2Kære Elskede
Kære Elskede · Tillykke med din dag i dag · Den dag du rundede 60 år · ... [...]
Digte
15 år siden
2Julekalender 2007 - 12. december
Luftpost · Det var atter mørkt på den gamle gård. Oppe på loftet va... [...]
Godnathistorier
15 år siden
0Julekalender 2007 - 11. december
Natligt besøg · Det var atter mørkt på den gamle gård. Alt var stil... [...]
Godnathistorier
15 år siden
0Julekalender 2007 - 10. december
Billedet · Det var atter mørkt på den gamle gård. Alt var stille. O... [...]
Godnathistorier
15 år siden
0Julekalender 2007 - 9. december
Drillenisser og spøgelse · Det var aften på den gamle gård. Der var... [...]
Godnathistorier
15 år siden
0Julekalender 2007 - 8. december
Knapperne · Det var atter mørkt på den gamle gård. Oppe på loftet v... [...]
Godnathistorier
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Alice Trauelsen (f. 1949)

Drillenisser og spøgelse

   Det var aften på den gamle gård. Der var stadig lys. Oppe på loftet var Nifa vågen, han kunne ikke sove mere. Han rejste sig og kravlede ud af sin barnevognsseng. Han kiggede over til Tri, hun var også vågen. "Skal vi se om Leonora er vågen," spurgte han. Hun nikkede og sammen gik de hen og bankede på døren ind til Leonoras kammer. "Kom ind," lød det. De smilede. "Hallo Leonora, kan du heller ikke sove i dag?, spurgte Nifa. "Nej og jeg syntes vi skal bruge tiden nu på at drille menneskedamerne i aften. Vi er jo drille nisser og spøgelse," lo Leonora. "YES," råbte Nifa og sprang op.

Sammen gik de ind til menneske Olde og Elsa. Gamle Alice sad også derinde. De sad og kiggede ind i den der store kasse der viser billeder. "Prøv at zap," sagde menneske Alice. "Er det en Zap?" spurgte Nifa. "Næ, jeg tror de kalder det fjernsyn," svarede Leonora. "Hvad skal vi lave," han var ivrig. Hundene Bølle og Berta små knurrede og kiggede hen mod stedet hvor de tre stod. Nifa gik et skridt frem og hviskede. "Sch. ikke sige vi er her," hviskede han. "Ja da, men ikke lave ulykker," knurrede Bølle. Så gik han hen og lagde sig.

"Hvad nu? Spurgte Nifa. "I bliver her og kigger." Så gik hun gennem stuen. Bølle og Berta kiggede men sagde ingenting. Leonora trykkede på en lille maskine der lå på bordet, menneskene kalder dem fjernbetjening. Fjernsynet gik ud og der var sort skærm. "Hvad sker der? Er fjernsynet gået i stykker? Spurgte gamle Alice. Elsa tog den der fjernbetjening og trykkede på knappen, og straks var der igen billede og lyd i den store kasse. Leonora gik hen og trykkede igen. Sort skærm. "Altså, så det også lige meget," sagde mennesket Alice og hev kontakten ud af væggen. Leonora vendte sig om og pegede på Nifa. Han pegede på fjernsynet og sagde "Vupi Vupi top," og nu var der igen lyd og billede på fjernsynet. De 3 menneskedamer kiggede på hinanden. "Man skulle tro det spøger," var Oldes kommentar. "Ja, eller der er nisser," sukkede Alice. De 3 lofts beboer grinede så tårerne løb ned af kinderne på dem. "Ja," hulkede Nifa og grinede, "både spøgelse og nisser."

Så skyndte de sig op på loftet og snart var alt rolig. Leonora, Nifa og Tri, hyggede sig og snakkede om aftenens oplevelser. Indtil de hen på morgenen gik i seng og drømte om at der kun var 15 dage til juleaften.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 04/01-2008 20:57 af Alice Trauelsen og er kategoriseret under Godnathistorier.
Teksten er på 424 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.