1Simons store gilde 5
Den klamme ungarske langgossælger Pfister havde tænkt sig at slå ... [...]
Kortprosa
7 år siden
0Simons store gilde 4
Da de fleste var blevet mætte, blev der spillet op til Limbo (et ... [...]
Kortprosa
7 år siden
0Simons store gilde 3
På fortovet lå ridderpræsten i en blodpøl, og der var bomstille, ... [...]
Kortprosa
7 år siden
1Simons store gilde 2
Inden for var festen så småt ved at komme i gang. Den lystige hav... [...]
Kortprosa
7 år siden
3Simons store gilde 1
Simon besluttede at holde et et mægtigt gilde for alle sine hoved... [...]
Kortprosa
7 år siden
1Havenes Beskytter 7
Kejserens store legerum var fyldt med alskens legetøj fra den sto... [...]
Fantasy
8 år siden
2Havenes Beskytter 6
Tuk-tukken brød sammen umiddelbart før de nåede frem til paladset... [...]
Fantasy
8 år siden
4Havenes Beskytter 5
Da de steg af toget, blev de totalt blændet af den gyldne bys ove... [...]
Fantasy
8 år siden
2Havenes Beskytter 4
S-toget var et gammelt udrangeret tog "ovenfra", og det forlod sk... [...]
Fantasy
8 år siden
2Havenes beskytter 3
De susede af sted gennem den lange undersøiske gang. Havenes sand... [...]
Fantasy
8 år siden
3Havenes beskytter
Kampen blev kort. Den nye havmands sabel var så rusten, at den br... [...]
Fantasy
8 år siden
8Havenes beskytter 1
En fantasyfortælling fra verdenshavene · Havmand Eriksen var Havene... [...]
Fantasy
8 år siden
3Den sidste Fyrste
Den sidste fyrste · Den sidste af de store verdensfyrster hed Øjvin... [...]
Fantasy
9 år siden
2Kamparrangøren - en skæbnefortælling
Volmer Lademann arrangerede ulovlige boksekampe i Københavns omeg... [...]
Kortprosa
9 år siden
6Tarzanklubben
I Byen ved Bækken var der en del mænd, der var meget interessered... [...]
Kortprosa
10 år siden
3Slagelse ret
Det følgende er et fragment af en ufuldendt kriminalhistorie, jeg... [...]
Noveller
10 år siden
3Hvad der videre hændte den vandrende ridder...
Efter at de havde taget afsked med fiskerne Nordenfjords vendte r... [...]
Fantasy
10 år siden
2Hvad der videre hændte den vandrende ridder...
Den næste dag tilbød præsten at forhandle med fængslets ledelse o... [...]
Fantasy
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Simon Katona-Peyk (f. 1992)
FØRSTE DEL: REJSEN TIL LÜBECK

Ridder Godthåb besluttede sig til at forlade sin hjemlige gård og drage ud i verden. Han var tyve år gammel. Han medbragte sin blinde hund, Kong Christian, og han red på sin gamle hest Johannes. Han havde smurt sig en dygtig madpakke til de første dage, og så red han sydpå for at komme til fremmede lande. Han sejlede over Østersøen, og så var han i Tyskland.
   Vel ankommet fik han øje på en karavane, som han besluttede sig til at følge i forventning om spændende eventyr forude. Han opdagede snart, at karavanen bestod af elverfolk og deres kameler. Og han tog kontakt op med disse. Han havde trukket sit sværd forinden, da han jo ikke kunne vide, om de var fjendtlige. Det var de ikke. Derimod var de sært tillokkende og umådeligt spillelystne. Så samme aften var ridder Godthåb fraspillet hver en øre. Men deres sang og musik og små pludrende lyde holdt ham i godt humør, så han valgte slå følge med dem på sin videre færd. Næste dag begik de et røveri i en købmandsforretning i en landsby. Ridder Godthåb holdt købmanden op med sit sværd og elverfolkene fortryllede købmandens kone med deres sang og deres kønsorganer. Spækket med penge fortsatte de rejsen. Om afdtenen faldt Ridder Godthåb i søvn under strålende stjerner og med et saligt smil lyttende til elvertonerne. Da han vågnede op næste morgen, var elverfolket borte. Han fortsatte så alene, kun sammen med sin hest og sin blinde hund.
   Efter nogen tid mødte han en fuld skærsliber, der tilbød for en billig penge at slibe hans sværd. Det gik ridderen med til og bagefter besluttede skærsliberen sig så til at følge ham på hans videre vandring. Det var ikke ubetinget behageligt, da han gik og sang sjofle sange og kastede op. En gang imellem, når han kom for nær hunden, blev han bidt i låret og røven af denne.
   Samme aften var det Godthåbs agt at indlogere sig på en lille kro ved landevejen for at få hvile og havre til sin hest. Jeg går med, sagde skærsliberen, de trænger sikkert også til at få slebet deres knive og sakse. Da de kom ind i krostuen dumpede de lige midt ind i et stort slagsmål mellem en flok små dværge og den tykke krovært. Dværgene havde drukket meget øl og nægtede at betale, og kroværten gennembankede dem med sine store hænder. Et øjeblik hr., sagde han til ridderen, så skal jeg være der. Da dværgene var smidt på porten, kom han ind og tog imod deres bestilling. De bestilte en middag og to værelser for natten.
