7 dage siden · belmindelig
42Menneskerettighederne
3 måneder, 10 dage siden · BjørnLangkilde
3Valg af forlag til digtsamling
3 måneder, 10 dage siden · belmindelig
2Din yndlings kirken salme sang
4 måneder, 8 dage siden · MariaMolgaard
11Troen og kirken
4 måneder, 8 dage siden · MariaMolgaard
4NATO
4 måneder, 11 dage siden · Engbo
9Freddy - drengen fra skoven
4 måneder, 24 dage siden · Biker Mike
12Hvordan skriver man en musical?
4 måneder, 27 dage siden · Cath Brown
2Datid og fortid
4 måneder, 29 dage siden · Filia
1Hvad skal du i aften du lyst til at...
5 måneder, 3 dage siden · Provenceflemmin...
14Hvad inspirerer dig
5 måneder, 6 dage siden · Ansu
152Hvad er du taknemmelig for i dag?
5 måneder, 10 dage siden · Savanti
3Gør ægte kærlighed blind?
5 måneder, 18 dage siden · dino
2Feedback søges til min novellepodca...
6 måneder, 23 dage siden · Stenfisker
0Musik
6 måneder, 26 dage siden · Savanti

Familie, børn og parforhold

11Transgender
10 måneder, 25 dage siden · Inghard
11Jalousi
1 år, 4 måneder siden · Kåemer
7Arbejde og bil
1 år, 7 måneder siden · Wernn
4Det primitive holdbare.
1 år, 11 måneder siden · Fink
16Køn
2 år siden · JohannesB
47Er mænd mere jaloux end kvinder?
2 år siden · dino
6Jalousi
2 år siden · dino
6Samtykke
2 år siden · dino
21Porno
3 år siden · Kåemer
6Homofobi
3 år siden · Kåemer
6Brug af begrebet seksuelt
4 år siden · Kåemer
1Magt mellem elskende
4 år siden · Kåemer
56Utroskab
4 år siden · Engbo
33Er ligestillingen umagen værd?
4 år siden · Morpho
15Overgreb
4 år siden · Morpho
3Hvad sker der, når han dør?
4 år siden · Blækhuset
16Monogami-utroskab
5 år siden · maryanna
14Ung på vej ud i hashmisbrug- Hvad g...
5 år siden · Anita A
8Blotter
5 år siden · Kåemer
8Overgreb
5 år siden · Kåemer
9En ven opførelse og min dårlige sam...
6 år siden · smukkehjerte
7Er det i orden?
6 år siden · Kåemer
15Monogami
6 år siden · Kåemer
7Vold i ægteskabet
6 år siden · sofiesverden
9Sårbare mænd
6 år siden · Forårsglad
14Ensomhed
6 år siden · Forårsglad