5De kvindelige Amazoner
De kvindelige amazoner · Alle var vi dødsdømte · Håbet var lille, vi ... [...]
Digte
10 år siden
0Livets spil
Først var der 7 · En modbydelig hjerneblødning, sendte en retur · Så ... [...]
Digte
13 år siden
1Tankespind på en grå mandag
Kan man ha gang i flere historier på engang? · Han lå musestille, d... [...]
Blandede tekster
13 år siden
2Hundedagbog
I min familie går vi på kursus, og det har vi brug for! · For hver ... [...]
Blandede tekster
14 år siden
26Fru Storm
Hun traskede eftertænksom op ad trapperne, femte sal, selvfølgeli... [...]
Noveller · storm
15 år siden
1Frygten kommer væltende
Frygten kommer væltende · Brillerne dukker · Hunden klynker · Angsten k... [...]
Digte
15 år siden
4En frisør takker af!
Ja, så er det tid til at takke af, intet stort festfyrværkeri! Ne... [...]
Livshistorier
15 år siden
2År 2030
Fremtidsscenario er sådan en skræmmende ord, men mit bud på en pe... [...]
Blandede tekster
15 år siden
0Kenneth, min fætter
Solen prøver desperat at få lyset i kirken til at virke varmt, me... [...]
Blandede tekster
16 år siden
0Min by med vokseværk
Vokseværk gør ondt, det niver, river, strækker og hiver ens knogl... [...]
Blandede tekster
16 år siden
0Maureen
Et liv uden dig er uvirkeligt · Du var mit lys · Du er min kærlighed · ... [...]
Digte
16 år siden
1Min søster
Jeg følger dig på dine rutscheture, både op og ned · jeg stiller i... [...]
Digte
16 år siden
21Ørknen
Folk haster forbi, klokken er 9.50, sikken en morgen! En mor kan ... [...]
Eventyr og fabler · eventyr
16 år siden
0Isobel
Hun virrede lidt med hovedet, det ny permanentet grå hår, rørte s... [...]
Kortprosa
17 år siden
1Livet
Du ligger der så uskyldigt · følger ivrigt med som barnevognen tril... [...]
Digte
17 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Tina McGhee (f. 1963)
Fremtidsscenario er sådan en skræmmende ord, men mit bud på en person, der lever i år 2030, kunne ud fra min forestilling være. En lang slank pige, med den perfekte krop, klog, smuk. Ingen skavanker i form af skæve tænder, fingre, stritøre, alt vil blive tilrettet normen. Her vil ikke findes mennesker, der er overvægtige, mangler lemmer, er blinde, døve, ordblinde eller farveblinde osv. Det skræmmende er, hvem skal sætte normen i denne fremtid, er det videnskaben, politikeren eller er det folket.

Den perfekte pige af år 2030, skal hun have et navn eller er det nok med et nummer? hendes navn kunne være nummeret på hendes ID-implantant, dette implantat, som er på størrelse med et ris korn, ville være indskudt lige ved hendes kraveben. Det vil bevirke at hun altid er synlig både overfor forældre og samfundet. Faktisk ville ingen børn af fremtiden kunne forsvinde, blive bortført eller ikke komme hjem til aftalt tid. Hun ville aldrig føle sig alene, altid overvåget. Den indskudte chip vil til enhver tid guide hende, i trafikken, i supermarked, på rejser rundt i verden, hun vil altid vide hvor hun skal hen, hun skal bare søge informationer på hendes mobiltelefon.

Hvad så med kærligheden, hvem skal så guide min fremtidspige her? Formodentlig vil der i dette fremtidsscenario være en database, med oplagring af det perfekte match til hende. Det unge par vil aldrig blive syge, for de vil være klonet til det perfekte. Gensplejset til at modstå livets besværligheder. Her tænker jeg på, om disse perfekte mennesker, når livet er ved at blive for besværligt, så skal aflives som vi gør med vores husdyr?. For det er nok svært, at tilpasse det perfekte liv med det uendelige liv.
I nummerpigens verden vil alting blive simplificeret ved brug af teknik, her vil det ikke være nødvendigt med nøgler, kreditkort, penge eller pas, alt vil være tilgængeligt i den implanteret chip. Den digitale mærkning, vil give adgang til uanede mængder af information, både synlig og usynlig for det blotte øje. Den digitale chip er opkomplet til et trådløst system, der bliver fulgt tæt af både indenrigsministeriet og politiet.

