Familie, børn og parforhold · Overgreb

15 svar
Senest opdateret 3 år siden · 5 bruger(e) deltager
3 år siden

Hvad i alverden er overgreb? Skal man tro den sidste tids skriverier så er det alt fra et klap i numsen til fuldbyrdet voldtægt, og om det er foregået i går eller for femten år siden er ligegyldigt.

Er det mon tilladt at flirte, eller risikerer man at få en politisag på halsen?

Kåemer

3 år siden
3 år siden

Det er det, der er så svært ved denne sag. Linjen mellem uskyldig flirten og overgreb ligger i en gråzone, som varierer fra person til person. Folks grænser er jo vidt forskellige, derfor kan ingen kan give et definitivt svar.

3 år siden
3 år siden

Mænd kan lide noget der er rundt og blødt. De kan ikke lade være. Men de må lære at acceptere at andre selv hersker over deres egne kroppe, er de så end aldrig så runde og bløde.
Mange mænd forstår heller ikke at der er en kæmpe forskel på at give en kompliment - som i selv kan være pinlig nok! - og på at tage sig til rette selv ud fra sin krævementalitet. (Som ikke udtrykker kærlighed til hende - kun ham selv.)
Man får dog efterhånden det indtryk at det er værre at gramse på en dameballe end at hænge 97 muhammedtegninger op på moskédøren.
Nogle kvinder er vist lige lovlig selvhøjtidelige. Men ja, mange er blevet utilladeligt krænket af mænds brug af hænderne eller hvis magtfulde mænd kommer med tilbud til en underordnet pige, som må frygte at blive sat ud på et sidespor, hvis hun afviser.
En ting jeg ikke falder så meget i svime over er, hvis en mand bag en busk fremviser en legemsdel til nogle unge damer der går forbi, hvis bare han holder rimelig afstand. Alle har jo en intimsfære som ikke skal overskrides, men den kan ikke være på tyve meter. Der må være grænser for hvor meget nøgenhed skal forarge. Men trusler og korporligheder - dem skal ingen behøve at finde sig i. De er overgreb.

Voldtægt er en grov forbrydelse. Men hvis det vitterligt var frivilligt, skal hun ikke komme fem år efter og råbe op om krænkelser, hvis hun dengang var voksen og kunne sige fra. Hun må finde på noget andet hvis hun vil have opmærksomhed.

3 år siden
3 år siden
#3

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

I nogle tilfælde er der en gråzone, hvor man kan forløbe sig, uden at man vidste, det var et problem.

Selvfølgelig er det tilladt at flirte, men hvis man er i tvivl om hvorvidt noget er flirt, så skal man nok ikke gøre det, og man kan altså godt flirte helt vildt meget, uden overhovedet at røre ved modparten, så flirte kan man altid.

Tror ikke ret mange kvinder synes, at klap i numsen er en helt vild cool flirt...

En ting er sikkert, man skal ikke røre ved en kvinde, før man har kommunikeret med hende på anden vis, det vil de færreste tage godt imod.

Gennem mit liv har jeg oplevet mange større og mindre overgreb, og jeg har lagt øre til mange, mange beretninger fra veninder og bekendte, og der er ikke voldsomt mange kvinder, der er kommet med en beretning om et klap i numsen, de fleste ting har altså været noget mere end det. Jeg har altid gjort det, at jeg gav et dask i nakken eller en stille og rolig lussing, hvis nogen tog mig på røven uinviteret, så stod vi ligesom lige. Kan en mand klaske mig på røven kan jeg også give ham et nakkedask, som var han en lille dreng, og så er den ude af verden.

Vi taler mere ting i stil med gramsen fra fremmede i offentlig transport, blottere, hænder på bryster, hænder i skridt... generelt bryder kvinder sig ikke om, at man rager dem på bryster og i skridt ude i det offentlige rum, og inden man går efter så private områder, så skal man altså have flirtet TEMMELIG heftigt i forvejen.

I de fleste tilfælde ER der slet ikke så megen tvivl. Tag nu en episode, hvor jeg stod alene med en mand i en elevator. Han inviterer mig på en drink. Jeg siger høfligt nej tak. Hvad er det så lige, der får ham til at tro, at vi nu har en kontakt, der gør det oplagt, at han stikker hånden ned i min kjole og rager mig på brysterne? Når jeg ikke vil drikke en drink med ham og ej heller sender ham smægtende blikke, så er jeg sgu nok ikke interesseret i hans hånd nede i min kjole. Det ER ikke nødvendigvis så svært.

