Familie, børn og parforhold · Køn

16 svar
Senest opdateret 10 måneder, 5 dage siden · 6 bruger(e) deltager
10 måneder, 18 dage siden

Hvad er et køn egentlig?

Jeg mener, jeg er en mand, det er jeg ikke i tvivl om, og skulle jeg blive i tvivl, kan jeg bare kaste et blik ned i mine underbukser, og ... Joh, den er god nok.

Men for en transseksuel er dette blik ned i underbukserne ikke spor overbevisende.

Men hvad er køn da? Er det en eller anden definition? Og hvad er denne definition da?

10 måneder, 18 dage siden
10 måneder, 16 dage siden

Det synes let at finde svaret.
Man er det køn der svarer til ens forplantningsevne. Kan man levere
Y-kromosomer er man en mand. Kan man "kun" levere X, er man en kvinde. (Jeg huskede at sætte kun i gåseøjne!!!)

Denne definition er helt uafhængig af det fnidder der opstår i menneskers hjerner og som giver forvirring i visse gemytter.

Det er desuden en temmelig mandlig måde at tænke på.

Jeg ser mig selv som en mand. Jeg har dog tidligere givet udtryk for at jeg ind imellem kunne ønske det anderledes. Men jeg erkender at dette er fnidder i min hjerne. Men altså, jeg har det nok som en computer med to styresystemer. Ofte er den en "windows," men ind imellem er den en "mac."
Og når den er en mac, ville den ønske at den var lidt flottere designet.
Mere som B&O end en gammelrussisk blikkasse.

Hvad skal samfundet stille op med spørgsmålet?
Jeg er tilhænger af frie tøjler, når det handler om folks privatliv. Men jeg er ikke sikker på at jeg ser lige så frit på tingene, når det drejer sig om officielle definitioner.
I det offentlige rum har man accepteret at der findes to slags toiletter og omklædningsrum. Jeg tror ikke at vi skal til at indrette 4 eller 5 forskellige slags.
Folk må finde sig til rette i at de selv lever med deres "fnidder."

Jeg gætter på at nogle vil svare at køn er hvad man føler sig som. Men det mener jeg ikke at samfundet skal indrettes efter.
Det kan godt være at jeg selv synes at min sjæl ligner Anne Hathaway, men resten af verden vil ikke være enig. Andre ser kun mit ydre. Og det må jeg leve med. Jeg får ikke adgang til damernes omklædningsrum bare fordi jeg selv synes at jeg burde.

10 måneder, 16 dage siden
10 måneder, 11 dage siden

Det med køn er meget subjektivt. Jeg husker en gang til et selskab, hvor jeg indskød at, "hvis ikke det havde været så kønsbestemt, ville jeg gå med stiletter." Det var åbenbart yderst kontroversielt at mene, skønt det for mig blot handlede om det æstetiske udtryk - at stiletter er smukke, ikke at jeg vil føle mig bedre tilpas i dametøj. Vores opfattelse af kønnet er kulturbestemt og er derfor også til at påvirke. Og det burde vi gøre noget mere.

"Jeg gætter på at nogle vil svare at køn er hvad man føler sig som. Men det mener jeg ikke at samfundet skal indrettes efter." - Skal samfundet altid nødvendigvis tage sit udgangspunkt i det materielle, når de mennesker det er sat i verden for at behage er følsomme og kulturelt komplicerede væsner?

10 måneder, 11 dage siden
10 måneder, 11 dage siden

Det giver vel god mening og er praktisk at inddele menneskeheden i de to køn, samtidig med at vi er opmærksomme på at psykisk og socialt er det mere kompliceret.

Kan man da være kvinde psykisk samtid med at man fysisk er en mand? Ja, det kan man vel nok. Det kommer vel an på om man kan håndtere de problemer det må give. At ommøblere kroppen med operationer og hormoner forekommer mig at være drastisk, når man tænker på at det næsten er umuligt helt at fastlægge hvad køn er psykisk og socialt.

10 måneder, 11 dage siden
10 måneder, 11 dage siden

Kønnet er ikke kulturBESTEMT. For kønnene har eksisteret altid og længe før hjernen og dermed kulturen blev til mere end nogle små grupper af nerveceller.