Auraen omkring vores fremtidsperson vil bære præg af den tid hun er fra, her vil ikke være plads til den individuelle tankegang, for alt kan styres elektronisk, selv hendes tanker, følelser og handlinger bliver kontrolleret.
Vil der i år 2030 være plads til religion, tro eller andre former for følelses teorier, eller vil det unge par få et godt liv med teknologi frem for følelser. Når de ligger i oplevelsesdivanen og ser film fra gamle dage, hvor de unge talte i telefon, brugte vaskemaskiner, mikroovne, fladskærme og lå på sygehus, vil de prise sig lykkelige over at leve i deres teknologiske tid.
De vil le lidt af fortidens kanoture på Gudenåen, når de læner sig tilbage i liggestolene på Månens mest luksuøse hotel, imens de nyder en cocktail af piller i alle nuancer. Pillerne vil erstatte de besværlige timer ved komfuret, her vil der være taget hensyn til kostpyramiden, alt godt fra havet i den grønne pille, det sunde fra marken i den gule pille og til den søde tand er der en lille rød sag, velbekomme.

De vil aldrig behøve at vaske deres tøj. Da nano-teknologien vil være medvirkende til, med dens efterligning af naturens overflader, i form af en formidabel vandafvisende teknik. Dette afstedkommer at tøjet afviser diverse væsker, smuds og dermed ikke efterlade pletter og odør. Den personlige hygiejne er et levn fra gamle dage, den smukke unge nummerpige, vil kunne benytte sit tøj igen og igen uden brug af vaskepulver, her må en tak til nano-teknologien igen være på sin plads. I deres bolig vil der heller ikke, blive brugt tid på rengøring. Her kan teknologien brillere med, at gøre de forskellige materialer mere modstandsdygtige over for snavs og selvfølgelig bakterier.
I denne tid kan dna bevise, hvor vi kommer fra og hvem vi er. Før var det det de gentagne fortalte historier, fra gammel til ung. Familiens stamtræ, blev endevendt, historierne blev fortalt igen og igen igennem genrationer. Billederne blev sat i albums og udviklingen var synlig for alle. Her i år 2030 er udviklingen på sit højeste, her er på nuværende tidspunkt godt gang i en elevator til rummet, "forhåbentlig Månen, det er så besværligt og tidskrævende med rumfærgen", fortæller min nummerpige med et blændende smil.

Hvor verden før blev udsat for oversvømmelser, storme og andre naturkatastrofer, vil der her i dette årti ikke blive sat så meget fokus på vejret, det bliver jo alt sammen styret elektronisk. Regn om natten, sol om dagen, sne ved juletid i vores del af verden. Selvfølgelig er der sne over en længere periode i Østrig, og en tur på Nilen skal da også nydes ved 50 grader i skyggen, så det er der heldigvis kommet styr på.
Det var ellers noget af det, der fremkom som en trussel omkring år 2000, hvor Green Peace var på barrikaderne med slogans som "pas på vandet, strømmen og regnskoven". Tiden har spillet en stor rolle i dette paradigmeskift, vi har taget teknologien til os, og vil ikke finde os i andet end det perfekte.
Udviklingen vil stadig præge mit unge fremtids par, de vil måske prøve at trække lidt tilbage imod andre værdier, end det teknologiske. De vil måske være en del af de forældre, der ikke vil implantere en chip i deres barn, de vil ikke ønske at bestemme barnets køn på forhånd, pillerne vil blive erstattet med et måltid varm mad. De vil forhåbentlig bruge naturen og tage et ferie ophold i den Svenske ødemark, hvem ved. Ikke nødvendigvis stoppe udviklingen, men være med til at præge den til nogle andre "gammeldags" værdier.
Jeg er ikke blevet klogere på hvem der skal sætte dagsorden for det perfekte liv, jeg er bare glad for at jeg ikke er "nummerpigen" fra år 2030. Jeg føler at det individuelle forsvinder i alt det teknologiske fremtidsgøgl, men selvfølgelig kan jeg godt lide fremskridt og vil nok en dag benytte mig af muligheden, for at blive strammet op her og der. Jeg vil dog betakke mig for en ferie tur til Månen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 01/09-2008 04:09 af Tina McGhee og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 1022 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.