20 år siden

Namibia - 4. Jagtdag D.24.10.2003

Op på den hest!
Bastian
11 år siden
Fjerde bog, næsten færdig...
JesperSB
2 år siden
heh, lægeerklærning, - en...
Kenny Raun (...
9 år siden
senior Dating.
Ruth Christe...
7 år siden
P's liv, en skriveproces ...
Camilla Rasm...
10 år siden
back agien!!
Lisa Fjord (...
10 år siden
Hvalsang
Tine Sønder ...
11 år siden
Så er jeg i gang med en h...
Carsten Cede...
9 år siden
Glædelig blæsevejrs-dag!
Katrine Søre...
10 år siden
Valg 2019
Martin Micha...
4 år siden
Torsdag d. 3/8-2018
Smukke Emma
5 år siden
Kære Hr. Rasmussen - Jeg ...
Christian Ba...
9 år siden
Lad Mig Lige Stikke Hoved...
Kianna Kitte...
2 år siden
Er god start så meget at ...
Kellany Bram...
10 år siden
En sludder, hvis du kan l...
Racuelle Hei...
8 år siden
Kjære dagbok
Sunstar31
9 år siden
Stilhedens tanker.
Line Ley Jen...
9 år siden
70 år + 2 dage
Peter Munk (...
10 år siden
Højskoleophold.
Hanna Fink (...
8 år siden
god start på dagen
Jette Peters...
7 år siden
Hyggedag
Josephine Lø...
9 år siden
Vinter på vej
Mikala Rosen...
11 år siden
De fire vægge og pc'en.
Rudi Kouring...
8 år siden
Arbejdet kalder - Kasper ...
Kasper Lund ...
8 år siden
Koldt
Kenny Raun (...
8 år siden
Farvel i morgen..
HCDitte
9 år siden
Galleri partner
Poul Brasch ...
6 år siden
Romanskrivning!!
Pernille S. ...
9 år siden
Skam over sæd og æg - Kas...
Kasper Lund ...
8 år siden
Kvinders sanser og mænds ...
Racuelle Hei...
9 år siden
Tag et lyn.
Regitze Møbi...
9 år siden
Konklusion vakget 2019
Martin Micha...
4 år siden
Nørrebroske minder.
Rudi Kouring...
8 år siden
Mere tid. Mere alt.
Anja Lind An...
10 år siden
Forbi ....
Halina Abram...
6 år siden
Roligt forelsket..
Sophie Hatte...
11 år siden
Juleferie :)
Michala Esch...
14 år siden
Så blev jeg et telt-menne...
Michala Esch...
15 år siden
Hvorfor er jeg så ensom?
Neola
3 år siden
Vi pakker sammen
Ragnhild Bac...
10 år siden
Da Mikkel på en måde fik ...
Olivia Birch...
8 år siden
Nattens ven - søvnløshede...
Betina Holm
7 år siden
Resume af projekt SØNDAGS...
Martin Micha...
4 år siden
Poetry Slan et skridt vid...
Martin Micha...
4 år siden
håb
Halina Abram...
6 år siden
Livsperspektiv
Flickarocks
9 år siden
Det at blive mand
Ace Burridge...
11 år siden
Desværre.....
Halina Abram...
6 år siden
Møde med Mette
Halina Abram...
6 år siden
Anden bog started
JesperSB
3 år siden
No, i will not keep calm....
Julie Vester...
10 år siden
En lidt hård weekend, kry...
xangelx
7 år siden
Hinkestenens anatomi
Olivia Birch...
9 år siden
Min første Fantasy novell...
JesperSB
3 år siden
Forsvundet novelle! Hvad ...
Bella Donals...
8 år siden
Messingmænd og mirakelkur...
Marlene Gran...
11 år siden
Den årlige kaosdag - Kasp...
Kasper Lund ...
7 år siden
Storskrald
Hanna Fink (...
7 år siden
Enfant Terrible
Tine Sønder ...
11 år siden
Kakao og alt for korte be...
Carsten Cede...
9 år siden
Jeg skal have en lille pr...
SoffiG
10 år siden
D.24.10.2003 4. Jagtdag.

Dirk og trackerne ville prøve at gå efter vortesvinet fra i går, så jeg blev instrueret i hvor stor en kudu skulle være før den var lovlig at tage med ud af landet og hvor stor en springbok skulle være og lige ledes med vortesvin, ved vortesvin skulle tænderne være så lange at man kunne holde om dem men hånden og stadig kunne se noget tand over de fire fingre, ved springbok skulle hornene begynde at gå sammen mod hinanden og hvis de yderligere gik bag ud af, så var den rigtig stor, kuduernes horn skulle have en fuld snoning og så begynde at gå indad igen, lige som de var på det billede af træfområde, som vi havde.

