8Min oplevelse med cancer
Følgende historie er sand. Den er fra det virkelige liv hvor mig,... [...]
Livshistorier
20 år siden
4Smukke Stine til skolebal - Kapitel 2
Da skoleballet var vel overstået, og alle var kommet hjem igen, l... [...]
Noveller for børn/unge
22 år siden
8Smukke Stine til skolebal - Kapitel 1
Der stod han, lige foran mig, og så sagde jeg ingenting… · Hvor dum... [...]
Noveller for børn/unge
22 år siden
3Mord i landsbyen
Endnu en dag på stationen uden udsigt til andet end store stabler... [...]
Noveller
23 år siden
3Jeg elsker dig
Mine tanker er om dig · Mine drømme er om dig · Når jeg vågner se... [...]
Digte
23 år siden
2Pigen i vinduet
En tanke for gennem mit hoved en dag sidste år: Kan man på en rea... [...]
Noveller
23 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Bettina Andersen (f. 1978)
Der stod han, lige foran mig, og så sagde jeg ingenting…
   Hvor dum har man lov til at være. Line har sagt til mig så mange gange at jeg bare skal tro på mig selv og få talt med ham.

Men det er bare så svært… Hun kan sagtens komme og sige at jeg skal tro på mig selv, hun er jo kun den smukkeste pige på hele skolen. Og det har vi dokumentation for at hun er. Den skole jeg går på har nemlig lavet nogle forandringer i traditionerne, så vi har nogle af de traditioner som de også har i USA.

Line har nu været Cheerleader captain i to år, og hun mener stadig at det kun er fordi hun danser smadder godt. Hun vil bare ikke indrømme overfor mig at hun godt er klar over at det er fordi hun er den smukkeste pige på skolen.

Vi skal i år prøve at holde sådan et slags skole bal, ligesom de gør i USA, og her skal man jo have en kavaler for at deltage. Det ser nemlig ikke særlig pænt ud når man som pige kommer til et skole bal alene. Men nu er det jo sådan at jeg nok er veninde med skolens smukkeste, men jeg er bestemt ikke selv en af de smukke.

Jeg har da godt nok langt flot brunt hår, og jeg vejer ikke for meget, jeg er også en af de heldige der ikke behøver at tage solarium om vinteren, fordi jeg har en mor der kommer fra Spanien.
   Men vis mig en fyr på vores skole, og en som også jeg synes er lidt lækker, som kan lide at vise sig med en pige af mit udseende, og så har hun oven i købet briller…

Jeg tvivler meget på at fyrene her på skolen har særlig meget til overs for en lille brilletøs. Og da slet ikke en brille tøs som om muligt er en hel del klogere end dem. Jeg har en svaghed for at skulle vide en masse ting, og sidder derfor meget af tiden i skolens bibliotek. Heroppe ser man kun sjældent drengene, det er kun hvis de har fået en opgave i klassen der kræver at de skal være i gruppearbejde, så smutter de ned på biblo for at slippe for lærerne.

Line mener dog noget helt andet om mit udseende end jeg selv gør, hun mener nemlig at alle er smukke, og at det kun er dem selv og deres holdning til livet der gør dem grimme. Hun plejer altid at tale om eventyret om den grimme ælling af H.C. Andersen, når vi taler om hvem der er smukke.

Nå, men her står jeg så i suppedasen og tør ikke at henvende mig til den fyr jeg godt ville gå til bal med. Han er simpelthen for perfekt.

Han er sød overfor de mennesker han taler med, og han er helt vildt charmerende, men han er også med i den populære del af drengegruppen. Nu er den skole jeg går på ikke særlig stor, men det er et gymnasium der er meget populært på grund af vores rektor.

Rektor kommer fra USA og elsker at lave traditioner på skolen som han selv er opvokset med. Han mener at alle burde lave nogle af de amerikanske traditioner på de danske skoler. Det ville måske gøre skolelivet lidt nemmere for de elever der så har noget at glæde sig til hele året.

Som han siger så finder man ikke ret mange unge i USA der ikke kan lide at komme i skole, de har så mange ting at glæde sig over samtidig med skolen, at de gerne vil bruge deres tid på de aktiviteter som der tilbydes.