Men kulturen forstærker det som naturen har bestemt. Og det er denne forstærkning vi har mulighed for at påvirke.
Selvom menneskene normalt skjuler kønnene ved at gå med tøj, så kan man af tøjet se om det er en mand eller en kvinde. og man forstærker det ved at tøj der er udpræget mandligt eller kvindeligt gør det særlig tydeligt hvilket køn der er tale om.
Vi kan ikke uden videre lave om på naturen, men kulturen kan man have indflydelse på.
Marx og Lenin mente at klasser ikke var naturbestemte, og på samme måde er det ikke en naturlov at kun kvinder kan gå med høje hæle og bruge læbestift.

10 måneder, 11 dage siden
10 måneder, 9 dage siden

I den tid vi boede i Singapore, havde jeg unge piger til at hjælpe til i huset på grund af vores meget handikappet søn.
Jeg havde ansat en pige fra Filippinerne som skulle blive i 2 år. Efter et par dage opdagede jeg, at hun havde mænder undertøj i vasken. Efter et besøg hos lægen vidste jeg, hun var pige hele vejen igennem. Vi havde en samtale, og jeg stillede hende for valget at smide dem ud og bruge dame undertøj, eller blive sendt tilbage. Hun valgte at blive og bruge dame undertøj. Hendes forældre havde ønsket dem en dreng, og derfor behandlet hende som sådan. Jeg viste hende hvad biblen siger om det emne, hun tog håndklædet og begravede ansigtet i det, og vi bad sammen under mange tårer.
Jeg vil sige dertil, at det var drøjt for hende, og også for mig, fordi jeg måtte også tage mig sammen til at være venlig over for hende. Jeg tror, det at være sammen med andre piger fra Filippinerne, når hun havde fri, og vores understøttelse, trods alt forandrede hende. Jeg husker kort før hun rejste tilbage, betragtede hun et foto af sig selv i lang tid, hvor man tydeligt kunne se hendes kurver, hun havde begyndt at se sig selv som kvinde. Hun virkede også friere og lykkeligere og lovede at glemme alt det pjat med at være en mand. Jeg er overbevist om, at der er en alvorlig grund til den tendens, også at den kan behandles, hvis vedkommende vil. Hvorfor ikke debattere om ægteskaber, familie og parforhold, altså det normale. Tillad mig at citere et vers som taler for sig selv, fordi Guds ord siger noget andet.
Romerbrevet 1 - 26: Derfor prisgav Gud dem til vanærende lidenskaber, kvinder udskiftede den naturlige omgang med den naturstridige, og ligeså opgav mændene den naturlige omgang med kvinden, og optændes af deres begær efter hinanden. Mænd levede skamløst med mænd, og pådrog sig derved den straf for deres vildfarelse som de fortjente.

10 måneder, 9 dage siden
10 måneder, 8 dage siden

Et er at VÆRE.
Et andet er at KLÆDE sig.

Skal en arbejdsgiver bestemme hvilke underbukser en ansat skal gå med?
Det er muligt at pigen af opdragelse har gået med drenge undertøj.
Det er også muligt at hun vil få det bedre af at få fortalt at der ikke er noget galt med at gå klædt som andre piger, når man nu selv ER en pige.

Så vidt angående vejledning.
Men det fører ikke frem at fylde hende med skam på grund af visse oldgamle skrifter.
At fylde børn og unge med skam over dem selv for noget der ikke gør nogen skade, men kun anses for upassende blandt mere konservative gemytter, er ikke en velgerning. Det er vel ligefremt en synd, for nu at bruge en bibelsk talemåde.

10 måneder, 8 dage siden
10 måneder, 8 dage siden

jeg tror ikke det var forkert, pigen blev tvunget mer eller mindre til at være dreng fordi forældrene brugte en dreng til deres jord. Denn pige var mager og hun smilede aldrig. Da hun forlod os, havde hun taget på i vægt, og hun kunne udtrykke sig, og følte sig bedre som nævnt overfor. Det var også det de andre piger sagde, efter hun var rejst. Hun kom tilbage igen til et andet job, og denne gang var hun pige som piger er. Jeg tror også på hvadd er står i biblen, og at man ikke skal lave om på den. Ligeledes tror jeg at Guds Ånd er i stand til at forandre mennesker både indvendig og udvendig.

10 måneder, 8 dage siden
10 måneder, 8 dage siden

Den indflydelse forældre har på børn er utrolig, og det er her mage ting begynder godt og ondt. At tilgive sine forældre og søge Guds retfærdige veje er en velsignelse i mange retninger.

