1Vurdering af et menneske
Der er gået 38 år siden det skete, men i mange områder af verden ... [...]
Klummen
14 år siden
040 og 4 og færdig
Fuldmånen lyser i toppen af sceneriet. Nedenunder blinker i tusin... [...]
Klummen
17 år siden
0En heftig 50-års fødselsdag
I disse dage - for nøjagtig 50 år siden - var Budapest og Ungarn ... [...]
Klummen
17 år siden
0Brunch
Jeg har spist > 100 brunches i ind- og udland. Det skyldes flere... [...]
Klummen
17 år siden
0Bogforum
En journalist skrev inden den årlige bogmesse 2006 i Københavns F... [...]
Klummen
17 år siden
3Genkendelsens glæde
Man sidder midt i en koncentreret tankevirksomhed på et givent si... [...]
Klummen
17 år siden
0Flysikkerhed
Så skete det igen... næsten! Den efterhånden årlige mega-begivenh... [...]
Klummen
17 år siden
0Build-a-man
Overskriften relaterer sig ikke nødvendigvis til det stærke, smuk... [...]
Klummen
17 år siden
0August start og slut..
Den 8ende måned i året associerer altid til bestemte rutiner. De ... [...]
Klummen
17 år siden
1Opdragelse og udsalgstid for bamser
Jeg besøgte forleden et af landets største indkøbscentre - et var... [...]
Klummen
18 år siden
2Digital signatur
Lad det være sagt med det samme: Jeg har fra starten været tilhæn... [...]
Klummen
18 år siden
0Uge 27
Traditioner er for nogen trygge tilbagevendende begivenheder. Dag... [...]
Klummen
18 år siden
1Striptease på toppen
Læserne er allerede delt i grupper ved overskriften. Der er dem, ... [...]
Klummen
18 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Hulegaard (f. 1949)
Hvad det IKKE er
De fleste læsere har sikkert i et eller andet ærinde gæstet en café. En trend gennem de seneste 10-15 år i enhver større by, hvor der er mere end 2 landbrug og en brugs. De efterhånden mange sorter(inger) af kaffe og brød akkompagneres af baggrundsmuzak, fniselatter, brætspil, slikposeknitren samt avis- og magasinlæsning. Det interiøre er oftest afholdt i dæmpede farver med diverse spejlformationer, så "man kan blive set". Der er tale om en selskabelig transit. Og som sidste opdaterede skud er det blevet forbudt med såvel aktiv som passiv rygning. Den rygende minoritet må stimulere deres KOL-tilstand ved de udendørsborde.

Netcafé
En transit er der i sandhed også tale om på en anden type café, nemlig netcaféen. I næsten skærende kontrast til den føromtalte kaffesalon, synes netcaféen stort set altid støvsuget for hygge og servering af enhver art. Ærindet her er ganske anderledes, nemlig elektronisk kommunikation. Alligevel forekommer mange netcaféer utrolig ugæstfrie, hvad enten de er oplyste i migræne(u)venlige vægfarver eller som nogle steder, nærmest er indkapslet i natklublignende mørke.

Uanset destination sidder mennesker af forskellig etnisk herkomst og kommunikerer intensivt med den mere eller mindre trådløse omverden. Det eneste, der høres er en tør lyd af tastatur, der bearbejdes mere eller mindre hensynsfuldt. - Nogle deltagere har høretelefoner på, andre taler i fastkoblet telefon med (relativ) dæmpet stemme, medens et webkamera forsøger at fange deres ansigtsformer i en tvivlsom kvalitet. Alt dette suppleres ofte med mobiltelefonsamtaler i et sandt kommunikativt cirkus.

Medens man sidder fordybet i en e-mail eller et spil eller læser en 40 sekunder gammel nyhed om en prinsesses formodede graviditet, en popstjernes skilsmisse eller en virksomhedsfusion med heraf følgende fyringsrunder, sker pludselig noget…!
Et højt brøl fra en ung mand med rasta-krøller (Bob Marley har ikke levet forgæves!), et gennemtrængende fnis fra en ung pige af mellemøstlig herkomst, et højt "fuck" fra en ældre, sparsomt behåret herre eller lignende. Helt okay i denne trøstesløse ramme.

Netcafé i Barcelona
Stedet var en større internetcafé i Barcelona. Caféen var oplyst, så enhver migræniker var sikker på mindst 1 invaliderende anfald. Imidlertid skete det helt uventede for os alle, hvis etniske sammensætning mageligt kunne matche personalekantinen i De forenede Staters bygning i New York. En koreansk pige rejste sig pludselig op med et skrig. Den (umagelige) træstol væltede om med et sønderdøvende brag. Hun skreg og skreg, medens hun hoppede rundt mellem rækkerne. Store koreanske tårer væltede ned af hendes asiatiske ansigt.

Mit koreanske sprogøre har aldrig været veludviklet. Jeg var derfor henvist til at få det oversat via en anden koreaner, der på dæmpet engelsk forklarede nogle andre sammenhængen. Dette blev opsnappet af min side(kone), en noget overvægtig blonderet kvinde i 30erne, der beredvilligt fortalte mig på sit indfødte engelsk, at kæresten havde slået op med denne skrigende koreaner-pige via en e-mail. - Det blev så rigeligt perspektiveret, eftersom den spontane engelske kvinde selv sad i en dyb selektering af mulige mandlige objekter på et datingsite.

Blandt mine medpassagerer i flyet til Barcelona havde været sortklædt mand med høj sort hat af ubestemmelig alder, som pudsigt nok nu havde valgt samme netcafé til at udfordre sine kommunikationsbehov. Bortset fra H.C. Andersens markante næse kunne det godt have været en yngre broder til denne - i 2005 bl.a. af Tina Turner højtprofilerede - forfatter. Uanset det mulige slægtskab var han tydeligvis lettere chokeret. Sammen med 2 mandlige koreanere fik han efter cirka 10 minutters koreansk hysteri bragt lydniveauet ned i et fælles, international terapeutisk samarbejde, så vi andre web-artister kunne koncentrere os om spil, datingsites, avislæsning, chats, diverse surfing samt e-mailing.

På vejen ud passerede jeg den (fortsat) ulykkelige koreanske pige, der sad snøftende ved sin pc'er. Formentlig havde hun stadig lidt elektronisk tid tilbage. Hun rullede den lille kode-billet, som vi alle (Karl Marx ville have værdsat den ensartethed!) fik tildelt i automaten påtrykt en 8-cifret kode efter indkast af variabelt antal euros for valgt tid ved "maskinen".

Da jeg stod på Ramblaen (hovedstrøg i Barcelona), spekulerede jeg på, om dæmpet muzak, smukke pastelfarvede vægge, en kop dampende cappuchino og en sprød croissant samt en nogenlunde magelig stol ville have gjort nogen forskel for den koreanske piges følelser. Sandsynligvis var hendes verden alligevel - midlertidigt - brudt sammen, men episoden var blevet emballeret i større interiør venlighed; noget som er forsøgt med held på diverse psykiatriske afdelinger uden sammenligning, forstås!

En støjsvag og trådløs hilsen fra Webmasteren

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/03-2006 15:22 af Erik Hulegaard (ehu) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 740 ord og lix-tallet er 47.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.