Bag det pæne ydre - del 2



5Bag det pæne ydre - del 2
Stemningen mellem os da vi sidder i toget, er tæt på at føles... ... [...]
Noveller for børn/unge
11 år siden
8Bag det pæne ydre - del 1
Jeg nyder at hun ikke ved noget. Hun ved ikke hvor forfærdeligt e... [...]
Noveller for børn/unge
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Julie Krøll (f. 1997)
Stemningen mellem os da vi sidder i toget, er tæt på at føles... Eksplosivt. Det må være ordet. Mathilde smider fødderne op på det smalle, beskidte togbord, som er i mellem os, og hun vipper arrigt med den ene fod. Hendes blik føles som knive, der borer sig dybt ind i min krop. Hun holder længe blikket fast, for at understrege at hun er tosset over den måde jeg opfører mig på. Men jeg er fuldstændig, bedøvede ligeglad. Vreden bobler, nej koger i mig! Hele aftenen har de visket sukkersøde ord i hinandens ører, flettet fingre hele tiden, og ivrigt kysset før, efter og i forlystelserne! Matilde har ikke så meget som skænket mig et blik. Og så mener hun at det er MIG det er noget galt med! Jeg opdager at jeg skærer tænder og mit åndedrag er tungt og hurtigt, så jeg tager en dyb indånding, og synker længere ned i det hårde sæde. Og endelig standser toget ved vores station. Mathilde svinger sin dyre Louis Vuitton taske, som hun har fået af Kasper, over skulderen og går med hastige skridt ud af toget og hjemad. Jeg gider ikke engang prøve at følge hende, så jeg sakker langsom bagud. Og til sidst går jeg alene langs den smalle cykelsti. Et grumset gult lys falder pletvis på stien, fra hver af de spredte gadelygter. Jeg sparker hårdt til en sten, som ligger på stien. Ser den triller ned langs skrænten, og ned i den smalle å, med et svagt plask. Jeg borer mine negle ind i mine håndflader, for ikke at skrige af ophidselse og ren vrede.
   Da jeg når helt hen til vores lille, grå hus, er der allerede tændt lys i næsten alle rum. Jeg sparker havelågen i bag mig, og går op langs den korte, flisebelagte sti og ind af hoveddøren. Jeg river de lyseblå sko af og hænger vinterjakken op på knagen. Jeg skal lige til at stille den brune lædertaske fra mig, da jeg ser den lyserøde bamse, med det godmodige, stive smil. Den bamse som Kasper vandt i Tivoliet og gav til mig, og efterfølgende gav han Mathilde et stort kys, og omfavnede han hende, træk hende ind til sig... Og med ét pumper vreden igen, igennem hele min krop, og i det samme kommer Mathilde ud i gangen, hun tramper hårdt i gulvet og hiver ophidset efter vejret og river mig ud af mine tanker.
   "Okay. Nu kan jeg ikke klarer det mere! Hvad fanden går der af dig, Marie?" Mathildes blik flakker frustreret rundt i rummet. Jeg lukker øjnene, gør alt for at modstå fristelsen. Håber at hun bare vil stoppe, give op, lade det ligge. Men nej.
   "Jeg mener det fandeme Marie! Hver gang Kasper er på besøg, eller er med os et sted... Så kan jeg slet ikke kende dig mere! Du er så... så fyldt med had," Med ét retter hun blikket direkte mod mine grønne øjne. Jeg lukker øjnene igen, og hvisker igen og igen: "Vær sød at... stoppe... Vær sød at... stoppe... stop. Stop." samtidig med at jeg trækker vejret dybt. Fristelsen skriger inde i mit hoved. Som et lille, ynkeligt barn der vil have slik. Og jeg er tættere og tættere på at give efter for den. Tættere på at lade vreden overtage. Og da Mathilde bliver ved... Er der ingen vej tilbage:
   "Svar mig så! Jeg kan ikke klare at du opfører dig sådan mere!" hendes stemme er skinger, og hende øjne lyser af vrede.
   "Mig?" min stemme er skarp og jeg kigger hende dybt ind i øjnene. Hele min krop dirrer af vrede. "Du vil have svar fra mig... Jeg opfører mig dårligt?!"
