5Den sorte klovn
Hvis sort var en farve, · var jeg en klovn · Mit sind et festfyrværke... [...]
Digte
13 år siden
5Hvorfor
Du sad bare der og gloede på billeder · Mit liv lå i ruiner · Medicin... [...]
Digte
18 år siden
6I am so lost
Du sagde du var min · Præsten sagde I lyst og nød · Jeg sagde JA · Du s... [...]
Digte
18 år siden
8Kl. 4 om morgenen
Det er kl. 4 om morgenen · at jeg endelig sanser dig · Det er midt im... [...]
Digte
19 år siden
1Så er det lige
Så er det lige · Du ligger der · Fylder stuen · Med lyd og liv · Fødderne... [...]
Digte
19 år siden
2Mirakel
Ligger på maven · Ånder tungt ned i puden · Jeg inhalerer · Øjeblikkene... [...]
Digte
19 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Kirstine Asbøl (f. 1966)
Det er svært, Mor, at acceptere at jeg vidste du var ved at blive senil dement og samtidig alligevel ofte brugte dig som barnepige. Jeg havde, i 1994, et enormt behov for at gå i byen, jeg drak meget og sov meget. Når det hele blev FOR uoverskueligt, enten pga. søvnbehov eller tømmermænd, - eller hvad der nu end havde kørt mit overskud ned til et underskud -, endte det med at børnene røg ud til dig. Og det er endnu en 'svær kamel' at sluge. Nu bagefter. Dengang havde jeg også dårlig samvittighed, det kan jeg dog huske, men hele mit indre var et sandt overflødighedshorn af dårlig samvittighed og jeg kunne vel egentlig ikke helt filtre dem fra hinanden.
   Grundlæggende, Mor, har jeg altid ØNSKET at være et godt menneske, du har jo altid tilstræbt at give os godhed med i bagagen, godhed og omsorg for andre, men det blev bare så svært. Jeg havde intet overskud til at forsøge at ændre på nogle ting, og var vel egentlig også stadig milevidt fra at kende omfanget af mine problemer.

Jeg FORSTÅR ikke, hvorfor jeg ikke søgte hjælp. Hvorfor jeg ikke brugte sundhedsplejersken til at få hjælp til Alex. Hvorfor jeg ikke gik til lægen. Men jeg tror jeg efterhånden anså mine problemer som værende 'At være et dårligt menneske'. Jeg tror simpelthen jeg anså mig selv for at være verdens dårligste menneske, rådden og fordærvet inden i. Egoistisk til fingerspidserne. Og at disse egenskaber ikke var symptomer, men simpelthen bare MIG. At sådan var jeg åbenbart bare. Det kom mig ikke for, at mine 'dårlige egenskaber' egentlig udsprang af et indviklet net af traumatiske begivenheder. Et net, der filtrede sig totalt ind i hinanden: Sorgen over at miste dig, erkendelsen af at jeg var på vej til at blive forældreløs, min usikkerhed overfor at skulle klare mig uden dig, og min dårlige samvittighed over ikke at kunne elske min søn. Disse ting førte en masse andre ting med sig, og gjorde konstant min dårlige samvittighed større, hvilket førte til at jeg rendte i byen og drak mere for at dulme de grimme følelser, hvilket igen førte til at jeg ofte havde tømmermænd og var træt og dårlig helt ind til marven. Hvilket slutteligt førte til at jeg fik mindre energi til børnene, orkede aldrig noget og derfor fik endnu mere dårlig samvittighed. Og så kørte cirklen videre derfra. Nettet blev større.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 07/08-2002 14:51 af Kirstine Asbøl (lope) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 403 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.