Familie, børn og parforhold · Overgreb

15 svar
Senest opdateret 2 måneder, 20 dage siden · Morpho, dino, Kåemer, Ronja, Kekko
2 måneder, 26 dage siden

Hvad i alverden er overgreb? Skal man tro den sidste tids skriverier så er det alt fra et klap i numsen til fuldbyrdet voldtægt, og om det er foregået i går eller for femten år siden er ligegyldigt.

Er det mon tilladt at flirte, eller risikerer man at få en politisag på halsen?

Kåemer

2 måneder, 26 dage siden
2 måneder, 26 dage siden

Det er det, der er så svært ved denne sag. Linjen mellem uskyldig flirten og overgreb ligger i en gråzone, som varierer fra person til person. Folks grænser er jo vidt forskellige, derfor kan ingen kan give et definitivt svar.

2 måneder, 26 dage siden
2 måneder, 26 dage siden

Mænd kan lide noget der er rundt og blødt. De kan ikke lade være. Men de må lære at acceptere at andre selv hersker over deres egne kroppe, er de så end aldrig så runde og bløde.
Mange mænd forstår heller ikke at der er en kæmpe forskel på at give en kompliment - som i selv kan være pinlig nok! - og på at tage sig til rette selv ud fra sin krævementalitet. (Som ikke udtrykker kærlighed til hende - kun ham selv.)
Man får dog efterhånden det indtryk at det er værre at gramse på en dameballe end at hænge 97 muhammedtegninger op på moskédøren.
Nogle kvinder er vist lige lovlig selvhøjtidelige. Men ja, mange er blevet utilladeligt krænket af mænds brug af hænderne eller hvis magtfulde mænd kommer med tilbud til en underordnet pige, som må frygte at blive sat ud på et sidespor, hvis hun afviser.
En ting jeg ikke falder så meget i svime over er, hvis en mand bag en busk fremviser en legemsdel til nogle unge damer der går forbi, hvis bare han holder rimelig afstand. Alle har jo en intimsfære som ikke skal overskrides, men den kan ikke være på tyve meter. Der må være grænser for hvor meget nøgenhed skal forarge. Men trusler og korporligheder - dem skal ingen behøve at finde sig i. De er overgreb.

Voldtægt er en grov forbrydelse. Men hvis det vitterligt var frivilligt, skal hun ikke komme fem år efter og råbe op om krænkelser, hvis hun dengang var voksen og kunne sige fra. Hun må finde på noget andet hvis hun vil have opmærksomhed.

2 måneder, 26 dage siden
2 måneder, 25 dage siden

Overgreb sker vel kort sagt i det øjeblik, at der siges nej og befamlerier uanset grad stadigvæk finder sted. Hvis det er verbalt, så er det til at have med at gøre, selvom det kan være top belastende. Men der må manden/hvinden, der er udsat herfor give igen.
Selvfølgelig kan mænd godt lide babser og numser. Der er måske heller intet galt i at prøve lykken. Han kunne jo være heldig. Men et nej eller en afvisning må altid respekteres og ja der må være en vis forældelsesfrist for et overgreb, ellers fremstår det fuldstændig usagligt. Med børn er det en helt anden sag. Der skal tiden ikke spille en faktor.
Camilla

2 måneder, 25 dage siden
2 måneder, 25 dage siden

I nogle tilfælde er der en gråzone, hvor man kan forløbe sig, uden at man vidste, det var et problem.

Selvfølgelig er det tilladt at flirte, men hvis man er i tvivl om hvorvidt noget er flirt, så skal man nok ikke gøre det, og man kan altså godt flirte helt vildt meget, uden overhovedet at røre ved modparten, så flirte kan man altid.

Tror ikke ret mange kvinder synes, at klap i numsen er en helt vild cool flirt...

En ting er sikkert, man skal ikke røre ved en kvinde, før man har kommunikeret med hende på anden vis, det vil de færreste tage godt imod.

