3 måneder, 16 dage siden

Undskyld du misforstår mig.

Drømme
Salomon
3 år siden
Firserdate
Tine Sønder ...
5 år siden
Plan B
Dus
1 år, 6 måneder siden
Houdini - Kasper Lund
Kasper Lund ...
1 år, 10 måneder siden
Farvel til ”vores udveksl...
Carsten Cede...
3 år siden
Fra en kasse til skjerme
Halina Abram...
6 måneder, 25 dage siden
Højskolehjemkomst.
Hanna Fink (...
4 år siden
Hundetyven.
Regitze Møbi...
3 år siden
Dagen tiltaget med 49 min...
Hanna Fink (...
3 år siden
gør man ikke research før...
Tue Omø (Jer...
4 år siden
Bogforum here we comes, o...
Tue Omø (Jer...
5 måneder, 2 dage siden
Sort og hvid.
Line Ley Jen...
3 år siden
70år + 4 dage
Peter Munk (...
4 år siden
Det vildeste liv
Christian Ba...
3 år siden
Så er det nu
Josephine Lø...
3 år siden
Jeg gør det snart
H.P Moeller
1 år, 3 måneder siden
Kender I det?
Hanna Fink (...
4 år siden
11 dag på fyldepinden og ...
Gaffa Brandt
4 år siden
Det store brokkehoved
Tue Omø (Jer...
2 år siden
Ballade med drillenissen
Carsten Cede...
3 år siden
Jeg skrev en tekst jeg sk...
Regitze Møbi...
3 år siden
Drama queen...
Sylvia Ebbes...
4 år siden
Udstillingen
Hanna Fink (...
4 år siden
No name girl
2 år siden
Markedspladsen.
Ruth Christe...
1 år, 6 måneder siden
Solen skinner, det er en ...
Tue Omø (Jer...
5 år siden
Lad os sammen hylde nørdh...
Katrine Søre...
4 år siden
De fire vægge og pc'en.
Rudi Kouring...
2 år siden
Kommunikation!
Racuelle Hei...
3 år siden
lysere tider forude
Tue Omø (Jer...
4 år siden
Hvad Naja kan.
Camilla Rasm...
4 år siden
Human tetris
Tine Sønder ...
5 år siden
ventetid er uudholdeligt
Tue Omø (Jer...
4 år siden
Min ekskæreste afsluttede altid vores diskussioner og skænderier med sætningen: "Ja, undskyld du misforstår mig".

..Nej, han sagde det ikke for at gøre mig opmærksom på, at jeg faktisk havde misforstået ham, men udelukkende for at vaske sine hænder. For han var jo aldrig galt på den, det var mig der tog fejl, mig der ikke forstod ham eller som han så fint sagde det, mig der altid misforstod det hele. Hver. Eneste. Gang.

Det er vel muligt, at jeg godt kunne misforstå ham til tider, især når bølgerne gik højt og jeg ikke lige kunne tænke klart under presset eller overskue hvad fanden der gik galt. Men der var altså også alle de gange hvor jeg var helt klar over hvor han kom fra og hvad han mente, men hvor han stadig afsluttede vores diskussioner/skænderier med den berømte sætning. Han modificerede simpelthen sin pointe, eller ligefrem sagde det modsatte af det han havde sagt hele tiden for derefter, at påstå, at det var det han hele tiden havde sagt/ment.
Herregud, der har vel også været tidspunkter hvor han har tænkt: "Fuck, hun stopper jo aldrig!" og derfor følt sig nødsaget til at tilpasse det, simpelthen for at få fred.. men det ændrer ikke på, at han fik mig til at føle, at det var mig der skabte problemerne.

Og hver gang han sagde det, døde jeg lidt inden i. Var jeg virkelig så dum at jeg ikke engang kunne forstå hvad han mente? Var det bare mig der var hysterisk? Kan det virkelig passe, at det han sagde for 10 minutter siden kan forstås på en helt anden måde? Kan det betyde det modsatte?? Jeg kunne slet ikke finde ud af det. Jeg følte mig så dum, så utilstrækkelig og hysterisk, for der måtte jo være noget galt med mig når jeg altid misforstod ham.