   "Ja, det er fandeme dig der opfører dig dårligt!" skriger hun.
   Jeg kan ikke klare mere, jeg mister kontrollen. Som om jeg var hypnotiseret styrter jeg gennem gangen, ud i bryggerset, og ud gennem døre ud til fars værksted, og griber den nærmeste ting, næsten uden at jeg ligger mærke til den. Det eneste jeg mærker, er en tung, aflang og kold metalting i min hånd. Jeg løber ud af døren, ud på stien og da jeg når skoven, sænker jeg farten. Pludselig opdager jeg at Mathilde er lige bag mig. Hun griber fat i min arm, og hiver hårdt i den.
   "Du skal fandeme ikke stikke af! Svar mig så!!" hun holder stadig stramt om min arm.
   Og så sker det. Det jeg kæmpede imod, sker. Fristelsen springer på mig, bider fast i mig. Og jeg overgiver mig til den. Og med ét svinger jeg armen, rammer Mathilde hårdt på siden af hovedet med den hårde, kolde ting. Hun svajer, og falder til jorden med et hårdt bump.
   "Nu skal jeg sige dig en ting. Nej. Mange ting, dit heldige svin. Det er ikke mig der er noget i vejen med. Hvis du dog bare... bare en enkelt gang, åbnede dine øjne, ville du kunne se at DU er problemet! Al din tid, og al din opmærksomhed bruger du på Kasper!" min stemme er hård, klar og lav, men mine øjne er slørede af tårer. Jeg blinker dem irriteret væk. Ude af kontrol, sparker jeg hende hårdt i maven og hun stønner og hoster voldsomt. Men jeg fortsætter:
   "Jeg hader dig. Hader dig!! Jeg har, og vil altid bare være 'hende som alle syntes ligner dig'! Men jeg vil ikke ligne dig! Jeg vil være dig! Jeg vil være smuk ligesom dig, klog ligesom dig, elsket ligesom dig..." Tårerne vælter frem, og triller ned af mine kinder. Jeg sparker hårdt til hendes forsvarsløse krop igen, og fortsætter:
   "Du har en million venner og veninder, en gudeskøn kæreste, et udseende man ville dræbe for at få... og forældre der forguder dig." min stemme knækker over da jeg nævner vores forældre, og mine ben ryster. Jeg tager en dyb vejrtrækning, løfter begge arme op over hovedet. Strammer grebet om den aflange metalting. Og med al kraft, svinger jeg tingen. Hårdt, og præcist, lige ind i siden på hendes hoved. Igennem hendes hoved. Og først nu ser jeg det. Det der er sket. Som et slør, der bliver fjernet fra mit blik. Mathildes krop ligger livløst på siden, i den bløde skovbund, som er dækket af brune, visne blade. Men langsomt bliver de brune blade røde. En mørkerød farve. Blod. Blod som strømmer fra Mathildes hoved. Og den aflange, kolde, tunge metalting... den som sidder inde i siden på Mathildes hoved, det er et koben. Et gys går gennem min krop og jeg ryster over det hele, da jeg ser at mine hænder holder stram fast, for enden af det og jeg slipper hurtigt taget. Mine ben svajer og giver pludselig efter. Jeg lander på knæerne i den bløde bund. Hjælpeløst tager jeg blidt fat i Mathildes hoved.
   "Nej... Det var ikke med vilje... jeg ville ikke gøre dig noget. Det ved du godt. Men du pressede på, jeg gav efter..." mit syn er slørret og jeg ryster chokeret på hovedet. Men med ét rammer det mig, som et lyn der slår ned: Ingen må opdage det her. Aldrig. Aldrig nogensinde.
   Jeg rejser mig op og ser mig omkring, sikre mig at der ikke er nogen der har set alt det der lige er sket. Og det er der ikke. Jeg tager mig selv i at sukke lettet.