Gennem mit liv har jeg oplevet mange større og mindre overgreb, og jeg har lagt øre til mange, mange beretninger fra veninder og bekendte, og der er ikke voldsomt mange kvinder, der er kommet med en beretning om et klap i numsen, de fleste ting har altså været noget mere end det. Jeg har altid gjort det, at jeg gav et dask i nakken eller en stille og rolig lussing, hvis nogen tog mig på røven uinviteret, så stod vi ligesom lige. Kan en mand klaske mig på røven kan jeg også give ham et nakkedask, som var han en lille dreng, og så er den ude af verden.

Vi taler mere ting i stil med gramsen fra fremmede i offentlig transport, blottere, hænder på bryster, hænder i skridt... generelt bryder kvinder sig ikke om, at man rager dem på bryster og i skridt ude i det offentlige rum, og inden man går efter så private områder, så skal man altså have flirtet TEMMELIG heftigt i forvejen.

I de fleste tilfælde ER der slet ikke så megen tvivl. Tag nu en episode, hvor jeg stod alene med en mand i en elevator. Han inviterer mig på en drink. Jeg siger høfligt nej tak. Hvad er det så lige, der får ham til at tro, at vi nu har en kontakt, der gør det oplagt, at han stikker hånden ned i min kjole og rager mig på brysterne? Når jeg ikke vil drikke en drink med ham og ej heller sender ham smægtende blikke, så er jeg sgu nok ikke interesseret i hans hånd nede i min kjole. Det ER ikke nødvendigvis så svært.

Hvad angår de famøse klap i numsen, så kommer det helt an på situationen. Tag nu ham fjolset Aalbek... det er jo IKKE flirt, når man afstraffer nogen ved at smække dem i numsen, det er magtmisbrug, som HAN og måske nogle ganske få typer har fundet morsomt. Jeg mener, han FYREDE faktisk folk for at sige nej, og så er det altså ikke flirt længere vel... når du ved, du kan blive fyret, hvis du ikke makker ret, så er det afpresning.

Dino, jeg skal fortælle dig, hvorfor du ikke falder i svime over blottere: Det er fordi, du aldrig har oplevet at skulle tage stilling til, om dit liv er i fare eller ej. Når du møder en blotter, så kan der gå et øjeblik, inden du kan afgøre med sikkerhed, om han er en blotter eller en voldtægtsmand, og i det øjeblik er ALLE dine alarmsignaler tændt, du er klar til kamp på liv og død, forestil dig lige den følelse!!! Går du på en mørk og øde gade og møder sådan en type, så ved du i første omgang ikke, om du slipper levende derfra.

Det er en af forskellene på mænd og kvinder. Vi er ofte fysisk underlegne. Det er os, der skal overveje hvilken vej vi går, og vurdere om ham bagved følger efter en, og om man bør gå tilbage til befærdet område... alle den slags ting. Og der kan blotterne altså skræmme, indtil man får fastlagt at der er tale om en sådan. Derudover så er det altså ikke sådan, at en blotter bare fremviser sit lem. Jeg har mødt mange blottere (især i Paris, da jeg boede der), og de masturberer faktisk altid. Dermed involverer de en i deres sexliv og gør en til ufrivilligt objekt for deres tilfredsstillelse... En af dem "Se, det er så godt". Mit svar: "Fy for helvede, hvor er du klam". Jo, blottere begår overgreb, de gør bange, især da hvis det er helt unge piger.

Det er virkelig ikke noget problem at flirte stadigvæk. Man skal bare stoppe, når den anden ligesom ikke reagerer positivt. Og så skal man ikke starte med en fysisk tilnærmelse, men kontakte verbalt først, det er ikke så svært.

Men seriøst et klap i numsen... det tror jeg faktisk ikke, der er mange mænd, der har scoret nogen med.