Nå men tilbage til min kamp om at få den perfekte kavaler til vores første skole bal.

Jeg skal over til Line i dag efter skole, og så har hun lovet at gøre et eller andet ved mit udseende så jeg glemmer alt om at jeg ikke synes jeg er smuk.
   Det bliver noget af en opgave, for hvordan skal hun kunne fjerne mine briller??? Hun bruger ikke selv briller, så hun aner jo ikke hvor deprimerende det er at skulle gå rundt med et ekstra sæt øjne hver dag.

Nå men først skal sidste time overstås, vi skal have historie med rektor, og derefter har vi fri. Rektor plejer at have nogle gode historie timer, så jeg glæder mig lidt. Og samtidig ved jeg at HAN også skal have historie i sidste time. Jeg har kun to fag sammen med HAM, historie og fransk.

Line har ikke historie, hun er på den matematiske linie og har i sidste time om torsdagen udvidet matematik.

HAN sidder lige foran mig, og i dag er det ekstra svært at koncentrere sig om det rektor står og siger, jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at høre efter om det han står og siger oppe ved tavlen. Jeg har alt for travlt med at kigge på HAM, og med at tænke over hvordan jeg nogensinde skal kunne få mig selv til at spørge om han vil være min kavaler til ballet.

Da timen er slut har jeg absolut ikke hørt et eneste ord af hvad rektor har stået og sagt, men jeg hørte da hvad vi skulle læse til næste gang. HAN vender sig om og kigger mig i øjnene, og så smiler han.

FUCK HVOR ER HAN SØD.

HAN ville godt høre om vi ikke kunne lave den opgave sammen som rektor lige havde uddelt. Shiit, jeg anede ikke hvad opgaven gik ud på, jeg havde ikke hørt efter, hvad gør en klog?????

Selvfølgelig, jeg sagde ja og spurgte om hvornår vi skulle mødes. HAN smilte igen, og så sagde han at rektor jo havde sagt at den skulle afleveres næste gang, og det var på mandag, så mon ikke vi kunne mødes i weekenden og få den lavet????

JUHHUUUUU!!!! Endelig kunne jeg måske få lov til at være i selskab med fyren jeg gik og drømte om, og så i weekenden. Det kunne bare ikke blive meget bedre, nu var besøget hos Line efter skole virkelig nødvendigt.

Vi aftalte at mødes hos mig Lørdag eftermiddag kl. 15.00.

Jeg havde stilt mig henne ved Lines klasselokale, og jeg stod nærmest og trippede da hun endelig havde fået fri. Jeg hev hende af sted, og hun nåede dårligt at sige farvel til hendes kæreste. Hun grinte af mig og da vi kom udenfor skolen bad hun mig forklare hvad alt den hast betød.
   Jeg fortalte hende alt hvad der var sket i historie timen, og forklarede at det var ham selv der havde spurgt om jeg ville lave opgaven med ham. Line var ligeså henrykt som jeg, og så vi begge det lange ben forrest for at kunne komme hjem til hende og få set om jeg kunne blive kønnere.

Da vi kom hjem til Line gik vi direkte ind på hendes værelse, og til min store overraskelse havde hun i forvejen sat alle ting frem. Line havde gjort alt klar om morgenen inden hun var taget i skole. Hun havde sat noget sminke på bordet, der var en ansigtsmaske, og en hel masse andet jeg ikke anede hvad skulle bruges til.

Jeg fik besked på at gå ud og tage en elastik i håret så der ikke var noget der sad ned i hovedet, og så skulle jeg gå ud på hendes toilet og tage den blå vaskeklud. Jeg gjorde som hun sagde i håbet om at komme til at blive lidt kønnere til min weekend med HAM.

Da jeg kom ind igen fik jeg en stol jeg skulle sidde i, og fik så at vide at resten af tiden skulle jeg bare overlade alt til hende.

