0Livet ender med en drøm (II) - Kapitel 3
Som sædvanlig forløb intet som planlagt ved flytningen - eller i ... [...]
Romaner
14 år siden
0Livet ender med en drøm (II) - Kapitel 2
Første skoledag efter en længere ferie var altid lidt mærkelig. B... [...]
Romaner
14 år siden
0Livet ender med en drøm (II) - Kapitel 1
Min morfar var en fransk diplomat, som forelskede sig i en engels... [...]
Romaner
14 år siden
0Livet ender med en drøm (II) - Prolog
Kristina rettede sig op med et spjæt og trykkede sig længere ind ... [...]
Romaner
14 år siden
3Livet ender med en drøm - Kapitel 2
Hverdag igen · Første skoledag efter en længere ferie var altid lid... [...]
Romaner
14 år siden
3Livet ender med en drøm - Kapitel 1
Velkommen til min verden · "Er far blevet forfremmet?" spurgte Tany... [...]
Romaner
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Luise A. Eriksen (f. 1984)

(Laura)

   Den aften fortrak jeg til mit værelse efter aftensmaden. Jeg begravede mig mellem dyner og puder i min seng og lagde bogen på mit skød, før jeg varsomt åbnede den.
   Bogstaverne stod tæt på siderne, svungne og elegante bogstaver skrevet med gammeldags pen og blæk. Sære illustrationer beskrev syner og varsler, de døde og dem der aldrig havde levet.
   Længere inde i bogen begyndte skriften at veksle, når andre generationer havde tilføjet små kommentarer og illustrationer. Disse stod tydeligt frem i forhold til det falmede blæk fra den første Seer, der havde beskrevet sine oplevelser.
   Jeg standsede ved beskrivelsen af Banshee'en. Illustrationen var nok til at give mig kuldegysninger, men det var intet i forhold til fortællingen om, hvordan Banshee'en blev skabt.
   Banshee'en var ånden af den første Seer, den første i min slægt med Synet. Allerede som barn havde hun kunnet se de døde og de udøde, lyttet til deres varsler som jeg var tvunget til det nu. Da det var gået op for hende, hvad varslerne betød, advarede hun sine nære og kære.
   Dengang havde overtroen sit eget liv. Det var før, man begyndte at brænde hekse på bålet i Salem, men efter troen på både Gud og Satan havde groet sig stærk.
   Det var en tid, hvor børnene frygtede Mosekonen og Rottefængeren, hvor man stillede grød ud til Gårdboen og håbede at undgå Marens besøg om natten. Og det var en tid, hvor der ikke var langt imellem at forudse ulykke og være årsagen til den.
   Da den unge piges varsler viste sig at blive sande, spredte det panik i familien. Man frygtede, at hun drev omgang med djævelskab, havde vist selveste Satan vej til familiens dør. Man låste hende inde, pinte hende i forsøget på at uddrive det onde fra hendes sjæl og krop. Til sidst syede man hendes læber sammen, så hun ikke længere kunne bringe ulykke over hjemmet med sine varsler.
   Pigen døde af sult, ikke meget ældre end jeg er i dag. Lige siden har Banshee'en varslet dødens komme for den i slægten, der har Synet. Men selv i døden er hendes mund syet sammen, så hun ikke kan fortælle om den kommende ulykke. Kun med sit dødskys kan hun give et hint om, hvad man har i vente.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 05/06-2009 11:17 af Luise A. Eriksen (Lullu84) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 381 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.