   Men jeg må finde et sted jeg kan gemme hende, uden at nogen ser at jeg flytter hende og uden at nogen, nogensinde vil finde hende. Og så kommer jeg i tanke om det. Da vi var yngre, - meget yngre, - plejede vi at løbe ind i skoven, og gemme os i den hule vi selv havde lavet. Hulen havde en skjult indgang, som kun Mathilde og jeg kunne finde. Og den er ikke så langt væk. Jeg vil i hvert fald være i stand til at slæbe hende derhen til. Jeg rykker hende ind til siden, og dækker hendes livløse krop til med nogle blade og sætter i løb. Jeg løber så hurtigt at mine ben ryster og mine lunger brænder, da jeg når ind i huset. Jeg løber videre ud i køkkenet, finder hurtigt rullen med sorte sække, og den brede brune tape, og så løber jeg. Jeg spæner tilbage til Mathilde. Jeg hiver to poser af rullen, og hiver den ene op omkring hendes ben, så den når hende lige til hofterne. Men jeg går i stå, stivner... lige da jeg skal til at tage den anden pose over hendes hoved. Da jeg ser kobenet, som stadig sidder inde i siden på hendes hoved. Men jeg niver mig selv hårdt i armen og klemmer læberne samme for ikke at skrige. Med en hurtig bevægelse griber jeg fat i kobenet og hiver det ud af Mathildes hoved. Den ende som før sad i hendes hoved, er blødrød og en lille luns kød, hænger dinglende derfra. Jeg lukker øjnene, trækker vejret dybt, og koncentrerer mig om ikke at flippe ud og miste kontrollen. For så kan jeg måske komme til at gøre noget dumt. Jeg ligger forsigtigt kobenet på jorden, skjult bag et stort træ, og retter så min opmærksomhed mod Mathilde. Jeg tager den sorte pose, og putter langsomt hendes hoved, arme og overkrop i den. Jeg tager den brune tape og taper det stykke hvor posernes ender mødes og langs hendes krop, fra hoved og ned træerne, godt sammen. Jeg sikrer mig at poserne ikke går fra hinanden, når jeg skal flytte hende. Og da tapen næsten er brugt helt op, er det tapet godt nok sammen.


Det bløde morgenlys står ind gennem vinduet, og en smal stribe oplyser mit ansigt. Jeg blinker søvnigt med øjnene, og nyder den søde duft af Johans parfume fra den store dyne. Jeg hører at døren går stille op, jeg kigger hen imod den og ser Johans smukke ansigt titter frem.
   "Vækkede jeg dig?" spørg han stille.
   "Nej. Nej, jeg er lige vågnet," jeg smiler til ham, og får et smukt, kridhvidt smil tilbage. Han går ind, lukker døren bag sig, og lister hen til sengen og ligger sig tilrette ved siden af mig. Han vender sig om på siden, og kigger på mig. Hans øjne løber fra ét punkt, til et andet punkt i mit ansigt. Han stryger blidt en tot af mit røde hår om bag mit øre.
   "Har du sovet godt?"
   "Jeg har sovet vidunderligt. Hvad med dig?" jeg fanger den hånd som lige har rørt mit ansigt, og fletter mine fingre ind mellem hans.
   "Jeg har ikke sovet så meget... der var ret mange der var meget fulde," et skævt smil breder sig over hans læber. Jeg kysser hans hånd og søger igen hans blide øjne.
   "Skal vi så ikke ligge os til at sove igen?" spørger jeg og giver hans hånd endnu et kys. Han nikker og kysse min hånd igen. Jeg vender mig om på siden, og han ligger sig tæt bag mig, med armen om mig. Jeg vender hovedet og kysser ham. Kysser ham som tak for at være der for mig. Og jeg lader igen mine fingre flette sig mellem hans. Jeg mærker hans varme, betryggende ånde mod min nakke, som bliver langsommere og langsommere. Jeg nyder hans nærhed og tryghed. Men jeg kommer langsomt i tanke om det der skete i går aftes og begynder at græde igen. Langsomme tårer falder over min næse og kind. Hvis jeg ikke havde været så grådig... så misundelig... så havde jeg min storesøster, en familie som fungerede og... Johan. Johan, som jeg ville have haft lov til at nyde og elske, uden at jeg behøvede at bekymrer mig om, at han aldrig må få mit rigtige, grufulde og mørke jeg at se. Hvis jeg dog bare havde modstået fristelsen...