Iøvrigt har det været meget snak om, at man skal lære at sige nej, men mange af de ting, jeg har været udsat for, har været på en måde, hvor jeg ikke blev spurgt og ikke fik nogen chance for at sige noget som helst, før overgrebet skete. En dag var jeg på vej ind i en metro, da en mand fyrede sin hånd op mellem mine ben under min kjole bagfra. Døren lukkede, og jeg kunne ikke nå ud og svine ham til, og der kunne jeg så stå med mit fysiske ubehag og ydmygelse og vrede. Der kunne jeg ikke ligesom sige "nej, du må ikke røre mig", for han havde allerede gjort det.


Når man hører om kvinder, der siger de her ting så mange år efter, så er det ikke, fordi de ikke har sagt dem før, for de har sagt dem i fortrolighed til andre kvinder, og når de stadig fylder efter 15-25 år, ja, så er det sgu nok fordi det føltes RIGTIG ubehageligt, så ubehageligt at de netop står helt tydeligt i hukommelsen.

Tror generelt mange af os er lidt mindre sarte i forhold til en berøring af vores bagdele i forhold til berøring af bryst eller skridt, så hold for Guds skyld snallerne fra vores babser, kære mænd, også når I flirter. Skulle jeg give en guide, så kys først og læg en hånd på kvindens kind eller hals, så hun ved, du vil kysse hende. Så kan hun nå at afvise. Hvis du bare spontant lægger en hånd på hendes bryst, så føles det (i min optik) totalt abrupt, og man har ikke en chance for at se det komme.

Og ja, der findes også kvinder, der rager mænd i skridtet, og det er da lige så strengt og en meget mystisk ting at gøre som indledende øvelse ærlig talt.

Nå, men skal du have det korte svar Kåemer, så er et overgreb noget, der føles som et overgreb, og som man finder enten ubehageligt eller ydmygende. Det er meget muligt, at overgrebsmanden i nogle tilfælde ikke ved, han har gjort noget galt, men i nogle tilfælde skyldes det så, at de har nogle underlige idéer om, hvad kvinders rolle er her i verden.

Jeg blev engang i meget beruset tilstand udsat for et overgreb af en mand fra en anden kultur. Jeg græd, så han kunne godt høre, jeg ikke brød mig om det, men jeg var for svag til at forsvare mig selv. Til gengæld kom andre gæster til festen og stoppede ham. Jeg mødte ham nogle dage efter, hvor han overfusede mig, fordi det ikke var noget at gøre sådan et nummer ud af, for det tog jo kun et par minutter (altså det ville kun have taget ham et par minutter at benytte sig af min forsvarsløse krop, så der var ingen grund til at tude og tage sådan på vej).

Hvis der er er mænd, der på den måde mener, det da vel ikke kan betyde så meget, så er det virkelig godt, at de bliver gjort opmærksomme på, at jo, det kan det faktisk.

2 måneder, 25 dage siden
2 måneder, 25 dage siden

En kvinde, pæn dame, mødes med en lige så pæn mand. Hun ser ham lidt an og siger så:
"De har sendt mig en ansøgning om samleje i tre eksemplarer, sammen med vandels- og sundhedsattester, og de to er tilstillet mine forældre og myndighederne. Deres intelligenskvotient synes at være en smule lavere end min, men kan nok gå an, og Deres udseende er acceptabelt. - Alt synes at være i den skønneste orden, så lad os nu gå ind i mit soveværelse og elske som vilde dyr,"

Kåemer

2 måneder, 25 dage siden
2 måneder, 25 dage siden

Jeg er fuldstændig enig Kåemer. Det er simpelthen ikke muligt at være passioneret, lidenskabelig og legende, hvis vi skal gøre seksuelle energier til et bureaukratisk helvede.
Hold da kaje. Det ville da være R...sygt!
Og hvis det så koster en flad, så fred da med det.

2 måneder, 25 dage siden
2 måneder, 25 dage siden

Selvfølgelig skal det ikke være bureaukratisk, men det er vel en del af passionen og legen at man lige netop flirter bare lidt eller skaber en form for kontakt, inden man begynder med intime berøringer.

