0Livet ender med en drøm (II) - Kapitel 3
Som sædvanlig forløb intet som planlagt ved flytningen - eller i ... [...]
Romaner
14 år siden
0Livet ender med en drøm (II) - Kapitel 2
Første skoledag efter en længere ferie var altid lidt mærkelig. B... [...]
Romaner
14 år siden
0Livet ender med en drøm (II) - Kapitel 1
Min morfar var en fransk diplomat, som forelskede sig i en engels... [...]
Romaner
14 år siden
0Livet ender med en drøm (II) - Prolog
Kristina rettede sig op med et spjæt og trykkede sig længere ind ... [...]
Romaner
14 år siden
3Livet ender med en drøm - Kapitel 2
Hverdag igen · Første skoledag efter en længere ferie var altid lid... [...]
Romaner
14 år siden
3Livet ender med en drøm - Kapitel 1
Velkommen til min verden · "Er far blevet forfremmet?" spurgte Tany... [...]
Romaner
14 år siden
5Livet ender med en drøm - Forord
Do you feel them coming? · Hush, hush ... · Don't let them hear · Don't... [...]
Romaner
14 år siden
2Blodets Sang - Kapitel 2
David, Marcs unge rejsefælle, dukkede heller ikke op til middagen... [...]
Romaner
14 år siden
5Blodets Sang - Kapitel 1
Jeg var seks år gammel, første gang jeg mødte ham - ham, der skul... [...]
Romaner
14 år siden
1Blodets Sang - Synopsis
"Jeg var seks år gammel, første gang jeg mødte ham - ham, der sku... [...]
Romaner
14 år siden
2Banshee - Kapitel 18
(Laura) · Det var langt hen på natten og buldermørkt, da jeg vågned... [...]
Romaner
15 år siden
0Banshee - Kapitel 17
(Laura) · Der var flere til begravelsen, end jeg egentlig havde for... [...]
Romaner
15 år siden
0Banshee - Kapitel 16
(Silas) · Det hjalp på humøret, da musklerne først blev varmet op. ... [...]
Romaner
15 år siden
0Banshee - Kapitel 15
(Laura) · Mor sad ved køkkenbordet, bøjet over en kop te, da jeg ko... [...]
Romaner
15 år siden
0Banshee - Kapitel 14
(Silas) · Jeg bandede ad mig selv, da jeg lukkede hoveddøren bag mi... [...]
Romaner
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Luise A. Eriksen (f. 1984)
Regnen slog hårdt imod havoverfladen, så små sprøjt ramte dem nedefra. Tøjet drev af vand både fra svømmeturen og den vedholdende regn, og Raja måtte konstant blinke dråber bort fra øjnene for at kunne se klart. Håret lå tæt ind til hendes ansigt og ryg og førte regnen ned ad nakken under kjolen.
   Ved siden af hende græd Edith stille med hovedet hvilende mod sin storesøsters skulder.
   "Hvorfor kommer de ikke tilbage?"
   Raja strøg hende fraværende over håret. "De kommer snart. De er nødt til at hjælpe nogen af de andre herned i sikkerhed, men de kommer snart."
   "Hvem var de mennesker? Hvorfor gør de det her imod os?"
   "Jeg ved det ikke," løj Raja og tørrede håret væk fra ansigtet. Hun havde fået øje på en skikkelse oppe på klinten. En bred og høj skikkelse, og hendes hjerte sprang et slag over af glæde. Så opdagede hun, at det var Thor der halvvejs bar sin lillebror ned ad skrænten, og lidt af den forventningsfulde glæde forsvandt.

"Det er Thor og Tim," mumlede Edith ved siden af hende og gråden ophørte for en stund. "Hvad er der galt med Tim?"
   "Bliv her," sagde Raja og gled ned fra flåden. Med øvede svømmetag ilede hun Thor til hjælp. Han svømmede på ryggen med en arm rundt om Tim. Den lille drengs ansigt var forvredet i smerte, og han holdt beskyttende om den ene arm.
   Ved fælles hjælp fik de halet Tim op på flåden, og Edith satte sig, så han kunne ligge med hovedet i hendes skød, fri af de lave bølger der fra tid til anden skyllede ind over flåden.
   "Jeg tror, han har brækket armen," gispede Thor som om han havde løbet hele vejen ned til klinten med sin lillebror i armene. "De andre ... der er mange der er døde. Nogle huse står i brand."
   "Hvad med mor og far?" spurgte Edith håbefuldt. "Har du set dem?"
   "Jeres far sendte mig herned, men jeg ved ikke, hvor han løb hen derefter. Jeg tror, der var nogen, der flygtede mod skoven, men ... jeg ved det ikke."
   "Vi er i sikkerhed herude," sagde Raja og forsøgte at fortrænge sin frygt for sine forældres skæbne. Alles skæbne. "Bliv her hos os, Thor."
   Han rystede på hovedet og så op mod klinten. Der var intet at se bortset fra det tætte dække af mørke skyer. Det første lyn flænsede himlen, straks efterfulgt af et sønderrivende tordenbrag.
   "Jeg må tilbage ..."
   Raja greb fat om hans albue og tvang ham til at møde hendes blik. Med en sådan ro og beslutsomhed, at det overraskede hende selv, sagde hun:
   "Der er intet mere, vi kan gøre. Hvis du går derop igen, er det ikke sikkert, du vender tilbage, og så er din lillebror alene! Bliv her hos os."
   Han tøvede, men nikkede så endelig. Raja hjalp ham op på flåden, og han overtog Ediths plads ved sin lillebroders hoved.