På en helt almindelig dag, ville det aldrig have lykkes mig at løfte hende. Men adrenalinen pumper gennem min krop, mine årer og giver mig umenneskelige kræfter. Jeg tager fat om hendes talje og lår og begynder at gå. Langsomt og sikkert går jeg gennem skoven, og kigger mig hele tiden over skulderen, sikrer mig at der ikke er nogen der ser mig. Den mudrede jord og de bløde, visne blade, giver efter for mine fødder som synker, hvis jeg står for længe samme sted. Skoven er næsten helt mørk, så jeg koncentrer mig om hvor jeg træder. Endelig genkender jeg stedet. Lige her... Lige her sad vi, mig og Mathilde, og
   nød et glas saftevand, spiste kiks, og delte hemmeligheder. Men dengang så der helt anderledes ud. Små grønne knopper var ved at springe ud, og blive til
   farverige blomster, eller store grønne blade. Skovbunden begyndte at leve, fuglene synge... og nu er det, det modsatte. Den dystre stemning kravler ned langs min krop, og får hårene til at rejse sig. Jeg ligger Mathildes krop ned på jorden og går hen til den store hule. Hulen er lavet af kæmpe store sten, med en stor sten som skjuler indgangen. Da vi var små måtte vi begge skubbe på stenen, for at flytte den. Men mine arme er stærke og mit hoved tømt for tanker - det er kun indstillet på at få Mathildes døde krop gemt væk. For altid. Jeg skubber den kolde, fugtige sten til siden og løfter Mathildes tunge, slappe krop op og bærer hende ind i hulen. Jeg samler en bunke blade og ligger dem under hendes hoved. Jeg lader forsigtigt mine fingerspidser føle på plasticen, lader dem føle hendes endnu varme ansigt. Hendes kinder, lukkede øjne, hendes næse. Forestiller mig hendes krøllede røde hår, som putter sig ind til hendes nakke. Forestiller mig hendes smil. Fortryllende, kridhvidt, legende og hemmelighedsfuldt. Og langsomt fører jeg mine fingre hen på siden af hendes hoved, og jeg mærker fristelsens værk. Jeg tager en dyb indånding og lukker kort øjnene i. Så føler jeg hendes læber, de bløde, røde læber som altid sad sammen med Kaspers. Men det vil de aldrig komme til igen. Jeg bøjer mig ned og kysser hende blidt. Selvom der er plastic i mellem os, kan jeg mærke hendes læber. Jeg hvisker et stille farvel, forlader hulen og skubber stenen tilbage. På vej hjem sikrer jeg mig at alle spor er væk. Jeg dækker bunden med blade der hvor jeg har gået. Jeg samler kobenet op og tager det med hjem. Lyset i huset er stadig tændt. Jeg går ind og lukker døren bag mig. Jeg hænger min jakke op, tjekker at der ikke er noget blod på den. Jeg vasker mine sko og stiller dem på plads, ude i gangen. Jeg tager mit lyserøde nattøj på og sætter mit hår op i en sjusket knold, og da jeg skal til at børste tænder, bliver jeg forskrækket over at se mig selv i spejlet. To mørke, næsten sorte render, understreger de indsunkne, grønne øjne, som er helt matte og sorgfyldte at se på. Munden er der bare. Smiler ikke. Viser ikke sorg. Er der bare... Fuldstændig ligesom resten af min slidte, trætte og slatne krop.
   Jeg tænder for det kolde vand, og skyller mit ansigt med det. Et frossent gys, farer gennem mig, men jeg lever lidt op. Jeg børster hurtig og rytmisk mine tænder og går op på mit værelse. Jeg lader min krop synke ned i sengen, og krymper sammen i fosterstilling med dynen helt op til hovedet. Kæmpe store og tunge dråber begynder at slår mod det brede vindue, og glider hurtigt ned af ruden i brede striber. Jeg overgiver mig til trætheden, lader de tunge øjenlåg lukke sig i og falder i en dyb, drømmeløs søvn.