10 måneder, 8 dage siden
10 måneder, 8 dage siden

Det er nu godt, at Inge Erhard blev og forfægter sin holdning. Jeg påskønner, når folk forfægter deres mening - også når jeg er uenig. Jeg skriver det, fordi jeg synes at den modsatte tendens ofte er i debatter - her og andre steder.

For er jeg uenig med Inge, så har hun altså ret i, at man ikke kan bruge Bibelen for at legalisere forskellig sex adfærd. Så må man finde sig i, at leve på trods af det hellige ord.

10 måneder, 8 dage siden
10 måneder, 6 dage siden

At kommentere konkrete tilfælde i en debat er altid svært og åbner for misforståelser, så hermed blot min generelle holdning til den i de seneste indlæg rejste problematik.

Hvis et forældrepar (vel sagtens uden øvrig families indsigelser, måske ligefrem med åbenlys eller skjult billigelse) nægter at anerkende deres barns medfødte køn og handler over for barnet derefter, så siger enhver sund tanke og fornuft mig, at det er forældrene der bærer skyld ved at have givet deres barn en dybt forkvaklet opdragelse.

Det der i et sådant tilfælde er brug for, er i forhold til forældrene en social myndigheds indgreb, i yderste konsekvens fjernelse af barnet fra et sådant hjem, og i forhold til barnet hårdt tiltrængt psykologisk (i meget alvorlige tilfælde psykiatrisk) hjælp og støtte til at retablere sig som det menneske man er født, men aldrig blevet anerkendt som.

At begynde at blande en religions pladder om bøn, nåde og tilgivelse ind i en sådan sag og dermed pådutte barnet stærke følelser af synd og skam, er efter min mening en total misforståelse, i nogle tilfælde grænsende til hvad jeg vil betegne som åndelig voldtægt, og dette turde et sådant barn vel i forvejen have været udsat for i rigelig mængde gennem sin opvækst!

10 måneder, 6 dage siden
10 måneder, 6 dage siden

Angående religion - det er rigtigt at vi havde en udtalelse i begyndelsen,
men jeg har aldrig presset mine piger på nogen måde agående tro,
dermed mener jeg at jeg lod dem være i fred, både med biblen og med bøn.
Disse piger har katolsk bagrund og går regelmæssig i katolsk kirke.
Religion var et stort tema i vores tid i Singapore og kirkerne gjorde også deres arbejde overalt. Det gør de stadigvæl i dag.

10 måneder, 6 dage siden
10 måneder, 6 dage siden

Man skal jo ikke løfte fanen så højt at man ikke kan nå jorden.

Hvis en person er tidligere er blevet presset til at gå i tøj der ikke er almindeligt for personens køn, kan der ligge en sund vejledning i at forklare personen at der er altså tøj der er mere normalt for det køn personen faktisk tilhører.
Denne vejledning skal være velment. Den skal ikke være fordømmende.

Men man skal nok heller ikke gå så vidt som til at lære personen at det er faktisk meget bedre at gå i det andet køns tøj. Bare fordi man vil være moderne og frisindet.

Hvis et barn går i det modsatte køns undertøj, kan man forklare barnet at det vil kunne slippe for en masse mobning i skolen og ubehag ved at gå i noget andet. Da børn gerne vil accepteres af kammerater, vil det normalt få det bedre.
Man skal ikke fortælle barnet at det er sygt eller perverst at gå i forkert tøj.

Et samfund har normer og traditioner. Disse kan være sære eller irrationelle. men de er der! Og et ungt menneske kan faktisk få det bedre ved at blive vejledt om dem, så det ikke skal bruge alt sit krudt på at gå imod strømmen.
Jeg respekterer dem der VIL være anderledes. Men de må gerne vide at det kan kræve store kampe at insistere.

