5Den sorte klovn
Hvis sort var en farve, · var jeg en klovn · Mit sind et festfyrværke... [...]
Digte
13 år siden
5Hvorfor
Du sad bare der og gloede på billeder · Mit liv lå i ruiner · Medicin... [...]
Digte
18 år siden
6I am so lost
Du sagde du var min · Præsten sagde I lyst og nød · Jeg sagde JA · Du s... [...]
Digte
18 år siden
8Kl. 4 om morgenen
Det er kl. 4 om morgenen · at jeg endelig sanser dig · Det er midt im... [...]
Digte
19 år siden
1Så er det lige
Så er det lige · Du ligger der · Fylder stuen · Med lyd og liv · Fødderne... [...]
Digte
19 år siden
2Mirakel
Ligger på maven · Ånder tungt ned i puden · Jeg inhalerer · Øjeblikkene... [...]
Digte
19 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Kirstine Asbøl (f. 1966)
Midt i denne tilbagetrækning, ringede Bent. Ham og Alex var blevet smidt ud af deres lejlighed, og han ville bare fortælle at de altså flyttede ud til hans mor indtil videre. Det var simpelthen dråben! Nu ku det være nok! Jeg drøftede det knapt nok med Jørgen, inden jeg ringede tilbage til Bent og sagde at jeg havde besluttet mig for at tage Alex her hjem. Konsekvenserne tænkte jeg overhovedet ikke på, jeg tænkte kun på at nu var det 2. gang inden for en kort periode, at Bent måtte flytte fra en lejlighed pga. manglende husleje betaling, og dette kunne Alex simpelthen ikke være tjent med.
   Få dage senere flyttede Alex ind med alt sit pikpak, sutter og sutteklud. Han var 3 år. Chokket kom, og slog mig til gulvet med et brag! Hold kæft! Han bor her! Min søn bor her hos mig! Jamen... hvordan... hvad skal jeg gøre? Hvad gør man?
   Men jeg besluttede mig for at kæmpe. Du var vel anbragt på Madsbyhus, nu gjaldt det min søn. Jeg kunne ikke byde ham, at sende ham væk igen. Jeg kontaktede så kommunens familieafdeling, og bad om hjælp. Stort set anede jeg ikke, hvad jeg skulle stille op med min søn, og jeg havde mange problemer med ham. Han havde haft 3 traumatiske år, hvor jeg ikke havde bestilt andet end skubbe ham fra mig, og nu følte han i den grad behov for at afprøve mine og hans egne grænser. Hvor langt kunne han gå, ville jeg beholde ham uanset hvad, ville jeg mon elske ham? Jeg ved ikke, om han tænkte disse ting, det kan en 3-årig vel ikke, men han følte dem. Og kunne ikke give udtryk for dem på andre måder, end ved at kræve opmærksomhed og afreagere.
   Familieafdelingen satte mig på venteliste. Det var jo ikke akut. Jeg FØLTE mig temmelig akut, men kunne ikke forklare det. Måske var det derfor at der gik et helt år, inden familieafdelingen vendte tilbage, og meddelte mig, at nu var det endelig vores tur. I det år der var gået, var der sket mange ting. Forholdet mellem Alex og mig var blevet mere og mere naturligt, jeg satte stort set aldrig spørgsmålstegn ved at han skulle bo her, og han var også selv faldet meget til ro. Min angst for ham aftog ret hurtigt. Da jeg efterhånden indså at han som 3-årig ikke længere græd som da han var lille, holdt jeg op med at være bange. Til dels. Der var stadig en slags angst forbundet med ham, og jeg havde meget svært ved bl.a. at sætte grænser for ham. Jeg magtede ikke at gennemføre et 'nej' af angst for hans gråd og hidsighed.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 15/08-2002 19:17 af Kirstine Asbøl (lope) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 450 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.