Johans varme ånde, rammer min nakke da jeg åbner mine øjne. Jeg smiler for mig selv, da jeg mærker hans hånd i min. Jeg kigger mod vinduet, og ser at der er mørkt udenfor. Vi har sovet hele dagen væk, hånd i hånd. Jeg vender mig forsigtigt i sengen, så jeg kan se hans smukke ansigt. En lille ustyrlig tot af hans pjuskede, sorte hår hænger ned over panden. Han har lange sorte øjenvipper, som stille vibrer. Og den røde mund... De røde læber, som er lidt sprukne efter hans lange søvn, former sig i to blide buer. Jeg giver mig til at kysse hans pande - ikke et punkt bliver efterladt ukysset. Jeg kysser videre ned af hans ene kind, hen over næsen og videre over på den anden kind. Ned til hans let spidse hage og op til hans smukke mund. Jeg kysser ham ømt på læberne og han åbner langsomt øjnene og kysser mig igen. Da vi endelig slipper hinanden, hvisker jeg mod hans øre: "Vi har sovet hele dagen væk.." og så ler han. En ustoppelig, sprudlende og helt i gennem vidunderlig latter. Og så ler jeg også!

Da jeg slår øjnene op, dagen efter, er min krop tung som bly. Og den gør ondt. Både mentalt og fysisk. Mit hoved snurrede rundt, og jeg har svært ved at samle mine tanker. Jeg kan hører at regnen stadig slår hårdt på ruden, og jeg ser at de store regndråber løber i de samme lange, lige baner ned ad ruden som de også gjorde i går . Det banker stille på døren, og jeg mumler et rustent mhh, og mor stikker hendes hoved ind.
   "Må jeg komme ind?" spørger hun og smiler forsigtigt. Endnu et mhh. Hun lukker stille døren bag sig og lister hen til min seng og sætter sig på kanten. Hun stryger hånden over dynen, over mine ben.
   "Hvor er Mathilde?" spørger hun så. Jeg koncentrerer mig om at rynke øjenbrynene sammen, som om jeg tænker.
   "Hun sagde at hun ville tage hjem til Kasper. Hun skulle bare lige hjem og hente noget rent tøj og så ville hun tage toget hjem til ham. Jeg var gået i seng da hun kiggede ind og sagde at hun tog hjem til ham. Jeg hørte hende smække hoveddøren" halvt sandt - halvt løgn. Hun nikker anerkendende, og mumler et "okay". Et kort smil viser sig og hun lister ud af rummet. Jeg drejer om på siden og tavsheden begynder at trille ned af mine kinder. Camoufleret som små, salte tårer...

Den dag kom mor ind til mig igen, om eftermiddagen. Hun sagde at Kasper havde ringet til hende for at hører om hun havde set Mathilde, fordi de havde lavet en aftale, men hun var aldrig dukket op. Hun spurgte mig om jeg var helt sikker på at Mathilde havde sagt at hun ville tage hjem til ham. Jeg nikkede og sagde overbevisende: "Hvorfor skulle hun ellers sige det?". Hun mumlede et "Nårh ja," og sagde at Kasper bare havde lydt meget overrasket. Jeg prøvede at overbevise hende om at hun nok bare havde skiftet mening, og var taget hjem til en veninde. Så nikkede hun, og kiggede på mig med et tomt udtryk. Og så gik hun. Bekymringen vældede ud af hende.

Jeg kan ikke huske så meget fra de efterfølgende dage. Da det gik op for mor og far at Mathilde var forsvundet, sådan for alvor forsvundet, gik de begge helt ned. Et mørkt og tungt slør af vrede, sorg og fortvivlelse lå over os, som en usynlig kappe. Politiet ville ikke lede efter hende. "Det kan jo være at hun bare er stukket af" sagde de. Mor blev mere og mere rastløs. Og til sidst, da de endelig ville begynde at lede efter hende, sagde min mor nej. Jeg kunne se udmattelsen i hendes øjne. Næste føle den. Hun kunne ikke bære at skulle vide hvad der var sket med hende. De frygtelige ting, som hun forestillede sig at der kunne være sket med hende... dem ville hun for alt i verden ikke have bekræftet. Og da de insisterede på at lede efter hende, brugte hun alle de sidste rester at kraft på at råbe og skrige af dem, mens snot og tårer forvrængede hendes stemme og understregede de små matte og trætte øjne, som manglede søvn mere end noget andet.