10 måneder, 6 dage siden
10 måneder, 5 dage siden

For at være ærlig jeg har fortrudt jeg satte dette på, på grund af al den modstand jeg fik. Jeg vil også passe på ikke at blande mig i jeres diskutioner i fremtiden, det tog på mit humør. Ingen af jeg ved rigtig besked, og alligevel vil i vide alting bedre. I dag går piger og drenge i bukser og t-shirt. Det enste jeg forlangte var, at hun skulle bruge dame undertøj, på det tidspunkt havde jeg mindre årige børn, fra vores side var der ikke tryk. Hun kunne have prøvet at arbejde et andet sted. Hun fortalte også pigerne, at hun ville savne os, især vores handikappede søn, det glædede mig i øvrigt meget.
I mit hjerte takker jeg Gud for de forskellige piger som arbejdede hos os, og som på en eller anden måde blev velsignet, fordi vi er en kristen familie, og ikke fordi vi prædigede til dem. Jeg takker også fordi vi fik lov til at opleve forskellige kulture og mennesker, og for alle de undere som skete på vejen.
Jeg takker for min familie og 6 sunde børnebørn, uden at prale de er alle klasse bedste, hvad jeg ikke kan begribe, men jeg tror at det også er en velsignelse. Sådan kunne jeg blive ved. Da vi kom tilbage til Svejts i året 2000 havde min mand invisteret i aktier indtil vi fik bygget vores hus. Kort før 11 september sagde han alle aktierne op,fordi han havde en stærk følelse af at gøre det, han skændtes med dem på banken om det. Vi havde mistet et støre beløb - hvis han ikke havde gjort det. Hermed melder jeg mig ud af jeres debat.

10 måneder, 5 dage siden
10 måneder, 5 dage siden

For at i ikke at begynder på en anden debat, min mand havde stor modsten fra bankens side angående aktierne. Her i Svejts er man halvvejs familiær med dem på bankerne, fordi man ofte kender hinanden over flere generationer.

10 måneder, 5 dage siden
10 måneder, 5 dage siden

Kære Inge Gerhard

Der er ingen grund til at være kedd at det fordi du bliver modsagt. Det oplever vi alle ind imellem. Naturligvis kan vi ikke kommentere den konkrete sag med den pige. Enhver personlig sag har sine sider som udenforstående ikke kan sætte sig ind i.

Men det principielle det kan vi tale med om. Vi kan ikke sige om det er godt eller dårligt for den pige at gå i herreundertøj, men jeg kan godt sige, at folk må gå i hvad de selv vil.

En anden ting er forældre der på forskellig måde tvinger deres børn til noget der går imod deres natur. Det kan mange homoseksuelle tale med om, som er under pres fra deres forældre eller andre og som kan føre til sindssygdom og selvmord. Køn er udadtil meget enkelt, han eller hun, men indadtil, psykisk er det langt mere kompliceret. - Man kan ikke tvinge en homoseksuel til at blive heteroseksuel. Det er prøvet i mere end hundrede år uden held, kun med ulykke til følge.

10 måneder, 5 dage siden
10 måneder, 5 dage siden

"Ingen af jeg ved rigtig besked, og alligevel vil i vide alting bedre."

Jeg går hermed ud fra, det må være andre debattører der sigtes til, eftersom jeg netop med vilje indledte mit indlæg med at skrive:

"At kommentere konkrete tilfælde i en debat er altid svært og åbner for misforståelser, så hermed blot min generelle holdning til den i de seneste indlæg rejste problematik."

Men bevares, jeg skal da for en sikkerheds skyld gerne fremover undlade at kommentere dine indlæg, eftersom mine holdninger ligefrem vækker gråd og tænders gnidsel.

Som en sidste bemærkning til emnet kan jeg da fortælle, at min egen far havde en forfærdelig forkvaklet opvækst. Han var efternøler i en børneflok med 11 søskende, og hans forældre havde i den grad ønsket sig en pige, at de klædte og behandlede ham som pige i mange af hans første år, det stoppede så vidt jeg véd først, da han skulle begynde i skole.

Den behandling kostede ham mange psykiske problemer resten af livet. Han fik ikke i tide den professionelle hjælp han burde have haft; en sådan mulighed fandtes ikke i 'systemet' dengang (han blev født i 1915). Jeg tvivler på, at Vorherre ville have været til megen hjælp; det var jo for pokker ikke hans skyld, han gennemgik en forkvaklet tidlig barndom!

10 måneder, 5 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Køn er startet 27/09-2019 08:42 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Familie, børn og parforhold.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