2 måneder, 25 dage siden
2 måneder, 22 dage siden

Jeg tænker, at vi skal tilbage til sagens kerne. Om de mange kvinder der lige pludselig dukker op hist og pist, for at åbenbare deres "pinsler"med magtfulde mænd. Jeg reagerer på kvinder der gør sig svagelige, og måske oven i købet med det formål at tjene penge i en retssag. Det er jo Amerika!
Der må være et vis fornuft forbundet med anklager af den slags, medmindre vi som køn har lyst til at fremstille os selv som håbløse objekter uden evne til at sige til og fra.
Man kunne også forestille sig, at mange mænd har haft succes og ikke oplevet modvilje fra andre tidligere interessante kvinder. Og lige pludselig står der én, der ikke tænker, at den selvforelskede mand, er som sendt fra himlen. Det er bare rigtig skidt timing.
Der findes mænd såvel som kvinder der er dårligt opdragede. Men det berettiger da ikke kvinder til at fremstille sig selv som ofre. Jeg tænker her ikke på kvinder, der er udsat for deciderede voldtægter.
Men vist er det et interessant og urtidigt fænomen, der her diskuteres og til alle tider væsentligt.

2 måneder, 22 dage siden
2 måneder, 22 dage siden

Magtmisbrug kan aldrig tolereres, men der findes jo mange slags magt.

I kampagnen "MeToo" er mange kvinder stået frem og har klaget over misbrug fra magtgulde ledere. Kendte filmfolk og instruktører har benyttet deres autoritet til at få sex. - Kvinderne er blevet spurgt, hvorfor de fandt sig i det. Hvorfor sagde de ikke tydeligt fra? De har svaret, at afslag kunne gå hårdt ud over karrieremuligheder.

Jeg vil nu sige, at hvis disse kvinder har sat karrieren over deres dyd, så må de næsten bide det i sig. Det har en del så også gjort i årevis, og kommer så frem med det nu under Metoo-kampagnen. Deraf dens navn.

Man kunne jo forsøgsvis vende sagen på hovedet. Så ville man have det klassiske, kvinden der benytter sit køn til at fremme karrieren. - Det er jo også en slags magtmisbrug.

Kåemer

2 måneder, 22 dage siden
2 måneder, 21 dage siden

Ja, den går vist helt tilbage til det gamle testamente.
Jeg husker en børnequiz: "Hvad hed Potifars hustru?" - "Nej, ikke Potimor, vi ved faktisk ikke hvad hun hed."

Der har været mange stærke kvinder i tidens løb. Men deres farlighed har sjældent beroet på dem selv, men på at når de ikke kan få visse mænd i deres magt, så udnytter de at andre mænd gerne vil adlyde dem. Og være voldelige imod de formastelige. "Når den smukke prinsesse siger: "Hvis du nu kommer i kanen med mig, vil du så slå ham ihjel der har afvist mig?" Og her vil mange mænd så gå ind på "spøgen." I hvert fald i klassiske fortællinger.
Men summa summarum, så er voldelig magt normalt knyttet til mænd, selvom der kan sidde udspekulerede kvinder bagved og trække i trådene. For samtidig med at det ofte er mændene der er de stærke, så er de alligevel alt for ofte svage. Shakespeare var godt inde i tankegangen, da han skrev Machbeth. Lady Macbeth er på mange måder hentet fra virkeligheden, både på hendes egen tid og i dag. Det er en god historie. De tre hekse kan spå om fremtiden, men det er egentlig ikke dem der får tingene til at ske. Machbeth får et syn: "Is it a daggert I see?" Eller noget i den retning. Han får et syn af et mordvåben, og det bruger han som undskyldning. Måske for ikke at erkende at han bare er et offer for sin kones ambitioner. Det er også et eksempel på at det kan være farligt at udstyre unge mennesker med for stærke forventninger for deres fremtid. Forældre der indpoder deres børn med urealistiske ambitioner.
Sagt i parentes, brugte Tolkien også Machbeth i sin "Ringenes Herre."