   Da natten var omme tog ridderen retning mod Lübeck, hvor der ville foregå en stor ridderturnering, som han agtede at tage del i. Den vinder jeg bestemt! sagde han. Skærsliberen glædede sig, da han regnede med, at der ville være mange sværd at slibe. Kroværtens kone sluttede sig til selskabet, da hun var grundigt træt af sin mand og ganske begejstret for skærsliberen, der havde besteget hende et par gange i nattens løb. Skærsliberen forklarede ridderen, at hun var god at have med, hvis man pludselig blev trængende. Desuden, sagde han, kan man jo sælge hendes ydelser til bønder og turister østenfra. Det svarede ridderen ikke på.
   På deres vej til Lübeck sluttede en vandrende spillemand sig til følget. Der påbegyndtes straks en række kampe mellem skærsliberen og spillemanden, der ikke kunne blive enige om tilgangen til krokonen. Jeg har førsteret! råbte spillemanden rasende, for jeg er den mest potente, skærsliberen kvitterede ved ødelægge hans violin og sådan blev det bare ved...
   Spillemanden reparerede sit instrument med gaffatape og spillede for småpenge på de gårde, de passerede. Det lød ikke for godt, men det hjalp på det, at krokonen dansede til musikken i bare røv. Det var der mange bønder, der holdt af.
   Om natten sov de i høstakke og lader. Her fortsatte kampene om kvinden mellem skærsliberen og musikeren, indtil ridderen skaffede sig ro ved at pusse hunden på dem.
   Da de nærmede sig Lübeck kom de ind på den store motorvej, og da politiet forsøgte at jage dem væk, angreb ridderen dem med sin lanse og sit sværd, idet han antog, at de tilhørte den sorte ridders hær. Politiet fortrak blødende i panik.
   Da de kom til de store holstenske skove stødte de på skovfolket, et grønligt folkefærd, der havde levet i disse skove i århundreder, og som nu var blevet noget degenereret af indavl. Da de så den flotte ridder, besluttede de sig til at lade ham parre sig med nogle af deres kvindfolk for at få tilføjet noget hvidt blod i slægterne. Ridderen forklarede imidlertid, at han i sit ridderløfte havde sværget kyskhed og renhed og at han derfor ikke på nogen måde kunne være en del af deres avlsprogram, men at han var sikker på, at hans to følgesvende med glæde ville stå til disposition. Høvdingen takkede dog på det bestemteste nej til det tilbud. Men på det tidspunkt var skærsliberen allerede uden videre begyndt og ude af stand til at stoppe. Han havde stønnende grebet den nærmeste kvinde og svunget hende om i liggende stilling og var nu ved at hale sine bukser ned. De grønne skovfolk forhindrede ham dog i hans forehavende, men mens de var optaget af at passificere ham, sprang den brunstige musiker gryntende på den afventende skovkvinde. Hende var han hurtigt færdig med, og var hastigt i gang med at tage endnu en kvinde i besiddelse. De øvrige kvinder i stammen kom i stemning og stillede op på række for at blive bedækket. Skovfolket indså, at der ikke var noget, de kunne stille op og slap også den ulækre skærsliber løs og denne fór savlende på talrige af de yngste damer.
   Ridderen var interesseret i at lære noget om skovfolkets levevis, specielt om deres jagtmetoder. Og i de næste dage deltog han interesseret i mændenes jagt, mens skærsliberen og musikeren parrede sig fra sans og samling i lejren. Efter en uges ophold blandt de vilde, besluttede de sig for at fortsætte mod Lübeck, og to unge mænd fra stammen bad om at få lov til at følge med.
   På deres vej kom de ned til Østersøens strande. Det første de så var et mægtigt partytelt, hvorfra der lød en larm af mange mandestemmer. De gik nærmere og trådte ind i teltet, der var stuvende fyldt med drukne, kæmpende fiskere. Det viste sig at være fiskernes sportsklub. Her drak man øl og sloges. Formanden var et tvillingepar som var to i en, idet de kun betalte kontingent for en. Vi er en person, hævdede de. Deres navne var Rollo og Uwe, men da de sagde at de var en mand, kaldte de sig Rollouwe.
   Vi har i årevis længtes efter Lübeck, så lad os tage på eventyr med jer. Og sådan blev det. Med tiden blev det et sammentømret hold. De seks mandlige ledsagere deltes pænt om kroværtens kone og ridderen lod som om han ikke så det.
   Mens alt dette foregik, gjorde den sorte ridder i Bajern sig klar til turneringen i Lübeck, hvor han havde tænkt sig at dræbe en masse mennesker. Han boede på en sort borg med glødende lava i voldgraven. Under borgen lå hans store fangekælder hvor der sad tusinder af fanger, der dagligt blev torteret på det forfærdeligste og somme tider ædt.
   (Fortsættes)

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/10-2013 15:58 af Simon Katona-Peyk (SimonKP) og er kategoriseret under Fantasy.
Teksten er på 1226 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.