Jeg blev sat af ved ”Lepardblind” kl. 6:45 jeg var selv i blindet, da Heidi var taget med Heittie, Dirks kone, ind til Windhoek for at handle lidt ind.

Kl. 7:10 så jeg en duiker, det var en hun jeg kunne tydeligt se den tot af lange hår den havde mellem ørene, lidt sjovt af den kom så tidligt efter, at jeg var sat af, vi havde lige, aftenen før snakket om at der typisk var gået mellem 1 – 1½ time fra vi var sat af ved de forskellige blinds og til det første vild begyndte at komme, duikeren drak lidt og forsvandt ret hurtigt igen 5 minutter efter hørte jeg sjakaler i nærheden af blindet, der var mindst 2 de hylede næste om kap skulle men tro.

Mens sjakalerne hylede kom der 2 go-awaybirds og sad i træerne, så kom den ene sjakal ind og drak og gik hurtigt væk igen, jeg prøvede at muse den til mig og den reagerede prompte og løb ind i nogle buske ca. 15 meter fra mig, for at finde hvad den troede det var, hvorefter den vendte rundt og gik tilbage mod vandhullet uden at stoppe jeg havde ellers fået trukket buen og ventede kun på at den skulle stoppe i et par sekunder, men den gik hen og drak, den stod skråt, næsten spidst ca. 20 meter foran mig, jeg sigtede på dens venstre skulder og slap pilen, det gav et højt smæld da jeg ramte den, den var forendt med det samme, det viste sig at den havde løftet hovedet i det samme jeg skød så pilen var gået ind genne panden, ud gennem nakken og ind gennem ryggen og ud i lysken på den.

Jeg tænkte at jeg hellere måtte fjerne den da den lå lige ved kanten af vandhullet, så jeg gik ud og lagde den om bag ved blindet, da jeg gik ud skræmte jeg ca. 40-50 perlehøns der var bag ved blindet.

Kl. 7:25 begyndte sandgrousene at komme ind, lige som de havde gjort de andre dage, man kan næste stille uret efter de fugle, Kl. 7:30 kom der to vortesvin ind, det var en pæn han og en unge, jeg stod jeg stod og tænkte på at jeg virkelig håbede at de fandt det vortesvin fra i går, jeg nåede næsten ikke at tænke tanken færdig, så kom der 4 kudutyre ind 1 med horn præcis som det vi havde talt om til morgenmaden og 3 lidt mindre, der så umiddelbart ikke ud til at der kom flere ind, så jeg besluttede mig for at skyde den største af tyrene, hvis chancen bød sig, de gik og skiftevis slikkede på saltstenen, drak og spiste lidt af de ”frø” der var lagt ud, det var nogle meget hårde skalle med små frø på størrelse med ærter inden i, de var hårde som sten og kuduernes livret, det sjove ved dem var at det skulle en tur gennem en dyremave for at den kunne spire, sådan er naturen sjov indrettet nogle gange.

Til venstre for mig stod en af de tre ”små” tyre og drak lige frem, på den anden side af vandhullet, nøjagtigt på det sted hvor jeg skød sjakalen, stor en anden af de ”små” og den tredje af de ”små” gik over til den store der stod til højre, ca. 15 meter fra mig og spiste frø, jeg kunne tydeligt høre hvordan skallerne blev knust mellem tænderne på den, da den ”lille” kom hen til den store så begyndte den store at gå hen imod mig, han ville åbenbart over på den anden side af vandhullet, jeg tænkte - uha nu kommer han tæt på jeg vidste at han ville passere mig på en afstand af 8 – 10 meter, så det var bare med at holde sig i ro, han kom hen lige foran mig, knap 10 meter fra mig, så stoppede han, drejede hovedet langsomt og stolt –ja nærmest majestætisk bagud og kiggende mod den tyr der havde fået ham til at gå fra frøene, jeg spændte buen og var klar men kunne ikke skyde, selv om han var stoppet med venstre ben fremme og stod og blottede hele træfområdet, så jeg følte at jeg havde en hel ”dør” at skyde på, da den ene af tyrene stod og drak på den anden side og jeg var bange for at pilen kunne ramme den efter at være gået igennem ham jeg ville skyde, så jeg sendte nogle tanker til ham der stod og drak ”løft hovedet og kig mod højre, for så ville der være fri bane, ......og minsandten om det ikke hjalp (eller var det mon bare held......), han løftede hovedet og kiggede mod højre, jeg slap pilen, det gav et sæt i tyren da pilen fløj igennem den, han gik 10 meter og drejede lidt rundt, så jeg dels kunne se udgangshullet hvor der kom en del blod ud og jeg dels kunne se at der kom blod ud af næsen, som indikerede et godt lungeskud, så gik han ca. 10 meter mere og her stod han og svajede fra side til side og så faldt det store dyr, han lå lidt og sparkede med benene og jeg kunne se buskene og træerne knække omkring ham, så kom han på benene igen og gik yderligere 10 meter og fladt om igen jeg kunne ikke se ham men kunne tydelig høre at der knækkede grene og småtræer bag buskene kort efter var der totalt stille.

