2Kære Elskede
Kære Elskede · Tillykke med din dag i dag · Den dag du rundede 60 år · ... [...]
Digte
15 år siden
2Julekalender 2007 - 12. december
Luftpost · Det var atter mørkt på den gamle gård. Oppe på loftet va... [...]
Godnathistorier
15 år siden
0Julekalender 2007 - 11. december
Natligt besøg · Det var atter mørkt på den gamle gård. Alt var stil... [...]
Godnathistorier
15 år siden
0Julekalender 2007 - 10. december
Billedet · Det var atter mørkt på den gamle gård. Alt var stille. O... [...]
Godnathistorier
15 år siden
0Julekalender 2007 - 9. december
Drillenisser og spøgelse · Det var aften på den gamle gård. Der var... [...]
Godnathistorier
15 år siden
0Julekalender 2007 - 8. december
Knapperne · Det var atter mørkt på den gamle gård. Oppe på loftet v... [...]
Godnathistorier
15 år siden
0Julekalender 2007 - 7. december
I stalden · Det var atter mørkt på den gamle gård. Oppe på loftet s... [...]
Godnathistorier
15 år siden
0Julekalender 2007 - 6. december
Vasketøj · Det var atter mørkt på den gamle gård. Oppe på loftet sa... [...]
Godnathistorier
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Alice Trauelsen (f. 1949)

Natligt besøg

   Det var atter mørkt på den gamle gård. Alt var stille. Oppe på loftet var Leonora vågen og sad og redte sit lange hår, da Tri og Nifa kom ind til hende. "Har du fundet på noget," spurgte Nifa. "Ja, i går en tur så jeg kan få ro til at skrive et brev til Nisselærlingen, som han skal aflevere på Julemandens værksted. Så gå nu ud med Jer," sagde Leonora og pegede på døren.

De to gik ud. "Vil du med over i stalden," spurgte Nifa. Tri nikkede bare. De gik ud i gården, for at gå over i stalden, da de hørte en mærkelig lyd. Tri blev bange og knugede Nifas hånd. Han kiggede sig omkring. "Hallo, hvem er det," råbte han. "Muhe, det er mig, Tyrius," lød det. Nu fik de øje på en stor rødbroget tyr, der stod ude i haven. "Hvad laver du dog her," spurge Nifa. "Jo ser I, jeg opdagede jeg kunne gå gennem hegnet, så nu har jeg fået min frihed," brølede han. "Ja, men kun til menneskene opdager dig," svarede Nifa. "Kom så skal I se mine venner, de ville gerne med men de tør ikke, han grinede. Så løb han over vejen og op på marken, derinde på den anden side gik hans venner. Han brølede på dem. De kom løbende hen mod hegnet . "Se jeg er fri, hvorfor kommer I ikke med, I tøsedrenge." "Næ, vi får bare ballade og det gør du også når de fanger dig," svarede den største af tyrene inde på marken. "Jamen de skal fange mig først," grinede Tyrius. Så løb han igen over i haven. "Vi må videre pas nu på dig selv," sagde Nifa og så gik han over i stalden, sammen med Tri.

"Hallo, hvor går I hen," spurgte Tyrius. "I stalden," svarede Nifa. "Stalden, der er varme og halm, jeg vil med," svarede han og vendte sig om og løb efter dem. Nifa og Tri gik gennem døren, men det kunne Tyrius ikke, så han stod uden for og brølede, hundene inde i huset begyndte at gø, og hestene inde i stalden begyndte at vrinske uroligt. "Altså, det store uhyr, han vækker alle sammen," sagde han og gik ud igen. Så holdt han fast i Tyrius og sagde "vuppi vuppet hip," så gik de sammen gennem døren. Tyrius fik straks øje på noget halm og gik derhen og begyndt at spise. "Hallo, hvem er det I har med," spurgte Pølle. "Åh, det er Tyrius," svarede Nifa, "han er stukket ud af sin fold." "Åh," det var Grønne, "så får han ballade." "Vel gør jeg ej," buhede den store tyr. "Lad være med at æde al vores mad," når du vil nyde din frihed så gå ud og om bagved stalden her, der er et rum med tag over, og der kan du finde en masse halm," og der er også gulerødder," sagde Pølle. "Ih tak der lyder godt, kan I have det," Tyrius begyndte at gå hen mod døren. "Hov, vent, Vuppi vuppi hop," og nu kunne den store tyr gå ud. "Sikken dog et brusehoved," lo Nifa, de andre i stalden lo med. "Men hør," sagde Pølle, "var der ikke noget med at I skal være over før menneskene vågner." "Jo, svarede Nifa. "Så bliver det et kort besøg for klokken er mange," vrinskede Pølle. "Åh, skynd dig," Tri tog Nifas hånd og de råbte godnat og løb over gården, de kunne høre Tyrius omme brøle omme bag stalden.

Da de kom op var Leonora gået i seng og det gjorde de også og snart drømte de om at de kun var 13 dage til juleaften.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 04/01-2008 21:06 af Alice Trauelsen og er kategoriseret under Godnathistorier.
Teksten er på 609 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.