Vi brugte fire timer på min skønheds forfremmelse, og jeg må jo nok indrømme at resultatet var flot. En lille ting hun havde regnet med fra starten var at vi skulle fjerne mine briller så meget som muligt, og hun havde gjort det godt. Hun havde været ude og tale i telefon med min mor imens jeg havde siddet med en ansigts maske på, og havde på den måde fået at vide hvad styrke jeg havde i brillerne, derefter havde hun ringet til sin mor og givet hende tallene. Hendes mor havde så taget et sæt kontaktlinser med hjem fra arbejde der passede til min styrke.

Lines mor arbejder i synoptik, og de har i øjeblikket et tilbud om at man kan prøve at have kontakt linser i en måned inden man beslutter om det er det man vil eller ej. Prøvetiden er gratis, og derfor kunne hendes mor tage et par med hjem med det samme.

Da jeg havde fået kontaktlinserne sat ordentligt i, fik jeg lov til at se det færdige resultat i Lines store ”bodyspejl”. Her kan man se hele kroppen uden nogle kanter der kan gå ind og sætte og grimme spor i hukommelsen, og hold da op hvor havde det hjulpet.

Jeg så jo næsten helt pæn ud, selv om jeg selv synes at der manglede en enkelt ting. Det var ganske vist en ting vi ikke fysisk kunne gøre noget ved, men ved hjælp af lidt ekstra til mit tøj skulle det nok kunne gå an. Fejlen var at jeg altid har ment at jeg var for lav. Jeg er kun 169 cm høj, og har aldrig rigtig været glad for det, jeg har altid følt mig som en af de laveste, selv om vi har et par stykker i klassen der er noget mindre end jeg.

Line og jeg blev enige om at et par sko med den rette højde nok skulle rette op på det lille minus.

Efter min lille forskønnelses proces var jeg i fantastisk godt humør, men Line mente ikke der var grund til at vise HAM før bal dagen hvordan Stine Perez kunne se ud, HAN måtte vente og se ligesom alle andre.

Den næste dag i skolen var jeg næsten ikke til at skyde igennem, jeg havde en helt anden holdning, og jeg havde da også taget en lille smule make up på. Jeg havde dog taget mine briller på for ikke at virke som om jeg havde gjort noget specielt for HANs skyld. Da jeg mødtes med Line i frokostpausen, kommenterede hun også hvordan min holdning havde ændret sig kraftigt, og at det næsten var bedre end alverdens skønheds tips og meget mere. ( som jeg sagde i starten mener hun at skønhed kommer inden fra )

Efter skoletid om fredagen holdte skolen altid en cafe eftermiddag, hvor man kunne slappe af og lade op til weekenden, man kunne købe øl, sodavand, kaffe, the, og alt muligt andet hvad hjertet kunne begære.

Line og jeg tog derned som vi plejer, mest for at lytte til den musik som nogle af skolens elever spillede, men også for at aftale hvad vi skulle i weekenden, og om vi kunne finde en dag hvor Line hendes kæreste og jeg skulle op i Mine forældres sommerhus.

Vi sad der som regel altid en time eller to, men i dag blev vi siddende i fem timer. Lige til Lukketid, og kun på grund af èn ting…..

HAN kom hen og satte sig hos os.

Jeg anede ikke hvor jeg skulle gøre af mig selv til at starte med, men vi faldt hurtigt i snak alle fire. Nu var det selvfølgelig også lidt nemmere når frank sad der. Frank er Lines kæreste, og han er jo med den populære drenge gruppe sammen med HAM.

Alle de ting gjorde at vi hurtigt kunne finde emner der kunne tales om, men midt i en samtale omkring fodbold og mesterskaber, hvilket er noget jeg ikke taler så meget om, så kiggede HAN på mig og spurgte om det var ok at han flyttede vores aftale om lørdagen til kl. 16.00. HAN skulle nemlig hjem til sine bedsteforældre om formiddagen, og var ikke sikker på at han kunne nå det til kl. 15.00.

Jeg var helt paf, tænk at han bare sådan lige fortalte alle ved vores bord at han skulle være sammen med ”brillestine” om lørdagen….. Jeg kunne slet ikke fatte det, men sagde selvfølgelig ja til at han kunne rykke tiden den time.

