1Vurdering af et menneske
Der er gået 38 år siden det skete, men i mange områder af verden ... [...]
Klummen
14 år siden
040 og 4 og færdig
Fuldmånen lyser i toppen af sceneriet. Nedenunder blinker i tusin... [...]
Klummen
17 år siden
0En heftig 50-års fødselsdag
I disse dage - for nøjagtig 50 år siden - var Budapest og Ungarn ... [...]
Klummen
17 år siden
0Brunch
Jeg har spist > 100 brunches i ind- og udland. Det skyldes flere... [...]
Klummen
17 år siden
0Bogforum
En journalist skrev inden den årlige bogmesse 2006 i Københavns F... [...]
Klummen
17 år siden
3Genkendelsens glæde
Man sidder midt i en koncentreret tankevirksomhed på et givent si... [...]
Klummen
17 år siden
0Flysikkerhed
Så skete det igen... næsten! Den efterhånden årlige mega-begivenh... [...]
Klummen
17 år siden
0Build-a-man
Overskriften relaterer sig ikke nødvendigvis til det stærke, smuk... [...]
Klummen
17 år siden
0August start og slut..
Den 8ende måned i året associerer altid til bestemte rutiner. De ... [...]
Klummen
17 år siden
1Opdragelse og udsalgstid for bamser
Jeg besøgte forleden et af landets største indkøbscentre - et var... [...]
Klummen
18 år siden
2Digital signatur
Lad det være sagt med det samme: Jeg har fra starten været tilhæn... [...]
Klummen
18 år siden
0Uge 27
Traditioner er for nogen trygge tilbagevendende begivenheder. Dag... [...]
Klummen
18 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Hulegaard (f. 1949)
I mit interessante > 50 årige liv har jeg deltaget i (for) mange møder. Hvem har ikke det i Danmark? Selv børneinstitutioner og ældrecentre anvender denne form med variabelt udbytte.

Ordet "udbytte" er bevidst valgt, fordi det ofte associerer til handel med aktier. Kan aktier og møder sammenlignes? Lad os prøve!

Min anstændighed byder mig at erkende, at jeg ville have været en holden mand, hvis antallet af aktier stod mål med antallet af møder såvel i erhvervs- som privatlivet gennem mit liv.

Gevinstmaximering (et rigtig anti-lixord: ) gælder i såvel møder som handel med værdipapirer. Fællestræk er også, at denne (=gevinst osv..) uhyre sjælden opleves i begge forhold. Satsningerne står ofte ikke i forhold til gevinsten. Hva' så ? ( som de unge si'r, når de mødes..!)

Vi tager det nemme først, nemlig aktierne. Medmindre man har lyst til at afvente et tilstrækkeligt (og hvad er mon det?) udbytte henover tid (som nogle rådgivere si'r med ansigtet lagt i alvorlige folder..), bør man fluks skifte til alternative investeringer. Om det skal være fast ejendom i Bulgarien, tvivlsomt slebne diamanter, hullede ægte tæpper, langfristede obligationer, investeringsbeviser i svagt definerede oversøiske projekter, abstrakte malerier, (relativt) ægte Rolex-ure m.m., vil jeg overlade til læserens evner, fantasi og ikke mindst intuition (hold fast i det sidste, kære læser!).

Så kommer det svære: "Møderne"! Din underskrevne webmaster har indtil nu deltaget i - rent ud sagt opgav min lommeregner at summere antallet.

Udbytte:
10 procent har været en fornøjelse. Orientering var excellent grundet klar tale og visuel baggrund for teksten.

"Hvad skal vi? - Hvordan gør vi? - Hvem gør Hvad Hvornår for at nå målet?"

Hertil kom, at mødet varede max. 1 time, at hver deltager forstod konklusionen og hans/hendes eventuelle aktion efterfølgende bar tydeligt præg af succes.

Ct.

Ct.

Resten i procenter....
10 procent har været hygge med spredt udbytte. "Feeling good" er vigtigt for mange danskere, når de mødes. Udbyttet har været yderst variabelt, men stemningen har været jovial og (forsøgt) afslappet gennem hele (det for alt lange..) forløb. Denne type ses ofte i private (f.eks.sportslige/forenings) sammenhænge, alternativt forsøgt i plejecentre ved orientering om rekonstruktioner ( læs: Nedskæringer).

Selvfølgelig er det også mega mere behageligt end diverse stabsmøder i diktaturlande, hvor eksklusion til fjerntliggende lokationer eller henrettelse kan være konsekvenser ved manglende attention og/eller målopfyldelse.

Så er der 80 procent tilbage. Ordene

Spildtid - manglende konklusioner - uklare kompromiser - uforberedte indlæg - konfliktskyhed - nedsættelse af udvalg (selv de "hurtigarbejdende") - dårlig beslutningsmateriale/-grundlag - ulæselige forklaringer på såvel gammeldags som moderne tavler - mobiltelefoners kimen - halvkold tynd kaffe (det er næsten det værste...:) - manglende opfølgning fra tidligere....

Jeg orker ikke at fortsætte uden at indtage 1-2 dosseringer af stærk antidepressiva ved tanken om de mangeårige oplevelser, som møder for det meste har fyldt op på min indre harddisk samt tusindvis af posteringer i min slidte kalender:.
Det værste er ikke oplevelser med ofte højt gagerede og indimellem - begavede personer for enden af mødebordet, derimod er tanken om tidsspilde næsten ubærlig. Tid er en næsten uendelig kostbar ressource i mit univers.

Elementer omkring mødevirksomhed som dagsorden, referat (alle typer..), spidsede blyanter og mere eller mindre toptunet AV-udstyr er ikke medtaget i denne lille epistel. Det ville medføre, at læseren (tak fordi du fortsat er med..) skulle rulle soveposen ud.

Og til slut - der findes (naturligvis) kurser i dette interessante tema. Kursus- og konsulentvirksomheder har gennem de seneste decennier haft kronede dage. Hvorfor mon? I respekt for anstændighed, injurielovgivning og lignende fortræffeligheder vil jeg ikke vove svaret... men gæt selv!

Ct.

Ct.

Jeg mindes min første - yderst intelligente (langt mere end denne webmaster, men det si'r nok heller ikke så meget...) og universitetsuddannede - eks-hustrus ord oversat fra engelsk og nederlandsk i nogenlunde korrekt dansk:

"Man har det i sig eller også kan man forsøge; sidstnævnte vil altid forblive et forsøg!"

Jeg er blevet beskyldt for at være en brutal mødeleder, men sjældent for ikke at opnå resultater. Det sidder jeg nu og tænker over, medens jeg takker læseren for nogle minutters opmærksomhed.

"Tid er et yderst vigtig råstof!"

En effektiv og dog venlig hilsen fra Webmasteren

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/02-2006 21:28 af Erik Hulegaard (ehu) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 693 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.