2Kære Elskede
Kære Elskede · Tillykke med din dag i dag · Den dag du rundede 60 år · ... [...]
Digte
15 år siden
2Julekalender 2007 - 12. december
Luftpost · Det var atter mørkt på den gamle gård. Oppe på loftet va... [...]
Godnathistorier
15 år siden
0Julekalender 2007 - 11. december
Natligt besøg · Det var atter mørkt på den gamle gård. Alt var stil... [...]
Godnathistorier
15 år siden
0Julekalender 2007 - 10. december
Billedet · Det var atter mørkt på den gamle gård. Alt var stille. O... [...]
Godnathistorier
15 år siden
0Julekalender 2007 - 9. december
Drillenisser og spøgelse · Det var aften på den gamle gård. Der var... [...]
Godnathistorier
15 år siden
0Julekalender 2007 - 8. december
Knapperne · Det var atter mørkt på den gamle gård. Oppe på loftet v... [...]
Godnathistorier
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Alice Trauelsen (f. 1949)

Kasserne

   Det var atter mørkt på den gamle gård. Nifa og Leonora sidder på hendes kammer. "Vil du med ned og se hvad menneskerne har lavet i dag," spurgte Leonora. "Ja, ja, skynd dig nu," Nifa var allerede oppe. De gik ned af trappen.

Ude i gangen standsede Nifa og kiggede med åben mund. "Hvad er det," han pegede. Leonora lo stille: "Det er da bare papkasser." Papkasser?" spurgte han forvirret, "hvad er det?" "Altså," forklarede Leonora tålmodigt. "Når mennesker flytter har de mange ting, de skal have med, og for at gøre det nemmere at flytte meget på en gang, så pakker de det ned i papkasser.." "Hold da op, hvor må de mennesker have mange ting at flytte. Jeg har da kun mit tøj, tandbørste, tandpasta og min børste, hvad er alt det andet?" spurgte han. "Ja, det er tøj, og mennesker har mange ting i deres køkkener, og de har ting de putter i mærkelige maskiner, en der kan spille musik og noget de kan se i en kasse," sluttede hun. "Mærkeligt," Nifa rystede på hovedet.

"Skal vi åbne en af kasserne og se hvad der er i," spurgte han. "Ja, lad os det," hun gik hen til en af kasserne, åbnede den og kiggede ned. Der lå en hel masse små æsker. "Altså, nu forstår jeg ingenting, hvorfor putter de æsker i en kasse," spurgte Nifa forvirret. "Få dem til at fortælle dig det," svarede Leonora med et smil. "Hip hap du ka’ tale," sagde Nifa. Der blev en forfærdelig larm. "Det er sommer det er sol og det er søndag- Time to say goodbye – Kære lille Mormor – One, two, three oclock rock, Åh abe og meget mere i munden på hinanden. Nifa blev forskrækket og hoppede lidt tilbage. "Så hold dog op," skreg han. "Hvem er I?" Nu stoppede de, og en æske med et billede af Mek Pek hoppede op af flyttekassen. "Ved du ikke hvem vi er?" spurgte han overrasket. "Næ, jeg er en nisse alf, så det ved jeg ikke." "Ha ha" æskerne lo, og hoppede op af kassen og begyndte at danse rundt omkring Nifa og spille en hel masse forskelligt musik. "Lad være med det," han drejede rundt om sig selv og kiggede over på Leonora. "Få dem dog op i kassen igen," råbte hun for at overdøve musikken. "Åh ja," svarede han. "Hip hop stop op." Snart lå alle æskerne igen i kassen og alt var roligt. "Phu ha." Nifa pustede ud. "Kom vi må op, klokken er mange," sagde Leonora og de skyndte sig op i seng, og snart lå de og tænkte på at nu var der kun 21 dage til juleaften.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 04/01-2008 20:13 af Alice Trauelsen og er kategoriseret under Godnathistorier.
Teksten er på 447 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.