Line smilte sødt til mig, hun kunne godt se at jeg var overrasket, og det undrede mig lidt at hun ikke også var lidt overrasket. Jeg mener vi sad da trods alt på det tidspunkt sammen næsten hele fodboldholdet.

Mine tanker kredsede sig tilbage til mit fremtidige møde med HAM, og jeg sad inde i hovedet og prøvede at tænke på om jeg skulle lave the, eller om jeg skulle vente til han kom og virke lidt stresset….

Det er ikke nemt at være så forelsket… Line prikkede til mig tyve gange før jeg svarede hende, det var tid til at tage hjem, hvis altså ikke jeg ville låses inde på skolen. HAN kom hen og gav mig et farvel kram, og kiggede igen på mig som han havde gjort i historietimen, og så sagde han: vi ses i morgen Stine…

WOW hvor var jeg bare solgt, og da Line havde sagt farvel til Frank, gik turen hjemad. Jeg spurgte hende om Frank havde sagt noget om HAM og mig til hende, eller bare noget HAM i det hele taget, Line grinte af mig og mente at nu var sunket så lavt så jeg var nede i sjette klasses niveau.

Og så var det hun kom ud med noget som hun ikke måtte ha' sagt.

HAN havde ringet til Franks mobiltelefon forleden dag og havde udspurgt Frank og Line om mig, han ville vide alt, både hvor jeg bor mit telefonnummer, og hvilken slags blomster jeg holdt af.
   Line havde haft så svært ved at holde det hemmeligt for mig, for vi var jo bedste veninder, men Frank havde fået hende til at love at hun ikke ville sige noget. Jeg blev ildrød i hovedet på et split sekund, og spurgte derefter om hun havde sagt noget godt om mig.

Det fløj bare ud af mig, for jeg vidste at hun aldrig ville tale dårligt om sine veninder. Ikke engang selv om man lokkede.

Line så på mig, og sagde hurtigt at hun havde svaret på det der var spurgt om og at hun ikke havde afsløret noget om vores tos planer om min make over, og alt det vi havde talt om. HAN ville bare vide hvad du holdt af af blomster, og slik, og sådan, og det ringede han om i mandags. To dage før vi havde fået den omtalte opgave af rektor i historie.

Hold da op, måske havde han ligefrem planlagt at vi skulle lave en opgave sammen, og da historie var det første fag vi havde sammen efter han havde ringet til Frank, var det oplagt at han brugte den opgave som mulighed for at komme tæt ind på livet af mig.

Line og jeg sagde farvel ved hjørnet der skiller vores to grunde fra hinanden, jeg løb ind i stuen og dansede rundt i hele huset. Jeg var heldigvis alene hjemme, mine forældre kom ikke hjem før sent om fredagen, og min lillebror var hos en kammerat i dag.

Jeg kunne ikke være glad end jeg var lige nu, d.v.s det kunne jeg godt, men kun hvis HAN ville med mig til ballet på skolen. Det ville være det eneste der kunne overgå min nuværende glæde.

Jeg gik i gang med at lave den mad min mor havde taget ud af fryseren, vi skule have spansk tilberedt oksekød, sammen med grøntsager og pasta. Mor lavede næsten altid kun spansk mad, og når så hun tog mad ud af fryseren til os andre så blev det allerede der bestemt om det skulle være spansk eller dansk.

For mig betød det ingenting i dag, jeg stod gerne den halve time ekstra i aften, jeg var så glad at nær havde tabt pastaen fordi det ringede på hoved døren. Normalt gik folk da altid hen til bagdøren, det var det nemmeste hvis det var gæster. Og det vidste de.

Men det var ikke gæster…

Da jeg kom ud til døren stod der en mand med en kæmpe buket gule roser i favnen, han så på mig og spurgte om jeg var Stine Perez???

Jeg svarede ja, og han overrakte mig buketten, og ved siden af en konvolut. Jeg sagde tak, og gik ind igen, på konvolutten stod der : Til Smukke stine

Jeg var paf, fuldstændig, jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre, så jeg startede med at sætte konvolutten fast i buksekanten, og så gik jeg i gang med at finde en vase der var stor nok til buketten. Jeg fandt en flot gammel spansk en, og tog buketten og gik op på mit værelse. Jeg stillede blomsterne på mit sofabord, og satte mig så ned i min sofa for at læse kortet.

