2Kære Elskede
Kære Elskede · Tillykke med din dag i dag · Den dag du rundede 60 år · ... [...]
Digte
13 år siden
2Julekalender 2007 - 12. december
Luftpost · Det var atter mørkt på den gamle gård. Oppe på loftet va... [...]
Godnathistorier
13 år siden
0Julekalender 2007 - 11. december
Natligt besøg · Det var atter mørkt på den gamle gård. Alt var stil... [...]
Godnathistorier
13 år siden
0Julekalender 2007 - 10. december
Billedet · Det var atter mørkt på den gamle gård. Alt var stille. O... [...]
Godnathistorier
13 år siden
0Julekalender 2007 - 9. december
Drillenisser og spøgelse · Det var aften på den gamle gård. Der var... [...]
Godnathistorier
13 år siden
0Julekalender 2007 - 8. december
Knapperne · Det var atter mørkt på den gamle gård. Oppe på loftet v... [...]
Godnathistorier
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Alice Trauelsen (f. 1949)

Billedet

   Det var atter mørkt på den gamle gård. Alt var stille. Oppe på loftet var Tri vågnet, hun satte sig op, tog det lille billede op af lommen. Hun kiggede på de to små gamle nisser og den stor ung nisse på billedet. Der faldt en lille tårer ned og ramte billedet. Hun tørrede sine øjne, rejste sig stille og listede hen og bankede på Leonoras dør og gik ind.

Leonora satte sig op i sin seng og sagde "Godaften Tri, er du i orden, du ser ked ud af det," sagde Leonora. Før hun kunne nå at svare kom Nifa ind. "Halløj i stuen," sagde han muntret, hvad skal vi lave i dag." "Tri skal fortælle om det billede hun har i lommen og kigger på en gang i mellem," svarede Leonora.

Tri tog billedet op af lommen og kiggede igen på det, så begyndte hun at fortælle, medens hun holdt billedet i hånden. "Jeg kender ikke min familie. Jeg blev fundet på dørtrinet til et børnenisse hjem. Svøbt i et rødt tæppe, og med et brev hvor dette billede også lå. I brevet stod: Pas på vores baby. Hun hedder Trimiline, er en alfnisse. Vi hedder Amalinda og jeg er en alf og min mand hedder Hermatrilius og han er en nisse. Den store nisse dreng på billedet er vores søn Kapelius, der er hendes broder. Vi kan ikke tag os af hende og beder derfor Jer om at give hende et godt hjem. Mange hilsner A & H. Så jeg voksede op på Nissehjemmet og da jeg blev stor nok, rejste jeg ud i verden for at finde min familie, og sådan endte jeg her," sluttede hun.

"Må jeg se billedet"; spurgte Nifa. Tri rakte ham det modstræbende. Han kiggede på det, blev rød i hovedet, og løb ud af stuen. Leonora og Tri kiggede forundre på hinanden. Han kom straks tilbage, og rakte Leonora to billeder. "Se her," sagde han bare. Leonora kiggede på begge billeder. "Hvor har du det billede fra," spurgte Tri. "Det er mit," svarede Nifa, "og jeg har også sådan et brev. Jeg blev fundet på samme måde men på et andet nissehjem." "Jamen, hvordan hænger det da sammen," sagde Tri og begyndte at græde. "Nej, lad være med det," sagde Nifa. "Rolig nu, det her må vi finde ud af. Hør nu, klokken er mange, så Tri tør dine tårer, og tænk nu på at vi skal finde din familie og Nifa, din med. Og nu skal I gå i seng, så vil jeg sove på det og i morgen skal vi snakke om hvordan vi kan finde Jeres familier. Gå nu i seng med Jer," sluttede hun. Nifa og Tri kiggede på hinanden, så smilede de tog hinanden i hånden og gik ind i seng. Og her drømte de om at de fandt deres familier før de 14 dage der var til juleaften.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 04/01-2008 20:58 af Alice Trauelsen og er kategoriseret under Godnathistorier.
Teksten er på 484 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.