Dokumentar fra et liv på 2. sal



3Sagen om det forsvundne horn
Hvis De ikke bryder dig om at læse historier af den slags, som je... [...]
Blandede tekster
11 år siden
2Kisteglæde
Kom dog ud af dit renselseskar · nu er du satan mig renset nok · Din ... [...]
Digte
11 år siden
4Jack Watergun i fuld vigør
Solen brændte i Outtown. Nogle svært bevæbnede mænd havde med ove... [...]
Blandede tekster
11 år siden
2Mine mange liv - 2. udgave
Ifølge tilhængerne af reinkarnation har vi levet i tidligere tids... [...]
Blandede tekster
11 år siden
3Agent 43½ - Hvad ostemaden skjulte
Agent 43½, som var døbt Jakob Ølhenter, valgte at få morgenmad på... [...]
Noveller
11 år siden
2Printeren der slog en prut
- Jeg skal ud og slå en prut, sagde HP-printeren til sin ven Cano... [...]
Eventyr og fabler
16 år siden
4Rabarberprinsessen
Den onde trold var en yderst uomgængelig person. Derfor ville ing... [...]
Blandede tekster
16 år siden
3Koen Mariska på eventyr
Der var engang en ko, som hed Mariska. Den skulle hen til en OK-b... [...]
Eventyr og fabler
16 år siden
1Rentemesteren og hans hustru
Hun kunne ikke smide dem ud. Derfor var hun altid nødt til at lyt... [...]
Kortprosa
17 år siden
1Stenalderen ifølge Hosbo
Det er en kendt sag, at Danmark kom med isen fra Norge. Da isen t... [...]
Blandede tekster
17 år siden
4Joe Kurt – historien om en pedel
Der var engang en pedel, der hed Joe Kurt. Han levede som pedelle... [...]
Noveller
18 år siden
6Abel Æblekage
Der var engang en mand der hed Abel Æblekage. Hans forældre hed d... [...]
Noveller
18 år siden
19Historien om en prut
Der var engang en prut. Den boede inde i numsen på en meget ond m... [...]
Kortprosa
18 år siden
0Fødselsdagens kulturhistorie
v/ museumsprofessor, dr. Phil og Rasp Agathon Skalmeje Skemad · Mi... [...]
Blandede tekster
19 år siden
1Oberstindens uskikkelige middag
Dette skrift indeholder nogle vigtige grundregler for den, der er... [...]
Blandede tekster
19 år siden
1Vaskesvampens oprindelse
Denne beretning er ikke det pure opspind. En del af indholdet er ... [...]
Blandede tekster
19 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Bjarne Hosbo (f. 1954)
Jeg sidder her foran et ubeskrevet dokument på mit elektroniske skriveredskab en dag i oktober. Hvad skal jeg fylde dette dokument med? Muligvis ordene "glædelig jul", især hvis der går lang tid med at få dokumentet udfyldt.

Lige nu kommer jeg i tanker om at jeg skal have sat mit nye månedskort til DSB ind i lommen på mit stamkort. Jeg har nemlig abonnement hos de offentlige transportselskaber i zone 1, 2, 31, 42 og 53 her i Storkøbenhavn. Det må være en oplysning, der vil interessere en del læsere uhyre. Måske vil én udbryde:
"Jamen jeg har også abonnement til zone 42."
En anden vil sige:
"Jeg kører også somme tider med tog."
Derved føler mine læsere og jeg os som én stor familie.

Her til morgen har jeg spist en portion havregryn med sukker og mælk på. Men jeg skal passe på ikke at tage for meget sukker på, for ellers bliver jeg for tyk. Når jeg har spise havregryn, tager jeg mig gerne en kop pulverkaffe. Det er så let: Man putter bare en teskefuld kaffe i koppen og hælder over med kogende vand. Under indtagelsen af pulverkaffen læser jeg resten af min avis fra foregående dag.

Efter halvanden time er jeg så vågen, at jeg kan finde ud af at vaske mig. Det foregår gerne på badeværelset - hvis jeg husker det. Nu føler jeg mig ren nok til at gå de to og en halv etager ned for at hente min morgenavis. Den skal jeg gerne have nået at læse inden min næste avis kommer med posten over middag. Så jeg har nok at se til.

Lige nu sidder jeg så og skriver på dette dokument, som nu ikke er så tomt som det var tidligere. Atter tænker jeg: "Jeg tror virkelig jeg har ramt noget der kan interessere mine læsere". For hvem har dog ikke ofte spist en portion havregryn om morgenen og desuden tænkt på, at han/hun skulle spare på sukkeret på grund af vægten? Og hvem har dog ikke af og til læst en avis, mens de drikker kaffe - eller i hvert fald: kender nogen der gør det?