Da jeg havde taget det op af buksekanten kom jeg i tanke om maden, og skyndte mig ned for at slukke for den, mor og far kommer ikke hjem før om en time alligevel. Så gik jeg op på mit værelse igen, med et glas koldt juice.
   Jeg satte mig tilrette i min sofa, og tændte for anlægget hvor jeg havde Enya kørende som sædvanligt.

Så læste jeg:

Kære Stine

Jeg håber ikke du har noget imod at jeg sender dig en buket blomster, jeg håber du kan lide dem.
   Jeg glæder mig meget til at være sammen med dig i morgen, og jeg håber da at du også glæder dig lidt. Jeg skal være ærlig og fortælle dig at jeg ikke kun kommer hjem til dig på grund af vores opgave, men jeg har noget jeg vil spørge dig om. Det vil du først få at vide i morgen, men indtil da skal du vide at jeg synes at du er den smukkeste pige på skolen. Ja for så vidt i hele byen.

Vi ses i morgen smukke Stine

Kærlig Hilsen
   Lars

   Som den pladder romantiske dumme tøs jeg er begyndte jeg at tude lige på stedet. Jeg anede ikke hvorfor jeg tudede, jeg var hamrende glad, og lykkelig. Jeg tørrede kinderne, og tog straks røret fra min vægtelefon.

Jeg ringede til Line og sagde at hun meget gerne måtte komme herover når de havde spist, jeg skulle bare lige lave maden færdig så ku' vi tale.

Det var et hurtigt opkald, og jeg havde været helt vildt over ivrig, Line stod her fem min. Efter de havde spist til aften.

Da hun ankom var far og mor lige kommet ind af døren, de sagde hej til hinanden som de plejer, og så løb både Line og jeg op på mit værelse. Line var helt vildt spændt på hvad grunden var til at hun skulle bede Frank om at komme over til mig i stedet for at gå over til hende.

Da hun åbnede døren til mit værelse blev hun overvældet af duften fra blomsterne på bordet, hun kiggede hen på mig med øjne der sagde, fuck stinemor, det er vel ikke fra HAM vel?????

Jeg kendte hende så godt så jeg kunne læse hendes tanker i samme sekund hun gik ind af døren, jeg rakte hende brevet, og hun læste med stor iver. Da hun havde læst færdig kiggede hun på mig og sagde at han nok ville fri til mig med den buket.

Vi knak begge sammen af grin, og gik ned i køkkenet for at hente theen som jeg havde sat over inden vi gik op. Da vi kom ned havde min mor lige lukket Frank ind, han så ligeså forvirret ud som Line da hun kom, men efter et kys af kæresten og hurtig hvisket forklaring, så han nærmere overrasket ud.

Mor blev nysgerrig, og sagde at hun nok skulle komme op med theen. Jeg havde helt glemt at fortælle hende om blomsterne.

Lørdag morgen og hele min dag så mere lys ud end jeg før havde oplevet, pludselig følte jeg mig smuk, og jeg havde en masse overskud der skulle bruges. Jeg kiggede på far der sad nede i stuen og gjorde sig klar til sin tur til bageren sammen med Shang vores stor schæferhund, og sagde at jeg meget gerne ville tage turen til bageren i dag, fordi jeg havde lyst til en god gå tur.

Far overlod gerne gåturen til mig, og undrede sig ikke engang over min iver til at komme ud med hunden. Shang var en stor hanhund og krævede at man tog godt fat i ham hvis der kom andre hunde, og far var ikke så stærk i sine arme efter han havde et uheld for et halvt år siden.

Jeg havde gået til træning med ham da vi fik ham, og vidste bedre end nogen anden i familien hvordan jeg skulle få ham til at gå ordentligt. Så jeg tog turen med et smil, og tog mit jogging outfit på og gik af sted.