I sætningen ligger det implicit, at jeg ikke er i stand til at forstå selv simple ting. At jeg er så dum, at jeg ikke forstår ordentlig dansk eller, at jeg er ude af stand til at aflæse kropssprog. At jeg, som den eneste, var ansvarlig for skænderierne, at jeg var en hystade... og sådan havde jeg det. Jeg havde det forfærdeligt. Jeg havde sindssygt dårlig samvittighed konstant og jeg åd så mange kameler, at jeg langsomt og sikkert mistede mig selv i processen. Det hele blev visket ud og alt der var tilbage var ønsket om at holde ham glad, ...eller i det mindste tilfreds.

Sjovt nok, så kan jeg den dag i dag stadig ikke komme i tanke om konkrete skænderier eller årsagerne bag dem, eller hvad der konkret er blevet sagt Det er som om, at det hele ligesom er flydt sammen. Men jeg ved, at jeg altid sad tilbage og havde så dårlig samvittighed over, at jeg havde skabt problemer. Igen. Fx., så overbeviste han mig om, at jeg skabte problemer der ikke fandtes fordi jeg tænkte for meget. En anden påstand han triumferende smed i hovedet på mig når jeg blev sur på ham.

I slutningen af vores mangeårige forhold blev det derfor også en desperat kamp for mig, at få ret når vi skændtes, for jeg følte virkelig, at jeg var ved at blive skør og at jeg var på grænsen til at miste min gode forstand. Jeg VILLE bevise over for mig selv, at jeg godt kunne finde ud af at forstå ham og at jeg ikke bare var dum eller hysterisk. I kan nok selv forestille jer hvor giftigt og eksplosivt det til tider kunne blive.

Efter vores endelige brud i julen 2015, har jeg så været ramt at den dybeste kærestesorg jeg nogensinde har oplevet, og det er først nu, at det er gået op for mig at der er gået hele tre år. TRE fucking ÅR.
Vores samliv og den afsluttende brud efterlod mig i en nærmest apatisk tilstand og med en helt grundlæggende følelse af at være et ødelagt menneske. Mit selvværd var på minus en million, for jeg var helt overbevist om, at jeg ikke var noget værd og at mine meninger, holdninger og tanker var fuldstændig værdiløse. Min selvtillid var helt væk, jeg stolede ikke på mig selv, mine tanker, ikke engang mine kropslige reaktioner.
Men jeg kunne jeg heller ikke mærke mig selv. Jeg vidste ikke hvem jeg var, for jeg havde været så opslugt af ham, at jeg havde mistet mig selv i processen.

Som i muligvis godt ved, så er jeg vokset op i en dysfunktionel familie med store alkoholproblemer, så jeg ved faktisk ikke engang om jeg nogensinde har lært mig selv at kende før efter samliv med og derefter endelige brud med J, så betegnelsen "mistet mig selv" er måske så meget sagt, men jeg ved da så meget, at der er NOGET der blev tabt i processen.

Jeg har brugt meget lang tid på, at tænke over det hele. Jeg føler at det er et kæmpe stort puslespil jeg er igang at lægge. Jeg er startet med at finde ud af hvilke påstande der er blevet brugt mod mig som er sande eller falske - og "Undskyld du misforstår mig" og "Du skaber problemer der ikke findes ved at tænke for meget over tingene" er to påstande som jeg endelig har lagt på plads.
Jeg forstår nu, at i de sætninger også ligger en grov form for ansvarsfralæggelse som han brugte til, at manipulere mig med og den erkendelse er for mig kæmpe stort.

NOTE:
Urban Dictionary definerer Gaslighting som: "A form of intimidation or psychological abuse, sometimes called Ambient Abuse where false information is presented to the victim, making them doubt their own memory, perception and quite often, their sanity."

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Undskyld du misforstår mig. er publiceret 07/12-2017 22:55 af Namini.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.