2 måneder, 21 dage siden
2 måneder, 21 dage siden

Ja, kvinder kan da også hive et par Hexia de Tricks
ud af ærmet. Og således famler vi i håbet om at skabe hvor egen lykke. Hvis lyset dæmpes, kan denne famlen pludselig blive en famlen og når lyset atter tændes og måske i overraskende stund, da forsvinder lykkens magi og flammer op til højder, som grådighed, magtmisbrug og krænkelser.

En lille fortælling fra Syd Sudan i en flygtningelejr:
Her bor mænd, børn og kvinder samlet.
Kvindernes daglige arbejde består blandt andet i at skaffe brænde, der kun kan skaffes ved at gå ud i bushen, hvor grenene kan samles.
Ude i denne, ligger ind indimellem fremmede mænd og venter på at få deres salighed opfyldt.
Ofte mænd ansat i militæret.
Kvinderne er på det rene med, at det er en risiko, men brændet skal hjem og risene koges. Der er maver, der skal mættes.
På de gode dage, kommer de tilbage uden flere ar på psyken og med pindebrændet i favnen. Men de beklager sig ikke, for sådan er livet og håbet er, én dag at få lov til at leve, ikke bare overleve.
Der taler vi hverken om karriere, forfremmelser eller hvilke andre grunde kvinder har for ikke at tage sagen i egen hånd. Her er der tale om, at betale med sin krop for at overleve og måske en dag ude i fremtiden at skabe sig et liv.
Kvinder er dæleme pusseløjerlige og som Dino er inde på, bag en hver stærk mand, står der muligvis og ganske ofte, en endnu stærkere kvinde.
Jeg ved ikke om jeg er så tudegrim, eller om det er min fremtoning der gør, at jeg kun en gang i mit liv har måtte forsvare mig.
Gudhjælpeme om jeg ikke endte i retten og modtog en dom, fordi jeg endte med at blive virkelig træt af den mand. Jeg gav ham ovenikøbet tre advarsler men det var svært fatteligt åbenbart. Fjerde gang eksploderede jeg og ja det kostede ham lidt. Så i retten blev jeg slæbt og endte med at betale for sagens omkostninger, fik en dom på to år og så en erstatningssag på nakken, fordi han havde lidt og ikke kunne gå på arbejde i en periode, svig og smerte, rend og hop. Han kunne da bare have holdt nallerne for sig selv.
Så der røg halvdelen af min børneopsparing.
Mødte ham efter nogle år. Der gik han pænt over på den anden side af gaden, så lidt havde han da lært.
Efterfølgende har det været fint i mødet med mænd. Man kan som regel nøjes med at være direkte. Lidt ligesom når jeg siger til min mand. Vi mangler at få ordnet dette og hint og det ville da være dejligt, hvis vi i løbet af idag kunne få ordnet det...!
Da ved han instinktivt, at Vi'et dækker over et Du. Til gengæld føler han sig som helten i mine drømme, når jeg bliver jublende lykkelig over, at byrden ikke længere er min, fordi han har ordnet, Vi sagen.
Livet er komisk og det samme er menneskelige relationer og de spil, der ikke altid er lige letlæselige. Mænd sikkert og vist er det, at kvinder I lige så høj grad styrer mænd med de værktøjer vi fik med i dåbsgave, som det er, at mænd bruger deres magt og styrke. Nogle gange går det bare over gevind og ud af kontrol og i disse sager må man betale regningen og tage ansvaret på sig. Det samme må offeret, medmindre Det vil lade sig knække af et andet menneskes mangel på menneskelighed og dannelse.
Ingen lever beskyttet, så derfor må man vogte sig, for ulve i falske klæder.

2 måneder, 21 dage siden
2 måneder, 21 dage siden

Beklager stavefejl og lignende. Jeg må altså tage mig sammen i den sag:-).

2 måneder, 21 dage siden
2 måneder, 20 dage siden

Camilla

Nåh, du staver vist meget godt, og vi er alle syndere, som helgenen sagde.

Ja, man kan komme langt med vold, man kan endog ende i spjældet. Så kan man komme ud bagefter som en færdiguddannet voldsmand, eller som en mere eller mindre artig samfundsborger.