   Jeg kunne ikke andet end at græde. Jeg lukkede mig inde, væk fra alt. Og især væk fra mor og far. Men jeg græd ikke fordi at jeg var ked af at jeg havde mistet Mathilde. Jeg græd fordi jeg så deres ansigter. Så deres åbenlyse sorg. Og håbet. Jeg har altid gerne ville være deres favorit barn, deres nummer 1, præmien de viste frem og kvidrede om til alle deres venner, men den plads tilhører Mathilde. Og det indså jeg nu, at det ville den altid gøre. Savnet og sorgen ville kun opbygge en endnu højere piedestal, som Mathildes ynde og klogskab og store, hvide, perfekte smil ville stråle på toppen af. Mor og far vil kun fortælle endnu mere om hende - den perfekte, pludselig mystisk forsvundne datter. Jeg vil aldrig opnå den plads, som det hele tiden var meningen at jeg skulle overtage. De vil altid leve med håbet om at hun vender hjem. Men det gør hun ikke. Aldrig. Hun er død. DØD.
   Jeg græd. Græd og græd og græd. Det var frygteligt. Jeg lå i sengen, dag ind - dag ud. Så bare ind i væggen, gennem et slør af tårer. Mens tankerne fik frit løb. En video af alt det der skete den aften blev med at kører, om og om igen. Mit sind fik ingen ro. Men pludselig en dag stoppede de. Tårerne. De var brugt helt op. Og først der kom den rigtige smerte. Tomheden slog mig. Som et slag med et koben. Et slag igennem hovedet, igennem kraniet. Nu ville jeg ønske at jeg kunne græde. Den her smerte er ikke til at holde ud. Det er som... hvis man poppede popcorn, i en alt, alt for lille pose. Der er ikke plads til det som udvider sig. Ligesom i mit hoved. Hver en tanke vokser - popper op og bliver større. Til sidst vil der ikke være plads. Mit hoved vil springe når der ikke er plads til flere tanker.
   Men det gjorde det ikke. Jeg kunne have gået til psykolog, mor foreslog det også. Men hvad skulle jeg have sagt? "Ja. Jeg slog min egen søster ihjel." Så ville psykologen have kigget på mig med et overbærende blik og ikke et sekund havde han troet på mig, og sagt med en voksen tone "Hvorfor gjorde du så det?" Jeg var misundelig. Pisse misundelig. Jeg ville have at mine forældre skulle elske mig, ligeså meget som de elsker Mathilde. Og jeg ville have hendes kæreste. Mhh... Kasper. Ham ville jeg have. Om min plan har hjulpet? Nej! De elsker Mathilde mere end nogensinde. En hver tanke bliver spildt på hende. Og Kapser? Det ved jeg ikke. Jeg har ikke set eller hørt fra ham siden den dag, da vi alle tre var i tivoli.
   Nej. Det ville ikke kunne have ladet sig gøre. De ville have troet jeg var sindssyg. Det er jeg måske også?
   Men en dag, da jeg lå i min seng og kigge ind i vægen - en ting som næsten var blevet normal for mig - så fik jeg pludselig en indskydelse. Jeg skubbede den varme trygge dyne af min ben og rejste mig. Mangel på mad og motion havde sat sit præg på min tynde, rastløse krop, jeg vaklede usikkert af sted. Og trods den dunkende, konstante hovedpine, var én tanke klar. Min indskydelse var, at jeg skulle tænde et lys. Bare ét. Et lille ét. Som kunne berolige mig. Så jeg fandt et lille fyrfadslys, og en pakke tændstikker. Mine hænder rystede da jeg strøg svovlet mod siden af æsken, og en lille flamme kom til syne. Jeg tændte det lille lys, pustede flammen ud på tændstikken og vendte så opmærksomheden mod lyset. Den orange, let bølgende flamme, fik mine hænder til at stoppe med at ryste. Min hjerne til at tie stille. Min krop til at slappe af. Men mit tunge hjerte til at synke. Flammen så næsten blød ud. Og dér. I flammen! Der så jeg hende, Mathilde. Hendes røde krøllede hår, som er magen til mit, var sat op i en stor sjusket knold, hvor små ustyrlige totter stak ud af. Hendes lyseblå øjne skinnede som himlen på en skyfri dag, og de var pyntet med guldfarvet øjenskygge. Og de lange vipper, så endnu længere ud med mascaraen på. Hendes store, flotte rosenrøde læber var formet som et stort smil. Smilet var til mig. Måske er jeg helt tosset, men... Jeg er sikker på at jeg hørte hende sige: "Jeg er okay. Pas på mor og far. Og dig selv" Og så vinkede hun. Og forsvandt. Jeg sad som forstenet. Prøvede at åbne munden, sige noget. Men lukkede den igen. Hvad var der at sige? Jeg kiggede ned på mine hænder, som lå foldet i skødet. Pillede ved en lille løs lap hud, på siden af tommelfingeren. Så kiggede jeg med flammen og sagde: "Jeg elsker dig." Og det var sandt. Er sandt. Jeg elsker hende og det vil jeg altid gøre.