Mens jeg stod og tænkte på alt det der var sket på kun 1½ time og undrede mig over hvor heldig man egentlig kunne være, så kom der to vortesvin ind, det var en han med en stor tand og en knækket tand og en lille smule senere kom der en hun med to unger.

Kl. 8:10 kom Dirk, de havde desværre ikke fundet vortesvinet fra i går......

Fra Lepardblind kørte vi til springbokblind, hvor jeg blev sat af, mens Dirk kørte hjem med kuduen og sjakalen, jeg var i blindet kl. 9:50 og allerede kl. 10:00 kom der en oryxko og drak i 10 minutter og gik ud under hegnet igen.

10 minutter efter kom der en vortesvin hun med unge og kort efter de var gået kom der 3 unge vortesvin, kl. 11:30 kom der en oryxko og den ville meget gerne hen og drikke men den var meget mistænksom, den kom kun ind på ca. 40 meter fra vandhulle, så gik den ud på ca. 80 – 90 meter og stod, uden for hegnet kom der endnu en oryx til syne, men den blev uden for, jeg kaldte Dirk over radioen og sagde at hen ikke skulle komme ind, da der gik oryx uden for.

Så kom der springboks ca. 15 stk. de gik stille nærmere og nærmere vandhullet, jeg kunne se at der var to hanner i mellem, hvor hornene gik ind mod hinanden og så kom oryxerne også ind, nu var der jo andre dyr ved vandhullet, så kunne det jo ikke være så farligt.....

Pludselig begyndte springbokkene at blive nervøse, jeg tænkte hvad nu vinden var da god, men det var nogle vortesvin der kom fra den anden side, det var sjovt at se, vortesvinene jagede springbokkene og oryxene jagede vortesvinene, og alt imens stod jeg og kiggede efter de to hanner der var store nok, de befandt sig hele tiden omkring vandhullet på afstande mellem 15 og 25 meter fra mig og på et tidspunkt stod de begge 10 meter fra mig, men med bagen til og drak, så med et stod den ene med side til og fri for de andre dyr, jag spændte buen sigtede og slap pilen .......og skød forbi, jeg stod og sagde ting, der ikke skal beskrives her, jeg to hurtigt kikkerten og fandt dyret i den, den fejlede intet heldigvis, mens jeg stod og så alle dyrene løbe væk tænkte jeg over hvad der skete, og kom til den konklusion, at det var en kombination af at den var kun ude på ca. 12 meter og jeg holdte lidt højt på den og jeg havde nok lidt bukkefeber, så pilen gik lige over den.

Mens jeg stod der og tænkte, så så jeg at den ene af hannerne var på vej tilbage, som om den tænkte at nu var der plads ved vandhullet, der var kun et ungt vortesvin tilbage, så kunne den jo lige så godt gå tilbage og drikke, jeg tænkte at det ville da næsten være for heldigt, men jo den kom, gik rundt om vandhullet og stillede sig med siden til 20 meter ude jeg trak, sigtede og slap og denne gang gik det bedre, han sprang frem og løb i fuld fart ca. 15 – 20 sekunder og så var der ro.

Jeg kaldte Dirke og han kom med bilen, da jeg kom ud af blindet, kunne jeg se, at himlen var helt mørk, ja nærmest sort bag mig, så vi hurtigt ud og hentede springbokken og fik den læsset på bilen, på vej hen til bilen så vi gepardspor ved vandhullet men vi blev ikke for at studere det nærmere, da det var begyndt at dryppe, vi var kun kommet hjem til farmen, så stod det ed i stænge og blæste helt vildt.

.........Hvilken dag..........

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Namibia - 4. Jagtdag D.24.10.2003 er publiceret 18/01-2004 08:39 af Jægeren.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.