Volden er traditionel mandens privilegium, og nok bør kønnene være ligeberettiget, men lige dette privilegium er det vist ikke godt at de overtager. Så har de andre magtmidler, som kan bruges og misbruges.

Kvinder har i de sidste hundrede år kæmpet for ligeberettigelse. Hvordan pokker kan de så i disse sager være ynkelige, forsvarsløse ofre?

Når du fortæller om de seje afrikanske kvinder, bliver jeg ikke så meget forarget over de mænd som udnytter dem ude i bushen, men mere over deres egne mænd, som åbenbart sidder hjemme og venter på at fa kogt deres ris. Måske burde kvinderne udøve lidt vold over for dem. Ris skulle de have i den bare.

Kåemer

2 måneder, 20 dage siden
2 måneder, 20 dage siden

Ja, for visse mænd handler begrebet "flid" om en eneste ting. Jeg har også set på TV hvordan der har været lejre hvor man ser forarmede kvinder og børn. Jeg har spurgt mig: Hvor pokker er mændene henne? Dem ser man som regel aldrig. Araberne fik den ide at klæde kvinderne godt på, så de ikke var så synlige. Så kunne mændene måske overkomme at beskæftige sig med andre ting.
Nogle mænd synes at efterligne løvernes levevis. Hunnerne arbejder. Hannerne reserverer deres energi til at holde andre hanner borte og så i øvrigt producere afkom.
Jeg gider ikke understøtte disse livsformer.

En voldsdom på to år? Jeg gætter på at dommeren har ment at volden ikke har stået i rimeligt forhold til det der forårsagede den. Jeg går absolut ind for at selvforsvar er i orden. Men dommere kan måske ikke lide hvis man supplerer med en decideret afstraffelse. Er det mon der vi er henne? Hvis en person jager en kniv hen mod ens mave, synes jeg godt man på skynde sig at pande ham en i ansigtet før kniven når sit mål. Men hvis man - når han ligger ned - supplerer med spark i hans hoved, så er det grundløs vold. Det tror jeg en dommer vil sige.

Man er nødt til at kende sagen nærmere førend man kan vurdere om to år i spjældet og en stor bøde er uret eller ikke.

2 måneder, 20 dage siden
2 måneder, 20 dage siden

Dommen blev betinget, fordi man mente jeg skulle slippe med en advarsel, alderen og situationen taget i betragtning. Det er 24 år siden. Dengang alting så lidt mindre ophængt ud.
Men det var ikke kun en lærestreg for ham, også for mig.
I dag er retssystemet mindre nådigt, og ligeledes er det også næsten umuligt at skaffe sig en læreplads, hvis man har fået en dom i en ung alder. Statens overgreb er jo, at dommen i sig selv ikke er nok. Den står som hugget i granit, og følger den dømte mellem 5-10 år efter domsafsigelsen. Det er da det grummeste, medmindre det er vold og overgreb mod børn vi taler om og Ægte psykopati, bør heller ikke belønnes med frihed.

Ja, det er højst besynderligt med disse mænd, der ligner dyrerigets hanløver. De ligger og smøler tiden bort, medens kvinden knokler.
Hvad er der dog i vejen med mandearten?

Selv i DK, findes et utal af eksemplarer. Det er da udemærket, at vi ikke har palmer og varme. Så ville den stå på job og herefter gin og tonic alt imedens badenymferne valsede forbi.
Hjemme ville konen passe og ordne. Så vi skylder det nordiske klima en stor tak i ligestillingskampen. For
nu kan han,hverken undgå at se hende, støvsugeren, græsslåmaskinen, tæppebankeren eller de hylende unger. Det er da indbegrebet af morsomt. Derfor farer han rundt på kontorgangene og rejser sit bryst og galer som en hane, medens de yndige kontorpiger, vel at mærke med talje, smiler med øjnene, når han mandigt træder forbi og lader et fornøjeligt klask falde.