Mit blik falder på dugen på sofabordet. Den er meget plettet, og trænger vist til at blive skiftet ud og vasket. På den anden side lægger der så mange aviser, blade, skåle, kopper, glas, lyseholdere - samt en varmepude - oven på sofabordet. Dem skal jeg jo fjerne først. Kort sagt: Dugen får lov at ligge en uges tid endnu.

Mens jeg sådan sidder foran skriveapparatet og søger at få dokumentet udfyldt, kan jeg ikke lade være med at tænke på om jeg har en aftale på torsdag. Men jeg kan ikke huske om det først var næste torsdag - eller i går - jeg skulle holde møde med min socialrådgiver. Jeg har ellers forslået at kommunen, at de blot kunne sætte små 10.000 kr. ind på min lønkonto hver måned, så længe jeg boede dér. Så skulle jeg nok lade være at forstyrre dem i tide og utide.

Jeg tilhører nemlig den store gruppe af danskere der er på overførselsindkomst. Det er jeg ikke ked af, når bare jeg får overført nok til at dække et rimeligt luksusforbrug. Nu har jeg også engang for ikke så mange år siden været på arbejdsmarkedsindkomst. Men det var den samme konto pengene blev sat ind på. Så var det jeg engang tænkte: "Jeg kan jo lige så godt sidde hjemme og ikke lave noget, som at sidde på arbejdet og gøre det samme" - og i mellemtiden havde jeg også fået Internet. Det var godt nok gratis på arbejdet. Til gengæld skulle man selv betale for mad og øl i kantinen, så det gav sjældent overskud. De øl jeg drikker nu, koster kun en tredjedel af prisen inde i kantinen. Og så har jeg endda heller ikke brug for så mange, da jeg ikke længere er arbejdsramt

Jeg skriver at jeg sidder og skriver på et dokument. Men der er ingen af læserne der ved, om det er uafbrudt - eller om jeg går til og fra. Det ville være interessant at vide. Men det vigtigste er vel hvad dokumentet indeholder. Og indtil videre synes jeg selv at det er meget spændende - især det med havregrynene. Lige for tiden spiser jeg de grovvalsede. De finvalsede anvendte jeg mest i sidste måned. De er også de bedste hvis man vil lave havregrød. Det gjorde jeg nemlig meget for nogle uger siden. Jeg synes nemlig det var så sjovt bare at koge en tallerkenfuld grød i mikroovnen. Man skal bare tage dobbelt så meget vand som gryn. Og så plejer jeg også at tage til groft salt i - uanset om det er grove eller fine gryn - og derpå i mikroen.

Man kan gøre grøden mere velsmagende ved at putte en Kærgårdsklat midten, og så sukker udenom. Men da Kærgården godt kan være fedende, har jeg sommetider bare tage sirup på. Det er faktisk meget velsmagende. Det tip er hermed givet videre til læseren, som hermed endelig har fået noget ud af at læse dette dokument.

Hvad kan havregryn ellers bruges til? Jo, de kan bruges til at strø rundt på gulvet inden man skal støvsuge. For tit kan man nemlig ikke huske hvor man er nået til, når man støvsuger - især hvis telefonen ringer under processen. Det svarer nogenlunde til at barbere sig: Efter jeg er holdt op med at bruge barbermaskine, men derimod barberhøvl, ved jeg altid hvor jeg IKKE har barberet mig. Det er nemlig de steder hvor der stadig er barberskum i ansigtet.

Man kan vel også bruge til havregryn til at fremstille karklude af, da de jo suger så meget vand. Som fyld i hovedpuder ville havregryn også være ideelle. Så har man nemlig også altid mad i huset. For man kunne jo bare bruge fyldet i hovedpuden - og så senere fylde ud med friske gryn.

Derimod er det ikke tilrådeligt at lave både af havregryn - de såkaldte havregrynsbåde. Havregryn suger jo nemlig vand. Men i undervandsbåde kunne de måske have deres berettigelse. Flyindustrien kunne også have gavn af dem - om ikke andet, så til bespisning af passagererne i morgenflyene.

Med lad nu de havregryn ligge - med mindre I har strøet dem rundt på gulvet i forbindelse med støvsugningen. For i virkeligheden er alt jo såre godt. Og er livet ikke bare for kort til havregryn? Vi skal hellere glæde os over livet, så længe vi har det. Måske har vi det ikke i næste måned, til næste år - eller om 12 år. Om 100 år er der i hvert fald ikke nogen af os der er i live længere. Og hvad skal vi så gøre til den tid?

Tak for opmærksomheden! Den næste "Dokumentar fra et liv på 2. sal" vil handle om at tømme opvaskemaskinen, og sætte servicen på plads på den rette måde.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 13/10-2003 14:29 af Bjarne Hosbo (hosbo) og er kategoriseret under Filosofihulen.
Teksten er på 1153 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.