Hvad angår de famøse klap i numsen, så kommer det helt an på situationen. Tag nu ham fjolset Aalbek... det er jo IKKE flirt, når man afstraffer nogen ved at smække dem i numsen, det er magtmisbrug, som HAN og måske nogle ganske få typer har fundet morsomt. Jeg mener, han FYREDE faktisk folk for at sige nej, og så er det altså ikke flirt længere vel... når du ved, du kan blive fyret, hvis du ikke makker ret, så er det afpresning.

Dino, jeg skal fortælle dig, hvorfor du ikke falder i svime over blottere: Det er fordi, du aldrig har oplevet at skulle tage stilling til, om dit liv er i fare eller ej. Når du møder en blotter, så kan der gå et øjeblik, inden du kan afgøre med sikkerhed, om han er en blotter eller en voldtægtsmand, og i det øjeblik er ALLE dine alarmsignaler tændt, du er klar til kamp på liv og død, forestil dig lige den følelse!!! Går du på en mørk og øde gade og møder sådan en type, så ved du i første omgang ikke, om du slipper levende derfra.

Det er en af forskellene på mænd og kvinder. Vi er ofte fysisk underlegne. Det er os, der skal overveje hvilken vej vi går, og vurdere om ham bagved følger efter en, og om man bør gå tilbage til befærdet område... alle den slags ting. Og der kan blotterne altså skræmme, indtil man får fastlagt at der er tale om en sådan. Derudover så er det altså ikke sådan, at en blotter bare fremviser sit lem. Jeg har mødt mange blottere (især i Paris, da jeg boede der), og de masturberer faktisk altid. Dermed involverer de en i deres sexliv og gør en til ufrivilligt objekt for deres tilfredsstillelse... En af dem "Se, det er så godt". Mit svar: "Fy for helvede, hvor er du klam". Jo, blottere begår overgreb, de gør bange, især da hvis det er helt unge piger.

Det er virkelig ikke noget problem at flirte stadigvæk. Man skal bare stoppe, når den anden ligesom ikke reagerer positivt. Og så skal man ikke starte med en fysisk tilnærmelse, men kontakte verbalt først, det er ikke så svært.

Men seriøst et klap i numsen... det tror jeg faktisk ikke, der er mange mænd, der har scoret nogen med.

Iøvrigt har det været meget snak om, at man skal lære at sige nej, men mange af de ting, jeg har været udsat for, har været på en måde, hvor jeg ikke blev spurgt og ikke fik nogen chance for at sige noget som helst, før overgrebet skete. En dag var jeg på vej ind i en metro, da en mand fyrede sin hånd op mellem mine ben under min kjole bagfra. Døren lukkede, og jeg kunne ikke nå ud og svine ham til, og der kunne jeg så stå med mit fysiske ubehag og ydmygelse og vrede. Der kunne jeg ikke ligesom sige "nej, du må ikke røre mig", for han havde allerede gjort det.


Når man hører om kvinder, der siger de her ting så mange år efter, så er det ikke, fordi de ikke har sagt dem før, for de har sagt dem i fortrolighed til andre kvinder, og når de stadig fylder efter 15-25 år, ja, så er det sgu nok fordi det føltes RIGTIG ubehageligt, så ubehageligt at de netop står helt tydeligt i hukommelsen.

Tror generelt mange af os er lidt mindre sarte i forhold til en berøring af vores bagdele i forhold til berøring af bryst eller skridt, så hold for Guds skyld snallerne fra vores babser, kære mænd, også når I flirter. Skulle jeg give en guide, så kys først og læg en hånd på kvindens kind eller hals, så hun ved, du vil kysse hende. Så kan hun nå at afvise. Hvis du bare spontant lægger en hånd på hendes bryst, så føles det (i min optik) totalt abrupt, og man har ikke en chance for at se det komme.

Og ja, der findes også kvinder, der rager mænd i skridtet, og det er da lige så strengt og en meget mystisk ting at gøre som indledende øvelse ærlig talt.

Nå, men skal du have det korte svar Kåemer, så er et overgreb noget, der føles som et overgreb, og som man finder enten ubehageligt eller ydmygende. Det er meget muligt, at overgrebsmanden i nogle tilfælde ikke ved, han har gjort noget galt, men i nogle tilfælde skyldes det så, at de har nogle underlige idéer om, hvad kvinders rolle er her i verden.