Nå, var det en anelse for karikeret?

Men det handler vel om, at vi som mennesker gerne vil være på toppen og udstråle og føle, at vi har tjek på frikadellen.
Når det så ikke lige kører som smurt i olie, begynder mennesket at eksperimentere med alternative metoder og det bliver noget bøvl, medmindre man bliver enige om en fælles kurs mod swingerklubben.
Men ofte vil manden hér finde ud af, at selvom hans elskede ikke længere ligner en ung Susse Wold, vil hun stadigvæk møde langt flere muligheder end han og så er vi tilbage ved udgangspunktet. Han vil bekræftes og føle vitaliteten sprudle, så det ender med, at han hyrer en Call Girl, eftersom lillemor klarer sig glimrende med Swingerbanden også uden ham. Desværre har kontoralferne anklaget ham for sexchikane og overgreb mod deres for-og bagdele.
Hvad skal den stakkels mand da endelig stille op med sig selv? Fyringen er en realitet, der er ikke råd til en Call Girl og Sugardaddy potentialet er han forlængst passé.
Enten skyder han sig selv, får styr på sig selv og ikke mindst konen, eller han flytter til en næsten øde ø. Men da denne er blevet besat af en samling nærgående Makakaber, må han beslutte sig for, enten at bygge en tømmerflåde og flygte eller slutte sig til flokken, hvor han kan opøve sin adræthed gennem sin nye sportsgren som er at svinge sig i lianerne. Efter årelang træning ender han som en tro kopi af Tarzan, men der er ingen, der hylder ham af den grund.
Der er da noget helt galt!

Jeg kan ikke lige finde historien om den kvindelige krænker, for hvem det gik så grueligt galt. Men sikkert og vist er det, at hun findes, men er meget sværere at knalde.
Hun er jo "kun" en kvinde, trodsalt.

Så derfor må lektien være, at skabe sig og leve efter den gyldne regel og hvis man bliver lidt i tvivl, så slap da af menneske. Du når det nok!

2 måneder, 20 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Overgreb er startet 23/11-2017 11:34 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Familie, børn og parforhold.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