Shang fulgte gladelig med, det var ikke så meget jeg havde gået tur med ham siden jeg startede i gymnasiet, men når jeg endelig gjorde det, var det ikke bare en gåtur, men en løbetur. Jeg løb så tit jeg kunne om morgenen, bare for at holde mig selv i gang, min tørst efter viden gjorde ikke så godt for kroppen, så jeg måtte kompensere lidt en gang i mellem.

Turen til bageren tog godt og vel et kvarter, og turen tilbage tog ca. femogtyve minutter fordi vi gik. Jeg havde ikke så nemt ved at løbe med ham når jeg også havde en pose med bagermad i hånden.
   Shang gik meget pænt på hele turen, også selvom vi flere gange mødte andre hunde.

Da jeg kom hjem havde far dækket bord og fået vækket mor. Vi satte os ned og spiste vores morgenmad og talte om hvad vi skulle lave i weekenden. Far og mor ville tage op i sommerhuset senere på dagen, og de ville køre inden om og hente Sebastian hos hans kammerat og tage han med. Jeg fortalte at jeg fik en på besøg som jeg skulle lave en opgave sammen med, og så havde Line og jeg talt om at sove sammen her i weekenden, så det kunne vi jo gøre herhjemme.

Det var helt i orden med far og mor, jeg var nemlig så heldig at have et par forældre som jeg havde det rart med. Vi kørte meget vores traditioner efter de spanske, og dernede er der ikke noget der hedder uvorne teenagere, det er bare unge mennesker der har brug for at udforske verden, men med nogle regler der skal overholdes.

Disse regler kunne ikke ændres med mindre forældrene selv mente at det var sikkert nok for deres børn at lave ændringer. Hverken Sebastian eller jeg havde nogen sinde haft brug for at lave et oprør mod vores forældre, fordi vores regler var meget klare. Vi havde nogle ting der skulle gøres inden der kunne festes eller andet.

Jeg havde altid haft nogle regler der var lidt strengere end Sebastian, men da jeg er ældst kan han ikke komme med kommentarer. Mor kørte vores opdragelse meget strengt, men også meget godt. Vi var begge to meget bevidste om de ting vi foretog os, for var vi ikke det, blev tingene sat på den ”forbudte” liste.

Line var nogle gange jaloux på den måde vi havde det, men samtidig mente hun altså ikke at hun kunne overleve med alle de regler der var. Vi talte tit om det, og hver gang måtte hun bukke under for at jeg faktisk havde mere frihed til at gøre hvad jeg havde lyst til end hun havde.

Da klokken nærmede sig halv tre begyndte jeg at anrette en bakke med noget guf, sodavand og the, til vores opgaveløsning. Jeg havde læst brevet fra Lars omkring hundred gange, og var stadig lige rørt over det hver gang jeg læste det.

Han var der på klokkeslæt, jeg nåede dårligt at åbne døren før han gav mig et kram. Jeg var målløs, jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre eller sige, så jeg nøjedes med at vise ham indenfor, og fortælle ham at vi skulle være oppe på mit værelse på anden sal.

Sebastian og jeg havde en sal hver i huset, og så havde mine forældre hele stueetagen for sig selv. Det var ret dejligt når man havde gæster eller lign. For der var ikke åbent fra stuen eller fra Sebastians stue og ud til trappen.

Oppe hos mig havde jeg indrettet hele etagen i det antikke skær, alle mine møbler var enten meget gamle eller malet med krakelering så de så gamle ud. Min stue indeholdt kun en sofa og et bord, og en reol, resten af rummet var indrettet med pyntegenstande fra det gamle Spanien.

Min etage havde også et køkken med det var i gang med at blive istandsat, så jeg var nødt til at hente mine drikkevarer og lign fra stuen.

Lars så at jeg havde stillet blomsterne på stuebordet, og blev pludselig en anelse genert. Meget charmerende efter min mening. Han spurgte om jeg havde læst kortet, og jeg sagde ja og bad ham sidde ned i sofaen. Jeg fortalte ham at Line og Frank måske ville komme forbi i løbet af eftermiddagen.

Lars kiggede på mig med hans dejlige blå øjne, han bad mig sætte mig ned ved siden af ham han havde jo lovet i brevet at der var noget han ville spørge om. Jeg satte mig ved siden af ham med sommerfuglene svimlende rundt i maven som var der krig mellem dem.