Jeg blev engang i meget beruset tilstand udsat for et overgreb af en mand fra en anden kultur. Jeg græd, så han kunne godt høre, jeg ikke brød mig om det, men jeg var for svag til at forsvare mig selv. Til gengæld kom andre gæster til festen og stoppede ham. Jeg mødte ham nogle dage efter, hvor han overfusede mig, fordi det ikke var noget at gøre sådan et nummer ud af, for det tog jo kun et par minutter (altså det ville kun have taget ham et par minutter at benytte sig af min forsvarsløse krop, så der var ingen grund til at tude og tage sådan på vej).

Hvis der er er mænd, der på den måde mener, det da vel ikke kan betyde så meget, så er det virkelig godt, at de bliver gjort opmærksomme på, at jo, det kan det faktisk.

3 år siden
3 år siden

En kvinde, pæn dame, mødes med en lige så pæn mand. Hun ser ham lidt an og siger så:
"De har sendt mig en ansøgning om samleje i tre eksemplarer, sammen med vandels- og sundhedsattester, og de to er tilstillet mine forældre og myndighederne. Deres intelligenskvotient synes at være en smule lavere end min, men kan nok gå an, og Deres udseende er acceptabelt. - Alt synes at være i den skønneste orden, så lad os nu gå ind i mit soveværelse og elske som vilde dyr,"

Kåemer

3 år siden
3 år siden
#6

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

Selvfølgelig skal det ikke være bureaukratisk, men det er vel en del af passionen og legen at man lige netop flirter bare lidt eller skaber en form for kontakt, inden man begynder med intime berøringer.

3 år siden
3 år siden
#8

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

Magtmisbrug kan aldrig tolereres, men der findes jo mange slags magt.

I kampagnen "MeToo" er mange kvinder stået frem og har klaget over misbrug fra magtgulde ledere. Kendte filmfolk og instruktører har benyttet deres autoritet til at få sex. - Kvinderne er blevet spurgt, hvorfor de fandt sig i det. Hvorfor sagde de ikke tydeligt fra? De har svaret, at afslag kunne gå hårdt ud over karrieremuligheder.

Jeg vil nu sige, at hvis disse kvinder har sat karrieren over deres dyd, så må de næsten bide det i sig. Det har en del så også gjort i årevis, og kommer så frem med det nu under Metoo-kampagnen. Deraf dens navn.

Man kunne jo forsøgsvis vende sagen på hovedet. Så ville man have det klassiske, kvinden der benytter sit køn til at fremme karrieren. - Det er jo også en slags magtmisbrug.

Kåemer

3 år siden
3 år siden

Ja, den går vist helt tilbage til det gamle testamente.
Jeg husker en børnequiz: "Hvad hed Potifars hustru?" - "Nej, ikke Potimor, vi ved faktisk ikke hvad hun hed."

Der har været mange stærke kvinder i tidens løb. Men deres farlighed har sjældent beroet på dem selv, men på at når de ikke kan få visse mænd i deres magt, så udnytter de at andre mænd gerne vil adlyde dem. Og være voldelige imod de formastelige. "Når den smukke prinsesse siger: "Hvis du nu kommer i kanen med mig, vil du så slå ham ihjel der har afvist mig?" Og her vil mange mænd så gå ind på "spøgen." I hvert fald i klassiske fortællinger.
Men summa summarum, så er voldelig magt normalt knyttet til mænd, selvom der kan sidde udspekulerede kvinder bagved og trække i trådene. For samtidig med at det ofte er mændene der er de stærke, så er de alligevel alt for ofte svage. Shakespeare var godt inde i tankegangen, da han skrev Machbeth. Lady Macbeth er på mange måder hentet fra virkeligheden, både på hendes egen tid og i dag. Det er en god historie. De tre hekse kan spå om fremtiden, men det er egentlig ikke dem der får tingene til at ske. Machbeth får et syn: "Is it a daggert I see?" Eller noget i den retning. Han får et syn af et mordvåben, og det bruger han som undskyldning. Måske for ikke at erkende at han bare er et offer for sin kones ambitioner. Det er også et eksempel på at det kan være farligt at udstyre unge mennesker med for stærke forventninger for deres fremtid. Forældre der indpoder deres børn med urealistiske ambitioner.
Sagt i parentes, brugte Tolkien også Machbeth i sin "Ringenes Herre."

3 år siden
3 år siden
#11

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden
#12

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden
3 år siden

Camilla

Nåh, du staver vist meget godt, og vi er alle syndere, som helgenen sagde.

Ja, man kan komme langt med vold, man kan endog ende i spjældet. Så kan man komme ud bagefter som en færdiguddannet voldsmand, eller som en mere eller mindre artig samfundsborger.

Volden er traditionel mandens privilegium, og nok bør kønnene være ligeberettiget, men lige dette privilegium er det vist ikke godt at de overtager. Så har de andre magtmidler, som kan bruges og misbruges.