9Hvem er du?
13 timer siden · Nicolas Jessen
19Hvem er du? Personality
13 timer siden · Wernn
3467Dagens ord
21 timer siden · Engbo
4Det primitive holdbare.
4 dage siden · Fink
198Forbyde kritik?
4 dage siden · Wernn
3Det filosofiske hjørne.
4 dage siden · Savanti
14Aftægtens objektive problem
5 dage siden · dino
2Musik fænomen.
6 dage siden · Savanti
12Nicht diese Töne...noch eimal.
8 dage siden · dino
0Betalæsere søges til fantasy roman
8 dage siden · melberg
0Søger råd vedr. redaktørhjælp
8 dage siden · melberg
8Spansk
9 dage siden · Savanti
31Er kunst mulig eller umulig?
11 dage siden · Fink
4Dans
14 dage siden · dino
63Lykken
15 dage siden · JacobScribus
11Råd søges om tid til at skrive
15 dage siden · JacobScribus
3Down to Earth . Med zac efron.
15 dage siden · Savanti
6Tips og tricks til skriveprocessen
18 dage siden · JacobScribus
4Hobbitten
21 dage siden · Kafkaesque
18Forstyrrende elementer i læsning
23 dage siden · JohannesB
126Virus
23 dage siden · Fink
12Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
24 dage siden · Morpheus
2Teknisk: Kan ikke publicere drabble...
26 dage siden · Filia
185Den frie verdens leder
29 dage siden · Wernn
12Dagens anekdote
1 måned, 1 dag siden · Prem
0Soul & neosoul - musikinspiration
1 måned, 2 dage siden · Prem
54Ligheder
1 måned, 4 dage siden · Engbo
428Kontraster
1 måned, 4 dage siden · Engbo
10Noget teknisk
1 måned, 7 dage siden · Kafkaesque
18Komplimenter
1 måned, 9 dage siden · Wernn
116Dagens Vits
1 måned, 9 dage siden · Savanti
3Lidt snak om Fyldepennen
1 måned, 12 dage siden · Prem
0Kringsat
1 måned, 15 dage siden · Engbo
8Udødelige fortællinger
1 måned, 20 dage siden · Engbo
3Droner
1 måned, 21 dage siden · JohannesB
16Så udkommer min digtsamling
1 måned, 29 dage siden · Anita A
5Limericker på Vendelbomål
2 måneder, 17 dage siden · Nordigarden
52Treenigheden
2 måneder, 19 dage siden · Engbo
2Den statestik ... den statestik.
2 måneder, 21 dage siden · knudkp
31Hvad mener i?
2 måneder, 26 dage siden · Jack the Rapper...
5Direkte tale i udlandet
2 måneder, 29 dage siden · Kafkaesque

Familie, børn og parforhold

4Det primitive holdbare.
4 dage siden · Fink
16Køn
10 måneder, 5 dage siden · JohannesB
47Er mænd mere jaloux end kvinder?
10 måneder, 14 dage siden · dino
6Jalousi
11 måneder, 2 dage siden · dino
6Samtykke
1 år siden · dino
21Porno
1 år, 4 måneder siden · Kåemer
6Homofobi
1 år, 6 måneder siden · Kåemer
6Brug af begrebet seksuelt
2 år siden · Kåemer
1Magt mellem elskende
2 år siden · Kåemer
56Utroskab
2 år siden · Engbo
33Er ligestillingen umagen værd?
2 år siden · Morpho
15Overgreb
2 år siden · Morpho
3Hvad sker der, når han dør?
2 år siden · Blækhuset
16Monogami-utroskab
3 år siden · maryanna
14Ung på vej ud i hashmisbrug- Hvad g...
3 år siden · Anita A
8Blotter
3 år siden · Kåemer
8Overgreb
3 år siden · Kåemer
9En ven opførelse og min dårlige sam...
4 år siden · smukkehjerte
7Er det i orden?
4 år siden · Kåemer
15Monogami
4 år siden · Kåemer
7Vold i ægteskabet
4 år siden · sofiesverden
9Sårbare mænd
4 år siden · Forårsglad
14Ensomhed
4 år siden · Forårsglad
5Gummistøvler, 4-årig og drama!!!
5 år siden · mejsen
6En ubærlig tanke!
5 år siden · KatrineNørregaa...
11Curlingforældre
5 år siden · Robert Kallehav...
18skilsmisser
5 år siden · Post Scriptum
18Skyld og skam
5 år siden · Charly
12Gamle lege.
5 år siden · Babyangel85
53Jeg har brug for hjælp / råd ?
5 år siden · Kåemer
24Tryghed
5 år siden · Camra
21Utroskab
5 år siden · Kenny
14Du skal behandle andre som du selv ...
5 år siden · Fink
24At slå hånden af en forældre eller ...
5 år siden · smukkehjerte
5om alder og venner
5 år siden · knuram
18At blive misforstået
5 år siden · Mons1957
41Hvad tænder I ikke på ?
5 år siden · smukkehjerte
8Dilemma
6 år siden · Vicky
16Døden
6 år siden · Maripytta
34Mænd og kvinder
6 år siden · maryanna
12Partner i et minefelt ang. delebarn
6 år siden · Vicky