1636Dagens ord
1 time, 16 minutter siden · Fink
36Dagens Vits
2 timer, 52 minutter siden · leviP
0illustrationer
6 timer, 55 minutter siden · kirstine12
4Åh nej! - Ikke igen!
1 dag, 2 timer siden · Kåemer
6Gode danske udviklingsromaner?
2 dage, 1 time siden · læselyst
2Lysets Engel
3 dage siden · Engbo
1Skrivekursus KBH
3 dage siden · Bondekonen
9Hvad er du taknemmelig for i dag?
4 dage siden · Morpho
17Bandeord
7 dage siden · Engbo
26Evolutions forskning.
8 dage siden · Inghard
3smerter når jeg læser
8 dage siden · cronio
11Sand identitet på Fyldepennen
8 dage siden · Dyppepennen
6Verdens bedste roman
9 dage siden · Morpho
8Det at skrive
10 dage siden · WeirdSpace
5Skal vi skrive en gyser sammen?
13 dage siden · smukkehjerte
3Kontraster
13 dage siden · smukkehjerte
0drilsk beskrivelse
15 dage siden · DenFrieNukleoti...
2Forfatterskole Århus
16 dage siden · Kato
20Erfaringer med forlaget Mellemgaard
17 dage siden · dino
3Et kuk om kommentarer
18 dage siden · Morpho
0Skrivegruppe Midtjylland
18 dage siden · Kato
0Kritik
21 dage siden · Brehmer
0Irrelevante kommentarer
21 dage siden · vinterberg
22#metoo
25 dage siden · dino
3Underlig sætning
1 måned siden · DenFrieNukleoti...
2Fortælle bogens historie på en visu...
1 måned, 5 dage siden · Dizzy76
5Skriveblokering
1 måned, 6 dage siden · Dizzy76
13Forfatterhøjskole - God ide eller s...
1 måned, 9 dage siden · Miana
2Musik og maleri
1 måned, 10 dage siden · dino
8Min moders stemme
1 måned, 12 dage siden · Engbo
8Glædeligt jul og godt nytår!
1 måned, 18 dage siden · Engbo
17Musik man kan lide, men ikke ved hv...
1 måned, 21 dage siden · Kåemer
2Slagtryk
1 måned, 23 dage siden · heksemutter
42Utroskab
1 måned, 26 dage siden · Kåemer
6Et Spørgsmål
2 måneder, 6 dage siden · Bondekonen
109Selvforsvar
2 måneder, 7 dage siden · thevoid
33Er ligestillingen umagen værd?
2 måneder, 9 dage siden · Morpho
1Forbrugersamfund
2 måneder, 11 dage siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
2 måneder, 11 dage siden · Morpho
8Uforståelige digte
2 måneder, 14 dage siden · Agrippo
12Hurra nu nåede bogen frem.
2 måneder, 17 dage siden · heksemutter
15Overgreb
2 måneder, 20 dage siden · Morpho
0Fed guide til at skrive dialog
2 måneder, 20 dage siden · Dizzy76
0Bruger du cliffhangers i din tekst?
2 måneder, 20 dage siden · Dizzy76
4Svarkommentar
2 måneder, 24 dage siden · Kekko
4Når det kommer til at skrive beskri...
2 måneder, 24 dage siden · Brownie Jannik
21Ligger-lægger
2 måneder, 24 dage siden · solvejgh
24Skuespil
2 måneder, 29 dage siden · Kåemer
1Kursus / Online undervisning
3 måneder, 1 dag siden · kmjensen
8Filmen over alle
3 måneder, 3 dage siden · dino
4Illustrator og forfatter, samt inds...
3 måneder, 5 dage siden · prefu
6Beskrivelse af lyde...
3 måneder, 9 dage siden · amandastorgaard
2Ny facebookgruppe: Forfattertricks ...
3 måneder, 10 dage siden · Dizzy76
21Eternal DarkRay udkommer i 2 dele
3 måneder, 15 dage siden · Jeremy Dusk
1Lokation reception - København
3 måneder, 15 dage siden · Bondekonen
5ABC
3 måneder, 16 dage siden · dino
3Litteratur festival for Horror m.m.
3 måneder, 18 dage siden · Fink
8Novelle - input til håndtering af t...
3 måneder, 18 dage siden · Pino
32Afslag
3 måneder, 19 dage siden · prefu
3Hvad sker der, når han dør?
3 måneder, 21 dage siden · Blækhuset
8NaNoWriMo - National Novel Writing ...
3 måneder, 23 dage siden · Syrene Hvid

Familie, børn og parforhold

42Utroskab
1 måned, 26 dage siden · Kåemer
33Er ligestillingen umagen værd?
2 måneder, 9 dage siden · Morpho
15Overgreb
2 måneder, 20 dage siden · Morpho
3Hvad sker der, når han dør?
3 måneder, 21 dage siden · Blækhuset
16Monogami-utroskab
8 måneder, 4 dage siden · maryanna
14Ung på vej ud i hashmisbrug- Hvad g...
8 måneder, 10 dage siden · Anita A
8Blotter
11 måneder, 10 dage siden · Kåemer
8Overgreb
1 år, 1 måned siden · Kåemer
9En ven opførelse og min dårlige sam...
1 år, 7 måneder siden · smukkehjerte
7Er det i orden?
1 år, 9 måneder siden · Kåemer
15Monogami
1 år, 11 måneder siden · Kåemer
7Vold i ægteskabet
2 år siden · sofiesverden
9Sårbare mænd
2 år siden · Forårsglad
14Ensomhed
2 år siden · Forårsglad
6En ubærlig tanke!
2 år siden · KatrineNørregaa...
11Curlingforældre
2 år siden · Robert Kallehav...
18skilsmisser
2 år siden · Post Scriptum
18Skyld og skam
2 år siden · Charly
12Gamle lege.
2 år siden · Babyangel85