5Den sorte klovn
Hvis sort var en farve, · var jeg en klovn · Mit sind et festfyrværke... [...]
Digte
13 år siden
5Hvorfor
Du sad bare der og gloede på billeder · Mit liv lå i ruiner · Medicin... [...]
Digte
18 år siden
6I am so lost
Du sagde du var min · Præsten sagde I lyst og nød · Jeg sagde JA · Du s... [...]
Digte
18 år siden
8Kl. 4 om morgenen
Det er kl. 4 om morgenen · at jeg endelig sanser dig · Det er midt im... [...]
Digte
19 år siden
1Så er det lige
Så er det lige · Du ligger der · Fylder stuen · Med lyd og liv · Fødderne... [...]
Digte
19 år siden
2Mirakel
Ligger på maven · Ånder tungt ned i puden · Jeg inhalerer · Øjeblikkene... [...]
Digte
19 år siden
2Our love as it went
I know you just wanted to show me heaven · But you know · Sometimes h... [...]
Digte
19 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Kirstine Asbøl (f. 1966)
Det var i oktober 1996 at dit liv officielt sluttede, uofficielt havde det været slut i ca. 2 år. Men inde i mig, sluttede dit liv, og dermed også den rolle du som mor spillede for mig, i oktober 1996. Da du flyttede ind i den lille lejlighed i bofællesskabet.

Jeg var så vred, da jeg første gang besøgte dig derovre. Intet var som jeg havde forestillet mig. Og DU var allermindst som jeg havde forventet. Af en eller anden grund var jeg slet ikke forberedt på denne vrede fra dig af. Du var vred, frustreret, ulykkelig, ensom og hjemløs. Og forvirret. Du græd hele tiden. Jeg kunne ikke trøste dig, kunne faktisk kun give dig ret i alt det meningsløse sludder. Det var så sørgeligt som noget kunne blive. Bofællesskabet var nyt, og dermed var din lejlighed også sprit-ny. Det var påfaldende, så ekstra gammel du så ud, som du sad der i din nye sofa i din nye lejlighed i det nye bofællesskab. Kontrasten var skærende, og jeg følte du kunne dø hvert øjeblik det sku' være. Om ikke andet, så af sorg og vrede. Min vrede var stor og ubeskrivelig. Og umulig at få luft for. Hvad lavede alle de gamle nisser i et bofællesskab, der oprindelig var tiltænkt yngre senil demente? Det vrimlede med rigtig gamle og dårlig mennesker, ingen af dem kunne spise selv, og langt de fleste måtte køres rundt i kørestol. Aldrig i mit liv havde jeg set dig så malplaceret som her. De kunne ligeså godt have anbragt dig på et kollegium, så malplaceret var du i dette bofællesskab. Jeg var simpelthen RASENDE over at de ku komme i tanke om at anbefale dette sted til dig. Du nægtede at gå udenfor din egen dør, og nægtede konsekvent at deltage i noget som helst sammen med de andre beboere. Der var intet, du kunne foretage dig, og ingen at snakke med.

Heldigvis, hvis man da kan sige det, resulterede dine medbeboeres dårlige tilstand sig i at der ret hurtigt forsvandt nogle og nye kom til. De nye der kom, var ikke helt så gamle, og ikke helt så syge. Men præcist så konfuse og forvirrede som dig, hvilket næsten omgående viste sig at være rigtig godt for din mentale tilstand. Du fik det langsomt bedre, dit humør vendte (også i kraft af lykkepiller, udskrevet af din læge), og du fik lyst til at deltage i fælles arrangementer. Plejepersonalet rapporterede om hele dage, hvor dit humør havde været godt, og det var med mere ro i sindet at jeg kunne forlade dig. Ro, ja, men ikke glæde. Det føltes stadig så meningsløst at se dig i denne situation. Mange aftener blev tilbragt tudende, hvor hele din situation blev trevlet op og forsøgt at finde meningsfuld. Jeg hadede at skæbnen kunne være så grufuld, at noget menneske skulle slutte sine dage på så ydmygende og personlighedsudslettende vis.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 15/08-2002 19:10 af Kirstine Asbøl (lope) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 483 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.