10Min fars ar - Supermand fra Vangede
"Hvordan fik du egentlig dit ar i panden far?" Datteren rejser si... [...]
Smilebåndet
11 år siden
10Min Fars ar - Gedehamsen
"Den der lille hvide prik du har på næsen far, hvordan fik du den... [...]
Smilebåndet
11 år siden
8Min fars ar - Vortefeen
"Far, Smilla har fået en fodvorte. Hun viste den i frikvarteret i... [...]
Smilebåndet
11 år siden
2Villum og Skovsvinet - Kapitel 13
Skovsvinet, som i virkeligheden hed Esben Bøeg, og hans knægt fly... [...]
Eventyr og fabler
13 år siden
1Villum og Skovsvinet - Kapitel 12
Skovsvinet lossede døren til forsamlingshuset op og skred op mod ... [...]
Eventyr og fabler
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Rasmus Veng Pedersen (f. 1973)
Jeg mødtes, som han havde forlangt det, med Skovsvinet nede ved bredden af skovsøen.
   "Har du nissen med?" nærmest råbte han, mens han pegede på mig.
   "Jeg har bundet ham herovre" jeg pegede over mod nogle træer. Heldigvis var det ved at blive tusmørke og jeg havde bundet Ebbe på det mørkeste sted i området. Det ville gøre det sværere for Skovsvinet at gennemskue Ebbes forklædning. Han skubbede mig over mod træerne.
   "Jeg har fundet en rigtig stor nisse til dig. Meget større end den du fangede i går" sagde jeg i håb om, at han ikke ville lægge mærke til, at nissen lignede en dreng med hundehår og skosværte i hele ansigtet. Skovsvinet skulede til mig og nikkede hurtigt. Som om han ville vise, at det var det mindste jeg kune gøre.
   "Så fik jeg endelig fat på en af jer, I forbandede nisser". Han løste rebet og smed Ebbe over skulderen. Han bar ham hen til ladet på sin bil, tog noget reb op og bandt Ebbes hænder. "Du passer på han ikke stikker af. Den lille gnom skal gøre mig til den rigeste mand på Bogø... Nej, den rigeste mand i Danmark." Hans øjne var helt udspilede og rullede rundt i hovedet på ham af bare ophidselse. Mens han førte Ebbe og mig op ad den lille skovsti mod forsamlingshuset fortalte han om hans sindsyge plan.

Samme aften skulle der være den årlige sommerfest på øen. Det blev holdt i forsamlingshuset der lå i en stor lysning ved vejen, der skilte bøgeskoven fra granskoven. Planen var at vise sin "nisse" frem for hele øen. Han regnede bestemt med, at han ville komme i avisen med billede og det hele. Senere ville de med garanti ringe fra fjernsynet og ha' ham til at fortælle om hvordan han overlistede en nisse. Han ville sidde i studiet og smile mens i detaljer fortalte om, hvor længe han havde ligget på lur i skoven. Der ville blive skrevet bøger om ham og endda lavet en film, hvor han selv skulle spille hovedrollen. Og han ville blive rig og kunne købe alt hvad han ville. Han ville købe Bogø og lave den om til en stor Zoologisk have. Og folk ville komme fra hele verden for at se nisserne og få taget deres billede sammen med ham.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/11-2010 19:17 af Rasmus Veng Pedersen og er kategoriseret under Eventyr og fabler.
Teksten er på 385 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.