-o-
   Ventetiden var ulidelig. Ingen af dem sagde noget. De ventede blot; tavse, angste og med blikket stift rettet mod klinten.
   I lang tid dukkede der ikke flere skikkelser op, og håbet svandt ind til en hård knude i brystet. Så stilnede regnen endelig, og en skygge tog form i den første stråle af lys, der ramte skræntens top.
   "Det er ham!" gispede Edith og krøb sammen op ad sin søster.
   "Grindvold," hvæsede Raja og følte hjælpeløsheden og angsten vige for den mere nyttige vrede. "Han må være en åndemaner ... ikke købmand."
   "Ved du, hvad han vil?" spurgte Thor og fulgte vagtsomt den kutteklædte, da han roligt og værdigt gik ned ad den stejle skrænt. Næsten som om usynlige hænder holdt ham oppe, for ikke et eneste øjeblik mistede han fodfæstet, selv om sand og løse sten kurede ned ad hældningen under hans fødder.

"Smykket," svarede hun og knugede om smaragden gennem stoffet. "Han er kommet for at få smykket, det som far nægtede at sælge til ham."
   Thor stirrede vantro på hende, men Rajas blik veg ikke fra manden inde på strandbredden. Med unaturlig høj røst råbte han dem an:
   "Jeres by er lagt øde! Jeres familier blevet dræbt! Giv mig smykket, og jeg vil lade jer leve!"
   "Løgner!" råbte Raja tilbage, selv om Edith forskrækket forsøgte at få hende til at tie. "Intet her tilhører dig!"
   Han latter bugtede sig hen over havets bølger og nåede deres ører som et skurrende ekko, fuld af had. "I kan ikke blive derude for evigt ... Kom i land nu, frivilligt, og det vil ikke koste jer livet."
   "Han har ret, Raja," mumlede Thor modvilligt. "Hvis vi adlyder, har vi måske en chance."
   Hun rystede hurtigt på hovedet, stadig med hånden knuget rundt om smykket. Halskæden betød intet for hende i det øjeblik, men hun vidste inderst inde, at Grindvold ikke ville stille sig tilfreds, før alle var døde. Det handlede ikke længere kun om smykket. Det var hævn.
   "Så længe vi har smykket, har vi noget at forhandle med ... og hans skabninger kan ikke nå os herude."
   "Chukatraen er min!" brølede Grindvold og trådte helt hen til vandkanten. Et øjeblik frygtede de alle, at han ville kaste sig i havet og svømme ud efter dem, men så trak han sig langsomt tilbage.
   "Rebet!" hvinede Edith, før de andre nåede at opfatte, hvad åndemaneren var i færd med. "Han haler tømmerflåden i land!"

Thor bandede og skubbede Tim over til Edith. Så trak han sin kniv og kæmpede for at få rebet skåret over. Inde på land lagde Grindvold vægten i sine træk, og tømmerflåden begyndte langsomt men sikkert at bevæge sig ind mod land. Med en sidste ihærdig indsats skar Thor rebet over, og flåden lå igen stille og vuggede let på bølgerne.
   Inde på strandbredden brølede åndemaneren af raseri. En tid så han blot på dem, tænkte som en gal for at finde en løsning, så det ud til. Så vendte han omkring og klatrede op ad skrænten.
   Ude på flåden åndede de lettet op, da de så ham forsvinde. Thor stak foldekniven ned i støvlen igen og rettede så opmærksomheden på havet, der havde samme farve som de mørke skyer over deres hoveder: Dyster og truende. Raja fulgte hans blik og blev med et klar over, hvad hans nye bekymring skyldtes.
   Næsten umærkeligt blev de ført bort fra vigen af de duvende bølger og havets strømninger, hen over de velkendte rev og ud på åbent hav.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 13/01-2009 04:38 af Luise A. Eriksen (Lullu84) og er kategoriseret under Fantasy.
Teksten er på 1060 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.