Kvinder har i de sidste hundrede år kæmpet for ligeberettigelse. Hvordan pokker kan de så i disse sager være ynkelige, forsvarsløse ofre?

Når du fortæller om de seje afrikanske kvinder, bliver jeg ikke så meget forarget over de mænd som udnytter dem ude i bushen, men mere over deres egne mænd, som åbenbart sidder hjemme og venter på at fa kogt deres ris. Måske burde kvinderne udøve lidt vold over for dem. Ris skulle de have i den bare.

Kåemer

3 år siden
3 år siden

Ja, for visse mænd handler begrebet "flid" om en eneste ting. Jeg har også set på TV hvordan der har været lejre hvor man ser forarmede kvinder og børn. Jeg har spurgt mig: Hvor pokker er mændene henne? Dem ser man som regel aldrig. Araberne fik den ide at klæde kvinderne godt på, så de ikke var så synlige. Så kunne mændene måske overkomme at beskæftige sig med andre ting.
Nogle mænd synes at efterligne løvernes levevis. Hunnerne arbejder. Hannerne reserverer deres energi til at holde andre hanner borte og så i øvrigt producere afkom.
Jeg gider ikke understøtte disse livsformer.

En voldsdom på to år? Jeg gætter på at dommeren har ment at volden ikke har stået i rimeligt forhold til det der forårsagede den. Jeg går absolut ind for at selvforsvar er i orden. Men dommere kan måske ikke lide hvis man supplerer med en decideret afstraffelse. Er det mon der vi er henne? Hvis en person jager en kniv hen mod ens mave, synes jeg godt man på skynde sig at pande ham en i ansigtet før kniven når sit mål. Men hvis man - når han ligger ned - supplerer med spark i hans hoved, så er det grundløs vold. Det tror jeg en dommer vil sige.

Man er nødt til at kende sagen nærmere førend man kan vurdere om to år i spjældet og en stor bøde er uret eller ikke.

3 år siden
3 år siden
#15

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

3 år siden

Besvar debattråd

Debatten Overgreb er startet 23/11-2017 11:34 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Familie, børn og parforhold.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

496Kontraster
15 timer siden · Savanti
4067Dagens ord
15 timer siden · Engbo
3Hvordan skriver man en musical?
1 dag, 16 timer siden · Nicolas Jessen
2Spiller i også online spil?
2 dage, 16 timer siden · dino
92Ligheder
11 dage siden · Engbo
1Feedback søges til min novellepodca...
13 dage siden · Henrik German Q...
8Hvordan har du det
15 dage siden · Engbo
2Hvordan finder jeg gamle debatter o...
19 dage siden · Eddie
4Kunsten i fokus
20 dage siden · Inghard
1Forstå Michael strunge og David Bow...
1 måned, 2 dage siden · Allimacc
4Hjælp ønskes til sangtekster
1 måned, 2 dage siden · Den Lianer Gois...
1Din søndag min søndag
1 måned, 5 dage siden · Engbo
12Hvad inspirerer dig
1 måned, 7 dage siden · ClPollux
3Spørgsmål om promovering af sin bog...
1 måned, 11 dage siden · Savanti
1Hvad synes i
1 måned, 12 dage siden · Henrik German Q...
2Hvordan finder du mere tid i hverda...
1 måned, 13 dage siden · Kåemer
0Hvis du kunne vælge
1 måned, 18 dage siden · Savanti
0Gensidig betalæsning af Krimi/spænd...
1 måned, 20 dage siden · HeleneB
5Sparring på krimi-roman
1 måned, 23 dage siden · MariaMolgaard
0Aften scenerie
1 måned, 23 dage siden · MariaMolgaard
7Korrespondent
1 måned, 26 dage siden · Dmitri Burdykin
17Hvilken sprogstil foretrækker i?
1 måned, 28 dage siden · Blækhuset
8Freddy - drengen fra skoven
1 måned, 28 dage siden · Pia Hansen
0Lejlighed insperation vintage art
2 måneder, 6 dage siden · MariaMolgaard
1Filosofien kedsomhed hvad er det?
2 måneder, 6 dage siden · Engbo
0Hvad skal du i aften du lyst til at...
2 måneder, 7 dage siden · MariaMolgaard
1Internationalt
2 måneder, 8 dage siden · MerakiPLyhne
1Søger app til og skrive. Historie
2 måneder, 8 dage siden · MerakiPLyhne
27Skal vi starte et skrive- fortællef...
2 måneder, 19 dage siden · Anniina
11Transgender
2 måneder, 20 dage siden · Inghard
22Lykke
2 måneder, 21 dage siden · Engbo
2Søger læsere!
2 måneder, 22 dage siden · Dahlenborg
4Troen og kirken
2 måneder, 28 dage siden · Engbo
6Teater stykke
3 måneder siden · Nicolas Jessen
149Hvad er du taknemmelig for i dag?
3 måneder, 6 dage siden · Inghard
4superhelt vs superskurk?
3 måneder, 7 dage siden · Engbo
2Skrive-software?
3 måneder, 13 dage siden · Mons1957
75Bibelen
4 måneder, 18 dage siden · Engbo
4Skrivegruppe 45+
4 måneder, 28 dage siden · HeleneHK
0ideer og inspiration
4 måneder, 28 dage siden · Rising star
11Brug af kommentarer?
4 måneder, 29 dage siden · Pia Hansen
3Psykoterapi
5 måneder, 5 dage siden · Anita A
2Efterlysning af serie
5 måneder, 25 dage siden · Kåemer
6Skriveklub?
5 måneder, 28 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
6 måneder siden · Brehmer
0Presse meddelser
6 måneder, 20 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
7 måneder siden · Kafkaesque
0Inspirationsråd til at skrive digte
7 måneder, 24 dage siden · belmindelig
20En udfordring med Den fede mand af ...
7 måneder, 28 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
7 måneder, 29 dage siden · Prem
2Navne
7 måneder, 29 dage siden · Engbo
20Komplimenter
8 måneder, 1 dag siden · Prem
710 trælse brølere...
8 måneder, 3 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
8 måneder, 4 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
8 måneder, 4 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
8 måneder, 5 dage siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
8 måneder, 8 dage siden · mlsj
1DAGENS KÆRLOGHED
8 måneder, 13 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
8 måneder, 13 dage siden · Kafkaesque
10Skriveblokering/flow
8 måneder, 22 dage siden · Prem
1Leder af betalæsere til up-and-comi...
8 måneder, 24 dage siden · Aurelian

