4 år siden

Et glimt af den virkelige verden

Jeg spiser aldrig røget l...
Kianna Kitte...
2 år siden
Dagens Danmark.
Ruth Christe...
3 år siden
Næsten dødbringende kælkn...
Kianna Kitte...
2 år siden
Ikke mange weekender endn...
Michala Esch...
10 år siden
Ensom og hvad så?
Josephine Lø...
5 år siden
Misforstå mig ret:
Christian Ba...
5 år siden
Tvivl.
ceciliemarie
7 år siden
3. Side - I'm back!
Sweetypie93
1 år, 6 måneder siden
Plan B
Dus
3 år siden
Tilståelsen...
Kianna Kitte...
2 år siden
Dybbøl gartnerhjem
Martin Micha...
10 måneder, 27 dage siden
poop
Regitze Møbi...
5 år siden
Dobbeltmoralsk miljøforkæ...
Merida Dunbr...
1 år, 2 måneder siden
Kaos tur hjem...
Anastasia
7 år siden
No, i will not keep calm....
Julie Vester...
6 år siden
God karma...
Kianna Kitte...
2 år siden
Det gibbede i mig, da Benny tog min hånd. Han ville sikkert bare være sikker på at intet ondt hændte mig, når vi nu gik over gaden. Jeg klemte hans hånd en ekstra gang, da vi nåede kantstenen på den anden side. Hans slap min hånd, og jeg kørte mine håndflader ned ad min nederdel for at glatte den ud. Mor sagde altid, at man skulle vise sit bedste hver evig eneste dag. Jeg forestillede mig, hvad hun mon lavede nu. Eftermiddagskaffe. Gad vide, hvad hun ville tænke, hvis hun vidste, at jeg krydsede de travle gader i København med en ung mands hånd i min. Benny foreslog, at vi fik os noget koldt at drikke. Han førte mig ned ad en gade, og vi trådte ind på et lille værtshus. En skarp lugt rev i min næse, og en rynke brød frem mellem mine øjenbryn. Min mor gjorde præcis det samme, når hun blev forfærdet over noget.

En Tuborg og en cola blev placeret foran henholdsvis Benny og jeg. Vi havde sat os ved et af de brune borde. Mine øjne granskede lokalet. Der sad et par ældre herrer ved ét af e bagerste borde, men ellers var der mennesketomt. Jeg tog en slurk af min cola. Døren til værtshuset gik op, og en klokke lød ved baren. En ældre kvinde slog sig ned i en barstol og satte en albue i bordkanten. Hun støttede hovedet mod sin hånd. Bartenderen kom op ad kælderen og modtog hendes bestilling. Et glas whisky. Hun slog fingrene mod glasset og drak derefter dens indhold i én slurk.

Jeg følte mig malplaceret, og mine knæstrømper var begyndt at kradse i kanterne. Benny smilede til mig, men selv ikke hans hjertevarme smil beroligede mig. Kvinden kunne nemt have været min mor. De var samme alder, det var sikkert. Min mor ville være besvimet, hvis hun vidste, at kvinder i hendes alder sad alene på værtshuse og drak whisky. Der måtte være en naturlig årsag til, at hun sad der alene. Ingen kvinde burde sidde alene. Livet måtte have behandlet hende dårligt, hvis hun endte sådan et sted. Benny måtte have opdaget min undren for han rakte ud efter min hånd. Vi flettede fingre over bordet. Det måtte være kvinden, der var det forkerte sted. Benny ville aldrig tage mig et sted hen, som ikke var passende for en pige som jeg. Jeg rystede tanken om kvindens ulykke af mig. Klokken var næsten fem, og mor skulle nødig blive bekymret. Vi burde tage hjem ad.

Benny og jeg gik forbi baren på vej ud. Jeg vendte mig om en sidste gang for at få et glimt af kvindens ansigt. Hun kiggede allerede hen mod mig, men så mig ikke. Hun stirrede bare tomt ud i luften, som om intet i verden længere var værd at beundre.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Et glimt af den virkelige verden er publiceret 18/07-2015 19:42 af Sofie Würtz (Sovs).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.