Fra den dag af, tændte jeg et lys hver aften. Håbede på at se hendes smukke ansigt igen, høre hendes søde stemme igen. Men det skete aldrig. Så jeg snakkede bare til hende. Jeg ved ikke om jeg sagde det højt, eller om det kun var inde i mit hoved. Men det hjalp. Jeg begyndte at spise lidt igen. Og efter nogle måneder, begyndte jeg lidt i skole igen. Men alt var forandret. Alle vendte sig væk når jeg gik forbi dem på gangen. De hviskede, pegede, bag mig ryg. Selv mine allerbedste veninder vendte mig ryggen. Og ingen kiggede mig i øjnene. Jeg begyndte at gå med det store tøj. Det gav mig en følelse af tryghed. Jeg kunne gemme mig bag hætten, når jeg havde brug for det. Og ingen gav mig opmærksomhed. I hvert fald ikke noget jeg lagde mærke til.
   Det var her mine forældre valgte at vi skulle flytte. Jeg var ligeglad. Makkede bare ret. Vi flyttede ind i et lille rødt murstenshus, på en smal ligegyldig vej, som ligger i en endnu mere ligegyldig by. Men det var her jeg fandt Elina. Jeg kan faktisk ikke huske hvordan vi begyndte at snakke. Jeg tror faktisk slet ikke at vi snakkede. Det var det vi begge havde brug for. At dele tavsheden. Vi havde begge respekt for de svære situationer vi var i, spurgte ikke ind til det. I starten skulle jeg vende mig til at have en veninde som hende. Jeg var vant til overklasse tøser, med tætsiddende, figursyet tøj, som altid konkurrerede om de lækre, uopnåelige drenge. Elina var det stikmodsatte! Hendes tøj lignede mit - Store hætte-trygheds-trøjer, og grimme og alt for store jeans, og med håret sat i en tilfældig hestehale. Og det var derfor jeg satte så stor pris på vores venskab. Hun kunne se på mig når hun ikke skulle spørge ind til det med Mathilde, og omvendt så vidste jeg hvornår jeg ikke skulle snakke om hendes familie. Vi forstod hinandens smerte. Vi lignede hinanden. Ligner. Men det eneste jeg har fortalt hende om Mathilde, er at hun er forsvundet.
   Jeg har ikke andre venner end hende. De andre i klassen, ved ikke at jeg eksisterer. Jeg passer bare min skole og lader dem være. Jeg har lært at det er nemmere ikke at knytte venskaber, og få nogle forhold til folk. Det er meget nemmere at skjule sine hemmeligheder. Så det er det jeg gør. Gjorde. Indtil den fest... Men nu, når jeg tænker tilbage. Havde Johan så ikke altid skulet lidt til mig? Og jeg til ham? Jeg burde have forudset dette.
Forfatterbemærkninger
Anden del af min første tekst. Smid gerne en kommentar til mig :) Håber at du vil følge med i næste del af historien om Marie. Tak fordi at du læste med!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/08-2012 20:06 af Julie Krøll (Krøll) og er kategoriseret under Noveller for børn/unge.
Teksten er på 4583 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.