Han så på mig, og spurgte mig så om jeg ville gøre ham den glæde at følges med ham til ballet på fredag. Han vidste godt det var lidt sent, men han havde ikke kendt sin mulighed for at komme med før i mandags.

Jeg var mundlam, jeg anede ikke hvad jeg skule sige, her sad min ønske kavaler til ballet på skolen og spurgte mig Stine Perez, om jeg ville være hans pige til ballet. Jeg kunne ikke gøre andet end at sige pænt ja tak, og derefter krammede jeg ham.

Det skal dog lige siges at vi fik lavet vores opgave til historietimen på mandag.

Det tog os kun en time at lave opgaven, hvorefter vi blev enige om at ringe efter en pizza, og så spise sammen.

Jeg var lykkelig, ovenud dejlig lykkelig, og da min mor ringede oppe fra sommerhuset kunne hun med det samme høre at jeg var meget glad, hun spurgte ikke for meget i telefonen, for hun vidste jo godt at Lars var der. Hun ville bare høre om vi havde fundet på noget at spise, og om vi havde det godt.

Jeg svarede ja til begge dele, og sagde at nu kom vores mad.

Line og Frank kom over til os da vi lige var blevet færdige med at spise, de havde taget nogle videofilm med, og vi sad hele natten og hyggede med film guf, sodavand, og hinanden selskab.
   Da klokken blev halv fem om morgenen blev Frank og Lars enige om at de ville tage hjem, og så sagde vi farvel. Line og jeg sov hurtigt, men jeg er sikker på at jeg var den med de bedste drømme.

Den næste uge gik lyn hurtigt, vi fik afleveret vores opgave om mandagen, og fik den tilbage om torsdagen med en karakter der hed 11 til os begge. Line og jeg var ude og købe balkjoler med vores mødre, og vi fandt to kjoler der var meget lig hinanden men alligevel meget forskellige. Og til vores store held på en sådan indkøbstur, var vores mødre ligeså gode veninder som os, så de havde travlt med at tale om alt mellem himmel og jord.

Line elskede når vi kunne tage ud og shoppe med vores mødre, de var som to teenagere når de var sammen, og derfor utrolig sjove at have med på shoppingtur i København.

Dagen hvor ballet skulle stå kom, og Line og jeg sad oppe hos mig og gjorde de forberedelser inden vi skulle hentes. Vi anede ikke hvordan vi skulle komme derhen, men vi vidste at drengene havde sørget for transport til skolen.

Det var skønt at kunne sidde og vente på ens kavaler sammen med sin bedste veninde, vores forældre sad nede i stuen og var lige så spændte som vi var. Mine forældre skulle se Lars for første gang, og Lines forældre skulle se deres datter i en smuk kjole blive afhentet til sin største oplevelse endnu.

Da Lars og Frank ankom troede vi det var løgn. Der holdt en stor limousine udenfor vores havelåge, med bånd og sløjfer som pynt. Drengene ankom i allerfineste stil, med håndledsbuket og smoking som ballet krævede.

Lines buket var i blå og røde farver, da de skulle være i skolens farver når hun var Cheerleader captain, hendes kjole var i de samme farver bare i en lysere tone så det ikke så alt for voldsomt ud.
   Min buket var i gule og hvide farver, som passede til kjolen. Lars havde bedt mig finde en kjole der passede til de farver, da han allerede havde bestilt buketten før jeg havde købt kjolen.

Mine forældre var klar med videokameraet, og Lines forældre tog nogle meget flotte billeder. Der var et af drengene alene, og pigerne alene, så var der et parvis, og et sidste hvor vi stod alle sammen sammen.

Da vi kørte af sted filmede min far bilen der kørte af sted med os.

Det gik hen og blev den dejligste aften i mit liv. Og Line og jeg blev begge udvalgt som de smukkeste, mens vores kavalerer måtte stå ved vores side som konger i dronningens skær.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 30/12-2001 12:35 af Bettina Andersen (mohia) og er kategoriseret under Noveller for børn/unge.
Teksten er på 3619 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.