Syder så underligt


18 år siden 2 kommentarer Essays

3Os, dem, vi og intet
At forsvinde, uden at have afsat sig spor. · At blive glemt. · Ingen ... [...]
Digte
10 år siden
1Parkeringsplads
En ensom gadelampe oplyser vore krakelerede parkeringsplads. · Sted... [...]
Digte
10 år siden
3Et arbejde
kraftig Desaturation · Faldende blodtryk. · Dyspnø · Efterfølgende Inge... [...]
Digte
11 år siden
7Det du ikke ønsker at forholde dig til
Gamle venner. · Det stikker i hjertet. · En samtale over nettet. · " De... [...]
Blandede tekster
11 år siden
1Handlingslammet
" se mig i øjnene, og sig at du er stolt af mig! " · Håret fra den ... [...]
Blandede tekster
11 år siden
0Tjære
"At krybene taler så højt til mig, er ikke et bevidst valg jeg gø... [...]
Blandede tekster
12 år siden
1Patient
Hvor er jeg ked af det på dine vegne. At se dig sådan - jeg kende... [...]
Blandede tekster
13 år siden
2Golem
Dette er den første virkelige følelse · En følelse der ikke er præ... [...]
Digte
14 år siden
2Et forstenet kys
Vi leger på en losseplads af udbrændte forældre · Der med deres spr... [...]
Digte
15 år siden
1Hjerne cancer
Der findes en mand, hvis eneste ambition er at ødelægge sig selv · ... [...]
Blandede tekster
15 år siden
6Jagten
I timen inden søvn og hverdag, er det der jeg lever. · Dette er mi... [...]
Blandede tekster
15 år siden
1Rumklang
Søndags toner · En foregående samtale er denne dags grunder · Dybe st... [...]
Digte
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Thomas Sørensen (f. 1985)
Hvad er det der syder så underligt under huden på dette samfund, jeg lever i?

Der er et eller andet, der virkeligt ikke hænger sammen. Vi lever alle i denne "perfekte" velfærdsstat, hvor vi bliver hjulpet i hoved og røv, og stort set kan få hjælp uanset hvor slemt det står til.

Alle har bil, fjernsyn, mad og jeg kunne blive ved. Der er ingen trusler - ja, og helt ærligt! At der er nogen fanatikere der brænder vores flag er sgu ikke det samme som, at blive truet med en pistol vel?. Men det er en god historie, og så er der noget at fylde sendefladen med.

Vi har diplomati og ikke diktatur (og læg nu lige de røde faner, gymnasiums-flippere! I demonstrere jo kun for, at være stive) Vi har ytringsfrihed og kan gøre nar af alt og alle. - Den muslimske verden var dog ikke lige helt enige på det punkt, men en atomkrig mod Danmark bliver det sgu nok ikke til.

Når man tænker over, hvor fint vi egentlig alle, mere eller mindre, har det, er det sgu uhyggeligt som alting bliver mere og mere ekstremt.

bare for, at tage den fantastiske debat om Mohammed tegningerne - noget der slet ikke hænger mig langt ud af halsen.
Ekstremerne i denne sag, er så groteske. Enten er man psykotisk shawarma gnasker med trang til dynamit om livet, eller sadistisk nazi tosse med ladt Luger. Hvor fanden er mellemledet i denne her sag!? Af en eller anden grund er alle danskere, blevet til ultra nationalister, der kæmper for Dannebrog og leger Holger Danske i bedste Rambo stil "Bomb hele lortet" er den mest brugte sætning i debatten. Altså den debat man kan høre i brugsen eller i busstoppestedet. Måske derfor bush er så begejstret for lille Dk.

Og ekstremerne er overalt. Hvis en pige skal have lavet større bryster, så er større ikke helt dækkende, det skal jo være bryster så store, at de kan brødføde en hel afrikansk landsby. - Det ville sgu da ellers være noget af et nødhjælpsarrangement, hvis det blev en ny form for ulandshjælp.
Volden er synonymt med død.
- Hey du slog mig, så må jeg sparke dig i skrevet og hoppe ti gange i dit ansigt!
Hvornår er reglerne i en regulær slåskamp blevet sådan. En slåskamp er ikke noget der slutter, når den ene ligger ned mere, nej først der bliver det rigtig sjovt.
Tv! - Hvor meget skal du ha´ for, at skampule en ged foran dine nye svigerforældre, imens du læser op af Mein kampf med Wagner bragende ud af anlægget? Bliver det, det næste super smarte reality-show?

Hvorfor skal det være så ekstremt... dumt? Alle har så travlt med, at markere sig og råbe op, om absolut ingenting.
- Uha Lotte jeg var i seng med Casper Christensens kammerat i går hi hihihi. Han kan nok få mig i tv'et, siger dig bare han var en frækkert hihihi..
Jamen for fanden pigebarn! For det første var det højst sandsynligt ikke Casper C's kammerat, for det andet, hvad tror du lige det var for en slags tv han kunne få dig med i, hvis det endelig var?

Det er alt det her, der ligger og syder under overfladen. Alle de ekstreme holdninger, alle de spildte og desperate drømme, al selvdyrkelsen, selviscenesættelsen, selvmedlidenheden, vreden og sindssygen.

Et eller andet sted tror jeg, at der er noget der er ved at eksplodere. Om det sker i endnu et orgie i love and cannabis aner jeg ikke, men jeg tror at en eller anden form for revolution er under opsejling. For når man ser folk i alt deres bling bling, ser de sgu egentlig ikke videre glade ud. Alt deres skrammel er nemlig en dag for gammelt, så de skal ha' noget nyt med det samme. Ja det må sgu være bittert at være materialist slave.
Men i takt med at alt bliver mere ekstremt, må det da også stoppe på et tidspunkt. Vi må sgu alle stoppe op, og se på hvad der foregår omkring os - eller har du for travlt med at arbejde? Jeg skulle jo nødig stresse dig yderligere, med mine tanker.

Jeg håber vi selv kan få vendt skuden, så de virkelige værdier bliver dyrket igen, og alt det overfladiske bliver slået til jorden. En krig ville sgu nok få øjnene op for hvad der virkeligt betyder noget for os. Jeg tror nok godt, man kunne undvære at se det sidste afsnit af Venner, hvis ens søster blev jagtet af en psykopat soldat uden hæmninger. Og middagen foran bordet med familien, ville nok også være noget mere attraktivt, end foran den nye xbox, hvis granaterne faldt om ørene på os.

Måske skulle vi lave nogen flere profet-tegninger, og satse på krig. Hvis Anders Fogh lige fyrer lidt op under hele debatten, ville han egentlig gøre os en samfundstjeneste. Venstre for krig med undertitlen du bliver et bedre menneske - hmm..

Nå, men jeg har heller ikke tid til det her mere. Jeg skal ind på tilbudssofaen og se skønheden og nørden, på min nye plasmaskærm til 35000 kr.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/03-2006 15:19 af Thomas Sørensen og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 855 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.