Vanvid, vagtlæge og væskemangel

Mit hovede er fyldt
SkriveTøsen
11 år siden
En træls fredag
David Hansen...
20 dage siden
Pandekagekomfur
Peter
10 år siden
Souvenir fra barndommen
Olivia Birch...
9 år siden
På vej mod overfladen
JetLi
2 år siden
3. Side - I'm back!
Sweetypie93
5 år siden
Aktivering. Nu skal jeg s...
Gaffa Brandt
11 år siden
Drama queen...
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Perfektionismen dræber mi...
Neola
3 år siden
Undervisning
Hanna Fink (...
11 år siden
uden søvn
Kenny Raun (...
9 år siden
Fundet af en gammel ven
Bella Donals...
7 år siden
Skøre drømme og sovende f...
David Hansen...
23 dage siden
En god aften
Bastian
11 år siden
Jeg er ingen namedropper
Olivia Birch...
9 år siden
Dawn Under
Ruth Christe...
7 år siden
sov lidt længe
Kenny Raun (...
8 år siden
Mit første blogindlæg
Nikoline Bus
6 år siden
Karma is a bitch
caeciliaskov
7 år siden
Sommer
Hanna Fink (...
7 år siden
Glædelig Jul til alle på ...
Poul Brasch ...
9 år siden
Tredje Bog started
JesperSB
2 år siden
Første dag.
Neola
3 år siden
Sikke en dag
Ruth Christe...
7 år siden
Karrusellen af Kaos - Kas...
Kasper Lund ...
7 år siden
Hvem fortjener blomsten?
Racuelle Hei...
8 år siden
Titte bøhh
Racuelle Hei...
9 år siden
Mit sidste farvel til mor
Jønsse
8 år siden
Katten ude af sækken
Suree Lio (L...
11 år siden
Kreativ igen
David Hansen...
2 måneder, 17 dage siden
1-09
Halina Abram...
6 år siden
Lettet!!
Mille Larsen...
2 år siden
Møde med Mette
Halina Abram...
6 år siden
Mere tid. Mere alt.
Anja Lind An...
10 år siden
julen 2013
Frode Lindtn...
10 år siden
Sikkerhed - What for?
Marlene Gran...
11 år siden
Så er det snart juleferie...
Michala Esch...
15 år siden
Vi pakker sammen
Ragnhild Bac...
10 år siden
And they say, the worst ...
Julie Vester...
10 år siden
Faldskærmsudspring - Kasp...
Kasper Lund ...
7 år siden
Lidt af hvert
Hanna Fink (...
10 år siden
Luftforandring.
Neola
3 år siden
Sidste nyt.
Hanna Fink (...
3 år siden
Rocketman - Kasper Lund
Kasper Lund ...
7 år siden
Det vildeste liv
Christian Ba...
9 år siden
Apatiske gentagelser - Ka...
Kasper Lund ...
9 år siden
Åh ja mere det føles så g...
Maria jayash...
10 måneder, 4 dage siden
Velkommen til oversprings...
Michala Esch...
11 år siden
What a day!! Alt har bare været totalt sidssygt. Startede ud med at vågne 14:30 efter lang nat med historielæsning (fra 22:30-01:30!) til ære for prøve i morgen.

Hen ad firetiden spurgte Heino, om ikke Vips var mistænksomt stille? Hun plejer at vække os tidligt om morgenen for at forlange at komme ud eller få mere mad. I nat har hun bare ligget stille på bænken op ad radiatoren inde i soveværelset (en meter fra min side af sengen). Hun kom kun med et halvhjertet kny, da jeg fjernede en bluse, der skulle til vask, som hun lå på med hovedet. I eftermiddags lå hun midt i døråbningen henover mine støvler.

Jeg påstod, hun bare var mere low-key end normalt. Men da Heino forsøgte at løfte hende, SKREG hun! Nogle gange er hun dog lidt pjevs, og skriger, fordi hun ikke vil have, man bærer på hende. Man er nødt til at kunne sige fra i et hus med tre katte, kanin og overgearet hund.

Vi blev dog lettere nervøse, da hun sad i sengen, og stadig skreg. Når vi forsøgte at røre hendes underkrop, reagerede hun helt vildt. Virkede nærmest lammet - mindede mig om kat, der var ramt af bil, der kom kom ind på dyrekosultationen, da jeg i sin tid var i praktik. Ville ikke spise, drikke eller i bakken. Skreg, hvæsede og knurrede bare.

Skyndte mig at fatte telefon og ringe til dyrlæge for at meddele, vi kom NU! I hast fik vi Phoeba losset af hos mine forældre, nuppede deres mobil og kørte med Vips. Vi fik at vide, de lukkede 16:45, hvilket gav os femogtyve minutter til en tur, der normalt tager mellem en halv time og tre kvarter! Tog mobilen med, så vi kunne ringe til vagtdyrlæge, hvis der ikke var nogen, når vi ankom.

Drønede med voldsom fart af sted - sagde til Heino, han skulle skide på fartbøde, og hvis vi blev stoppet, ville jeg hvæse: "Syg kat!" og løfte hende op i fjæs på betjent. Sænkede dog farten i skov- og byområde, og kom på intet tidspunkt op over hundrede.

