10Min fars ar - Supermand fra Vangede
"Hvordan fik du egentlig dit ar i panden far?" Datteren rejser si... [...]
Smilebåndet
11 år siden
10Min Fars ar - Gedehamsen
"Den der lille hvide prik du har på næsen far, hvordan fik du den... [...]
Smilebåndet
11 år siden
8Min fars ar - Vortefeen
"Far, Smilla har fået en fodvorte. Hun viste den i frikvarteret i... [...]
Smilebåndet
11 år siden
2Villum og Skovsvinet - Kapitel 13
Skovsvinet, som i virkeligheden hed Esben Bøeg, og hans knægt fly... [...]
Eventyr og fabler
13 år siden
1Villum og Skovsvinet - Kapitel 12
Skovsvinet lossede døren til forsamlingshuset op og skred op mod ... [...]
Eventyr og fabler
13 år siden
1Villum og Skovsvinet - Kapitel 11
Jeg mødtes, som han havde forlangt det, med Skovsvinet nede ved b... [...]
Eventyr og fabler
13 år siden
1Villum og Skovsvinet - Kapitel 10
"Hvordan hulan skaffede du alt det?" Ebbe stod og stirrede ned i ... [...]
Eventyr og fabler
13 år siden
1Villum og Skovsvinet - Kapitel 9
Tilbage i hulen fortalte jeg Bib og Bop hvad Skovsvinet havde sag... [...]
Eventyr og fabler
13 år siden
1Villum og Skovsvinet - Kapitel 8
Lynhurtigt smuttede jeg ud af bregnerne og hen til træet, hvor Bo... [...]
Eventyr og fabler
13 år siden
1Villum og Skovsvinet - Kapitel 7
"Hjæææælp!" Lyden kom fra området nede ved søen. Vi listede os næ... [...]
Eventyr og fabler
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Rasmus Veng Pedersen (f. 1973)
Mit Navn er Villum Halfdan Rosenknop. Da jeg var dreng boede jeg på en ø der hedder Bogø. Det var dengang en lille, stille ø uden ret meget liv. Man skulle tage en færge fra Falster eller krydse en dæmning fra Møn for at komme dertil. Senere hen kom Farøbroen og alle tilflytterne. Jeg boede, sammen med min mor og far og min hund Whisky, der var en utroligt grim hund med sort og brun, tottet pels. Vores hus var et lille gult bindingsværkshus med stråtag og en hovedløs vejrhane på taget. Hovedet havde den mistet i en slåskamp med en galsindet havmåge.

Jeg var flyttet til Bogø fra København da jeg var lille. Min far havde fået sit "drømmejob" som redaktør på den lokale avis, Bogø Tidende. Han og mor havde solgt lejligheden og købt "drømmehuset" på "drømmeøen", så de nu kunne leve deres "drømmeliv". Jeg var engang kommet til at sige, at de måtte have nogle utroligt kedelige drømme, hvis det her var det bedste de kunne få ud af dem. Det fik min far til at gå helt op i limningen.
   Det forholdt sig nu engang bare sådan, at jeg kedede mig usigeligt meget det meste af tiden. Min eneste rigtige ven boede på den anden side af vejen. Det var min klassekammerat Tisse-Ebbe. Eller, faktisk hed han bare Ebbe. Han blev kaldt Tisse-Ebbe fordi hans storebror elskede at fortælle, at Ebbe altid tissede i sengen om natten. Ebbe var et år ældre end mig men havde gået en klasse om fordi han var så lille. Han var mindst et hoved og en hals lavere end mig og tynd som en blyant. Han havde det mest strittende hår jeg nogensinde havde set og havde altid et lille smil, der fik ham til at ligne en der lige havde lavet noget han ikke måtte. Hans far, som var en kæmpestor, tyk mand plejede at sige at han var "2 lorte høj og lige så bred over skuldrene, som en myg er mellem øjnene".

Begivenhederne jeg vil fortælle om fandt sted i sommerferien da jeg lige var fyldt 10 år. Ebbe var blevet sendt på bondegårdsferie i Jylland. Hans far mente at det var det der skulle til for, at give Ebbe "noget hår på brystet og nogle store muskler". Det betød at jeg havde 4 uger jeg skulle få til at gå, uden at kede mig ihjel. Og det er begrænset hvor mange badeture man tage i træk. Selvfølgelig havde vejret været elendigt i de uger Ebbe havde været i Jylland. Og selvfølgelig havde jeg kedet mig helt ufatteligt meget. Nu var han hjemme igen og resten af ferien så pludselig lysere ud.
   Men først var der en ting jeg måtte gøre alene. Jeg havde brugt det meste af de 4 uger Ebbe var væk på at overtale mine forældre til, at lade mig tage alene på telttur i skoven. Min plan var at sove i skoven én nat og komme hjem dagen efter til aftensmad. Min mor mente jeg var alt for ung til sådan en tur alene. Min far gad ikke skændes med min mor, så han mente præcis det samme som hende. De mente begge, at hvis vi gjorde det hele familien, så var det helt i orden. Min mor var blevet ret skuffet da jeg fortalte, at hele ideen jo var, at jeg skulle af sted alene.
   Jeg måtte bruge alle de tricks jeg kunne (og et par stykker, som Ebbe havde lært mig) for at overtale dem. Jeg tudede, tiggede, plagede, bad, forlangte, spurgte pænt, tog opvasken og ryddede endda op på mit værelse uden at flippe ud. Til sidst havde de givet mig lov.
   Med på turen havde jeg mit telt, en enorm madpakke med mad til flere uger, en lommekniv og en sikkerhedsnål med 25-ører, som min mor havde tvunget mig til at tage med. "Så kan du ringe hjem, hvis der sker noget" havde hun sagt. Jeg havde opgivet at prøve at forklare hende, at der ikke ville ske mig noget. Og hvis der gjorde, så var der jo alligevel ikke nogen telefonboks i skoven.
   Natten inden havde jeg svært ved at falde til ro. Jeg lå og vendte og drejede mig i flere timer. Da jeg endelig faldt i søvn var mine drømme urolige og fyldt med uhyggelige træer og underlige skabninger.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/11-2010 19:12 af Rasmus Veng Pedersen og er kategoriseret under Eventyr og fabler.
Teksten er på 7289 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.