Familie, børn og parforhold

11Transgender
2 måneder, 20 dage siden · Inghard
11Jalousi
8 måneder, 4 dage siden · Kåemer
7Arbejde og bil
11 måneder, 22 dage siden · Wernn
4Det primitive holdbare.
1 år, 2 måneder siden · Fink
16Køn
2 år siden · JohannesB
47Er mænd mere jaloux end kvinder?
2 år siden · dino
6Jalousi
2 år siden · dino
6Samtykke
2 år siden · dino
21Porno
2 år siden · Kåemer
6Homofobi
2 år siden · Kåemer
6Brug af begrebet seksuelt
3 år siden · Kåemer
1Magt mellem elskende
3 år siden · Kåemer
56Utroskab
3 år siden · Engbo
33Er ligestillingen umagen værd?
3 år siden · Morpho
15Overgreb
3 år siden · Morpho
3Hvad sker der, når han dør?
4 år siden · Blækhuset
16Monogami-utroskab
4 år siden · maryanna
14Ung på vej ud i hashmisbrug- Hvad g...
4 år siden · Anita A
8Blotter
4 år siden · Kåemer
8Overgreb
4 år siden · Kåemer
9En ven opførelse og min dårlige sam...
5 år siden · smukkehjerte
7Er det i orden?
5 år siden · Kåemer
15Monogami
5 år siden · Kåemer
7Vold i ægteskabet
5 år siden · sofiesverden
9Sårbare mænd
5 år siden · Forårsglad
14Ensomhed
5 år siden · Forårsglad
6En ubærlig tanke!
6 år siden · KatrineNørregaa...
11Curlingforældre
6 år siden · Robert Kallehav...
18skilsmisser
6 år siden · Post Scriptum
18Skyld og skam
6 år siden · Charly
12Gamle lege.
6 år siden · Babyangel85
53Jeg har brug for hjælp / råd ?
6 år siden · Kåemer
24Tryghed
6 år siden · Camra
21Utroskab
6 år siden · Kenny
14Du skal behandle andre som du selv ...
6 år siden · Fink
24At slå hånden af en forældre eller ...
6 år siden · smukkehjerte
5om alder og venner
6 år siden · knuram
8Dilemma
7 år siden · Vicky
16Døden
7 år siden · Maripytta
12Partner i et minefelt ang. delebarn
7 år siden · Vicky
13gravsted
8 år siden · Kattegat
19Fri porno på nettet
8 år siden · dino
3Overdreven tiltrukkenhed
8 år siden · Marqus