Vagtdyrlæge var ankommet, da vi kom derud. Vores normale dyrlæge, Pia. Rart med et kendt ansigt. Hun virkede dog lettere irriteret, da vi kom ind i konsultationen og et styks 'lam' kat pludselig godt kunne hæve bagsmækken og hoppe fra konsultationsbord ned i fjerneste hjørne. Stod til et styks skideballe og hævet pegefinger, indtil hun løftede kat og fik meget mærkeligt udtryk i ansigtet. Hun syntes godt nok, Vips virkede lidt varm! Med termometer i rumpetten på halvdød kat, kunne vi konstartere, hun havde over fyrre i feber! Hurtig undersøgelse viste da også tomatrød hals, hævede kirtler og stærke smerter i hele underkroppen.

Pia kiggede på os på, hvad jeg syntes lignede, en lettere nervøs måde. Hun spurgte, om vi passede kattenes vaccinationer? Jep! Om hun havde været i kontakt med katte, der kunne være smittet med katteadis? *Piv!* Nope!!

Mens jeg holdt den lille (læs: syv kilo tunge!) kat, fik Pia barberet den ene pote og taget en blodprøve. Vips sad rimeligt stille på min arm. Prøven vist højt antal af hvide blodlegemer og væskemangel.

Ud fra undersøgelser og prøver, mente Pia, det måtte være en virusinfektion. Vips fik smertestillende- og antibiotika indsprøjtning. Derefter en halv liter væske - fordelt på otte steder, så hun nu har små 'pukler' hele vejen ned ad ryggen. Hun tog det bare så fint! Jeg var i en konfus tilstand blandet med rædsel for at miste den kat, jeg er tættest på; forvirring over brat opvågning efter lang nat og undren over kat, der i går var normal og i dag er kluddedukke.

En time efter ankomst kunne vi tage hjem igen med penicillinpiller til ti dage - for at hindre bakteriel infektion. - Og så 785,92 kr. fattigere, hvilket jeg egentlig først opdagede, da vi kom hjem. Var så omtumlet, at jeg ikke engang var sikker på, om jeg havde fået skrevet under på dankortbon, og om jeg havde husket mit kort.

Billigt, ikke? (og det er ikke ment ironisk!). Knap ottehundre kroner for at få levende kat med hjem! (Og hun ventede tilmed med at blive syg til efter, der var gået penge ind! God kat!). Jeg var sikker på, det var en blodprop eller indre blødninger efter fald eller lignende. Det var også en lang og heftig konsultation. Pia fik virkelig rullet ærmerne op!

Nu er vi hjemme, Vips er lagt på bænken og har fået sin bluse ind at ligge på. Phoeba har fået lov til (læs: Mine forældre er blevet påtvunget) ophold hos mine forældre nogle dage. Pia mente det var en god idé, så Vips får lidt fred. Ikke fordi Phoeba vil gøre hende noget - tværtimod. Hun vil jo bare hjælpe og elske, og viser det ved at vaske og gejle op til leg. Det er bare ikke liiige det man gider med fyrre i feber!

Sindssyg dag. Skulle ellers have læst materialet igennem igen, have været i Netto og i bank. Skal møde tidligt i morgen - en time før normalt. Mikael skal afleveres i lufthavnen (erhvervspraktik), så jeg skal op allerede ved syv-tiden. Det er sgu ved at være nogle år siden, jeg har prøvet det! Klokken ti er det VUC, prøve og evaluering. Derefter Netto-indkøb os så hjem og lave megaportion kartoffelsalat til lørdag. Lørdag er så endnu en 'op-klokken-ged'-dag. Skal til korweekend. Alle skal have en ret med til fire-fem mennesker (skal også have til Heino og til frokostportion), som skal på bordet til aftensmaden. Skulle også have nået at bage frokostboller - dén bliver vist ikke til lige noget.

Hvorfor skal tingene altid ske oven i hinanden? Var samtidig så dum, at jeg i går liiige skulle se, om jeg kunne holde ud at bruge træningscyklen. Før sygdom cyklede jeg tyve kilometer om dagen. I mange år har jeg dog end ikke kunnet se på en cykel uden at få ondt. Troede dog, det ville være en smal sag nu, hvor jeg er begyndt at gå. Efter tre minutter var mine ben sås syrede til, at der begyndte at komme prikker for øjnene. Besluttede dog, at jeg SKULLE cykle MINDST to kilometer - om jeg så skulle sidder der en uge! Fik cyklet to en halv (hvad sker der?! Det er jo latterligt!). Tog godt tyve minutter!! "#¤%&/()#¤%&/( Steg ned af cykel og faldt så lang jeg var med lammede ben. Tog mig derefter en time at komme så meget ovenpå igen, at jeg kunne humpe ud i bad. I dag føles det som om, jeg har gennemført sexmaraton udi underlige stillinger eller andet sindssygt. Har faktisk mest ondt i armene (huh?) og ballerne.

I mit næste liv vil jeg være A) Mand. B) Frastødende rig. C) Bo i et land, hvor det er attraktivt at være fed. D) Konge - med helst uden officielle pligter. Vil bare sidde på sådan en bærestol med dellerne væltende udover det hele og uddelegere ordrer.

Indtil da må jeg dog gennem dette og lige i dag er jeg bagud med alt. *Suk*

- Husk at kryds fingre både for Vips og hendes helbred, og for mig og prøve samt evaluering i morgen!

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Vanvid, vagtlæge og væskemangel er publiceret 01/11-2007 19:23 af Line Find-Andersen (ALFen).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.